Како блокирати лоше сервисе у ВордПресс-у: Водич за борбу против нежељених делова који нападају вашу веб локацију и истичу ваш сервер

Лоши ботови су губитак ресурса сервера и могу извртати податке Гоогле аналитике.


Блокирање лоших ботова у ВордПресс-у може убрзати вашу веб локацију и спречити бескорисне ботове да их стално погађају. Никада не бисте сазнали да ли су нежељени ботови погађали вашу веб страницу ако нисте проверили. У овом туториалу ћу вам показати како да пронађете лоши ботови користећи Вордфенце, а затим их блокирајте помоћу Вордфенце, Цлоудфларе правила заштитног зида или додатка Блацкхоле Фор Бад Ботс.

Не препоручујем Вордфенце јер сам по себи може бити спор додатак. Правила заштитног зида Цлоудфларе омогућавају вам само блокирање 5 ботова (са бесплатним планом) што може бити одличан почетак за већину ВордПресс сајтова, а додатак Блацкхоле Фор Бад Ботс требало би да блокира све нежељене ботове не поштујући правило без придржавања.

Који су лоши ботови и зашто бих их блокирао?

Лоши ботови су било који бот који погоди вашу веб страницу без икакве користи. Ови ботови троше ресурсе сервера, посебно ако претерано погоде вашу веб локацију или вп-страницу за пријаву. Блокирањем њих можете смањити стрес на вашем серверу и потенцијално уштедјети пропусност, трошкове хостинга и убрзати веб локацију. Ово такође може спречити да се лоши ботови појаве у вашим подацима Гоогле аналитике.

1. Инсталирајте Вордфенце

Вордфенце приказује вам све ботове који нападају вашу веб локацију у реалном времену.

Не морате да трајно остављате овај додатак; стриктно ћемо користити извештај о саобраћају уживо да бисмо идентификовали који ботови погађају вашу веб локацију и треба ли их блокирати. Једном када сазнамо лоше датотеке, можемо их блокирати без напуштања Вордфенцеа инсталираног.

Вордфенце-Сецурити-додатак

2. Погледајте свој извештај о саобраћају уживо

Идите на Вордфенце → Алати → Ливе Траффиц.

Тхе извештај о промету уживо приказује све ботове који у стварном времену нападају вашу веб локацију.

Вордфенце-Ливе-Траффиц-Картица

3. Идентифицирајте лоше Ботове који ударају на вашу веб локацију

Пратите извештај о саобраћају уживо неколико минута да бисте видели да ли неки сумњиви ботови непрестано ударају на вашу веб локацију. Направите списак њихових хостова (приказано у Вордфенцеу), а затим им назовите имена њихових хостова да бисте видели да ли их други пријављују пријављују као лошег бот-а (мораћете да направите неко истраживање и уверите се да је то заправо нежељени бот). Гооглебот и други легитимни ботови су у реду и не треба их блокирати, али пазите на сумњиве и додајте их на своју листу.

Ливе-Траффиц-Репорт-Вордфенце

После креирања листе свих имена хоста вашег нежељеног бота, имате неколико опција за њихово блокирање. Препоручујем додатак Блацкхоле Фор Бад Ботс јер је аутоматски и блокират ће све нове лоше ботове у будућности (који тренутно не могу бити на вашој листи). Или ако на веб локацију имате само неколико примарних нежељених ботова (до 5 имена хоста), можете да употребите и Цлоудфларе-ова правила заштитног зида. Вордфенце је одличан у блокирању лоших ботова, али сам додатак може изазвати споро ВордПресс веб место.

4. Блокирајте лоше Ботове Вордфенцеом

Вордфенце има разне могућности блокирања за блокирање лоших ботова, али сам додатак може учинити вашу ВордПресс локацију мало споријом и рискирате блокирање легитимних људи / папучара ако додатак није исправно конфигурисан. Користите Вордфенце само ако вам је угодно конфигуришући га.

Блокирај лоше Ботове према Хостнаме

 • Иди на Блокирање поставки и створите правило за блокирање
 • Додајте име домаћина лошег бот-а који желите да блокирате
 • Користите ан звездица (као што је приказано у наставку) да бисте блокирали све варијације тог робота
 • Креирајте правила за блокирање свих лоших имена хостових бот-ова из свог извештаја о саобраћају уживо

Право блокирања речи

Блокирајте лоше Ботове са ограничењем стопе

 • Идите на Вордфенце → Фиревалл → Ограничавање стопе
 • Конфигуришите подешавања како бисте ограничили „захтеве“ и „прегледане странице“
 • Пазите да не блокирате законите робота / људе који не поштују ваша правила за ограничавање цене

Ограничавање брзине речи (Вордфенце-Рате-Лимитинг)

Конфигуришите Вордфенце Бруте Форце заштиту

 • Идите на Вордфенце → Фиревалл → Заштита од бруталне силе
 • Омогућите ограничене покушаје пријаве и спречите „администратор“ корисничка имена
 • Конфигуришите ове поставке да бисте додатно заштитили област ВП администратора

Погледајте блокаду блогова нежељене поште – када конфигуришете Вордфенце за блокирање лоших ботова, можете видети пријаву свих ботова који су блокирани са ваше веб локације, њихова имена хостова и њихов број блокова.

Блокирање Вордфенце-фиревалл-а

5. Блокирајте лоше програме са правилима заштитног зида Цлоудфларе

Правила заштитног зида Цлоудфларе омогућава вам да на бесплатном плану блокирате највише 5 имена хоста.

Пријавите се на своју Цлоудфларе контролну таблу и идите на Фиревалл → Правила фиревалл-а → Креирајте правило заштитног зида. Копирајте имена хоста лошег бот-а (из Вордфенце-а) и додајте их овде у поље „Вредност“. Пошто можете да направите 5 правила, поновите овај корак за 5 најгорих лоших ботова из Вордфенцеа.

 • Поље = Име хоста
 • Оператор = Садржи
 • Валуе = име домаћина лошег бот-а који сте пронашли у Вордфенцеу

Правило Цлоудфларе фиревалл-а за блокирање лоших ботова

На картици Догађања фиревалл-а можете видети да блокирани роботи блокирају Цлоудфларе:

Цлоудфларе-Фиревалл-Догађаји

6. Инсталирајте додатак Блацкхоле за лоше Ботс

Тхе Додатак Блацкхоле Фор Бад Ботс зауставља лоше ботове додавањем скривене везе за покретање у подножје веб локације која каже ботовима да га не прате. У супротном, одмах ће бити блокирани са ваше веб странице. Сви легитимни ботови (нпр. Гооглебот) ће следити ваше правило и неће бити блокирани.

Блацкхоле за лоше Ботове

Корак 1: Инсталирајте додатак Блацкхоле за лоше Ботс.

Корак 2: У подешавањима додатка копирајте Правила о роботима.

Правила Блацкхоле-Роботс-а

3. корак: Додајте Правила за роботе у датотеку роботс.ткт.

Блацхоле-Роботс-ткт

4. корак: Једном када додате правило, идите на своју почетну страницу и погледајте изворни код. Претражите реч „блацкхоле“ и требали бисте видети везу коју је створио додатак. То би требало изгледати овако:

НЕ слиједите ову везу или ћете бити забрањени са странице!

Корак 5: У подешавањима „Лоших ботова“ додатка можете видети све блокиране ботове.

Блацкхоле-Блокирани-Ботови

7. Померите своју ВП страницу за пријаву

Неки лоши ботови ће покушати приступити вашој вп-логин страници. Чак и ако не успеју да добију приступ, још увек ће покушати ово много пута што је губитак ресурса сервера. Будући да већина нежељених робота није сложена, премештање ваше ВП пријаве странице требало би да спречи ботове да их чак и погоде..

Методе

Цханге-Логин-УРЛ

8. Ограничите покушаје пријављивања

Ограничавање покушаја пријављивања блокират ће кориснике и ботове са превише неуспјелих покушаја пријаве на вашој страници за вп-пријаву. Ово је само још један начин који помаже да се блокирају нежељени ботови од прекомерног ударања на вашу веб локацију.

Методе

Вордфенце-Лимит-пријава

Често постављана питања

&# к1ф47е; Шта су тачно ботови?

Лоши ботови су било који бот који погоди вашу веб локацију без икакве користи, што доводи до расипања ресурса сервера и вероватно чак и искривљених података Гоогле аналитике.

&# к1ф47е; Како могу да проверим да ли лоши ботови погађају мој сајт?

Вордфенцеов извештај о промету уживо приказује све ботове који нападају вашу веб локацију у реалном времену. Овде можете одредити да ли на вашу веб локацију сумњиви ботови погађају.

&# к1ф47е; Како да их блокирам?

Можете их блокирати у подешавањима Блокирања и ограничавања брзине Вордфенцеа. Ако не желите да користите Вордфенце, блокирате 5 имена хоста коришћењем Цлоудфларе Фиревалл правила или инсталирате додатак Блацкхоле Фор Бад Ботс.

&# к1ф47е; Да ли треба да користим Вордфенце за блокирање лоших ботова?

Користите Вордфенце само ако знате шта радите и ако угодно конфигуришете поставке. Има одличне опције за блокирање и може зауставити готово сваки лош бот, али погрешна конфигурација може блокирати легитимне пауке и чак људске посетиоце.

&# к1ф47е; Који су додаци најбољи за заустављање лоших ботова?

Додатак Блацкхоле Фор Бад Ботс одлицан је посао у заустављању лоших ботова додавањем скривене везе на окидач у подножје веб локације и поручује ботовима да не следе везу. Ако то ураде, биће им забрањена.

Надам се да је овај водич био од помоћи и да ћете моћи да блокирате те досадне ботове! Ако имате било каквих питања, оставите ми коментар испод и ја ћу вам се обратити чим будем могао.

Такође видети: Како сам добио 100% ГТметрик резултате

Живели,

Томе

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map