15 Gjërat më të rëndësishme për të bërë pas instalimit të WordPress

Shumë përdorues të WordPress pyesin se cilat gjëra interesante duhet të bëjnë pas instalimit të WordPress, cilat janë Cilësimet më të mira të WordPress apo konfigurimi më i mirë për WordPress? Këto janë pyetje të zakonshme të bëra nga përdoruesit e rinj të WordPress.


Le të themi se sapo keni instaluar WordPress dhe jeni gati të publikoni postimin tuaj të parë. Por, a do t’i lini të paracaktuara cilësimet e WordPress-it ashtu si është? Si parazgjedhje, WordPress vjen me cilësimet e veta të paracaktuar dhe artikujt e parainstaluar të cilët nuk janë të përdorshëm, jo ​​miqësor dhe nuk duken profesionalë. Kur një përdorues viziton faqen tuaj të internetit ose një faqe, atëherë përdoruesi kupton se sa profesionist jeni. Nëse përmbajtja juaj është e shkëlqyeshme, faqja juaj e internetit duket si super e spammy, atëherë përdoruesi nuk do t’i jepte ndonjë vlerë faqes tuaj. Kështu që të gjitha punët e tua të vështira do të shkojnë kot.

Por nuk është e vështirë siç mendoni. Për të dhënë një vështrim të zgjuar në faqen tuaj të WordPress, thjesht duhet të ndiqni disa hapa që përmenden më poshtë. Duke zbatuar ato parametra në faqen tuaj të internetit, ju nuk po jepni vetëm një pamje profesionale, por gjithashtu po e bëni faqen tuaj SEO-miqësore dhe miqësore.

Në këtë artikull, unë po ndaj 15 gjërat më të rëndësishme për të bërë pas instalimit të WordPress të freskët.

Pas instalimit të WordPress

15 Cilësimet më të rëndësishme të WordPress pas instalimit të WordPress

Ekzistojnë një bandë e gjërave që janë përfshirë tashmë si parazgjedhje kur instaloni WordPress d.m.th: postim kampioni, dy ose më shumë shtojca dhe tema të parainstaluara. Ju duhet të pastroni ato gjëra të panevojshme posa të instaloni faqen tuaj të parë në WordPress. 

Pra, së pari gjërat e para. Le të krijojmë faqen tuaj të WordPress.

1. Ndryshoni Titullin e Faqes dhe Tagline

Pas instalimit të WordPress, gjëja e parë që ju duhet për të ndryshuar uebsajtin tuaj Titulli i faqes dhe Tagline. Nëse nuk keni ndryshuar titullin e faqes dhe etiketën e faqes gjatë instalimit të WordPress, atëherë duhet ta ndryshoni atë tani. Si parazgjedhje, WordPress përdor etiketën “Vetëm një faqe tjetër WordPress”, prandaj sigurohuni që ta ndryshoni menjëherë.

Për ta ndryshuar atë, futuni në pultin e administratorit tuaj në WordPress, shkoni te Cilësimet> i përgjithshëm. Atje duhet të siguroni titullin dhe etiketën e faqes tuaj. Ja si duket.

Titulli i faqes së WordPress dhe Tagline

Titulli i faqes është i njëjti me emrin tuaj të internetit dhe Tagline është një përshkrim i shkurtër që tregon se çfarë lidhje me faqen tuaj. Sigurohuni që ta mbani përshkrimin Tagline sa më të shkurtër të jetë e mundur.

Titulli i sitit shfaqet në shiritin e titullit të skedarit tuaj të shfletuesit. Në rast se nuk jeni duke përdorur një logo të imazhit, atëherë Titulli i sitit do të përdoret si logo e tekstit.

2. Aktivizoni ose çaktivizoni regjistrimin e faqes

Nëse dëshironi të drejtoni një blog me shumë autorë WordPress, ku shumë përdorues duhet të regjistrohen, atëherë mund të aktivizoni opsionin e regjistrimit në faqen tuaj. Mund të çaktivizoni opsionin e regjistrimit nëse do të jeni një autor i vetëm. 

Regjistri i WordPress

Ky opsion është i dobishëm nëse pranoni postin e miqve, kështu që përdoruesit mund të paraqesin direkt postin e tyre të mysafirëve. Ne gjithashtu ju rekomandojmë të përdorni Asnjë plugin Regjistrimi i Spam-it për të parandaluar regjistrimin e spamit në faqen tuaj.

Mundësia e dytë është Roli i ri i paracaktuar i përdoruesit. Sigurohuni që ta mbani pajtimtar. Në këtë mënyrë përdoruesit e rinj do të kenë më pak akses në uebfaqen tuaj. Më vonë, mund të promovoni çdo llogari të përdoruesit bazuar në zgjedhjen tuaj.

3. Përditësoni zonën e kohës

Në Cilësimet e Përgjithshme, lëvizni poshtë dhe shkoni te Ora opsion. Nga atje, azhurnoni zonën kohore të faqes tuaj WordPress që është e njëjtë me zonën tuaj lokale. Ju mund të azhurnoni zonën e kohës duke zgjedhur një kompensim të zonës kohore të qytetit ose UTC. Klikoni në ikonën drop-down për të zgjedhur zonën kohore.

Nga atje, ju gjithashtu mund të ndryshoni formatin e datës dhe format e kohës.

Zona e Kohës së WordPress

Ky funksion është shumë i rëndësishëm për të treguar datën dhe kohën në faqen tuaj dhe është gjithashtu i dobishëm për caktimin e postit tuaj në WordPress.

Pasi të keni vendosur, faqja juaj Titulli i faqes, Tagline, regjistrim opsion, dhe Ora, mos harroni Save ndryshimet.

4. Cilësimet e diskutimit të WordPress

Diskutimi i WordPress ju lejon të përshtatni komentet tuaja në WordPress. Për shembull, mund të aktivizoni ose çaktivizoni komentet e WordPress, nëse Trackbacks ose Pingbacks janë të pranueshme, nëse komentet janë të nevojshme për të aprovuar manualisht dhe shumë më tepër.

Së pari, shkoni te WordPress settings> diskutim dhe pastaj vendosni opsionet.Cilësimet e diskutimit të WordPress

Këto janë parametrat e saktë të diskutimit të WordPress që unë jam duke përdorur në faqen time. Pasi të keni bërë ndonjë ndryshim, mos harroni të ruani ndryshimet.

5. Azhurnoni listat e pingave të WordPress

Kur publikoni një postim të ri, WordPress automatikisht njofton për shërbimet e azhurnimit popullor që keni përditësuar blogun tuaj.

Si parazgjedhje, WordPress vjen vetëm me një shërbim ping. Mund të shtoni më shumë shërbime ping nga pulti i administratorit tuaj të WordPress direkt. Duke shtuar më shumë shërbime ping, faqja juaj do të njoftohet për shërbimet e azhurnimit popullor, në këtë mënyrë ju mund të rritni trafikun e faqes suaj.

Shkrimi i WordPress Ping

Për të azhurnuar WordPress fishkëllimë e plumbit rendit, shko te Cilësimet> shkrim dhe shkruani listën e ping atje. Pasi ta shtoni atë, klikoni në Ruaj ndryshimet për të azhurnuar cilësimet. Kontrolloni listën e përditësuar të WordPress Ping për indeksimin më të shpejtë të postimeve tuaja në blog.

6. Rregulloni Cilësimet e Leximit të WordPress

Cilësimet e leximit të WordPress ju lejojnë të përcaktoni nëse faqja ose postimet tuaja do të shfaqen në faqen kryesore të faqes suaj. Ju mund të zgjidhni “Postimet e fundit” ose “Një faqe statike”. 

Nëse zgjidhni,

 • Postimet e tua më të fundit: Të gjitha postimet e publikuara do të shfaqen në faqen tuaj. Përdorni këtë mundësi, nëse doni të tregoni postimet tuaja në përputhje me rrethanat. Ju gjithashtu mund të vendosni sa postime në blog do të shfaqen në faqen kryesore.
 • Një faqe statike: Mund të tregoni ndonjë faqe të veçantë në faqen tuaj.

Mos u shqetëso nëse zgjedh një opsion tani, mund ta ndryshosh më vonë. Për më tepër, ju mund të ndryshoni këtë mundësi të paraqitjes së faqes fillestare nga Paraqitja>Customize.

Cilësimet e leximit të WordPress

Në vazhdim, zgjidhni “Moskurajoni motorët e kërkimit nga indeksimi i kësaj faqe” dhe klikoni në Ruaj ndryshimet. Kjo do të lejojë që motorët e kërkimit si Google, Bing, Yahoo etj të indeksojnë faqen tuaj të internetit.

7. Ndryshoni Cilësimet e Media për WordPress

Si parazgjedhje, WordPress gjeneron automatikisht të gjitha imazhet e ngarkuar dhe krijon imazhe të shumta dimensionale. Në këtë mënyrë ajo mund të krijojë ngarkesë shtesë në serverin tuaj të internetit. Për ta parandaluar këtë, mund të çaktivizoni funksionin e gjenerimit automatik të WordPress. 

Shko tek Cilësimet e WordPress> Cilësimet e mediave. Aty mund të shihni një listë të dimensioneve maksimale të imazheve që duhet të përdorni kur shtoni një imazh në bibliotekën e mediave WordPress.

Tani thjesht shtoni “0”Në ato fusha për ta ngritur atë. Kjo do të ndalojë WordPress të gjenerojë imazhet tuaja.

Modifikoni Cilësimet e Media-ve të WordPress-it

Nëse përdorni imazhe me rezolucion të lartë, sigurohuni t’i kompresoni duke përdorur shtojcën WordPress që kompreson imazhin.

8. Ndryshoni Permalidhjen e WordPress

Permalidhjet janë një lloj lidhjeje për një faqe në internet. Nëse hyni në ndonjë faqe në internet, mund të vini re lidhjen e përhershme të asaj faqe. Për shembull, “http://www.yoursite.com/sample-page” ose “https://example.com/what-is-a-permalink”. Një permalidhje mund të përmbajë me etiketa të ndryshme, d.m.th. datën, kohën, emrin e postimit, numerik etj. Dhe varet se si webmasterët vendosin strukturën e tyre permalink.

Permalidhjet janë një pjesë e rëndësishme e faqes tuaj dhe ajo ka një rol të madh në SEO tuaj të faqes. Si parazgjedhje, WordPress përdor një strukturë permalink, e cila nuk është SEO miqësore dhe duket e shëmtuar. Kështu që ju mund të ndryshoni strukturën tuaj permalink të WordPress e cila është SEO miqësore.

Shko tek Cilësimet e WordPress> permalinks. WordPress ofron 5 struktura të ndryshme permalink dhe ju mund të përdorni ndonjë prej tyre. Për shembull, një strukturë e mirë SEO-miqësore është “http://www.example.com/sample-post“.

Strukturat e Permalidhjes së WordPress

Pasi të ndryshoni lidhjen tuaj, klikoni në Save Changes.

9. Fshini postimin dhe faqen e mostrës së WordPress

Kur instaloni WordPress për herë të parë në domenin tuaj, do të vini re një postim mostre dhe faqe që janë krijuar tashmë. Ju mund të shihni postimin e mostrës “Përshendetje Botë“Nga faqja fillestare e faqes suaj të WordPress. Ky është vetëm një shembull se si duket faqja juaj dhe është më mirë të shihni diçka në vend që të shihni një faqe të zbrazët ose të prishur. Pra, mund të fshini postimin e mostrës.

Fshirja e postës së mostrës “Hello World” nga faqja juaj është shumë e lehtë. Nga pulti juaj WordPress, shkoni te Posts dhe klikoni në Të gjitha postimet, atëherë plehra postimi.

Kjo nuk është bërë ende. Ju gjithashtu duhet të fshini përgjithmonë postimin. Pasi të keni shkatërruar postimin, shkoni te plehra dhe klikoni në Fshini në mënyrë të përhershme. Tani ju keni fshirë me sukses postin e mostrës “Hello World”.

Posta e Shembullit të WordPress

Në mënyrë të ngjashme, ju mund ta fshini Faqen e Shembullit duke shkuar Faqet> Të gjitha faqet.

10. Fshini Temat e Papërdorura të WordPress

Shumë përdorues të WordPress newbie provojnë tema të ndryshme në faqen e tyre të internetit për të kontrolluar se cilat më shumë suita në faqet e tyre. Pasi të instalohen shumë tema, ato zakonisht përdorin njërën me mbajtjen e temave të tjera. Por mbajtja e shumë temave në një sit mund të krijojë shumë probleme.

Ashtu si azhurnimet e tjera të WordPress, temat e WordPress gjithashtu duhet të azhurnohen shpesh. Mund të krijojë një dhimbje koke të madhe për të azhurnuar të gjitha temat dhe nëse nuk i azhurnoni ato, ajo do të vjetrohet dhe mund të jetë një çështje sigurie për faqen tuaj.

Shpresojmë se fshirja e temave të papërdorura të WordPress mund të jetë fikse. Për të fshirë një temë, shkoni te shfaqje> Tema. Aty mund të shihni sa tema keni instaluar. Tani klikoni në Detajet e temës të një teme dhe kliko në fshini nga këndi i poshtëm i majtë.

11. Ngarko një Favicon

Favicon është një tjetër gjë e rëndësishme e faqes suaj të internetit dhe ka të njëjtën vlerë si emri i faqes suaj të internetit. Favicon mbart një identitet unik të secilës faqe në internet. Ju mund të keni një njoftim të preferuar në skedarin e shfletuesit përpara Titullit të sitit dhe secila faqe në internet ka ikonën e vet.

Si parazgjedhje, WordPress përdor Favicon të vetin dhe ndonjëherë shumë kompani pritëse WordPress shtojnë logon e tyre e cila nuk është e përshtatshme për faqen tuaj. Kështu që ju duhet të ndryshoni Favicon menjëherë.

Për të shtuar një Favicon, shkoni te shfaqje> Customize> Identiteti i sitit dhe atje do të shihni Ikona e faqes.

WordPress Favicon

Atje duhet të ngarkoni ikonën e faqes tuaj dhe të siguroheni që madhësia e figurës së paku 512 × 512 piksele.

Pasi të keni ngarkuar, klikoni në publikoj nga këndi i sipërm i majtë. Tani rifreskoni shfletuesin tuaj për të parë Favicon. Këtu janë disa mënyra alternative për të shtuar Favicon në faqen tuaj të WordPress.

12. Rregulloni Zonën e Widget

Pas instalimit të WordPress, mund të shihni që disa pajisje shtesë janë shtuar tashmë në shiritin anësor p.sh. Kutia e kërkimit, komentet e fundit, arkivat, kategoritë dhe meta. Si parazgjedhje, WordPress automatikisht i shton ato dhe kjo gjithashtu varet nga një temë. Për shembull, tema e parazgjedhur Njëzet e Shtatëmbëdhjetë WordPress përmban vetëm një shirit anësor të vetëm dhe dy footers, kështu që ju mund të shtoni çdo widget në ato zona.

Për të shtuar ose hequr një widget, shkoni te shfaqje> Widgets, atje mund të shihni widget gjithsej në dispozicion për faqen tuaj të internetit. Nëse keni instaluar një temë të re të WordPress, atëherë mund të shihni më shumë widget. Por unë ju rekomandoj të hiqni disa pajisje të paracaktuar nga shirita anësor, d.m.th. Komente, Arkivat dhe Metat e fundit.

Blog side Sidebar

Për të hequr një widget, thjesht klikoni në një widget dhe një kuti do të shfaqet si më sipër, nga atje klikoni në Fshi për të hequr widget. Mos u frikësoni, mund të shtoni ose hiqni çdo element widget në zonën e shiritit anësor ose të futbollit.

13. Plotësoni profilin tuaj të përdoruesit

Para se të publikoni ndonjë postim në faqen tuaj, duhet të plotësoni së pari profilin e përdoruesit, pa marrë parasysh nëse jeni administratori i faqes ose një kontribues. Sa herë që publikoni një postim, një kuti bio e autorit do të shfaqet në fund të postimit. Nëse profili juaj i përdoruesit është plotësisht i zbrazët, përdoruesit nuk do t’i japin shumë vlerë faqes tuaj.

Kështu që, gjithmonë mbani profilin e përdoruesit tuaj të plotë dhe të azhurnuar. Shko tek përdoruesit> Profili juaj nga paneli juaj admin WordPress.

Profili i përdoruesit të WordPress

Nga atje, ju mund të shkruani detajet e përdoruesit tuaj dhe të zgjidhni se si emri juaj do të shfaqet në postime. Përveç kësaj, ju gjithashtu mund të ndryshoni fjalëkalimin tuaj, foto dhe të shtoni një biografi të shkurtër.

Pasi të keni përfunduar azhurnimin e profilit tuaj, klikoni në Përditësoje profilin për të ruajtur ndryshimet.

14. ableaktivizoni Shfletimin e Drejtorisë

Ndonjëherë, kur serveri juaj në internet nuk gjen një skedar index.php, ai automatikisht shfaq një faqe indeksi që tregon të gjithë drejtorinë e faqes tuaj. Në këtë mënyrë, dikush mund të shohë skedarët tuaj të rëndësishëm, të kopjojë imazhe, strukturën e faqes etj. Shumë herë hakerat përdorin një proces të cenueshmërisë për të hyrë në skedarët tuaj.

Pa indeks

Duke pamundësuar shfletimin e drejtorive, askush nuk mund të shohë skedarët e faqes suaj të WordPress.

Për këtë, duhet të keni qasje në skedarin tuaj .htaccess. Ju mund ta bëni atë nga cPanel juaj i hostimit në internet ose duke përdorur një klient FTP. Tani hapni skedarin tuaj .htaccess dhe në fund shtoni kodin e mëposhtëm.

Opsione të Gjitha -Indekset

Tani ruani skedarin tuaj .htaccess. Pas kësaj, shfletimi juaj i drejtorisë do të tregojë këtë mesazh në vend që të tregojë të gjithë direktorinë nga faqja juaj.

WordPress ndaluar

15. Instaloni një prizë Anti-Spam

Pasi faqja juaj e WordPress të shkojë drejtpërdrejt, ka shumë të ngjarë që ju do të filloni të merrni tonelata komente për spam çdo ditë. Kjo është aq e bezdisshme dhe mund të dëmtojë SEO tuaj gjithashtu. Nëse nuk i menaxhoni ato që nga fillimi, do të jetë një problem i madh për uebfaqen tuaj. 

Fatmirësisht, ekziston një shtojcë anti-spam në dispozicion për WordPress. Sapo të vendosni pluginin Akismet nga paneli juaj i administratorit të WordPress, ky plugin do të kujdeset për të gjitha komentet. Të gjitha komentet filtrohen nga Akismet dhe i ndan të gjitha komentet e spamit në një zonë tjetër dhe vetëm komentet legjitime do të tregohen për miratim. Në këtë mënyrë ju mund të kurseni kohën tuaj dhe mund të përqendroheni në punën tuaj.

përfundim

Pas instalimit të WordPress, ka shumë gjëra interesante me WordPress. Në këtë artikull, unë kam shkruar 15 gjëra më të rëndësishme pasi të instaloni WordPress. 

Shumë përdorues të rinj të WordPress nuk i ndryshojnë parametrat e tyre të paracaktuar të WordPress dhe përfundojnë duke treguar logon e kompanisë tjetër, postën e mostrës, emrin e paracaktuar të faqes etj. Dhe bëhet e vështirë të renditësh një sit në motorët e kërkimit.

Pra, rekomandohet që të ndryshoni cilësimin tuaj të WordPress pas instalimit të WordPress. Përmendur më lart se 15 cilësime të ndryshme janë më të mirat për WordPress të sapo instaluar dhe konfigurimin më të mirë për WordPress.

Shpresoj se ky tutorial ju ndihmoi të vendosni në mënyrë të përsosur faqen tuaj në WordPress. Nëse keni ndonjë pyetje në mendjen tuaj, ju lutemi na tregoni në seksionin e komenteve. Nëse ju pëlqen ky artikull, ju lutemi ndani me miqtë tuaj.

Artikujt e lidhur,

 • Blogger Vs WordPress? Cilin të zgjedhësh dhe pse?
 • 13 këshilla më të mira për të shpejtuar faqen tuaj në WordPress
 • 20 Duhet të keni Plugins të WordPress për të gjitha faqet e WordPress në 2018
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map