Si të ndryshoni me lehtësi Emrin e Administratorit të WordPress

04.06.2020
UDHZUES SHEMBE 'Si të ndryshoni me lehtësi Emrin e Administratorit të WordPress
0 9 мин.

Instalimi i WordPress është një proces shumë i thjeshtë dhe duhen vetëm disa minuta për tu vendosur. Sidoqoftë, në atë proces të shpejtë, ne zakonisht përdorim “administratorin” si një emër të paracaktuar të administratorit për faqen tonë të WordPress. Pasi të përgatisim faqen tonë, vështirë se ndryshojmë fjalëkalimin tonë ose emrin e paracaktuar të administratorit të WordPress. Por, bëhet një çështje serioze e sigurisë për përdoruesit që përdorin ose nuk ndryshuan fjalëkalimin e vjetër dhe emrin e përdoruesit. Ju mund të dini tashmë se hakerat kryejnë një sulm brutal duke përdorur emrin e përdoruesit të faqes, kështu që nëse po përdorni një emër përdoruesi ose fjalëkalim shumë të lehtë për tu hamendësuar, atëherë po u jepni hakerëve një mënyrë në.


Ju mund të ndryshoni fjalëkalimin tuaj nga profili juaj administratori, por a mund të ndryshoni emrin e përdoruesit të llogarisë tuaj WordPress? Jo! Si parazgjedhje, WordPress nuk lejon të ndryshojë emrin e përdoruesit të llogarisë WordPress. Por mos u frikësoni, ka disa mënyra për të ndryshuar lehtë emrin tuaj. Në këtë tutorial, ne do t’ju tregojmë se si ta ndryshoni me lehtësi emrin tuaj të administratorit të WordPress.

Si të ndryshoni emrin e përdoruesit të administratorit të WordPress

Ka 3 mënyra si mund të ndryshoni emrin e përdoruesit të administratorit në WordPress:-

 • Mund të krijoni një llogari të re administratori dhe të fshini atë të vjetër
 • Mund të ndryshoni emrin e përdoruesit të WordPress duke përdorur një shtojcë
 • Duke përdorur bazën e të dhënave tuaja, mund të ndryshoni emrin e përdoruesit

Nëse jeni përdorues i ri i WordPress, ju sugjerojmë të përdorni metodën e 1-të ose të dytë, të aplikoni metodën e 3-të nëse jeni përdorues i përparuar.

1. Krijoni një Llogari të Re Admin dhe Fshini një të Vjetër

Kjo është metoda më e lehtë për të ndryshuar me lehtësi emrin e përdoruesit të llogarisë suaj WordPress. Nëse nuk doni të instaloni një shtojcë shtesë ose ndonjë proces kompleks, atëherë ky proces është më i mirë për ju. Ne gjithashtu ju rekomandojmë ta zbatoni këtë nëse jeni një përdorues fillestar i WordPress.

Hapi i parë që ju duhet të identifikoheni në faqen tuaj WordPress si një administrator. Pastaj shkoni tek përdoruesit> Shto nje te ri dhe krijoni një llogari të re administratori.

WordPress Shto administratorin e ri

Nga faqja, shtoni një Emër të ri që është unik dhe i vështirë për tu hamendësuar dhe shkruani adresën tuaj të emailit. Emri, Mbiemri dhe fushat e faqes në internet janë opsionale, por ne ju rekomandojmë që ta plotësoni këtë. Tjetra, duhet të shkruani një fjalëkalim dhe të siguroheni që të përdorni një fjalëkalim kompleks i cili përmban rastin më të madh, rastin më të vogël, numrin dhe karakteret speciale.

Sigurohuni që të zgjidhni rolin “Administrator” dhe pastaj klikoni në Shtoni përdoruesin e ri për të krijuar llogarinë tuaj të re të administratorit.

Tani dilni nga paneli juaj i administratorit të WordPress dhe regjistrohuni duke përdorur llogarinë tuaj të re të administratorit. Pasi të keni hyrë në log, shkoni te përdoruesit> Te gjithe perdoruesit dhe fshini llogarinë tuaj të vjetër të administratorit.

WordPress Fshini llogarinë e administratorit

Ndërsa fshin llogarinë tuaj të vjetër, WordPress do t’ju pyesë se çfarë doni të bëni me përmbajtjen në pronësi të përdoruesit. Tani keni dy mundësi:

 • Fshij të gjithë përmbajtjen: Ai do të fshijë të gjithë përmbajtjen që janë krijuar nga përdoruesi.
 • Atribuoni të gjithë përmbajtjen në: Ju mund t’i transferoni të gjitha përmbajtjet e krijuara nga përdoruesi në llogarinë tuaj. Prandaj sigurohuni që keni zgjedhur “Atribuoni të gjithë përmbajtjen në:” dhe klikoni në konfirmoni fshirjen. 

Opsioni i përdoruesve të fshirë WordPress

Kjo eshte. Ju keni ndryshuar me sukses emrin tuaj të përdoruesit në WordPress. Tani të gjitha përmbajtjet i përkasin administratorit të ri dhe gjatë kohës së hyrjes, duhet të shkruani detajet e përdoruesit tuaj të sapoh krijuar administratorit. Pasi të keni mbaruar, mund të shtoni një fotografi të profilit, të shtoni biografi të shkurtër të autorit dhe llogari sociale nga Profili juaj.

2. Ndryshoni emrin e llogarisë WordPress duke përdorur plugin

Një mënyrë tjetër e thjeshtë për të ndryshoni emrin e përdoruesit të WordPress është duke përdorur një plugin. Nëse doni të instaloni një shtojcë në vend të ndonjë procesi manual, atëherë duhet të instaloni shtojcën Username Changer.

Duke përdorur këtë shtojcë, mund ta ndryshoni me lehtësi emrin e përdoruesit të WordPress në vetëm një klik dhe është një proces shumë i drejtpërdrejtë.

Së pari, instaloni dhe aktivizoni Ndryshuesi i përdoruesit plugin, pastaj shko te përdoruesit> Profili juaj dhe shkoni te opsioni i emrit të përdoruesit. Aty do të gjeni opsionin “Ndrysho emrin e përdoruesit”.

Ndryshoni emrin e WordPress

Klikoni në Ndrysho emrin e përdoruesit opsionin dhe shkruani një emër të ri përdoruesi. Pasi të keni mbaruar, klikoni në Save Changes dhe do t’ju kërkojë të regjistroheni përsëri. Pas regjistrimit, mund të shkoni në profilin tuaj dhe të kontrolloni nëse emri juaj i përdoruesit është ndryshuar.

Meqenëse kjo shtojcë nuk ka veçori të tjera dhe vështirë se doni të ndryshoni përsëri emrin e përdoruesit, kështu që është më mirë të fshini shtojcën. Por mos u frikësoni, duke fshirë këtë shtojcë, emri juaj i ri i përdoruesit do të jetë i njëjti.

3. Ndryshoni emrin e WordPress duke përdorur phpMyAdmin

Ndryshimi i emrit tënd të WordPress duke përdorur phpMyAdmin është një proces pak kompleks dhe nuk rekomandohet për fillestarët. Nëse bëni diçka të gabuar, faqja juaj mund të ndalojë së punuari. Prandaj, ndiqni këto hapa me kujdes.

Gjëja e parë që ju duhet të identifikoheni në cPanel tuaj të pritjes dhe lëvizni poshtë në seksionin e bazës së të dhënave dhe klikoni në phpMyAdmin.

Pritja e phpMyAdmin

Pasi të klikoni në opsionin phpMyAdmin, mund të shihni se sa baza të të dhënave keni krijuar ose përdorur në pritjen tuaj. Pastaj zgjidhni bazën e të dhënave që faqja juaj WordPress është duke u përdorur.

Ju mund të shihni tabela e bazës së të dhënave. Si parazgjedhje, WordPress përdor prefiksin e tabelës wp_ dhe nëse keni ndryshuar parashtesën e databazës tuaj më parë, mund të shihni prefikse të tabelave të ndryshme.

Tani zgjidhni tabelën e cila përmban “wp_users” në anën e majtë dhe më pas klikoni në redaktimin e emrit të përdoruesit që dëshironi të redaktoni.

wp_user WordPress

Pas kësaj, ndryshoni vlerën “user_login” në atë që dëshironi. Për shembull, unë kam ndryshuar emrin tim të përdoruesit “admin” në “WhatIsMyName”, ju mund të përdorni çdo emër përdorues siç dëshironi.

Përdoruesi i bazës së të dhënave

Tani klikoni në butonin Go dhe keni mbaruar. Ju keni ndryshuar me sukses emrin e përdoruesit të WordPress duke përdorur phpMyAdmin.

Shpresoj se ky tutorial ju ndihmoi të ndryshoni emrin e përdoruesit të WordPress-it. Përsëri, nëse jeni përdorues i ri i WordPress, ju sugjerojmë të përdorni ndonjë nga dy metodat e para për ndryshimin e emrit të përdoruesit në faqen e WordPress.

Artikujt e lidhur,

 • Si të krijoni një hyrje të përkohshme pa fjalëkalim në WordPress
 • Si të vendosni format Google në WordPress
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector