13 mënyra për të rregulluar një panel të ngadaltë të administratorit të WordPress (në mënyrë të përhershme)

A është ngarkesa kaq e ngadaltë e panelit tuaj të administratorit të WordPress?


Epo, është një çështje e zakonshme me të cilën përballen shumë pronarë të faqeve të WordPress. Ekzistojnë disa arsye që mund të shkaktojnë një administrator të ngadaltë të WordPress, për shembull, shtojca të mëdha për burimet, versionin e vjetër të PHP, duke mos përdorur një plug-cache, WordPress të vjetëruar, mbajtjen në internet me cilësi të dobët dhe shumë më tepër.

Quiteshtë mjaft e bezdisshme kur jeni me humor të produktivitetit dhe keni një listë të madhe për të punuar, por pulti i panelit tuaj të WordPress ngarkon kaq ngadalë ose madje ndalon të përgjigjet plotësisht (unë e di se si ndihet).

Por, mos u shqetëso. Ne do t’ju ndihmojmë të shpejtoni panelin tuaj të administratorit të WordPress.

Në këtë artikull, së pari do të drejtojmë disa nga arsyet pse keni një panel të ngadaltë të administratorit të WordPress. Pastaj, ne do të kalojmë në 13 hapa për të rregulluar problemet dhe t’ju ndihmojmë të shpejtoni faqen tuaj në WordPress, si dhe pultin.

Pasi mora detajet e hyrjes, u futa në panelin e tij të administratorit të WordPress për të kontrolluar nëse pulti ngarko ngadalë apo jo. 

Pastaj unë drejtova faqen e tij të internetit përmes Njoftime për shpejtësinë e faqes Google, GTMetrix dhe Pingdom për të kontrolluar se çfarë po ngadalëson faqen e internetit. 

Unë kontrollova faqen e tij të WordPress, si dhe panelin e administratorit dhe të dy, janë mjaft të ngadalta. Këtu po vendos rezultatet e testit të shpejtësisë së faqes në internet dhe gjithashtu përfshinë rezultatet pas optimizmit.

# 1. Rezultatet e njohjes së shpejtësisë së faqes së Google (para dhe pas optimizmit): Krahasimi i rezultateve të faqeve të Google # 2. Rezultatet e GTmetrix (përpara dhe pas optimizmit): Krahasimi i shpejtësisë Gtmetrix # 3. Rezultatet e Pingdom (përpara dhe pas optimizmit): Rezultati i provës së shpejtësisë Pingdom

Pse keni një Panel të ngadaltë të WordPress Admin?

Ekzistojnë disa arsye pse paneli juaj admin WordPress, si dhe ngarkesa e faqes ngadalë. Këtu janë arsyet e zakonshme më poshtë që kryesisht shkaktojnë një prapavijë të ngadaltë të WordPress:

 • shtojca të rënda të burimeve
 • versioni më i vjetër i PHP
 • kufiri i ulët i kujtesës së WordPress
 • duke mos përdorur një plugin cache dhe CDN
 • WordPress i vjetëruar
 • databazë e rrumbullakët
 • widget e panevojshëm të WordPress
 • mbajtje në internet me cilësi të dobët

Tani le ta shpejtojmë panelin tuaj të WordPress.

Si të shpejtoni panelin e administratorit të WordPress (pult)

Fiksimi i Panelit të ngadaltë të WordPress Admin

1. Identifikoni dhe hiqni shtojcat e përdorimit të lartë të CPU

Kur e keni instaluar për herë të parë WordPress, pulti juaj WordPress përdoret për të ngarkuar shpejt.

Por tani është jashtëzakonisht e ngadaltë.

Arsyeja mund të jetë shtojca e rëndë e burimeve. Faqja juaj mund të përmbajë plugins të lartë të përdorimit të CPU që zakonisht kërkojnë shumë burime për tu ekzekutuar. Si rezultat, faqja juaj e WordPress kërkon më shumë kohë për t’u përgjigjur.

Shtojcat më të zakonshme të ngadalta janë hartat, statistikat, posta e lidhur me të, lidhja e prishur e lidhjeve, rrëshqitësi i imazhit, ndërtuesit e faqeve ose çdo lloj shtojce që shpesh kryejnë skanimin ose përpunimin në faqen tuaj..

Pra, si mund të gjeni shtojca të mëdha për burime në WordPress?

Shtë kaq e thjeshtë me monitor pyetje Plugin WordPress.

Query Monitor është një plugin që ju lejon të korrigjoni pyetjet e bazës së të dhënave, gabimet në PHP, thirrjet HTTP API, dhe më e rëndësishmja tregon shtojcat më të ngadalta të ngarkimit.

Query Monitor Plugin WordPress

Pasi të keni instaluar dhe aktivizuar, shkoni në pultin e WordPress tuaj.

Në krye të faqes, mund të shihni statistikat e shtojcës. Klikoni në “Pyetjet sipas përbërësit” opsion për të parë shtojcat më të ngadalta të ngarkimit. Pasi të gjeni shtojcat më të ngadalta të ngarkimit, hiqni ato nga faqja juaj.

Këtu janë disa shtesa të lehta WordPress që ju rekomandojmë:

Kthehu në listë

 

2. Përditësoni PHP-në tuaj në Versionin e fundit

WordPress është i ndërtuar me PHP dhe versioni i tij është vendosur nga kompania juaj pritëse. 

Ashtu si të azhurnoni shtojcat dhe temën tuaj të WordPress, është gjithashtu e rëndësishme të azhurnoni WordPress tuaj PHP në versionin e fundit. Ka kryesisht dy arsye pse ju duhet të azhurnoni versionin tuaj PHP:

 • Faqja juaj e WordPress do të jetë më e shpejtë: Versioni i ri i PHP (aktualisht 7.4) është më efikas. Mund të rritë punën e faqes tuaj deri në 3 ose 4x më shpejt.
 • Faqja juaj do të jetë më e sigurt: WordPress është CMS më e njohur dhe e ndërtuar me PHP. Prandaj, bëhet një objektiv për hakerat. Duke përditësuar PHP-në tuaj, do të keni veçoritë e fundit të sigurisë, të cilat mungojnë në versionin më të vjetër të PHP. Pra, është shumë e rëndësishme të azhurnoni PHP tuaj në versionin e fundit.

Mjerisht, më shumë se 60% e përdoruesve të përgjithshëm të WordPress aktualisht përdorin versione PHP që nuk mbështeten më. Statistikat e Versioneve të PHP të WordPress

Si të kontrolloni versionin tuaj aktual të PHP?

Nëse jeni duke përdorur WordPress 5.0 ose më lart, mund të kontrolloni versionin tuaj PHP duke shkuar tek Tools > Shëndeti i sitit nga pulti.

Kontrolloni Versionin PHP të WordPress

Para se të filloni të azhurnoni versionin tuaj PHP, duhet të siguroheni që shtojcat dhe temat tuaja të jenë në përputhje me versionin e fundit të PHP.

> Por si mund të kontrolloni nëse një plugin ose temë është në përputhje me versionin PHP?

Epo, për këtë, duhet të instaloni Kontrollues i përputhshmërisë së PHP plugin.

Shko tek Tools > Kontrollues i përputhshmërisë së PHP dhe zgjidhni më të fundit “Versioni PHP” dhe “Skanoni vetëm shtojcat aktive dhe temat” nga Statusi i Pluginit / Temës.

Tjetra, klikoni në Skanoni sitin butonin për të ekzekutuar skanimin.

Kontrolluesi i përputhshmërisë PHP Plugin i WordPress

Do të zgjasë një minutë apo më shumë. Pas kësaj, ju mund të shihni nëse shtojcat dhe temat tuaja janë në përputhje me versionin e fundit të PHP.

Nëse gjeni një shtojcë ose temë nuk është në përputhje me versionin e fundit të PHP, është më mirë të kaloni në një tjetër plugin.

Ne gjithashtu ju rekomandojmë të përdorni shtojca ose tema që azhurnohen rregullisht.

Si të azhurnoni versionin tuaj PHP?

Para se të filloni të azhurnoni versionin tuaj PHP, ne ju rekomandojmë të merrni një kopje rezervë të faqes suaj, si dhe bazës së të dhënave. Në rast se diçka nuk shkon, ju mund të rivendosni faqen tuaj nga kopje rezervë.

Përditësoni PHP nga cPanel juaj i Pritës 

Nëse ofruesi juaj i pritjes ofron një cPanel, atëherë mund të azhurnoni versionin tuaj PHP shumë lehtë.

Së pari, hyni në llogarinë cPanel të hostit tuaj. Pastaj shkoni te “Zgjidhni Menaxherin e VersionitOpsion Në këtë rast, unë jam duke përdorur SiteGround Hosting.

Menaxheri i versionit PHP SiteGround cPanel

Zgjidhni faqen tuaj të internetit për të cilën dëshironi të ndryshoni versionin PHP.

Përditësimi i Versionit PHP të SiteGround

Zgjidhni versionin e dëshiruar PHP nga lista dhe klikoni Save.

Gjëja më e mirë në lidhje me pritjen e SiteGround është se ata azhurnojnë serverat e tyre me versionin e fundit të PHP kurdo që të jetë në dispozicion.

Po, Siteground mbështet versionin më të fundit të PHP 7.4.

Grafiku i PHP SiteGround

Sidoqoftë, nëse ofruesi juaj i pritjes nuk ofron një cPanel ose ndonjë mundësi tjetër për të azhurnuar versionin PHP, ju duhet t’i drejtoheni ekipit mbështetës të kompanisë suaj pritëse.

Krijoni një biletë mbështetëse dhe shkruani këtë:

Përshëndetje, unë jam një përdorues [i juaj-pritës] dhe aktualisht, unë drejtoj një faqe në internet e cila është [faqja juaj e internetit]. Kam kontrolluar se versioni PHP i faqes time është 7.2 i cili nuk është aktualizuar. Po pyes veten nëse mund ta azhurnoni versionin PHP në 7.3, i cili do të përmirësojë performancën e faqes time si dhe sigurinë. Gjithashtu, më njoftoni kur është azhurnuar. Faleminderit,

Kompania juaj pritëse do të azhurnojë versionin PHP.

Kthehu në listë

 

3. Fshini shtojcat dhe temat e papërdorura

Pasja e shtojcave dhe temave të papërdorura mund ta bëjë faqen tuaj të prekshme, si dhe ta bëjë faqen tuaj të ngadaltë.

Këto tema dhe shtojca të papërdorura kërkojnë më shumë hapësirë ​​në serverin tuaj dhe mbi të gjitha pulti juaj duket i çrregullt. WordPress gjithashtu rekomandon duke fshirë shtojcat e papërdorura ose të vjetra në mënyrë që të drejtoni faqen tuaj WordPress pa probleme.

Duke fshirë shtojcat dhe temat e papërdorura, mund të përmirësoni performancën e faqes tuaj.

Për të fshirë një shtojcë, shkoni te plugins > Shtojcat e instaluara > joaktiv > Zgjidhni shtojcat joaktive dhe pastaj fshij.

Fshini shtojcat e WordPress

Në mënyrë të ngjashme, për të fshirë temat e papërdorura, shkoni te shfaqje > Tema.

Pastaj klikoni në çdo temë joaktive. Në fund të anës së djathtë, mund të shihni një opsion Fshi. Thjesht klikoni në Fshij butonin për të fshirë temën.

Fshini Temën e WordPress-it

Kthehu në listë

 

4. Mbani të azhurnuara WordPress-in tuaj, shtojcat dhe temën

Rekomandohet shumë që të azhurnoni WordPress, shtojcat dhe gjithashtu temën tuaj. Me azhurnimin e fundit, zhvilluesit e WordPress përfshijnë karakteristika të reja, rregullojnë çështje të sigurisë, rregullime të metash dhe më e rëndësishmja përmirësime të performancës që e bëjnë faqen tuaj të WordPress të funksionojë më shpejt.

Para azhurnimit, sigurohuni që të rezervoni bazën e të dhënave dhe skedarët tuaj.

Përditësimet e WordPress

Për të azhurnuar faqen tuaj në WordPress, futuni te WordPress baltëpritëse > Updates.

Aty mund të shihni nëse ka ndonjë azhurnim në dispozicion. Nëse shihni se ka një azhurnim të ri të disponueshëm për thelbin, shtojcën ose temën tuaj të WordPress, thjesht azhurnoni duke klikuar në butonin Update.

Lexoni, Si të Azhurnoni WordPress, Plugins dhe Theme me dorë

Kthehu në listë

5. Rritni limitin e kujtesës së WordPress

Si parazgjedhje, shumë kompani pritëse kufizojnë kujtesën tuaj WordPress në 32MB, e cila nuk është e mjaftueshme ndonjëherë, veçanërisht kur keni shumë plugins të instaluar në faqen tuaj.

Ju mund të vini re kur përpunoni ndonjë gjë në faqen tuaj, administratori juaj WordPress përgjigjet kaq i ngadaltë ose madje tregon gabim të rraskapitur të memorjes WordPress.

Kjo për shkak se faqja juaj kërkon më shumë memorje për të realizuar në mënyrë efektive një lloj detyre tjetër.

Me rritjen e kufirit të kujtesës WordPress mund të rregulloni një panel të ngadaltë të administratorit të WordPress.

Por së pari, kontrolloni cili është kufiri aktual i kujtesës i vendosur nga ofruesi juaj i pritjes. 

Nëse jeni duke përdorur versionin 5.0 ose më lart të WordPress, atëherë mund ta kontrolloni lehtë. Shko tek Tools > Shëndeti i sitit > Info dhe lëvizni poshtë në server seksion.

Kufiri i memorjes së WordPress

Tani hyni në cPanel tuaj të pritjes dhe më pas File Manager. Atje shkoni në drejtorinë kryesore të faqes tuaj WordPress.

Gjej “Wp-config.php” skedoni dhe shtoni kodin e mëposhtëm para rreshtit: “/ * Kjo është e gjitha, ndaloni redaktimin! Blogim i lumtur. * / “.

përcaktoni (‘WP_MEMORY_LIMIT’, ‘256M’);
Rritja e kufirit të kujtesës në WordPress

Mos harroni të ruani skedarin.

Sidoqoftë, pritja e pritjes nuk lejon përdoruesit të hyjnë në skedar për të bërë ndryshime. Në këtë rast, duhet t’i drejtoheni ofruesit tuaj të pritjes për të rritur kufirin e kujtesës PHP.

Kthehu në listë

 

6. Filloni të përdorni një prizë Cache

Një shtojcë cache krijon automatikisht një skedar statik të përmbajtjes së faqes së internetit në serverin tënd. Kur një vizitor viziton faqen tuaj te internetit, plugin cache i shërben skedarit statik në vend që të ngarkojë skriptet më të rënda PHP.

Faqet statike zakonisht ngarkohen shpejt në shfletues dhe rritin përgjithësisht performancën e faqes tuaj.

WP Rocket është shtojca më e mirë e cache për WordPress. Kushton vetëm 49 dollarë (investim një herë) dhe vjen me shumë karakteristika të dobishme që shtojcat e tjera të cache nuk ofrojnë.

Ja pse WP Rocket është shtojca më e mirë e cache për WordPress.

Karakteristikat e plugin cache raketë WP

Pse më pëlqen WP Rocket:

 • Supershtë jashtëzakonisht e thjeshtë për tu vendosur
 • Kjo ju lejon të bëni imazhe me ngarkesë dembelë
 • Kjo ju lejon të kufizoni rrahjet e zemrës në WordPress
 • Unë lehtë mund të zgjedh bazën e të dhënave WordPress
 • Shumë e thjeshtë për t’u integruar me një CDN
 • Shpejtësia e faqes time u rrit
 • Mbështetja e tyre ndaj klientit është e mrekullueshme

Whatfarë thonë përdoruesit e tjerë në lidhje me WP Rocket:

Renditur # 1 në Sondazhet e ndryshme në Facebook

Sondazhi FaceBook i Rocket WP01

WP-Rocket-Facebook-Sondazhi 02

WP-Rocket-Facebook-Sondazhi 03

WP-Rocket-Facebook-Poll.4

Shqyrtime të Trustpilot:

Mbi 500 përdorues të Rocket WP i vlerësuan ata 4.9 nga 5. 

Ja çfarë thonë ata në lidhje me WP Rocket:

Rishikimi i Trustpilot WP Rocket6

Rishikimi i Trustpilot WP Rocket6

Dhe ka më shumë.

Merrni plugin WP Rocket

Kthehu në listë

 

7. Disaktivizoni ose kufizoni rrahjet e zemrës së WordPress

WordPress Heartbeat API është një veçori që lejon shfletuesin tuaj të komunikojë me serverin tuaj dhe të sigurojë informacione në kohë reale në pultin e WordPress.

Në thelb, APP për rrahje të zemrës së WordPress:

 • automatizon përparimin që keni bërë në redaktorin e faqeve / postave
 • siguron të dhëna në kohë reale në pult, nga shtojcat

Ndërsa kjo veçori ndihmon në shumë mënyra, ajo gjithashtu mund të ngadalësojë faqen tuaj në mënyrë drastike.

API i rrahjeve të zemrës dërgon kërkesa të AJAX në server çdo 15 sekonda duke përdorur “/wp-admin/admin-ajax.php“. Kjo mund të gjenerojë përdorim të lartë të CPU në serverin tuaj.

Tani, nëse jeni në një server të përbashkët pritës dhe shkaktoni përdorim të lartë të CPU-së, kompania juaj pritëse ka të ngjarë të përfundojë llogarinë tuaj.

Si të kontrolloni rrahjet e zemrës API?

Skanoni faqen tuaj në GTmetrix. Pasi skanimi të ketë mbaruar, shkoni te skedari Ujëvara dhe kontrolloni grafikun nëse ka ndonjë kërkesë “POST admin-ajax.php”.

post admin ajax

Nga opsioni “POST admin-ajax.php”, kontrolloni skedën Përgjigje për të zbuluar shtojcën e fajtorit.

Këtu, unë zbulova se një shtojcë sociale për shkëmbim që shkakton thirrjet API dhe kjo vonon faqen time për 2.3 sekonda.

Si të çaktivizoni ose kufizoni rrahjet e zemrës në WordPress?

Nëse jeni duke përdorur plugin cache WP Rocket, atëherë lehtë mund të çaktivizoni ose kufizoni rrahjet e zemrës së WordPress.

Rocket WP ableaktivizojnë ose kontrollojnë rrahjet e zemrës

Shtojcë alternative,

Nëse nuk jeni duke përdorur shtojcën WP Rocket, akoma mund të çaktivizoni ose kufizoni rrahjet e zemrës së WordPress duke instaluar Kontrolli i rrahjeve të zemrës plugin. Pasi të aktivizoheni, shkoni te settings > Kontrolli i rrahjeve të zemrës.

Plugin e kontrollit të rrahjeve të zemrës

Ne ju rekomandojmë ta çaktivizoni atë kudo.

Kthehu në listë

8. Optimizoni bazën e të dhënave të WordPress

Kurdoherë që të bëni ndonjë ndryshim në faqen tuaj, për shembull, instalimi i një shtojce, redaktimi i një faqe apo postimi, kur një përdorues lë një koment, etj baza e të dhënave tuaja WordPress ruan gjithçka.

Sidoqoftë, baza e të dhënave WordPress gjithashtu ruan gjëra të panevojshme siç janë revizionet e faqeve / postimeve, tabelat e shtojcave të çinstaluara, komentet e pa aprovuara / spam, etj. Me kohën, baza e të dhënave tuaja WordPress u vesh me këto të dhëna të panevojshme dhe si rezultat, faqja juaj e WordPress merr më shumë kohë për t’u përgjigjur.

Kjo mund të rregullohet duke pastruar bazën e të dhënave të WordPress-it.

Para se të filloni, ju rekomandoj të merrni një kopje rezervë të bazës së të dhënave tuaja.

Nëse përdorni WP Rocker, atëherë lehtë mund të optimizoni databazën tuaj të WordPress.

Baza e të dhënave të pastër raketë WP

Nga pulti i WordPress, shkoni te Cilësimet > Raketë WP dhe klikoni në skedën Baza e të dhënave.

Unë ju rekomandoj të kontrolloni të gjitha opsionet dhe të drejtoni procesin Optimize.

Ekziston gjithashtu një mundësi për caktimin e pastrimit të bazës së të dhënave, megjithatë, nuk ju rekomandoj ta aktivizoni këtë opsion pasi mund të prishë faqen tuaj. Procesi i pastrimit të bazës së të dhënave manuale është më i mirë, të cilin mund ta drejtoni një herë në muaj.

Shtojcë alternative,

Nëse nuk jeni duke përdorur plugin WP Rocket, mund të pastroni gjithashtu bazën e të dhënave të WordPress tuaj duke përdorur WP-Optimizim plugin.

WP Optimizoni bazën e të dhënave të pastër

Instaloni plugin dhe shkoni në pultin e WordPress tuaj. Nga atje, klikoni në opsionin WP-Optimize dhe pastroni databazën tuaj të WordPress.

Kthehu në listë

 

9. Disaktivizoni cache-në e objektit dhe bazës së të dhënave në C3 Total Cache

W3 Total Cache është një shtojcë e shkëlqyeshme për të shpejtuar faqen tuaj në WordPress.

Sidoqoftë, nëse nuk është vendosur si duhet, mund të ngadalësojë faqen tuaj të internetit.

Nëse jeni duke përdorur plugin W3 për cache, ju rekomandojmë të Disaktivizoni objektin dhe Ruajtja e të dhënave.

Shko tek “Performance > Cilësimet e përgjithshme “ dhe çaktivizoni si Cache të Databazës dhe Cache Object.

Disaktivizoni cache-në e objektit dhe bazës së të dhënave në C3 Total Cache

Kthehu në listë

10. Shtoni faqen tuaj në Cloudflare CDN

Një Rrjet i Dorëzimit të Përmbajtjes (CDN) është një sistem që në thelb ruan përmbajtjen tuaj të internetit dhe u jep shikuesve nga vendndodhja e tyre më e afërt gjeografike. Një CDN gjithashtu shpejton zonën tuaj të administratorit të WordPress, mbron faqen tuaj nga sulmet DDoS, kursen burimet e pritjes tuaj dhe më e rëndësishmja përmirëson përvojën e përdoruesit.

Cloudflare është një shërbim falas CDN që mbulon 200 qytete në më shumë se 90 vende.

Hapi 1, Së pari, ju duhet të regjistrohu për Cloudflare dhe shtoni faqen tuaj të internetit.

Hapi 2, Zgjidhni planin falas

Hapi 3, Vazhdoni në faqen e regjistrimeve DNS

Hapi 4, Drejtojeni faqen tuaj tek serverat e emrave të Cloudflare

Ndryshimi i emrave të cloud

Hapi 5, Kontrolloni serverat e emrave tuaj

Lexoni udhëzuesin tonë të thelluar se si të shtoni CDN Cloudflare në faqen tuaj të WordPress

Sidoqoftë, nëse jeni duke përdorur pritjen e faqes në sit, ju mund të shtoni Cloudflare me vetëm një klik (zgjat më pak se 5 sekonda)

Opsioni i faqes së faqes cPanel Cloudflare

Kthehu në listë

11. Shtoni Rregullat e faqes në Cloudflare

CloudFlare rekomandon duke çaktivizuar tiparet e tij në faqen e administratorit. Kjo mund të bëhet duke shtuar rregullat e faqeve në llogarinë tuaj Cloudflare.

Hyni në llogarinë tuaj Cloudflare dhe shkoni në aplikacionin Rregulla Faqe.

Vendosni URL-në tuaj të administratorit të WordPress që është “shembull.com/wp-admin/”. Shtoni një * para dhe pas URL-së siç është * shembull.com / wp-admin / *. Pastaj futni rregullat e faqes vijuese.

Krijoni Rregullat e faqeve në Cloudflare

 

Pasi të keni mbaruar, klikoni në butonin Ruaj dhe vendosni.

Kthehu në listë

 

12. ableaktivizoni pajisje shtesë të panevojshme të panelit

Si parazgjedhje, pulti juaj WordPress vjen me shumë pajisje shtesë si paneli i Mirëseardhjes, Me një vështrim, Ngjarjet dhe Lajmet e WordPress, Aktiviteti, etj.

Sa herë që ngarkoni pultin tuaj të WordPress, këto pajisje shtesë bëjnë thirrje të jashtme për t’ju treguar informacionin, i cili ngadalëson panelin tuaj të administratorit të WordPress.

Nëse vini re ngarkesa të admin-it të WordPress-it kaq të ngadalta, mund të çaktivizoni pajisje shtesë të panevojshme të panelit që nuk i përdorni. Për të çaktivizuar pajisje shtesë të panevojshme, mund të përdorni Ableaktivizo widget plugin.

Pasi të keni instaluar dhe aktivizuar, shkoni te shfaqje > Disaktivizoni widget. Pastaj kaloni te skedari Disable Widgets dhe zgjidhni pajisje shtesë që doni të çaktivizoni.

Ableaktivizoni mjetet e panelit në WordPress

Pasi të keni zgjedhur, klikoni në ndryshimet e ruajtura.

Kthehu në listë

13. Konsideroni azhurnimin ose ndryshimin e hostimit tuaj në WordPress

Nëse administratori juaj i WordPress është ende i ngadaltë, është koha për të përmirësuar ose ndryshuar pritjen tuaj në internet. Thotë WordPress web hosting ka një ndikim të madh në performancën e faqes suaj të internetit.

Vendi i sitit është pritja më e vlerësuar e WordPress, dhe gjithashtu rekomandohet zyrtarisht nga WordPress.org.

WordPress rekomandon SiteGround

Ata janë # 1 në çdo sondazh në Facebook. 

Sitegound-Facebook-Poll-1

Sondazhi 2 në Facebook

Sondazhi 03 në Facebook

Sondazhi 05 në Facebook

Sondazhi 6 në Facebook

Sondazhi 7 në Facebook

Sondazhi i faqes në Facebook Facebook

Sondazhi i faqes në Facebook .4

Sondazhi 9 në Facebook

Sondazhi në Facebook në faqen 010

Sondazhi 011 në Facebook

Komentet e faqes në Twitter 0

Shqyrtime në terrenin e faqes 01

Shqyrtime në terrenin e faqes 02

Shqyrtimet në terrenin e faqes Twitter 05

Shqyrtimet e faqes në Twitter 06

Shqyrtime në sitin e faqes në Twitter 7

Shqyrtime në terrenin e faqes 9

Shqyrtime në terrenin e faqes 10

Shqyrtime të faqes në Twitter 12

Shqyrtime në terrenin e faqes 13

Shqyrtime të faqes në Twitter 14

Shqyrtime të faqes në Twitter 15

Shqyrtime të faqes në Twitter 16

Shqyrtimet e faqes në Twitter në Twitter 017

 

Rishikimi i Trustpilot për sheshin e sitit0

Blerësi i faqes së sitit Rishikim i miratuar

 

 

Platforma e tyre me shpejtësi të lartë prerëse ofron një shërbim tepër të shpejtë të pritjes. Ata përdorin softverin më të fundit, protokollet dhe rritjen e shpejtësisë teknologjitë që e bëjnë faqen tuaj të WordPress jashtëzakonisht të shpejtë.

Whatfarë është kaq e veçantë me pritjen e sitit?

 • Ata do të lëvizin faqen tuaj në serverin e tyre falas (pa kohëzgjatje)
 • Ata do ta bëjnë faqen tuaj të WordPress jashtëzakonisht të shpejtë (ju mund të shihni rezultatet e përdoruesve të tjerë që ata kanë ndarë)
 • Ato ofrojnë versionin e fundit të PHP 7.4
 • Mund ta shtoni shpejt faqen tuaj në Cloudflare CDN (zgjat më pak se 5 sekonda)
 • Ata ofrojnë Firewall të Aplikimit në Internet (WAF) që ndihmon për të mbrojtur faqen tuaj nga hakerat
 • Anti-bot kundër AI kundër trafikut dashakeq
 • Ata ofrojnë kopje rezervë automatike të përditshme
 • Mbështetja e tyre ndaj klientit është shumë e shpejtë dhe e dobishme

Ata kanë 3 plane të ndryshme. Planet e tyre të hostimit të WordPress fillojnë nga vetëm 3,95 $ / muaj që është e mjaftueshme për fillestarët.

Nëse keni nevojë për më shumë burime, mund të zgjidhni planin GrowBig ose planin GoGeek.

Groundmimi i pritjes për WordPress në sit

Secili plan përfshin transferimin e pakufizuar të të dhënave, azhurnimin automatik të WordPress, rezervimin falas të përditshëm, Free Cloudflare CDN, SSL Falas dhe HTTPS, dhe shumë më tepër. Ju mund t’i shikoni karakteristikat e tyre të plota këtu.

Kthehu në listë

Backend i ngadaltë i WordPress është një problem i zakonshëm me të cilin përballen shumica e pronarëve të faqeve të WordPress. Një uebsajt i ngadaltë mund të dëmtojë SEO tuaj, të ulë normat e konvertimit, si dhe të krijojë një përvojë të keqe të përdoruesit.

Por, mos u shqetëso. Ju mund të shpejtoni faqen tuaj të WordPress, si dhe pultin (shumë lehtë).

Në këtë tutorial, unë kam ndarë 13 këshilla më të mira që do t’ju ndihmojnë të rregulloni një panel të ngadaltë të administratorit të WordPress. Shtë shumë e thjeshtë për t’u përdorur. E tëra që ju duhet është të lexoni plotësisht këto hapa dhe t’i zbatoni ato në faqen tuaj të WordPress.

Tani, unë dua të di shpejtësinë e faqes suaj të WordPress. Testoni faqen tuaj në GTmetrix ose Pingdom mjet dhe më njoftoni. Jam duke pritur. ��

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map