.Org vs .Com – Cilin zgjatje domeni duhet të zgjidhni?

04.06.2020
UDHZUES SHEMBE '.Org vs .Com – Cilin zgjatje domeni duhet të zgjidhni?
0 17 мин.

Pas .com, .org është shtrirja e 2-të më e popullarizuar e domain në internet. Megjithatë, ata janë të dy fushat e nivelit të lartë, por përdoren për qëllime të ndryshme.


Nëse keni planifikuar të filloni uebfaqen tuaj, qoftë biznes, blog personal, portofol, jofitimprurës, etj., Mund të jeni duke pyetur se për cilën zgjatje domain do të zgjidhni ose nëse ka ndonjë ndryshim midis shtesave të domain, le të themi .org vs .com.

Zgjedhja e emrit të duhur të domain-it, si dhe shtrirja është shumë e rëndësishme, pasi ajo ka një ndikim në reputacionin dhe besueshmërinë e biznesit tuaj.

Kjo është arsyeja pse, në këtë artikull, unë do të shpjegoj ndryshimi midis .com vs .org shtesat e domain dhe ju ndihmojnë të vendosni të zgjidhni një emër domain që i përshtatet biznesit tuaj.

com vs org

.Com vs. Org – Cili është ndryshimi midis Zgjatjeve të Domainit

Isfarë është një zgjatje domeni?

Një shtrirje domeni është pjesa e fundit e një emri domain. Për shembull, në domenin “WPMyWeb.com”, “WPMyWeb” është domeni, dhe “.com” është shtrirja.

Domain i nivelit të dytë dhe të nivelit të lartë

Ndërsa regjistroni një emër domain, duhet të zgjidhni një shtrirje që i përshtatet qëllimit të faqes tuaj, për shembull, “.com” për faqet e internetit tregtare, “.net” për faqet e internetit të lidhura me rrjetin, “.edu” për faqet e internetit të lidhura me arsimin.

Pasi të keni zgjedhur, duhet të regjistroni domenin tuaj së bashku me një zgjatje sa më shpejt të jetë e mundur përpara se dikush tjetër ta blejë atë.

Ekzistojnë mbi 1000 shtesa në dispozicion, por ju rekomandojmë të shkoni me TLD të njohura siç janë .com, .net, .edu, .org, .co, .org, etj. Ju gjithashtu mund të zgjidhni TLD-të specifike të vendit si .us – për Shtetet e Bashkuara, .co.uk – Mbretëria e Bashkuar, .it – ​​Itali, .jp – Japoni, etj.

Tani, le të krahasojmë ndryshimin midis .org vs .com për të parë se cilat zgjatje domeni janë më të mira për faqen tuaj të internetit.

.Com vs .Org – Dallimi midis Zgjatjeve të Domainit

org vs com

.Com dhe .Org është shtesat më të njohura të emrit të domain në internet.

Gati 46.7% të faqeve të internetit të përgjithshme janë të regjistruara me shtrirjen e domenit .com, ku rreth 5.2% e faqeve të internetit të përgjithshme janë regjistruar me shtrirjen .org.

.com qëndron për “komerciale” është shtrirja më e popullarizuar e nivelit të lartë të domain në internet. Përdoret kryesisht për faqet e internetit tregtare, si bizneset, bloget personale, dyqanet e e-tregtisë, portofolet, ose çdo lloj uebsajti që bën para.

Ne anen tjeter, .org qëndron për “organizim” që është një tjetër shtrirje e nivelit të lartë të nivelit të lartë që përdoret më së shumti për organizatat jofitimprurëse, siç është Wikipedia.org.

Sidoqoftë, në ditët e sotme, shumë biznese regjistrojnë të dyja zgjerimet e domain-it për t’u siguruar që askush nuk mund të dëmtojë emrin e tyre të markës.

Kur duhet të zgjidhni një Zgjatje Domain .Com?

.Com është shtrirja më e popullarizuar e domain në internet. Më shumë se 47% e faqeve të internetit të përgjithshme mundësohen nga emri i domain .com.

Për shkak të përdorimit të gjerë të domenit .com, është më lehtë të mbani mend se çdo zgjatim tjetër. Më shumë se kaq, ajo gjithashtu ndihmon për të ndërtuar dhe promovuar markën tuaj.

Tani, unë do të shpjegoj kur ju duhet të zgjidhni një domain .com.

Uebfaqe që shesin produkte ose shërbime

Nëse doni të shesni produkte në internet ose të ofroni shërbime të paguara, atëherë shtrirja .com do të funksionojë më së miri. .Com është një lloj shtrirje me të cilën shumica e njerëzve janë miqësorë.

Zgjatja .com mbart shumë peshë se çdo emër tjetër domain. Pra, bizneset që kanë një shtrirje .com ka shumë të ngjarë të tërheqin klientë dhe të duket legjitimitet.

Përkundrazi, marrja e një shtese të domain-eve të lirë si informacioni, biz, xyz, etj për faqet e internetit tregtare do të dëmtojë reputacionin e faqes suaj të internetit, dhe ato duken si spam. Si rezultat, ju përfundoni të humbni klientët tuaj.

Uebfaqet e blogut

Përdorimi i një shtese .com për blogun tuaj shton besueshmëri dhe gjithashtu ndihmon për të ndërtuar markën tuaj në mënyrë të efektshme, pavarësisht nëse është një gazetë, blog personal, portofol, fotografi, blog për të fituar para, dhe pothuajse çdo gjë në mes.

Kur duhet të zgjidhni një zgjatje të fushës .Org?

Rreth 5.2% të faqeve të internetit të përgjithshme janë duke përdorur shtrirjen .org. Ky numër është shumë më pak nëse krahasohet me fushat e regjistruara .com. Kjo është arsyeja pse është më e lehtë për të marrë një domen me shtrirjen .org.

Për organizatat jofitimprurëse

Zgjatja e domenit .org përdoret kryesisht për organizata jofitimprurëse. Sidoqoftë, ka skenarë ku mund të përdorni shtrirjen .org.

Faqet arsimore falas në internet

Shumë faqe në internet arsimore ofrojnë kurse falas me qëllimin e vetëm të edukimit të njerëzve, përdorin shtrirjen .org.

Sidoqoftë, jo të gjithë faqet e internetit arsimore përdorin një emër domain .org por një zgjatje .com sepse ato nuk ofrojnë kurse falas, dhe natyrisht, ju duhet të paguani për të fituar qasje në përmbajtjen e tyre.

Por, nëse qëllimi juaj është të edukoni njerëz pa fituar para, atëherë shtrirja .org është e drejtë për ju, për shembull, KhanAcademy.org. Edhe pse, ju mund të pranoni donacione në mënyrë që të ekzekutoni faqen tuaj të internetit.

Uebfaqet e softuerit me burim të hapur

Si organizata jofitimprurëse, shumë kompani softuerësh me burim të hapur përdorin një shtrirje .org. Qëllimi i tyre është të sigurojnë softuer me burim të hapur që është falas për përdorim publik. Për shembull, “WordPress.org” është një platformë Blogging që përdor shtrirjen .org.

.Org vs .Com – Cila Zgjatje Domaini është më e mirë për SEO?

Tani, ju mund të pyesni se cili zgjatje domain është më i mirë për SEO ose cili do të rrisë renditjen e faqes suaj të internetit?

Nëse jeni duke kërkuar midis .org vs .com, atëherë zgjedhja e ndonjë prej shtesave nuk do të ndikojë në SEO tuaj. Kjo do të thotë se motorët e kërkimit do të trajtojnë të dy zgjerimet e domain në të njëjtën mënyrë.

Në adresën e një faqe në internet, e vetmja gjë që ka rëndësi është emri i domain-it, jo zgjatja.

Nëse dëshironi të rritni trafikun e faqes tuaj, atëherë duhet të ndiqni praktikat më të mira të SEO që përfshijnë përmbajtje cilësore, strukturë të mirë të faqes, ndërtimin e lidhjeve, SEO në faqe, dhe shumë më tepër.

Si të zgjidhni një emër domain miqësor SEO:

a) Mundohuni të shtoni fjalë kyçe në emrin e domain nëse është e mundur

Do të ishte më mirë nëse shtoni të paktën një fjalë kyçe në emrin e domain.

Në këtë mënyrë, motorët e kërkimit si Google do të kuptojnë se çfarë është në lidhje me faqen tuaj të internetit. Për shembull, “thebestflowershop.com” do të renditet më mirë sesa “thebestshop.com”, sepse këtu, ju keni shtuar fjalët kyçe “lule dhe dyqane” në domenin tuaj.

Në mënyrë të ngjashme, nëse biznesi ose dyqani juaj i përket një zone të caktuar, mund të shtoni një emër zonë në domenin tuaj. Për shembull, nëse biznesi juaj i mobiljeve është i vendosur në Chicikago, atëherë një emër i mirë i domain do të ishte “furnituresinchicago.com”.

b) Sigurohuni që emri i domain-it të shqiptohet lehtë

Sigurohuni që emri juaj i domain të jetë i thjeshtë për tu shqiptuar, si dhe i lehtë për t’u mbajtur mend. Shmangni grumbullimet dhe numrat në emrin e domain.

c) Mos përsëris asnjë letër

Mbajeni emrin e domain tuaj të thjeshtë dhe mos përsërisni asnjë shkronjë. Sepse shpesh i bën përdoruesit të hutohen. Për shembull, “thefloowershhop.com” është një emër i keq pasi përmban letra të përsëritura.

Ku është vendi më i mirë për të blerë. Org dhe. Domain Domain?

Për të krijuar një faqe në internet qoftë një blog apo biznes, duhet të blini një domen, si dhe një pritje në internet.

Me fjalë të thjeshta, një emër domain është adresa e faqes suaj të internetit në internet, dhe mbajtja në internet është vendi ku ruhen skedarët e faqes suaj të internetit.

Pa web hosting, nuk mund të krijoni një faqe në internet.

Zakonisht, një domain kushton rreth 14 dollarë për një vit dhe 11,99 $ / muaj për mbajtjen në internet. Nëse llogarit, kjo është 157 dollarë për një vit dhe 473 dollarë për 3 vjet.

Prettyshtë shumë e shtrenjtë për fillestarët që sapo fillojnë.

Për fat të mirë, kompanitë e mbajtjes së faqeve në internet si Hostgator ofrojnë një domen FALAS regjistrimi i emrit me planin e tyre të pritjes, dhe çmimi i tyre gjithashtu i ulët.

1. Si të regjistroheni një emër domain falas me HostGator (Unë rekomandoj)

ose,

2. Regjistrohu vetëm një emër domain me NameCheap (pa host)

1. Merrni një Emër Domain Falas me – Hostgator

Hostgator është një nga ofruesit më të mirë të mbajtjes në internet që ofrojnë një emër falas domain me planin e tyre. Ata ofrojnë një lloj të ndryshëm të hostimit, siç janë hostimi i përbashkët, hostimi i WordPress, pritja në cloud, hosting VPS dhe hostimi i përkushtuar.

Plani i tyre i pritjes fillon vetëm 2.75 dollarë në muaj, që përfshin:

 • një regjistrim FALAS për emrin e domain
 • çertifikatë falas SSL
 • ruajtje e pakufizuar
 • Bandwidth i pakufizuar
 • adresa e pakufizuar e biznesit
 • me vlerë 200 dollarë krediti marketing
 • 24/7/365 mbështetje
 • Garanci për kthimin e parave prej 45 ditësh
 • transferim falas në internet
 • instalim i lehtë për t’u përdorur në WordPress

Për të regjistruar një domen falas në HostGator, ndiqni udhëzimet më poshtë.

Hapi 1, Së pari, shkoni tek Hostgator-së website. Unë kam shtuar një kupon në kjo lidhje e cila do t’ju japë një zbritje prej 60%. Ju gjithashtu mund të shkruani kodin e promos WPMYWEB60 ndërsa plotësoni detajet e pagesës.

ose,

Klikoni këtu për të shkuar në ==> www.hostgator.com <== faqe në internet.

Hapi 2, Zgjidhni një plan, bazuar në kërkesat tuaja. Tani për tani, zgjidhni Plan hatchling nëse sapo filloni. Ju gjithashtu mund të azhurnoni ose ulni planin tuaj aktual më vonë.

Pastaj, klikoni në Bleni Tani butonin për të filluar.

Hostgator ndanë planet

Hapi 3, Në këtë hap, ju duhet të regjistroni një domen.

Në fillim, shkruani emrin e domain.

Pastaj shkoni në Cikli i faturimit alternativë. Zgjidhni paketën 36 muaj / 3 vjet për zbritje shtesë.

Vendosni një emër përdoruesi për të krijuar llogarinë tuaj, ai duhet të jetë i gjatë 2-12 karaktere.

Pastaj vendosni PIN-in tuaj (vetëm numrat). Duhet të jetë i gjatë 4-8 karaktere.

Informacione për llogarinë e hostgatorit

Hapi 4, Vendosni detajet e llogarisë suaj, si dhe informacionin e faturimit.

Ju mund të paguani duke përdorur të dy Kartat e Kreditit dhe PayPal.

Hostgator Vendosni Informacionin e Faturimit

Hapi 5, Do t’ju kërkohet të shtoni pako shtesë, por është plotësisht opsionale. Unë rekomandoj t’i fikni.

Shtesa shtesa hosti

Hapi 6, Tani kontrolloni “termat” & Shërbimi ”kutia dhe kliko në Pagesë Tani buton.

Pagesa e Hostgatorit

Pasi të keni mbaruar, do të merrni detajet e llogarisë suaj përmes postës elektronike.

Read, Si të instaloni WordPress në HostGator nën 10 minuta (udhëzues hap pas hapi)

2. Regjistroni një Emër Domain me – NameCheap

Nëse nuk doni të krijoni një faqe në internet, atëherë prapë mund të regjistroni një domen. NameCheap është vendi më i mirë për të regjistruar një emër domain.

Ata aktualisht janë duke fuqizuar mbi 10 milion fusha. Gjëja më e mirë në lidhje me NameCheap është se ata ofrojnë jetën private të Whois ruajnë intimitetin.

Pyetjet e bëra më shpesh (.org vs .com):-

.Shtë .com ose .org më mirë?

Të dy zgjerimet e domain do të kryejnë në mënyrë identike. Këto shtesa kanë një qëllim tjetër në shërbimin e uebfaqes tuaj.

Për shembull, nëse po drejtoni një biznes tregtar ose ndonjë lloj uebsajti që shet produkte ose shërbime, atëherë patjetër që duhet të shkoni me domenin .com.

Nga ana tjetër, nëse po drejtoni një organizatë jofitimprurëse që kryesisht ofron ndihmë ose burime për një audiencë të synuar me një nevojë specifike, atëherë shtrirja .org do të ishte një mundësi më e mirë për faqen në internet..

Sidoqoftë, nëse po pyesni se cila zgjatje domain do të funksionojë më mirë për SEO, atëherë të dyja zgjatjet do të kenë ndikimin e njëjtë në motorin e kërkimit.

A mund të përdorni .org për biznesin tim?

Po, mund të përdorni një domen .org për biznesin tuaj. Sidoqoftë, nuk do të rekomandoja një zgjatje .org për biznesin tuaj sepse:

 • Shumica e përdoruesve do të shkojnë në uebfaqen .com pasi janë njohur me domenin .com. Në rast se kjo ndodh, përfundoni duke fituar fitim zero nga biznesi juaj.
 • Përdoruesit mund të supozojnë se biznesi juaj është një organizatë jofitimprurëse.

.Org vs .Com – Aktgjykimi

.Com dhe .Org janë shtesat më të njohura të domenit në internet. Ato përdoren për qëllime të ndryshme.

Para se të regjistroheni një domain, duhet të dini se cili shtrirje domain i përshtatet biznesit tuaj, për shembull, .com vs .org. Nëse doni të drejtoni një biznes tregtar, atëherë .com është shtrirja e duhur për domenin tuaj dhe për organizatat jofitimprurëse, .org përshtatet më së miri.

Në këtë artikull, ne kemi ndarë ndryshimin midis emrit të domain .org vs .com dhe gjithashtu sqaruar se cilin duhet të zgjidhni për faqen tuaj të internetit.

Tani, është koha për të regjistruar fushën tuaj të preferuar para se dikush ta bëjë.

Artikulli i lidhur,

Dëshiron të krijosh një faqe në internet? Këtu keni një udhëzues hap pas hapi se si të krijoni një faqe në internet për 10 minuta.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector