Si të rregullojmë shpejt gabimin 500 të brendshëm të serverit në WordPress

04.06.2020
SI TË 'Si të rregullojmë shpejt gabimin 500 të brendshëm të serverit në WordPress
0 11 мин.

Po merrni 500 Gabim i brendshëm i serverit në WordPress? Mos u frikësoni! Shtë një nga gabimet më të zakonshme të WordPress-it me të cilin shpesh përballen shumë nga webmasterët.


’Shtë teknikisht një gabim nga ana e serverit kur serveri nuk mund të komunikojë me faqen tuaj të internetit dhe si rezultat, serveri tregon gabim të brendshëm të serverit. 

Për dallim nga çdo gabim tjetër i WordPress, ky gabim nuk tregon se cili është problemi i saktë.

Meqenëse problemi nuk është krijuar nga përdoruesit dhe gabimi nuk jep ndonjë informacion, mund të jetë mjaft irritues për përdoruesit. Por ky problem mund të rregullohet pasi të dimë se cili është shkaku.

Në këtë artikull, ne do t’ju tregojmë se si të rregulloni gabimet e 500 serverëve të brendshëm në WordPress.

shembull i gabimit të serverit të brendshëm

Whatfarë shkakton 500 gabim të brendshëm të serverit?

Gabimi i brendshëm i serverit në WordPress mund të ndodhë nga një numër arsyesh, siç janë:

 • skedar i korruptuar .htaccess
 • duke arritur kufirin e memorjes PHP
 • shtojca problematike
 • skedarët e korruptuar të WordPress

Këto janë shkaqet e zakonshme që krijojnë gabim të brendshëm të serverit në faqen WordPress. Për shkak se gabimi është nga ana e serverit, ai mund të shfaqet në çdo kohë në faqen tuaj dhe faqja do të jetë e paarritshme.

Në rast se po merrni 500 gabime të serverit të brendshëm në faqen tuaj WordPress, lehtë mund ta rregulloni atë me ndihmën e zgjidhjeve të mëposhtme.

Le të rregullojmë gabimin e brendshëm të serverit në WordPress.

Shënim: Para se të filloni, ju rekomandoj shumë të merrni një kopje rezervë të plotë të skedarëve dhe databazës suaj të WordPress. Nëse diçka nuk shkon, ju lehtë mund të rivendosni faqen tuaj.

Për fat të mirë, kjo mund të bëhet automatikisht nga një shtojcë rezervë e WordPress si BlogVault ose BackupBuddy.

Si të rregulloni 500 gabim të brendshëm të serverit në WordPress

Këtu janë zgjidhjet më të zakonshme për rregullimin e gabimit të serverit të brendshëm në WordPress.

1. Fiksimi i skedarit .htaccess i korruptuar

Skedari .htaccess është një skedar konfigurimi që përdoret nga serverët në internet me bazë Apache. Skedari ndodhet në drejtorinë rrënjësore të një faqe WordPress.

Skedari .htaccess mund të përdoret për shkurtimin e URL-së, vendosjen e permalink-ut, optimizimin e faqes në internet, ridrejtimin e faqes etj. Ndërsa kontrollon konfigurimin e një serveri në internet, edhe një gabim i vogël mund të krijojë një problem si – gabimi i serverit të brendshëm në WordPress.

Për fat të mirë, çështja mund të rregullohet duke krijuar një skedar të ri .htaccess. Unë do t’ju tregoj se si ta bëni.

Hapi 1, Riemërtoni .Skedari htaccess

Gjëja e parë që ju duhet të riemërtoni .htaccess skedar duke përdorur klientin tuaj cPanel ose FTP, por metoda është e njëjtë për të dy.

Procesi cPanel është shumë i shkurtër dhe i lehtë, kështu që unë do t’ju tregoj duke përdorur cPanel.

 • Identifikohuni së pari në llogarinë tuaj cPanel të pritjes dhe shkoni te rrënjë drejtori (menaxher i skedarëve> public_html) e faqes suaj të WordPress
 • Nga atje gjeni .htaccess skedar dhe kliko në Rename
 • Riemërtimi i skedarit htaccess
 • Jepini një emër asaj si diçka .htaccess_old
 • Ruani skedarin

Tani rifreskoni faqen tuaj të internetit dhe disa faqe të tjera për të parë nëse zgjidhja rregullon problemin e gabimit të serverit të brendshëm. Nëse gabimi i brendshëm i serverit nuk shfaqet më, atëherë kaloni në hapin tjetër që është rikrijimi i një skedari të ri .htaccess.

Hapi 2, rikrijimi i skedarit të ri .htacess

Tjetra, hyruni në pultin e WordPress tuaj dhe lundroni tek Cilësimet> permalinks dhe klikoni në Ruaj ndryshimet butoni në fund.

Ruajtja e permalink-ut të WordPress-it

Me ruajtjen e permalink-ut automatikisht do të krijoni një të re .htaccess skedar.

Nëse kjo zgjidhje nuk rregullon 500 gabime të serverit të brendshëm në WordPress, atëherë kontrolloni metodën e mëposhtme.

2. rregulloni gabimin e brendshëm të serverit duke rritur kufirin e kujtesës së WordPress

Gabimi i brendshëm i serverit gjithashtu mund të shfaqet nëse faqja juaj e WordPress godet kufirin e kujtesës PHP.

Si parazgjedhje, WordPress automatikisht përpiqet të rrisë kufirin e kujtesës PHP në 40MB e cila nuk është e mjaftueshme ndonjëherë, veçanërisht nëse jeni duke ekzekutuar një sit të rëndë ose një bandë të shtojcave të koduara dobët. Kjo mund të krijojë stres shtesë në serverin tuaj dhe si rezultat, ju mund të shihni gabim të brendshëm të serverit.

Për të rritur kufirin e kujtesës PHP në WordPress,

 • Hyni në cPanel tuaj të pritjes dhe lundroni tek Menaxher i Dosjeve
 • Hape public_html dosje dhe shko te wp-administratori dosje
 • Tani krijoni një skedar të ri php.ini brenda wp-admin dosje
 • Dhe së fundi, shtoni një pjesë të vogël të kodit në atë skedar

memorie = 128MB

rrit kufirin e memorjes php në wp-admin

Pasi të keni mbaruar, mos harroni të ruani skedarin.

Rritja e kufirit të memorjes PHP mund të rregullojë 500 gabime të serverit të brendshëm në WordPress por kjo është vetëm një zgjidhje e përkohshme. Sepse ju ende duhet të gjeni shtojcën që po ha burimet e serverit tuaj.

Nëse kjo po shkaktonte problemin, nuk do ta shihni më tani. Tani rifreskoni faqen tuaj disa herë dhe shihni nëse është zhdukur.

Nëse akoma shihni gabimin e brendshëm të serverit, atëherë ka shumë të ngjarë që gabimi të shfaqet për shkak të një shtojce problematike. 

Lexoni gjithashtu, Si të Rritni Limitin e Kujtesës PHP në WordPress

3. Fshini plugin (et) problematik

Shumica e kohës gabimi i serverit të brendshëm në WordPress ndodh për shkak të përplasjeve të prishura të pluginit ose pluginit.

Në rast se shfaqet gabimi i serverit të brendshëm, nuk do të keni mundësi të përdorni panelin tuaj të administratorit të WordPress. Pra, duhet të çaktivizoni plugins tuaj WordPress me dorë duke përdorur klientin cPanel ose FTP.

 • Së pari, futuni në cPanal tuaj të pritjes dhe shkoni në direktorinë rrënjësore të faqes tuaj WordPress
 • Shko tek wp-content> plugins dosje
 • Riemërtoni plugins dosje te dicka si plugins_old

Riemërtoni Dosjen e Pluginit

Pasi të riemëroni dosjen e shtojcave, të gjitha shtojcat do të çaktivizohen. Mos u frikësoni. Ju nuk do të humbni asnjë prej shtojcave tuaja.

Tani rifreskoni faqen tuaj të internetit në modalitetin e paditur dhe shpresojmë që të mund të përdorni faqen tuaj të internetit.

Nëse shkoni në plugins seksioni, një mesazh do të shfaqet si “… Shtojca është çaktivizuar për shkak të një gabimi: Skedari i prizës nuk ekziston“.

Tani e dimë se shkaku i gabimit të serverit të brendshëm është një shtojcë, është koha për të gjetur dhe eliminuar shtojcën problematike.

 • Riemërtoni plugins_old dosje përsëri në plugins dhe identifikohuni në pultin tuaj të WordPress
 • Aktivizoni shtojcën tuaj një nga një dhe vazhdoni të rifreskoni faqen tuaj të internetit çdo herë derisa të shfaqet gabimi
 • Nëse riaktivizoni një shtojcë dhe shfaqet gabimi i serverit të brendshëm, atëherë keni gjetur shtojcën që shkaktoi problemin
 • Tani thjesht fshini shtojcën përmes cPanel ose FTP dhe raportoni problemin te zhvilluesi i plugin-it

4. Ngarko skedarët bazë të freskët të WordPress

Nëse të gjitha zgjidhjet e mëparshme dështojnë, atëherë me shumë mundësi gabimi i 500 serverit të brendshëm në WordPress është shkaktuar nga skedarët e korruptuar të WordPress. 

Sidoqoftë, ky rast është i rrallë por ju e dini se çdo gjë mund të prishet në çdo kohë.

Për të riparuar skedarët tuaj bazë të WordPress, duhet të ri-ngarkoni wp-admin dhe wp-përfshin dosjet në drejtorinë rrënjësore. Por mos u shqetëso, kjo nuk do të heq asnjë informacion.

 • Së pari, shkoni në WordPress.org në internet dhe shkarkoni një version të freskët të WordPress

WordPress.org

 • Nxjerr skedarin zip në kompjuterin tënd
 • Pas ekstraktimit të tij, brenda dosjes WordPress gjeni wp-admin dhe wp-përfshin dosjet. Thjesht na duhen këto dy dosje
 • Sidoqoftë, metoda cPanel është më e lehtë por në këtë rast, ju rekomandoj të ngarkoni këto dy dosje duke përdorur një klient FTP
 • Hyni në drejtorinë tuaj të WordPress duke përdorur klientin FTP
 • Nga ana e majtë, zgjidhni wp-admin dhe wp-përfshin dosjet në kompjuterin tuaj, kliko me të djathtën mbi të dhe kliko Ngarkoni
 • FTP Ngarko skedarët bazë të WordPress

Kjo do të fillojë ngarkimin e dy dosjeve.

Do t’ju pyesë nëse doni të rishkruani këto skedarë. Së pari, klikoni në përdorni gjithmonë këtë veprim dhe pastaj Ne rregull.

Skedarët e mbivendosur FTP

Tani, prisni që ngarkimi të përfundojë dhe të keni mbaruar.

Rinovoni faqen tuaj të internetit disa herë për të parë nëse kjo ka rregulluar gabimin.

Shënim: Nëse asnjë nga zgjidhjet e mësipërme nuk rregullon 500 gabime të serverit të brendshëm në WordPress, duhet të kontaktoni mbështetjen tuaj të hostit. Kërkojuni atyre që të zgjidhin çështjen dhe shpresojmë se do ta rregullojnë atë nga fundi i tyre.

përfundim

Gabimi i brendshëm i serverit është një gabim i zakonshëm i WordPress. Mund të ndodhë për shkak të disa arsyeve, për shembull, skedari i korruptuar. Hyrje, duke goditur kufirin e kujtesës PHP, shtojcën problematike etj.. 

Sidoqoftë, gabimi i serverit të brendshëm nuk tregon një shkak të veçantë të problemit, ai u bë një dhimbje koke për shumë përdorues të WordPress.

Në këtë artikull, kemi diskutuar 4 zgjidhje të ndryshme që mund të rregullojnë 500 çështje të gabimit të serverit të brendshëm në WordPress. 

A jeni përballur ndonjëherë me problemin e gabimit të 500 serverëve të brendshëm? Nëse po, cila zgjidhje funksionoi për ju? Na tregoni në seksionin e komenteve. ��

Nëse e shihni që ky mësim ju ndihmoi të rregulloni 500 gabime të serverit të brendshëm në WordPress, ndajeni atë me miqtë tuaj.

Më shumë burime WordPress,

 • Si të bllokoni totalisht komentet e Spam-it dhe botët e regjistrimit në WordPress
 • Si të identifikoni automatikisht përdoruesit e papunë në WordPress
 • Si të ndani një draft të papublikuar në WordPress përpara se të publikohet
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector