19 Këshilla më të mira për të shpejtuar WordPress (Rritni Shpejtësinë e sitit me 200%)

04.06.2020
UDHZUES SHEMBE '19 Këshilla më të mira për të shpejtuar WordPress (Rritni Shpejtësinë e sitit me 200%)
0 26 мин.

Faqet e WordPress janë të lehta për tu përshtatur pasi vijnë me shumë shtojca dhe tema. Prandaj, është mirë që ju mund të ndërtoni çdo lloj uebsajti në pak minuta. Por ana negative është se faqja juaj mund të ngadalësohet lehtë nëse nuk e optimizoni mirë. Si gjërat e tjera, gjithashtu ka nevojë për mirëmbajtje. E mira është që mundeni Shpejtoni faqen e WordPress lehtë. Kështu që në këtë artikull, unë do të mbuloj 19-të Mënyrat më të mira për të rritur shpejtësinë e sititrrit SEO tuaj.


Pse edështjet e Shpejtësisë së sitit të WordPress për SEO?

Sipas shumë përdoruesve, SEO ka rëndësi vetëm për përdorimin e fjalëve të duhura në përmbajtjen tuaj dhe lidhjet e ndërtimit për të marrë faqen tuaj te internetit që faqja juaj mund të renditet në krye të renditjes së motorit të kërkimit. Por një nga faktet më jetësore për SEO për të cilat ata nuk interesojnë është “Shpejtësia e faqes në internet”

40% e njerëzve braktisin një faqe në internet që kërkon më shumë se 3 sekonda për t’u ngarkuar. Askush nuk i pëlqen një faqe në internet e ngadaltë edhe pse keni përmbajtje me cilësi të mirë në faqen tuaj.

Sipas Google, një vonesë 1 sekondë në përgjigjen e faqeve mund të rezultojë në një ulje prej 7% të konvertimeve. Në mënyrë të ngjashme, ju humbni pozicionin nga rezultatet e Motorit të Kërkimit.

Në prill 2010, Google njoftoi zyrtarisht se “Shpejtimi i faqeve të internetit është i rëndësishëm – jo vetëm për pronarët e faqeve, por për të gjithë përdoruesit e Internetit. Si pjesë e kësaj përpjekjeje, sot ne jemi duke përfshirë një sinjal të ri në algoritmet e rangut të kërkimit tonë: shpejtësia e faqes. Shpejtësia e faqes pasqyron se sa shpejt një faqe në internet i përgjigjet kërkesave të internetit. ”

Si të kontrolloni shpejtësinë e faqes në internet?

Ekzistojnë shumë mjete të testit të shpejtësisë në internet që ju ndihmojnë të përmirësoni dhe modifikoni shpejtësinë e faqes. GTmetrix dhe Pingdom janë mjetet më të mira për të kontrolluar testin e shpejtësisë së faqes në internet. Google gjithashtu lançoi Veglën e vet të Shpejtësisë së Faqe në 2010. Nga atje mund të kontrolloni se cilat gjëra ju duhen me të vërtetë për të optimizuar dhe cili funksion po shkakton problemin. 

Para se të filloni…

Ne ju sugjerojmë shumë që të bëni testin e shpejtësisë nga këto mjete- Insajtimet e Google PageSpeed, GTmetrix ose Pingdom. Pas provës, shënjoni ose merrni një pamje nga rezultatet. Pastaj bëni metodat e mëposhtme që përshkruhen më poshtë dhe pastaj përsëri bëni testin e shpejtësisë. Krahasoni ato rezultate.

Pra, është koha për të Shpejtoni faqen e WordPress-it.

19 Këshilla më të mira për të shpejtuar faqen e WordPress-it

“(Rritja e Shpejtësisë së sitit me 200%)”

Rritja e Shpejtësisë së sitit

Tabela e përmbajtjes:

 1. Merrni një host të mirë në internet
 2. Merrni një Temë Premium
 3. Përdorni një Rrjet të Dorëzimit të Përmbajtjes (CDN)
 4. Përdorni plugin Cache
 5. Optimizoni Imazhet
 6. Aktivizo compression Gzip
 7. Minimizoni HTML, CSS, JavaScript
 8. Ruajtja e shfletuesit të levave
 9. Imazhe, Video, Komente me ngarkesë dembelësh
 10. Disaktivizoni lidhjet lidhëse dhe pengesat
 11. Disaktivizo hotlinking
 12. Ulja e kërkesave HTTP
 13. Optimizoni bazën e të dhënave të WordPress
 14. Kufizoni Revizionet e Postimit
 15. Minimizoni Redirects
 16. Vazhdoni WordPress të Azhurnuar
 17. Ulja e shtojcave të WordPress
 18. Optimizo Faqen e Internetit
 19. Ulja e dimensioneve të figurës

# 1 Kaloni te një host më i mirë në internet

Epo, zgjedhja e një hostimi më të mirë në internet nuk është e lehtë, pasi ka në dispozicion tonelata të ndërmarrjeve të mbajtura në internet. Ata ofrojnë një pritje shumë të lirë, madje $ 1.5 / pm. Kështu që, zakonisht, maksimumi i përdoruesve fillojnë të përdorin host-in e një cilësie më të ulët dhe nga një ditë ata fillojnë të vuajnë. 

Ju lehtë mund të shihni ndryshimin midis një host të lirë dhe një host të optimizuar të WordPress. Një WordPress Hosting vjen më i dobishëm, i besueshëm dhe i optimizuar mirë që do Shpejtoni faqen tuaj te internetit.

Kontrolloni Hosting-un tonë të rekomanduar WordPress që është shumë më mirë sesa një host i përbashkët.

Mendimi im: Ne gjithashtu përdorëm një plan të lirë nga Godaddy. Por pas disa ditësh, kur rifreskoja faqen time 3 herë menjëherë, faqja ime dikur shkonte jashtë linje (Mungesa e burimeve). Pastaj zgjedhja e një web hosting perfekt ishte shumë e vështirë për mua pasi kisha mungesë parash. Kam kërkuar shumë herë në lidhje me të dhe më në fund Blerë SiteGround Hosting. Dhe tani unë jam aq i lumtur dhe faqja ime qëndron 100% në internet, kurrë nuk kam parë ndonjë ndërprerje. Shikoni Shqyrtimet e SiteGround.

Nëse dëshironi WordPress Menaxhuar Hosting, atëherë shkoni për WPEngine.

Unë dua të shkoj për SiteGround Dua të shkoj në WPEngine

# 2 Përdorni një Kornizë / Temë të Ngurtë

WordPress vjen me njëzet e pesëmbëdhjetë temë e cila është shumë e lehtë dhe ngarkesa kaq e shpejtë. Kur bëhet fjalë për Blogim, ne gjithmonë duam të personalizojmë sipas zgjedhjes sonë.

Për fillimin, ne zakonisht përdorim një temë falas. Por ndërsa trafiku juaj rritet, ju më mirë kaloni në përdorimin e një Teme Premium që është ndërtuar me një kornizë solide. Ju lehtë mund të vini re se temat maksimale falas kanë disa kufizime në përdorimin e të gjitha veçorive dhe nganjëherë ajo ngadalëson masivisht faqen tuaj.

Por një temë e mirë Premium vjen gjithmonë e besueshme, SEO miqësore, Shpejtoni faqen e WordPress dhe e ndërtuar nga zhvilluesit profesionistë. Ju gjithashtu duhet të kuptoni se të gjitha temat Premium nuk janë të mira pasi ka shumë kompani me temë që shtojnë më shumë karakteristika për të tërhequr më shumë klientë ku cilësia e temave të tyre është shumë e dobët.

Shikoni disa nga Temat tona të rekomanduara për WordPress Premium për Blogim. Përdoreni atë dhe kurrë mos shikoni prapa.

# 3 Filloni të përdorni një rrjet të dorëzimit të përmbajtjes (CDN)

Nëse nuk përdorni Rrjetin e Dorëzimit të Përmbajtjes (CDN), atëherë duhet ta përdorni menjëherë Shpejtoni faqen e WordPress. Një CDN ruan të gjithë skedarët statikë përfshijnë HTML, CSS, JavaScript, Images etj dhe u jep shikuesve nga rajoni i tyre më i afërt. Për shembull, faqja juaj e pritur në rajonin e Florida (SH.B.A.), kur një vizitor viziton faqen tuaj të internetit nga Londra (Britania e Madhe), atëherë CDN do t’i sigurojë të gjithë skedarët statikë vizitorit.

Në këtë mënyrë faqja juaj ngarkon kaq shpejt dhe kursen edhe gjerësinë e brezit të serverit tuaj. Për të mos përmendur, në këtë mënyrë mundeni rritet shpejtësia e sitit.

Lexoni, 5 Ofruesit më të mirë të CDN për të Shpejtuar Faqen tuaj të WordPress

Ne rekomandojme: Nëse jeni duke kërkuar për një CDN, atëherë ne do t’ju sugjerojmë KeyCDN. Shtë një nga ofruesit e fuqishëm të CDN dhe ju lehtë mund të integroheni në WordPress tuaj. Ka plane si Ju Shkoni dhe çmimi fillon vetëm $ 0.04 / 1GB.

# 4 Përdorni një Prizë Cache

Një plug cache lejon një përdorues të ruajë skedarë të përkohshëm statik në faqen e tij / saj. Kur një vizitor viziton faqen tuaj të internetit, shfletuesi tregon përmbajtjen e uebit nga ruajtja lokale në vend që të përdorë serverin origjinal të internetit. Në këtë mënyrë ju mund të ruani të dy bandën dhe të zvogëloni presionin në një server në internet.

Ne rekomandojme ti per te perdorur W3 Plugin Total Cache. Shtë e thjeshtë për t’u përdorur dhe menaxhuar të gjitha llojet e funksioneve të Caching. Shihni, Si të Konfiguroni Plugin W3 Total Cache për WordPress.

Nëse nuk jeni të njohur me W3 Total Cache, atëherë Kontrolloni shtojcat e tjera të Cache.

# 5 Optimizoni Imazhet

Imazhe optimale është një pjesë tjetër e rëndësishme e Shpejtimi faqja juaj Nëse nuk e optimizoni mirë faqen tuaj, atëherë do t’ju duhet shumë kohë dhe zakonisht rrit normat e fryrjes.

Për më tepër, optimizimi i imazheve veçmas është punë që kërkon kohë. Pra, duke përdorur një plugin Optimizer, ju lehtë mund të optimizoni të gjitha imazhet. Ne përdorim ShortPixel për të optimizuar imazhet dhe funksionon mirë në të gjitha llojet e imazheve. Shikoni 7 Shtojcat më të mira për optimizimin e figurës për WordPress për të rritur shpejtësinë e faqes.

Ne ju rekomandojmë të përdorni Optimizues i imazhit të ShortPixel. Mund të kompresojë të gjitha llojet e imazheve pa humbur ndonjë cilësi. Ju gjithashtu mund të bëni kompresim pjesa më e madhe.

# 6 Aktivizo Compression Gzip

Kompresimi Gzip është një metodë që kompreson të gjithë skedarët tuaj të internetit, duke e bërë më të vogël dhe dërguar atë në shfletues. Për shembull, nëse madhësia e faqes tuaj është 500 KB, atëherë ajo do të kompresojë skedarët tuaj të internetit dhe do të dërgojë vetëm 50 KB. Në këtë mënyrë mundet ky proces zvogëloni madhësinë e faqes dhe rritet shpejtësia e sitit. Ai gjithashtu mund të kursejë 50% të përdorimit tuaj të gjerësisë së bandës.

kontrolloni ngjeshjen e gzipit

Në atë fotografi më lart, ju mund të shihni që unë tashmë kam ngjeshur faqen time dhe kam zvogëluar madhësinë e faqes 76%. Nëse e keni aktivizuar Gzip Compression, mundeni kontrolloni kompresimin Gzip.

Nëse nuk dini si të aktivizoni kompresimin në Gzip, shikoni këtë mësimdhënie se si të aktivizoni kompresimin në Gzip.

# 7 Minifikoni HTML, CSS, JavaScript

Do uebfaqe ngarkohet me shumë skedarë që përmbajnë HTML, CSS dhe JavaScript etj. Shumica e skedarëve janë përfshirë karaktere të panevojshme. Pra, kur ngarkohet një faqe në internet, rrit ndjeshëm kohën e ngarkimit.

Duke minimizuar HTML, CSS, JavaScript, mundeni rritet shpejtësia e sitit. Minifikimi heq karakteret e mëposhtme të panevojshme:

 • karaktere të hapësirës së bardhë
 •  karaktere të linjës së re
 • komente
 •  bllokuesit e bllokimit.

Ekzistojnë disa shtesa WordPress, me anë të të cilave mund të minimizoni me lehtësi HTML, CSS, JS, Inline dhe Defer CSS. Autoptimize është shtojca më e mirë për të Minify të gjitha ato gjëra.

Shihni, Si të minimizoni HTML, CSS dhe JavaScript duke përdorur Autoptimize të Plugin.

Nr. 8 Ruajtja e shfletuesit të levave

Lever Browser Caching është një rregull që specifikon se sa kohë shfletuesit duhet të mbajnë imazhet, CSS dhe JS të ruajtura në vend. Sa herë që një përdorues viziton faqen tuaj të internetit, shfletuesi duhet të shkarkojë skedarët e plotë të uebit për të shfaqur siç duhet faqen.

Leaching Browser Caching lejon përdoruesit tuaj të ruajnë përmbajtje statike në pajisjen e tyre. Shihni, Si të Shfrytëzoni Shfletimin e Shfletuesit në WordPress. Kjo gjithashtu ndihmon për të Shpejtoni faqen e WordPress.

# 9 Përdorni një Plugin me Lazy Loading

Lazy Load është një teknikë që ngarkon imazhet kur ato shikohen nga përdoruesit duke lëvizur. Për shembull, nëse faqja juaj përmban 10 imazhe, kjo zakonisht kërkon shumë kohë për t’u ngarkuar. Kështu Shtojcë me Lazy Loading do të ngarkojë ato imazhe të cilat janë të dukshme për përdoruesit. Në këtë mënyrë ju mundeni rritet shpejtësia e sitit dhe kurseni bandwidth.

Me një shtesë të WordPress Lazy Loading, mund të ngarkoni me lehtësi të gjitha imazhet, videot dhe madje edhe komentet. Shikoni 7 Plugins më të mirë në ngarkim me WordPress Lazy.

# 10 Disaktivizoni lidhjet lidhëse dhe pengesat

Ndonjëherë Trackbacks dhe Pingbacks mund të shkaktojnë ngadalësim të faqes. Kjo do të thotë që faqja juaj ka nevojë për një bandë shtesë dhe kohë për të ngarkuar në mënyrë të duhur faqen / postimin. Edhe pse 99% Pingbacks shënohen si SPAM. Përveç kësaj, ai gjithashtu mund të dëmtojë SEO tuaj. 

Për të Disable Kthyesat dhe Pingbacks në faqen tuaj, shkoni në pultin e WordPress tuaj. Pastaj shkoni tek Cilësimet> diskutim dhe Uncheck ai opsion. 

Disaktivizoni lidhjet lidhëse & Pingbacks

Lexoni, Si të çaktivizoni lidhjet lidhëse dhe Pingbacks?

Nga pulti i WordPress, ju lehtë mund të bëni Disaktivizo Pingbacks dhe lidhjet lidhëse.

Për të Ndaluar Vetë Pings: Por në shumicën e rasteve, kur ndërlidhni postimet tuaja në blog ose krijoni SEO On-Page, atëherë faqja juaj bëhet pinging brenda-blog. Që quhet “Vetë Ping”. Për të çaktivizuar vetë-kontakteve, shkarkoni këtë shtojcë. Vetëm aktivizoni atë dhe ajo do të fillojë punën e saj. Duke paaftësuar Vetë Pings, mundeni Rritja e shpejtësisë së sitit.

# 11 ableaktivizoni Hotlinking

Hotlinking gjithashtu i njohur si “Vjedhje bandwidth“Është lidhje e drejtpërdrejtë me skedarët e një faqe tjetër në internet, p.sh. imazhe, video, mp3, etj. Për shembull, një përdorues i pëlqen imazhi i faqes tuaj dhe dëshiron të tregojë atë fotografi në faqen e tij / saj. Nëse përdoruesi shton URL-në tuaj të plotë për të treguar atë fotografi në faqen e tij / saj, atëherë fotografia do të shkarkohet nga faqja juaj. Kjo do të thotë kur vizitorët do të vizitojnë faqen e tij të internetit, fotografia do të përdor bandën e gjerësisë së serverit tuaj. Zakonisht, faqja juaj do të bëhet e ngadaltë.

Kjo është me të vërtetë e keqe nëse dikush vjedh gjerësinë e bandës tuaj dhe ju keni një bandë të kufizuar në serverin tuaj të internetit. Si rezultat, ju mund të duhet të paguani para shtesë për të zgjatur bandën tuaj.

Për të hequr qafe këtë “hotlinking”, Ju duhet të shtoni disa rreshta në tuaj .htaccess skedar.

RishkruajAnglisht në
RishkruajCond% {HTTP_REFERER! ^ $
RishkruajCond% {HTTP_REFERER! ^ Http (s)?: // (www \.)? Yourite.com [NC]
Rishkruaj Rregulloren \. (Jpg | jpeg | png | gif) $ – [NC, F, L]

Thjesht shtoni ato rreshta në skedarin tuaj .htaccess, ruajeni atë dhe ju keni mbaruar. Askush nuk mund të vjedhë bandën tuaj më dhe nga ana tjetër mundeni Shpejtoni faqen e WordPress.

# 12 Ulja e kërkesave të HTTP

Kërkesat HTTP bazohen në sa skedarë në internet keni. Kur një përdorues viziton faqen tuaj të internetit, atëherë shfletuesi shkarkon të gjitha skedarët për t’u shfaqur dhe kjo varet nga sa informacione keni në faqen tuaj. Ky informacion përmban me lloje të ndryshëm skedarësh, HTML, CSS, JS, shtesa, reklama etj., Dhe gjithashtu varet nga mënyra se si u zhvillua faqja juaj.

Për të reduktuar HTTP kërkesa, ju mund të hiqni të gjithë elementët e panevojshëm nga faqja juaj, të zvogëloni numrin e reklamave dhe banderolave. Ka mënyra të tjera siç e përmendëm është të minimizoni HTML, CSS, JavaScript.

Përveç kësaj, ju gjithashtu mund të zvogëloni kërkesën HTTP duke përdorur një WordPress plugin dhe rritet shpejtësia e sitit.

# 13 Optimizoni bazën e të dhënave të WordPress

Kur bëni ndonjë ndryshim në faqen tuaj të internetit, disa tabela krijohen në bazën e të dhënave tuaj WordPress. Në mënyrë të ngjashme, ndodh kur instaloni ndonjë shtojcë. Por pas çinstalimit të një shtojce, ato të dhëna të panevojshme mbeten ende në bazën e të dhënave tuaja. Në mënyrë të ngjashme, të gjitha spam-et tuaja dhe komentet e pa aprovuara shtojnë tabela shtesë të panevojshme në bazën e të dhënave tuaja. Në këtë mënyrë, madhësia juaj e databazës është rritur dhe kërkon kohë shtesë për të ngarkuar.

Duke pastruar të gjitha këto të dhëna të panevojshme mund të zvogëlojë ndjeshëm madhësinë dhe bazën e të dhënave tuaja Site me shpejtësi gjithashtu. 

WP-Sweep është shtojca më e mirë për të Pastroni bazën e të dhënave të WordPress. Ai do të heq të gjitha të dhënat e panevojshme p.sh. komente të trash / të paprovuara / spam, të dhëna të ndenjura, pingbacks, ndjekëse dhe opsione kalimtare të skaduara me vetëm një klik të vetëm. Zakonisht, mundeni rritet shpejtësia e sitit.

Shihni, Si të Optimizoni bazën e të dhënave të WordPress.

# 14 Kufizoni Revizionet e Postimit të WordPress

Sa herë që redaktoni ose ruani postimin tuaj në blog, WordPress automatikisht ruan të gjitha rishikimet në bazën e të dhënave. Për shembull, ju redaktuat postimin tuaj 5 herë, kështu që WordPress do të ruajë gjithsej 6 revizione në bazën e të dhënave. Tani mendoni, nëse secila prej madhësive të postimit tuaj në blog është 100 KB dhe e keni redaktuar atë 5 herë. Kështu gjithsej 500 KB do të ruhen në bazën e të dhënave tuaja. Dhe nëse keni gjithsej 20 postime në blog dhe keni bërë të njëjtën gjë me postimet e tjera në blog, kështu që madhësia e përgjithshme e rishikimeve do të jetë 500 × 20 = 10,000 KB = 10 MB

Për të kufizuar rishikimet e postimit tuaj në blog, mund të përdorni kjo shtojcë. Kjo shtojcë ju lejon të kufizoni me lehtësi revizionin / faqen tuaj në blog. Së pari, aktivizoni atë dhe nga cilësimet, mund të kontrolloni postimet, rishikimet e faqeve.

# 15 Minimizoni Redirects

Duke minimizuar ridrejtimet, mundeni rrit shpejtësinë e faqes WordPress.

Kur një vizitor viziton URL-në tuaj të faqes duke shtuar www ose jo-www, WordPress përpiqet të gjejë URL-në e saktë dhe ridrejton përdoruesin në faqen specifike. Ajo bëhet më komplekse nëse krijoni faqen tuaj të internetit për të zgjidhur duke përdorur HTTPS. Duke e bërë këtë, ju po e bëni atë më komplekse dhe po detyroni që të gjithë trafikun të ridrejtohen nga HTTP në URL të parashtruar HTTPS. Ky proces zakonisht zgjat kohë shtesë sesa normalja.

minimizuar ridrejtimet në WordPress, sigurohuni që domeni juaj të zgjidhet me jo më shumë se një ridrejtim dhe kurrë të mos krijoni ndonjë ridrejtim të panevojshëm në tuaj. Disa nga struktura më e mirë e fushave të nivelit të lartë që zgjidhen pa ridrejtuar.

“Http://example.com ose, http://www.example.com

https://example.com ose, https://www.example.com “.

# 16 Vazhdoni WordPress të Azhurnuar

Një nga faktet kryesore për Shpejtimi i faqes WordPress është ta mbani WordPress të azhurnuar. Shumica e përdoruesve nuk kujdesen vërtet për versionin e ri të WordPress dhe vazhdojnë të përdorin versionin më të vjetër të WordPress. 

Nëse shikoni ndonjëherë ndryshimin, do të vini re se cilat gjëra janë ndryshuar dhe cilat tipare të reja përfshihen në versionin e ri. Për më tepër, versioni më i vjetër WordPress mund të përmbajë objekte të cenueshmërisë të cilat janë të dëmshme për sitin tuaj. Pra, në versionin e ri të azhurnimit, të gjitha gjërat fiksohen dhe rritet shpejtësia e sitit.

Në mënyrë të ngjashme, ju duhet të azhurnoni shtojcat WordPress gjithashtu.

Ju mund të azhurnoni në versionin e fundit të WordPress nga pulti juaj direkt, por të bëni një rezervë të parë të skedarëve dhe bazës së të dhënave tuaja. Në rast se nuk doni të azhurnoni nga pulti juaj i WordPress, mund të kërkoni pyetjen tuaj ofruesi i pritjes për të bërë nga fundi i tyre ose ju mund të aktivizoni AutoUpdate tipar nga tuaj duke pritur cPanel.

# 17 Ulja e shtojcave të WordPress

Kur fillojmë faqen tonë të re, instalojmë lloje të ndryshme të shtojcave pa e ditur funksionimin e saj. Kur nuk funksionon siç e presim, ne zakonisht çinstalojmë atë shtojcë. Në këtë mënyrë shumë objekte të panevojshme ruhen në bazën e të dhënave tona dhe bëhen më të ngadalta për t’u përgjigjur. Ne kemi përmendur tashmë Si t’i heqim të gjitha objektet e panevojshme nga faqja e të dhënave dhe Shpejtësia.

Në mënyrë të ngjashme, të kesh shumë shtojca mund të ndikojë në performancën e faqes tënde dhe të rrisë kohën e ngarkimit. Pra, mbajini ato shtojcave që janë të dobishme për sitin tuaj ose çinstaloni ato. Këtu është një listë e 20 listave më të mira dhe të dobishme të plugins WordPress që janë thelbësore për çdo Blogger.

# 18 Optimizo Faqen e Internetit

Shpejtoni faqen e WordPress, gjithmonë duhet të zgjedhni faqen tuaj dhe faqet e tjera. Nëse kontrolloni shpejtësinë e ngarkimit të faqes tuaj, do të shihni që po ngarkon ngadalë, edhe nëse përdorni një host të mirë në internet. 

Për ta optimizuar këtë, duhet të bëni disa hapa të thjeshtë, d.m.th.

 • Reduktoni shfaqjet nga faqja juaj ose planifikoni kohën e tyre që të shfaqet pas disa sekondash.
 • Ulja e reklamave.
 • Hiq shtojcat që janë duke marrë bandwidth shtesë.
 • Mbani seksionin e kokës tuaj të pastër, imazhe dhe video me ngarkesë dembel.
 • Mbani 4-5 postime që shfaqen në Faqe Hyrëse.
 • Mos përdorni butonin e ndarjes sociale në Shtëpi.
 • Hiq skriptet e jashtme.

Duke optimizuar faqen tuaj, ju mund të bëni ndjeshëm rritet shpejtësia e sitit.

# 19 Ulja e dimensioneve të figurës

Ndonjëherë imazhet me dimensione të larta ngadalësojnë shpejtësinë tuaj të ngarkimit nëse nuk përdorni një të mirë HostP i Menaxhuar i WordPress. Kështu që së pari, duhet të përdorni imazhe me dimension të ulët. Ai gjithashtu ndryshon në opsionet e temave. Për shembull, nga opsionet tona të temave, ne mund të përdorim si imazhe me dimension të ulët dhe të plotë.

Ju thjesht mund të shkoni në faqen tonë dhe të kontrolloni që të gjitha imazhet e përdorura janë një pixel me dimension shumë të ulët (370 × 290). Me optimizimin e duhur të imazhit, imazhet me madhësi më të ulët mund rritet shpejtësia e sitit.

përfundim

Në këtë tutorial, ne treguam Si të shpejtoni faqen e WordPress. Nëse e keni kontrolluar shpejtësinë e faqes tuaj më herët siç e përmendëm më lart, tani mund të shihni që rezultati është përmirësuar dhe faqja juaj do të ngarkohet më poshtë 1.5 sekonda.

Por te rritet shpejtësia e sitit një Menaxhuar WordPress Host, CDN, temë duhet të jenë pasi një veturë ka nevojë për një motor të fuqishëm, një drejtues të mirë dhe rrugë të mirë për të funksionuar më shpejt. Kjo është gjëja e parë dhe e fundit që ne bëjmë. Ne harrojmë që faqja WordPress gjithashtu ka nevojë për optimizim pasi një veturë ka nevojë për mirëmbajtje.

Nëse kjo mësim ndihmon për të Rritja e Shpejtësisë së sitit të WordPress, ju lutem ndani atë Facebook, Cicëroj, Google+. Nëse keni ndonjë pyetje ose mendim rreth faqes Speed ​​UpWordPress, ju lutemi hidhni një koment më poshtë.

Artikujt e lidhur,

 • 5 Ofruesit më të mirë të menaxhuar të WordPress Hosting për Sitet me Trafik të Lartë
 • 7 Temat më të mira Premium për WordPress për Bloggerët (Edicioni 2017)
 • Si të pastroni bazën e të dhënave të WordPress duke përdorur plugin WP-Optimizoni
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector