15 съвета за оптимизация на скоростта на WordPress, за да направите вашия сайт пламтящ бързо (същите тези, които използвах, за да получа 100% PageSpeed ​​резултати в GTmetrix)

Съвети за оптимизация на скоростта на WordPress


Търсите няколко страхотни съвета за скорост на WordPress?

Това са същите съвети, които използвам, за да получа 100% GTmetrix резултати на началната си страница и <2 пъти се зареждат в почти всеки мой пост. Ще научите всичко от оптимизиране на приставки, изображения, време за реакция на сървъра, CDN и външни ресурси като Google Fonts и YouTube видеоклипове.

Използвайте GTmetrix като свой инструмент по избор.
Той дава точни времена за зареждане и има обширни препоръки, като кои изображения трябва да бъдат оптимизирани, кои плъгини забавят вашия WordPress сайт, време до първия байт, CDN и т.н..

Google PageSpeed ​​Insights е полезен само за измерване на времето за отговор на сървъра, което трябва да бъде <200ms. Иначе е доста безполезно и има много статии, които обясняват защо.

Pingdom е най-точният инструмент за измерване на времето за натоварване, но препоръките им не са толкова големи, колкото GTmetrix. (например, не се казва кои конкретни изображения трябва да бъдат оптимизирани).

Тази публикация, която четете, има размер на 1,61 MB, 69 заявки и все още се зарежда за около 1 секунди:

Съвети за оптимизация на скоростта на WordPress Отчет GTmetrix

Ако имате въпроси или се нуждаете от помощ, пуснете ми коментар или можете също да наемете моя оптимизатор за скорост на WordPress, който да ви помогне да подобрите резултата + пъти за зареждане с преди + след отчетите на GTmetrix.

1. Избягвайте известни високи CPU приставки

„Това не е броя на плъгините, а качеството“, казаха всички

Ако използвате някой от тези бавни приставки, помислете дали да ги замените с по-бърза алтернатива.

* Повечето бавни WordPress плъгини включват социално споделяне, статистически данни (анализи), плъзгачи, портфейли, създатели на страници, календари, чат, формуляри за контакти, свързана публикация, карта на сайта, Wordfence, WPML, WooCommerce и всеки плъгин, който изпълнява текущи сканирания или процеси. Те могат да бъдат идентифицирани с помощта на Query Monitor или GTmetrix водопад.

 1. Добави Това
 2. Мониторинг на измами с кликване в AdSense
 3. Календар на събитията „Всичко в едно“
 4. Резервен приятел
 5. Beaver Builder
 6. По-добри WordPress Google XML Sitemaps
 7. Проверка на прекъсната връзка (използвайте Dr. Link Check)
 8. Постоянен контакт за WordPress
 9. Форма за контакт 7
 10. Контекстуални свързани публикации
 11. Digi Auto Връзки
 12. Disqus система за коментари
 13. Divi Builder
 14. Основна мрежа
 15. Facebook Chat
 16. Галерия за фантазии
 17. Размит SEO Booster
 18. Google Analytics
 19. Google Language Translator
 20. Вижте пълния списък от 65 бавни приставки

Как да намерите най-бавните си приставки
Можете да използвате Монитор на заявки или да преминете през отчета си GTmetrix, за да видите дали един и същ плъгин се показва многократно в раздели PageSpeed ​​и YSlow. Проверете и водопада:

Бавен WordPress Plugin

2. Не позволявайте приставките да се пускат на всяка страница

Активиране на актива ви позволява избирателно да деактивирате плъгини + скриптове от зареждане на определено съдържание. Например, можете да деактивирате формата за контакти и приставката с богати фрагменти от зареждане на съдържание, което не се показва. Или деактивирайте вашия плъгин за партньорски маркетинг от зареждане на страници.

Това елиминира ненужните заявки и намалява времето за зареждане. Asset CleanUp е по-лесен за използване от Plugin Organizer и други плъгини със сходна функционалност. Горещо го препоръчвам.

Активиране на актива за селективно изключване

3. Използвайте плъгин за най-висока класификация на кеша

Коя приставка за кеш е най-добра? Вижте тези анкети във Facebook:

WP Rocket обикновено е №1, защото се предлага с много функции, които повечето кеш плъгини не правят (почистване на база данни, мързеливо зареждане на изображения + видеоклипове, локални шрифтове + анализи, предварително извличане, интеграция на CDN), поради което обикновено дава по-добри резултати + пъти за зареждане други приставки за кеш.

Това също означава, че ако използвате повечето други кеш приставки, ще трябва да инсталирате около 6 допълнителни приставки, когато WP Rocket има всички тези вградени. Ако сте като мен, ще имате само 1 плъгин.

2016 най-добрата анкета за приставки за кеш

Анкета за приставки за кеш 2019

Swift срещу WP Rocket

Анкета за приставки за кеш 2016

Анкета за най-добри кешови приставки 2018

wp ракета срещу w3 totla кеш

Функциите на WP Rocket не са включени в повечето кеш приставки:

 • Почистване на базата данни: вградена в WP Rocket или използвайте WP-Optimize.
 • Мързеливо зареждане: вградена в WP Rocket или използвайте WP YouTube Lyte.
 • Контрол на сърдечната дейност: вградена в WP ракета или използвайте Heartbeat Control.
 • Местен Google Analytics: вградена в WP Rocket или използвайте CAOS Analytics.
 • Местни Google шрифтове: вградена в WP Rocket или използвайте или OMGF или SHGF.
 • Предварително изтегляне на DNS заявки: вградена в WP ракета или използвайте съвети за ресурс Pre * Party Resource.
 • Кеширане на браузър за пиксели във Facebook: вградена в WP Rocket (никой друг плъгин не прави това).
 • CDNs: вградена WP ракета (и двете Cloudflare + множество CDN) или използвайте CDN Enabler.

Swift Performance Lite също е добър, но е по-труден за настройка и вероятно няма да получите същите резултати като WP Rocket. Но Swift идва с организатор на приставки, който е полезен.

4. Надстройка до PHP 7.3

Надграждането до по-висока PHP версия е най-лесното нещо и може да направи вашия сайт 2-3 пъти по-бърз.

Всичко, което трябва да направите, е да влезете в хостинг акаунта си, да намерите PHP мениджъра на версиите и да се уверите, че сте в най-новата версия (проверете уебсайта си след). Някои хостове са по-бързи за пускане на по-нови PHP версии от други, друга причина, поради която трябва да избягвате GoDaddy, Bluehost и HostGator (и двете закъсняха да пуснат PHP 7.2 и вероятно ще останат там за известно време).

PHP актуализация

Можете да използвате Показване на плъгин за PHP версия за да проверите на коя PHP версия сте в момента.

Дисплей-PHP

5. Оптимизиране на външни скриптове

Външни скриптове може да има нещо на вашия уебсайт, което създава външни заявки от външни уебсайтове. Вграждането е много често (вградени видеоклипове, код на Github, публикации за работа, дори GIF).

Някои скриптове могат да бъдат оптимизирани (хостинг на шрифтове + анализ на проследяващия код на локално ниво), мързеливо зареждане на видеоклипове или дори умни начини като правене на екрани от публикации в Twitter, вместо да ги вграждате. Можете дори да опитате да кеширате Gravatars, като използвате плъгин или използвате Условно натоварване на Disqus или Perfmatters (създадена от Kinsta) за оптимизиране на скриптове, стилове и фрагменти от количката на WooCommerce.

Други външни скриптове са почти невъзможни за оптимизиране. Никога не съм виждал сайт с AdSense да има приличен отчет на GTmetrix. Високите CPU добавки за социално споделяне и коментиране винаги ще забавят вашия сайт (това е свързано с избора на леки приставки). Моето предложение – оптимизирайте онези, които можете, опитайте се да избегнете останалото и каквото е останало, уверете се, че предварително изберете този списък от общи домейни за предварително изтегляне използвайки WP ракета. Но избягвайте външни скриптове, когато можете.

Външни скриптове в GTmetrix

Google Шрифтове
Можете да хоствате шрифтове локално, като използвате WP Rocket, OMGF или Google хостове. Asset Manager и Autoptimize също имат опции за това. Но най-добрият начин да оптимизирате шрифтовете е да хоствате шрифтове локално. Отидете на уебсайта на Google Fonts и изтеглете всички шрифтове, които използвате (бъдете минимални колкото можете с шрифтове и тегла). След това преобразувайте шрифтовете във файлове с уеб шрифт, като използвате Transfonter. Качете файлове с уеб шрифт в папката wp-uploads и добавете персонализиран шрифт в CSS.

Google Analytics
WP Rocket, CAOS Analytics и локалният плъгин на Google Analytics за WordPress ще коригират грешката „кеширане на браузъра“ в GTmetrix при използване на Google Analytics. Използвам WP Rocket.

Google AdSense
Зареждането на Google AdSense асинхронно и Cloudflare Rocket Loader може да помогне за оптимизиране на Google AdSense, но това е най-големият убиец на GTmetrix от всички тях. По същество това е търговия за осигуряване на приходи от ефективност и не можете да направите малко, за да направите зареждането с AdSense по-бързо.

Вградени видеоклипове в YouTube
Ако използвате WP Rocket, те имат възможност да мързеливо зареждат видеоклипове и да заменят iframe с изображение за визуализация (което го прави така, че видеоклиповете да се зареждат само след като хората натиснат бутона за възпроизвеждане). Ако не използвате WP Rocket, WP YouTube Lyte е добра алтернатива. Това може да обръсне няколко секунди извън първоначалното време за зареждане и е лесно. Много вградени видеоклипове могат да отнемат повече от 2 секунди.

Вградени туитове, публикации във Facebook и Instagram
Ако вграждате публикации на уебсайта си, помислете за правене на екранни снимки и замяната му с изображение (вижте пример за намаляване на времето за отговор на сървъра). Използвах оформление в две колони и направих скрийншоти на анкети във Facebook. Сега не е необходимо да изтеглят заявки от Facebook.

Gravatars
Ако имате много коментари в блога си, вероятно знаете колко Gravatars и дори някои плъгини за коментиране могат да забавят вашия сайт. Реших да деактивирам Gravatars, тъй като предпочитам моите моменти на зареждане, но можете също да опитате кеш на Harrys, FV и Optimum Gravatar. Нито един от тези плъгини не работи за мен. Другата ви възможност е да разбиете или скриете коментари.

Приставки за социално споделяне
Бутоните за социално споделяне изтеглят външни заявки от Facebook, Twitter и други социални мрежи. Ако вашата приставка има опция за актуализиране на „като броя“, можете да я коригирате, така че да не се актуализира толкова често. В противен случай препоръчвам един от тези леки приставки за социално споделяне:

6. Сервирайте мащабирани изображения

Сервиране на мащабирани изображения означава, че трябва да преоразмерите големи изображения, за да са по-малки.

GTmetrix ви казва кои изображения са твърде големи и правилните размери, на които трябва да промените размера. Всичко, което трябва да направите, е да ги преоразмерите, след което да замените старите изображения с новите.

Подаване на мащабирани изображения

Добра идея е да създадете матрица за размери на изображението, така че да знаете размерите на всичките си различни изображения. Например плъзгачите ви може да са 1024 x 400px, докато вашите изображения на джунджурии са 300 x 300px или изображението на блога ви с пълна ширина може да бъде 680px ширина (като моята). Така че преди да създам някакво изображение, знам, че трябва да бъде преоразмерен до тези размери, за да може бързо да се зареди.

Примерен шаблон за матрица на изображението:

 • Лого: 300 x 100px
 • Плъзгачи: 1024 x 400px
 • Джаджи: 300 x 300 px
 • Препоръчани изображения за публикация: 350 x 350px
 • Изображения в блога с пълна ширина: 680px (ширина)

Ако имате грешки в показването на мащабни изображения, ще трябва да ги коригирате ръчно без приставка. Но след като се запознаете правилно с оразмеряването на вашите изображения, никога повече не трябва да имате тази грешка.

7. Компресиране на изображения

ShortPixel, Imagify и Smush са 3 топ плъгини за това.

Инсталирайте един от тези приставки (използвам ShortPixel), регистрирайте се с API ключ и след това групово компресирайте всички изображения на вашия сайт. Разбира се, трябва да проверите настройките си, да тествате няколко изображения и да архивирате изображенията си преди да оптимизирате групово. Дори ако приставките казват „без загуба“, почти винаги има малък спад на качеството. Това е дилемата на фотографа – ако скоростта е по-важна, направете го. Ако не, не го!

Настройки на ShortPixel

8. Настройте CDN на Cloudflare

Няма причина да не използвате безплатния CDN на Cloudflare.

Той хоства уебсайта Ви в 200+ центрове за данни, прави го по-сигурен и има множество функции в таблото си за управление. Ако не сте настроили Cloudflare и сменихте сървърите на имена, бих го направил.

Cloudflare центрове за данни

Ако вече имате Cloudflare, ето няколко допълнителни оптимизации за скорост:

 • Правила за настройка на страницата, за да спестите честотна лента и да защитите вашия wp-администратор
 • Конфигурирайте настройките за скорост на Cloudflare, за да извлечете максимума от тяхната услуга
 • Активирайте защитата чрез гореща връзка, за да предотвратите използването на лента на изображението от хората
 • Позволете на приставката ви за кеш да се грижи за минификацията, след което я деактивирайте в Cloudflare

9. Помислете за множество CDN

Множество CDN = повече центрове за данни = по-бърза доставка на вашето съдържание.

Множество CDN

Използвам и двете Cloudflare и StackPath. По-малките уебсайтове трябва да са добре само с Cloudflare, но ако се отнасяте сериозно към скоростта, бих помислил за допълнителен CDN. StackPath има отлична поддръжка и те ще ви помогнат да конфигурирате оптималните настройки, ако бъдат поискани. KeyCDN също е добър.

С други CDN, освен Cloudflare, те ще генерират CDN URL, който ще поставите в своя кеш плъгин (повечето приставки за кеш имат поле за CDN URL) или ще използват приставката за CDN Enabler.

10. Направете зареждането на плъгините по-бързо

Всички знаем, че плъгините могат да унищожат оценките на GTmetrix, така че ето няколко съвета за оптимизирането им.

 • Избягвайте високи плъгини на процесора: избягвайте този списък с бавни приставки. Общите бавни плъгини включват плъгини за социално споделяне, портфейли, плъзгач, статистика, архивиране и други.
 • Заменете високи CPU приставки с по-бързи приставки: ще са необходими някои изследвания, но заменете всеки от вашите приставки с висок процесор с по-бързи, по-леки приставки.
 • Изтрийте приставки, които не ви трябват: можете ли да замените приставки с код (напр. поставете директно GA проследяващ код, използвайте Facebook джаджи вместо плъгини или създадете съдържанието в HTML + CSS? Всички плъгини, които можете да замените с код, направете го.
 • Не използвайте JetPack за няколко модула: първо, деактивирайте всички модули, които в момента не използвате в настройките за отстраняване на грешки. На следващо място, наистина ли ви трябва JetPack, ако го използвате само за няколко неща? Това е скандално за забавяне на сайтовете. Залагате да намерите плъгин без раздуване, който изпълнява само същата функционалност.
 • Намерете най-бавните си приставки: използвайте раздела GTmetrix водопад или монитора на заявките (раздела за заявки по компоненти), за да видите най-бавните си приставки. Ако плъгин се показва многократно във вашия PageSpeed ​​+ YSlow отчет, това също може да бъде показател.

11. Ограничете ревизиите след публикуване + Автозаписи

По подразбиране WordPress автоматично записва всяка редакция на публикацията, а също така непрекъснато записва чернови при редактирането им. Записването на чернови може да е загуба на ресурси на сървъра и съхраняването на хиляди редакции на публикации може да раздуе вашата база данни, така че поне ще оправим тези настройки.

Добавете това към вашия wp-config.php:

дефинирайте („AUTOSAVE_INTERVAL“, 60 * 60 * 60 * 24 * 365); // Задайте интервала за автоматично запазване на 1x на година
дефинирайте („WP_POST_REVISIONS“, 3);

Можете също да деактивирате автоматично запазване и да ограничите ревизиите на публикациите, като използвате Perfmatters или Clearfy.

Настройки за оптимизация на перфметри

12. Блокирайте спам ботове от удряне на вашия сайт

Спам ботовете са загуба на ресурси на сървъра.

Те удрят многократно вашия сайт и консумират ресурсите на сървъра, без никаква полза. И без да проверявате дали посещават сайта ви (използвайте Wordfence), няма да знаете, че са там.

Етап 1: Използвайте намиране на спам ботове Докладът за трафик на живо в Wordfence. Ако виждате един и същ бот непрекъснато да удря вашия сайт, Google е неговото име на хост и вижте дали други хора са го докладвали като спам. Googlebot и други легитимни ботове очевидно са добре, но като проблеми са докладвани ботове като amazon.aws и linode. Тези 2 бота удряха моя собствен сайт почти всяка секунда!

Живо-КАТ-Report-Wordfence

Стъпка 2: Блокиране на спам ботове чрез Правила за защитна стена на Cloudflare, барбекю, Черна дупка, или Wordfence. Аз лично бих използвал владетелите на защитната стена на Cloudflare, ако имате само няколко основни спам бота, които да блокирате, тъй като самият Wordfence може да доведе до висок процесор. За да прегледате, намерете спам ботовете в Wordfence, блокирайте спам ботовете чрез Cloudflare, след това изтрийте Wordfence, така че да не се консумира CPU.

Wordfence-Blocking-член

13. Намалете времето за реакция на сървъра до <200ms

Вашият сървър (хостинг) е # 1 фактор в ръководството за оптимизация на WordPress.

За да проверите вашия време за отговор на сървъра, стартирайте сайта си чрез Google PageSpeed ​​Insights:

Намалете времето за реакция на сървъра

SiteGround (споделен хостинг) и Cloudways (облачен хостинг) обикновено са топ 2 хостове според множество анкети във Facebook, много от които е направено от WordPress Hosting Facebook Group.

Каквото и да правите, избягвайте GoDaddy и EIG който притежава 60+ различни хостинг компании, включително Bluehost, HostGator, iPage, Site5 и други. Те са скандални за бавните сървъри.

Много хора, които вече са мигрирали към SiteGround, Cloudways и Kinsta, са публикували снимки на новите си времена на зареждане в Twitter. Някои хора видяха подобрение на 7s.

Има много лоша информация там – дори хостинг отзиви в YouTube препоръчват компании като Bluehost, HostGator или дори HostPapa. Това е напълно нелепо; направете проучване във Facebook групи и погледнете какво казват истинските хора във Facebook + Twitter.

SiteGround и Cloudways и двете ще ви мигрират безплатно.

Преминаване към SiteGround

Миграция на времето за зареждане на SiteGround

Bluehost към SiteGround GTmetrix

HostGator към SiteGround

SiteGround GTmetrix

SiteGround Google PageSpeed ​​Статистика на Google

100 перфектен резултат на сайта

HostGator към SiteGround миграция

Време за реакция на SiteGround на Joomla

Превключва към хостинг на сайта

SiteGround Rocket Представете комбо

Joomla GTmetrix On SiteGround

SiteGround PageSpeed ​​Insights

SiteGround On Joomla

2019 хостинг анкета

2017-WordPress-хостинг-FB-Poll

Препоръки за хостинг на Elementor

Юли 2019 г. Хостинг Препоръка

WordPress-домакин-Poll-Aug-2018

Споделено-хостинг-анкета на 2017 г.

2019-хостинг-Poll

Go-To-хостинг-компания

WordPress-хостинг-анкета на 2017 г.

Сайтът се поддържа хостинг-Poll

2016-WordPress-хостинг-FB-Poll

Любим хостинг за Elementor

2018 хостинг препоръки

WordPress хостинг анкета септ 2018.png

Сайтът се поддържа-WordPress-хостинг-анкета на 2017 г.

2019-домакин-Poll-1

Хостинг-Анкета-за-Speed

WordPress-хостинг-Анкета на юни-1

SiteGround-Препоръка

14. Деактивирайте скриптове, стилове, фрагменти от количката на WooCommerce

Сайтовете на WooCommerce са позорно бавни.

Отчасти това е така, защото WooCommerce добавя скриптове, стилове и фрагменти от колички към всяка отделна страница на вашия сайт (дори страници, които не са електронна търговия). Точно както не трябва да оставяте някои плъгини да се пускат на всяка страница (съвет № 2), вие не трябва да оставяте опциите на WooCommerce на страници, които не са електронна търговия. Можете да деактивирате всичко това с едно щракване с помощта на Perfmatters плъгин от Kinsta (което също ви позволява избирателно да деактивирате плъгини / скриптове), в противен случай можете да използвате тези кодове от Github.

perfmatters оптимизация на woocommerce

Деактивирайте скриптове за WooCommerce:

Деактивирайте стилове на WooCommerce: виж Документация на Woocommerce.

Деактивирайте фрагментите на количката на WooCommerce:

15. Публикувайте отчета си GTmetrix във Facebook групи

Ако все пак се нуждаете от помощ, има Facebook групи, където хората с удоволствие ще предоставят обратна връзка. Чувствайте се свободни да ми оставите коментар, разгледайте пълното ми ръководство за скорост на WordPress или наемете моя екип за оптимизация на скоростта на WordPress, който ще ви изпрати преди и след отчетите на GTmetrix.

2019-GTmetrix-Доклад

Препоръчителни Facebook групи

WordPress Speed ​​Up Facebook Group

Надявам се това да е било полезно.

Наздраве,
мъжко животно

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map