Hoe u uw WordPress-database schoonmaakt (en oude plug-in-tabellen)

Terwijl u WordPress gebruikt, uw WordPress-database wordt onvermijdelijk opgeblazen.


Overgebleven plugin-tabellen, verlopen transiënten, pingbacks, trackbacks, spam- en prullenbakcommentaar, automatische concepten en mogelijk duizenden ongebruikte post-revisies kunnen in uw database achterblijven.

In deze tutorial gebruik ik WP-Optimize om de WordPress-database op te schonen. Hoewel sommige plug-ins zoals WP Rocket (en andere) u een deel van uw database laten opschonen, laten ze u niet altijd oude plug-in-tabellen zoals WP-Optimize, WP-Sweep of Advanced Database Cleaner verwijderen.

Hierdoor wordt uw database efficiënter uitgevoerd en kan deze u op zijn beurt helpen een trage WordPress-site te repareren en deze aanzienlijk sneller te laden. Het opschonen van uw WordPress-database is ook aanbevolen in de optimalisatiegids van WordPress en is iets dat u periodiek moet doen.

1. Maak een back-up van uw WordPress-database

Gebruik UpdraftPlus om vooraf een back-up van uw database te maken.

U hoeft zich hier geen zorgen over te maken, maar voor het geval er iets misgaat, heeft u in ieder geval een back-up. Installeer de plug-in, ga naar de UpdraftPlus-instellingen en maak verbinding met een externe service om uw bestanden naar te downloaden (ik gebruik Dropbox). Daarna kunt u een back-up met 1 klik maken.

2. Installeer WP-Optimize

Installeer de WP-Optimize-plug-in en ga vervolgens naar WP-Optimize → Database.

WP-Optimize-plug-in

3. Verwijder prullenbak uit uw database

In WP-Optimize ziet u instellingen voor optimalisaties en tabellen.

In de optimalisatie-instellingen, u wilt meestal alles verwijderen, met uitzondering van niet-goedgekeurde opmerkingen en revisies. Als je het niet goed vindt om niet-goedgekeurde reacties te verwijderen (blogreacties die nog niet zijn goedgekeurd) of post herzieningen (eerdere conceptversies worden automatisch door WordPress gemaakt telkens wanneer u een pagina of bericht wijzigt), u kunt deze ook verwijderen.

WP-Optimize Schone database

Database-items (definities)

 • Optimaliseer databasetabellen: vergelijkbaar met het defragmenteren van een harde schijf alleen met uw WordPress-database. Hierdoor wordt ongebruikte ruimte in uw databasetabellen teruggewonnen, waardoor de hoeveelheid opslagruimte wordt verminderd en de toegang tot tabellen efficiënter wordt.
 • Herzieningen plaatsen: automatisch gemaakt telkens wanneer u een bericht opslaat of bijwerkt.
 • Automatische conceptberichten: concepten WordPress slaat automatisch op wanneer u aan het bewerken bent.
 • Prullenbak: berichten die je hebt verwijderd.
 • Spam en weggegooide reacties: opmerkingen gemarkeerd als spam of verwijderd.
 • Niet-goedgekeurde opmerkingen: blogreacties die u niet heeft goedgekeurd.
 • Verlopen voorbijgaande opties: ongebruikte cachegegevens (de plug-in voor sociaal delen slaat bijvoorbeeld ‘deeltellingen’ op pagina’s of berichten op).
 • Pingbacks: een manier om blogs op de hoogte te stellen die u aan hen hebt gelinkt.
 • Trackbacks: een andere manier om blogs op de hoogte te stellen die u aan hen hebt gelinkt.
 • Plaats metagegevens: informatie getoond aan gebruikers bij elk bericht (bijv. auteur, publicatiedatum, categorie). Hiermee worden postmetagegevens verwijderd die niet bij een post horen.
 • Metagegevens van opmerkingen: hetzelfde als post metagegevens alleen voor commentaarinformatie.
 • Verweesde relatiegegevens: vaak gemaakt door plug-ins wanneer berichten worden verwijderd.

4. Verwijder tabellen die zijn achtergelaten door oude plug-ins

Op het tabblad WP-Optimize Tables ziet u uw databasetabellen.

Let op de tabellen met de tekst ‘niet geïnstalleerd’ en ernaast een knop Verwijderen. Dit zijn tafels achtergelaten door oude plug-ins die momenteel niet op uw WordPress-site zijn geïnstalleerd (u moet ze dus verwijderen als u niet van plan bent ze opnieuw te gebruiken). WP-Optimize vertelt u ook de grootte en tot welke plug-in de tabel behoort, die u opnieuw zult verwijderen.

WP Optimize-tabellen

5. Plan lopende databaseopschoning

Ik raad aan om ongeveer één keer per week een automatische database-opschoning in te plannen (of zelfs vaker voor grote sites met veel plug-ins). Je kunt dit vinden onder WP-Optimize → Instellingen.

WP Optimizer Geplande database-opschoning

Als je al een plug-in zoals WP Rocket gebruikt waarin database-opruiming is ingebouwd, kun je dit gebruiken om wekelijkse database-opruimingen te plannen, en vervolgens alleen WP-Optimize installeren als je databasetabellen van verwijderde plug-ins moet opschonen (ik geef altijd de voorkeur aan minder plug-ins geïnstalleerd).

WP Rocket Automatische database-opruiming

6. Andere plug-ins die uw database opschonen

De meeste andere plug-ins voor het opschonen van databases doen precies hetzelfde als WP-Optimize

Geavanceerde Database Cleaner – vergelijkbaar met WP-Optimize, maar u kunt verder in uw database duiken en cron-taken bekijken. De Premium-versie is in de eerste plaats goed voor het verder opschonen van uw database met oude plug-ins en heeft opties voor wezen, plug-ins, thema’s en WP.

Advanced-Database-Cleaner

WP-Sweep – laat je extra opties zoals gebruikersmeta en term meta opschonen, maar maak een back-up en doe dit alleen als je weet wat je doet (hierdoor worden de termen in je conceptberichten verwijderd).

WP Sweep-instellingen

Plugins Garbage Collector – laat je alleen oude plugin tabellen verwijderen met middelmatige reviews.

Plug-ins Garbage Collector Scan

Breeze By Cloudways – een plug-in ontwikkeld door Cloudways-hosting (ze zijn geweldig). Hiermee kunt u slechts een paar belangrijke items in uw database verwijderen, maar u kunt geen databasetabellen optimaliseren of postmetagegevens, metagegevens van opmerkingen of tabellen die zijn achtergelaten door verwijderde plug-ins verwijderen.

Breeze Database Cleanup

Veel Gestelde Vragen

&# x2699; Welke plug-in is het beste voor het opschonen van databases?

Met WP-Optimize kunt u uw database en overgebleven plugin-tabellen opschonen, terwijl u met WP Rocket alleen uw database kunt opschonen. Voor een volledige opruiming raad ik aan om WP-Optimize te gebruiken.

&# x2699; Hoe verwijder je overgebleven plugin-tabellen?

WP-Optimize heeft een optie om tabellen te verwijderen die zijn achtergelaten door oude plug-ins die u hebt verwijderd. Het laat zien tot welke plug-in de tabel behoort en bevat een prompt met de tekst Niet geïnstalleerd met een knop Verwijderen.

&# x2699; Wat als ik WP Rocket al gebruik?

WP Rocket staat niet toe dat je overgebleven plugin-tabellen verwijdert, maar het is geweldig voor het opschonen van al het andere in je database.

&# x2699; Hoe vaak moet u uw database opschonen?

Een keer per week zou voldoende moeten zijn voor de meeste websites. Voor grotere websites met veel plug-ins wilt u deze misschien vaker opschonen.

&# x2699; Zal dit mijn website breken??

Dat zou niet moeten, maar u moet wel van tevoren een back-up maken. Plug-ins zoals WP-Optimize markeren acties met een kleine kans om fouten te veroorzaken en vragen u om een ​​back-up te maken.

Ik hoop dat dit artikel nuttig was bij het opschonen van je WordPress-database en je hielp je site te versnellen! Als je vragen hebt, laat dan hieronder een reactie achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

Zie ook: Hoe ik 100% GTmetrix-scores kreeg

Proost,
Tom

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map