Как да мързелувате зареждане на изображения + видеоклипове в WordPress (и да замените iFrames на YouTube с прегледно изображение) за по-добри резултати от GTmetrix

Кой е най-добрият начин мързеливо зареждане на изображения и видеоклипове в WordPress?


Това зависи от това дали вече използвате приставката за кеш, която поддържа мързеливо зареждане (WP Rocket, W3 Total Cache, Swift, LiteSpeed ​​Cache). Ако приставката ви за кеш поддържа мързеливо зареждане на изображения и видеоклипове, най-добре е да го използвате, за да не се налага да инсталирате допълнителен плъгин. Но ако вашата приставка за кеш не поддържа мързеливо зареждане, препоръчвам да използвате такава, която прави (особено WP Rocket), в противен случай изброих алтернативни приставки за мързеливо зареждане по-долу, можете да инсталирате поотделно.

Какво е мързеливо зареждане?
Мързеливо зареждане означава, че изображенията и видеоклиповете се зареждат само след като потребителите превъртат надолу по страницата и действително ги видят. Това води до по-малко HTTP заявки на страницата, но ако имате много изображения или вградени видеоклипове, изисква постоянно да ги зареждате, превъртайте надолу страницата.

Какво означава да замените YouTube YouTube Iframe с предварително изображение?
Ако вградите видеоклипове в сайта си в WordPress, това зарежда „дебелия YouTube плейър“, след като хората натиснат бутона „Възпроизвеждане“. С други думи, единственото заредено първоначално е изображение за визуализация.

Трябва ли да мързеливо зареждате изображения и видеоклипове?
Не мързеливо зареждам изображения, защото постоянно зареждане на изображения, докато превъртате надолу по страницата, може да е досадно за потребителите. Всички мои изображения обаче са оптимизирани до 100% в GTmetrix. Правя мързеливо зареждане на видеоклипове и замествам iframe с изображение за преглед. Тъй като всеки вграден видеоклип може да отнеме 2 секунди за зареждане (много по-тежък от изображението), ползата от мързеливо зареждане на видеоклипове е значителна.

1. WP ракета

WP Rocket е моят избор №1 за мързеливо зареждане и беше плъгин №1 за кеш в анкетите във Facebook.

Тъй като вече има вградено мързеливо зареждане, това означава, че не е необходимо да инсталирате допълнителен плъгин. Това е цялото предимство на WP Rocket; той се предлага с повече функции от почти всеки друг кеш плъгин (което води до по-добри времена на зареждане и резултати от GTmetrix), но все пак по-малко плъгини на вашия сайт. WP Rocket е обширна документация за мързеливо зареждане и конфигуриране на WP Rocket настройки.

WP ракета

Как да активирате мързеливо натоварване в WP ракета
За да активирате мързеливо зареждане в WP Rocket, отидете на Настройки > WP ракета > средства > LazyLoad. Можете да го активирате за изображения, рамки и видеоклипове и да замените ифраграмите в YouTube с изображение за визуализация.

Мързеливо зареждане на изображения WP ракета

2. SG оптимизатор

SiteGround въведе мързеливо зареждане в голямата им актуализация на SG оптимизатор.

Разбира се, трябва да сте клиент на SiteGround, за да използвате този плъгин (което бих направил за споделен хостинг, като се има предвид, че те бяха класирани като домакин №1 в над 20 анкети във Facebook). SG Optimizer е сравним с WP Rocket, но няма почти толкова функции. Така че, ако използвате SiteGround за своя хост, все пак бих предпочел WP Rocket над техния SG Optimizer.

SiteGround SG оптимизатор

Как да активирате мързеливо натоварване в SG оптимизатора
За да активирате мързеливо зареждане в SG Optimizer, отидете на Настройки > SG оптимизатор > По подразбиране на сайта > Оптимизация на изображения. Можете да мързеливо зареждате изображения, Gravatars, миниатюри, отзивчиви изображения и джаджи. Ако имате коментари в блога си, мързеливото зареждане на Gravatars може да помогне изключително.

SG Optimizer Мързеливо зареждане

3. W3 Общ кеш

Ако вече използвате W3 Total Cache, те също имат опция за мързеливо зареждане.

W3 Total Cache се смяташе изоставен за известно време, но оттогава разработчикът започна да поддържа своя плъгин. Имам обширен урок за конфигуриране на настройките на W3 Total Cache.

W3 Плъгин за общ кеш

Как да активирате мързеливо зареждане в общия кеш на W3
За да активирате зареждането на зареждане в W3 Total Cache, отидете на Settings > Основни настройки > Потребителски опит > Мързеливо зареждане. Включете това и след това отидете на User Experience > Мързеливо зареждане. Изберете да обработите HTML маркери за изображения, фонови изображения, изключете думи и метод за вграждане на скрипт.

W3 Общо кеш мързеливо зареждане

4. Litespeed Cache

Обеленият кеш памет мързеливо зареждане също ще свърши работата (Litespeed е добре прегледан приставката за кеш).

LiteSpeed ​​Cache Plugin

Как да активирате мързеливо зареждане в LiteSpeed ​​кеш
За да активирате зареждането на зареждане в LiteSpeed ​​кеш, отидете на LiteSpeed ​​кеш > Настройки > средства > Настройки на медиите. Тук можете да активирате изображения с мързелив товар, iframes, да изключите изображения, да поискате автоматично оптимизация чрез cron task, да включите вградена Javascript библиотека и да превключвате други настройки.

Мързеливо зареждане на изображения Видео кеш на Litespeed

5. Бързо изпълнение

Бързо изпълнение е друга приставка за кеш, която поддържа мързеливо зареждане. Swift получи страхотни отзиви в WordPress Speed ​​Up Facebook Group, но отзивите на страницата на приставките за WordPress са само около 4 звезди. Не съм изпробвал Swift Performance; Аз съм напълно доволен от WP Rocket.

Плъгин Swift Performance Lite

Как да активирате мързеливо натоварване в бързо изпълнение
За да активирате зареждането за зареждане в Swift Performance, отидете на Settings > средства > Мързелив товар. Тук ще имате възможност да мързеливо зареждате изображения, да изключвате определени изображения и да вграждате мързеливи изображения.

Мързеливо зареждане на изображения бързо изпълнение

6. Автоматизирайте

Автоматичното оптимизиране често се използва с хостове като GoDaddy и WP Engine, където те имат собствена вградена кешираща система и приставки за кеш на черен списък. В този случай (тъй като искате да се погрижите за други оптимизации на скоростта), Autoptimize обикновено е плъгинът за преминаване към това. Една от многото функции е мързеливо зареждане, но също така ви позволява да оптимизирате HTML, CSS, JavaScript и Google шрифтове.

Автоматизирайте приставката

Как да активирате мързеливо натоварване при автоматично оптимизиране
За да активирате зареждането на зареждане в Автоматично оптимизиране, отидете на Настройки > Снимки > Мързеливо зареждане на изображения. Също така имате възможност да използвате CDN на ShortPixel, който за оптимизиране на изображението (това е плъгинът, който използвам).

Мързеливо зареждане на изображенията Автоматично оптимизиране

7. Намажете

Smush е плъгин за оптимизиране на изображения, който поддържа мързеливо зареждане. Той е разработен от WPMU, но аз лично използвам ShortPixel за компресия без загуби, тъй като единственият, който използвам, прави моите изображения 100% в GTmetrix (и тествах много плъгини за оптимизиране на изображения).

Smush плъгин

Как да активирате мързеливо натоварване в Smush
За да активирате зареждането на зареждане в Smush, отидете на Smush > Табло > Мързелив товар. Можете да изберете кои типове файлове искате да бъдат мързеливо заредени (.jpeg, png, .gif, .svg, iframe) и дали искате да е активиран за съдържание, джаджи, миниатюри, Gravatars. Той дори има мързеливи настройки за анимация на натоварване.

Smush Lazy Load

8. Мързелив товар от ракета WP

Мързелив товар от ракета WP е добре, ако не използвате WP Rocket, но искате да мързеливо зареждате изображения.

Мразено зареждане на приставката

Как да активирате мързеливо натоварване при мързелив товар от ракета WP
Отидете в Настройки > LazyLoad. Имате възможност да мързеливо зареждате изображения, рамки & видеоклипове и заменете видеоклиповете в YouTube с миниатюра. Няма много настройки за конфигуриране; Аз лично бих искал да има повече. Може би затова този мързелив пристав няма най-добрите отзиви.

Мързелив товар от ракета WP

9. А3 мързелив товар

А3 мързелив товар поддържа мързеливо зареждане както на изображения, така и на видеоклипове.

a3 Lazy Load Plugin

Как да активирате мързеливо натоварване в A3 мързелив товар
За да активирате зареждането с зареждане в A3 Lazy Load, отидете на настройки > А3 мързелив товар. Можете да конфигурирате настройки за мързеливо зареждане на изображения, видеоклипове, рамки, Gravatars и да изберете кои области на вашия уебсайт искате да приложите мързеливо зареждане (включително мобилен). Има и опции за активиране на ефект на мързеливо зареждане, зареждане на цвят на фона и опция за изключване на URL адреси и типове публикации.

a3 Настройки за мързеливо зареждане

10. BJ Lazy Load

BJ Lazy Load не изглежда добре поддържан, така че вероятно бих използвал друга приставка.

BJ Lazy Load плъгин

Как да активирате мързеливо натоварване в BJ мързелив товар
За да активирате зареждането за зареждане в BJ Lazy Load, отидете на Настройки > BJ Lazy Load. Настройките са сравнително прости и ви дават възможност за мързеливо зареждане на изображения, рамки, Gravatars и изключване на мързеливо зареждане от съдържание, текстови джаджи и публикуване на миниатюри. Има и опция за включване на изображение на заместител, праг на прозорец и използване на изображение за преглед с ниска резолюция при мързеливо зареждане.

BJ Lazy Load Settings

11. Мързелив товар за изображения

Мързелив товар за изображения е добре, ако искате да го направите само за изображения.

Плъгин за мързелив товар за изображения

Как да активирате мързеливо зареждане за изображения
Няма настройки за конфигуриране в приставката Lazy Load For Images (автоматично е).

12. Мързеливо натоварване за видеоклипове

Мързеливо натоварване за видеоклипове замества вградените видеоклипове с изображения с възможност за преглед с кликване.

Мързелив товар за плъгин за видеоклипове

Как да активирате мързеливо натоварване при мързелив товар за видеоклипове
За да активирате зареждането при зареждане в Lazy Load For Videos, отидете на Настройки > Мързеливо натоварване за видеоклипове. Изберете да зареждате CSS / JS само когато е необходимо, персонализирайте бутона за възпроизвеждане и приложете персонализиран CSS.

Мързелив товар за видео плъгин

13. Мързеливо зареждане за коментари

Можете да мързелувате коментари за зареждане с помощта на Мързеливо зареждане за коментари плъгин.

Това може да ви помогне да направите по-малко заявки за HTTP, ако имате много коментари в блога си, особено след като Gravatars може да отнеме много време, за да се зареди между всички заявки на трети страни..

Мързелив товар за плъгин за коментари

Как да активирате мързеливо зареждане в мързелив товар за коментари
За да активирате зареждането за зареждане в Lazy Load For Comments, отидете на Settings > дискусия > Коментари за мързеливо зареждане. Това е единствената конфигурация на настройките за този плъгин, но има добри отзиви.

Коментари за мързеливо зареждане

14. WP YouTube Lyte

WP YouTube Lyte е един от любимите ми (и най-добре прегледани) плъгини за мързеливо зареждане на видеоклипове. Той е създаден от екипа на Autoptimize, който има добри отзиви за плъгини навсякъде.

WP YouTube Lyte плъгин

Как да активирате мързеливо зареждане в WP YouTube Lyte
За да активирате зареждането за зареждане в WP YouTube Lyte, отидете на Настройки > WP YouTube Lyte. Вземете своето Ключ за API на YouTube и го въведете в Autoptimize. Изберете размера на вашия плейър, независимо дали да включва връзки, позиция на плейъра, форсиране на HD, действайте като нормална връзка / рамки за YouTube и добавете микроданни. Кеширането на миниатюри на локално ниво често може да поправи грешките на GTmetrix при вграждане на видеоклипове в YouTube.

Миниатюри на YouTube GTmetrix

Wp Настройки на YouTube Lyte

Все още се нуждаете от помощ?

Имам страхотно видео за оптимизация на скоростта на WordPress:

Имам и уроци за оптимизиране на изображения, конфигуриране на WP Rocket, намаляване на времето за реакция на сървъра и други. Имам възможност да получа 100% (или близо) оценките на GTmetrix в почти всеки мой пост, използвайки тези съвети. Ако имате въпроси, не се колебайте да ми пуснете коментар – радвам се да ви помогна!

често задавани въпроси

&# X2705; Кой плъгин е най-подходящ за мързеливо зареждане на изображения?

Ако вече използвате плъгин за кеш, който поддържа мързелив товар (например WP Rocket, SG Optimizer, W3TC, Swift, LiteSpeed), най-добре е първо да опитате това. В противен случай автоматичното оптимизиране или плъгинът Lazy Load от WP Rocket са добри приставки за мързелив товар.

&# X2705; Какво ще кажете за мързеливо зареждане на видеоклипове?

WP Rocket и някои други кеширащи приставки ви позволяват да мързеливо зареждате видеоклипове и да замествате ифрамерата на YouTube с рамка за визуализация. В противен случай WP YouTube Lyte ще работи.

&# X2705; Ще мързеливо зареждане боли потребителското изживяване?

Не мързи да зареждам изображения в този уебсайт, но правя мързеливи видеозаписи, защото те се отнемат много повече време. Мързеливото зареждане на изображения може да е досадно за потребителите и да намали продажбите ми на филиал, така че го деактивирах.

&# X2705; Какво прави мързеливо зареждане?

Мързеливо зареждане ускорява първоначалните времена на зареждане, като чака да се заредят изображения и видеоклипове, докато потребителите превъртат надолу по страницата и в действителност ги видят.

&# X2705; Как да деактивирате мързеливо натоварване на конкретни страници?

Повечето плъгини ви позволяват да правите това. Например, ако използвате WP Rocket и редактирате страница или публикация, на таблото за управление ще видите опция да деактивирате (или активирате) мързеливо зареждане на това конкретно съдържание.

Наздраве,
мъжко животно

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map