Како лењо учитати слике + видео записе у ВордПресс-у (и заменити ИоуТубе иФрамес претпрегледом слике) за боље резултате ГТметрик-а

Који је најбољи начин лено учитавање слика и видео записа у ВордПресс-у?


То зависи од тога да ли већ користите додатак за кеш који подржава лено учитавање (ВП Роцкет, В3 Тотал Цацхе, Свифт, ЛитеСпеед Цацхе). Ако ваш предмеморија за кеш меморију подржава лажно учитавање слика и видео записа, најбоље је да је користите да не бисте морали инсталирати додатни додатак. Али ако ваш додатак за предмеморију не подржава лењо учитавање, препоручујем употребу оног који ради (посебно ВП Роцкет), иначе сам набројао алтернативне додатке за лењо учитавање испод које можете појединачно инсталирати.

Шта се лаже учитава?
Лажно учитавање значи да се слике и видеозаписи учитавају само након што корисници прелистају страницу доле и стварно их виде. То резултира са мање ХТТП захтева на страници, али ако имате пуно слика или уграђених видео записа, потребно их је стално учитавати помичите се по страници доле.

Шта значи замијенити ИоуТубе ифраме с претпрегледном сликом?
Ако уграђујете видео записе на своју ВордПресс веб локацију, то ће само учитати „дебели ИоуТубе плејер“ када људи кликну на дугме Плаи. Другим речима, прво учитана ствар је слика за преглед.

Ако бисте требали да лените слике и видео записе?
Не лежим учитавање слика јер непрестано учитавање слика док се крећете по страници може бити неугодно за кориснике. Међутим, све моје слике су у ГТметрик-у оптимизоване на 100%. Лагано учитам видео записе и замењујем ифраме с претпрегледом. С обзиром да се сваки уграђени видео може учитати 2 секунде (много је тежи од слике), корист од лењо учитавања видео записа је значајна.

1. ВП Ракета

ВП Роцкет је мој избор број 1 за лењо учитавање и био је # 1 кеш додатак у Фацебоок анкетама.

Будући да већ има уграђено уметање, то значи да не морате инсталирати додатни додатак. То је целокупна корист ВП Роцкет-а; испоручује се са више функција него готово било који други кеш додатак (што резултира бољим временима учитавања и ГТметрик резултатима), а мање додатака на вашој веб локацији. ВП Роцкет је обиман документација о лаком оптерећењу и подешавање поставки ВП Роцкет-а.

ВП Роцкет

Како омогућити лагано оптерећење у ВП ракети
Да бисте омогућили лењо учитавање у ВП Роцкет-у, идите на Подешавања > ВП Роцкет > Медији > ЛазиЛоад. Можете га омогућити за слике, оквире и видео записе и заменити ИоуТубе ифрамес с претпрегледом.

Лази Лоад Имагес ВП ракета

2. СГ Оптимизер

СитеГроунд увели су лењо учитавање у свом великом ажурирању СГ Оптимизер.

Наравно, морате бити купац СитеГроунд-а да бисте користили овај додатак (што бих и ја учинио за дељено гостовање с обзиром да су били оцењени као домаћин број 1 у преко 20 Фацебоок анкета). СГ Оптимизер је упоредив са ВП Роцкетом, али нема са скоро толико функција. Дакле, ако користите СитеГроунд за свог домаћина, ја бих ипак преферирао ВП Роцкет над њиховим СГ Оптимизер-ом.

СитеГроунд СГ Оптимизер

Како омогућити лагано учитавање у СГ Оптимизер-у
Да бисте омогућили лагано учитавање у СГ Оптимизер-у, идите на Подешавања > СГ Оптимизер > По подразумеваним поставкама на сајту > Оптимизација слике. Можете лењо учитати слике, Граватаре, сличице, респонзивне слике и видгете. Ако на свом блогу имате коментаре, лењо налагање Граватара може вам изузетно помоћи.

СГ Оптимизер Лази Лоадинг

3. В3 Тотал Цацхе

Ако већ користите В3 Тотал Цацхе, они такође имају и опција за лењо пуњење.

В3 Тотал Цацхе неко време се сматрао напуштеним, али програмер је од тада почео да одржава свој додатак. Имам опсежан водич за подешавање поставки В3 Тотал Цацхе.

Додатак В3 Тотал Цацхе

Како омогућити лази Лоад В3 Тотал Цацхе
Да бисте омогућили учитавање учитавања у В3 Тотал Цацхе, идите на Сеттингс > Општа подешавања > Корисничко искуство > Лази Лоадинг. Укључите ово, а затим идите на Корисничко искуство > Лази Лоадинг. Изаберите да обрађујете ХТМЛ сликовне тагове, позадинске слике, изузимате речи и метод уградње скрипте.

В3 Тотално лагано учитавање у предмеморији

4. Литеспеед Цацхе

Литепсеед кеш меморије лијено учитавање ће такође обавити посао (Литеспеед је добро прегледан кеш додатак).

ЛитеСпеед Цацхе Плугин

Како омогућити лазно учитавање у ЛитеСпеед цацхе-у
Да бисте омогућили учитавање учитавања у ЛитеСпеед Цацхе, идите на ЛитеСпеед Цацхе > Подешавања > Медији > Подешавања медија. Овде можете омогућити слике лењо учитане, ифрамес, изузети слике, аутоматски затражити оптимизацију путем црон задатка, укључити Јавасцрипт библиотеку и укључити друга подешавања.

Лази Лоад Имагес Видео Литеспеед Цацхе

5. Брзи перформанс

Свифт Перформанце је још један додатак за кеш који подржава лажно учитавање. Свифт је добио сјајне критике у ВордПресс Спеед Уп Фацебоок групи, али рецензије на страници ВордПресс додатка имају само око 4 звездице. Нисам испробао Свифт Перформанце; Савршено сам задовољан ВП Роцкетом.

Свифт Перформанце Лите додатак

Како омогућити брзо лечење у брзини перформанси
Да бисте омогућили учитавање учитавања у Свифт Перформанце, идите на Подешавања > Медији > Лази Лоад. Овде ћете имати могућност лењења учитавања слика, искључивања одређених слика и уграђених слика лењо учитавања.

Брзе перформансе лажних оптерећења слике

6. Аутоматизирајте

Аутоматско оптимизирање се често користи код домаћина попут ГоДадди и ВП Енгине, гдје имају властити уграђени систем кеширања и додаци за кеширање на црној листи. У овом случају (пошто желите да се побринете за друге оптимизације брзине), Аутоптимизе је обично додатак за то. Једна од многих карактеристика је лијено учитавање, али такође вам омогућава да оптимизирате ХТМЛ, ЦСС, ЈаваСцрипт и Гоогле фонтове.

Аутоматски прилагодите додатак

Како омогућити аутоматско оптимизирање лажног оптерећења
Да бисте омогућили учитавање учитавања у аутоматском подешавању, идите на Подешавања > Слике > Лази Лоад Имагес. Такође имате опцију да користите ЦДН компаније СхортПикел која служи за оптимизацију слике (ово је додатак који користим).

Лази Лоад Имагес Аутоптимизе

7. Смусх

Смусх је додатак за оптимизацију слике који подржава лењо учитавање. Развио га је ВПМУ, али лично користим СхортПикел за компресију без губитака, јер је једини који сам користио чини моје слике 100% у ГТметрик-у (и тестирао сам многе додатке за оптимизацију слике).

Смусх плугин

Како омогућити лагано учитавање у смусх-у
Да бисте омогућили учитавање учитавања у Смусх-у, идите на Смусх > Командна табла > Лази Лоад. Можете одабрати које врсте датотека желите да се учитају лено (.јпег, пнг, .гиф, .свг, ифраме) и да ли желите да је омогућена за садржај, виџете, сличице, граватаре. Чак има и подешавања анимације за лењо учитавање.

Смусх Лази Лоад

8. Лази Лоад Би ВП ракета

Лази Лоад Би ВП Роцкет добро је ако не користите ВП Роцкет, али желите да лењо учитате слике.

Лази Лоад Плугин

Како омогућити ВП ракету лаког оптерећења у леном оптерећењу
Идите на Подешавања > ЛазиЛоад. Имате могућност лење учитавања слика, ифрамес-а & видео записе и замените ИоуТубе видео записе минијатуром. Нема много подешавања за подешавање; Лично бих волео да има још. Можда зато овај лењи додатак нема најбоље критике.

Лази Лоад Би ВП Роцкет

9. А3 Лази Лоад

А3 Лази Лоад подржава лењо учитавање и слика и видео записа.

а3 Лази Лоад Плугин

Како омогућити лагано учитавање у А3 леном оптерећењу
Да бисте омогућили учитавање учитавања у А3 Лази Лоад, идите на подешавања > А3 Лази Лоад. Можете да конфигуришете подешавања за лењо учитавање слика, видео записа, ифрамеова, Граватара и изаберете која подручја ваше веб странице желите да примените лено учитавање (укључујући мобилни). Ту су и опције да омогућите ефекат лењог учитавања, учитавање боје позадине и опцију да се искључе УРЛ-ови и врсте поста.

а3 Подешавања лазног учитавања

10. БЈ Лази Лоад

БЈ Лази Лоад изгледа да није добро одржаван, па бих вероватно користио други додатак.

БЈ Лази Лоад плугин

Како омогућити лагано оптерећење у БЈ Лази Лоад-у
Да бисте омогућили учитавање учитавања у БЈ Лази Лоад, идите на Подешавања > БЈ Лази Лоад. Подешавања су релативно једноставна и дају вам могућност лазног учитавања слика, ифрамес-а, Граватара и искључивања лењог учитавања из садржаја, текстуалних видгета и постављања сличица. Ту је и опција да укључите слику резервираног места, праг прегледа и да користите слику за преглед ниске резолуције када се лењо учитава.

БЈ Лази Лоад Сеттингс

11. Лази Лоад Фор Имагес

Лази Лоад Фор Имагес добро је ако то желите урадити само за слике.

Лази Лоад фор Имагес додатак

Како омогућити лагано учитавање слика
Нема подешавања за подешавање у додатку Лази Лоад Фор Имагес (аутоматски је).

12. Лази Лоад Фор Видеос

Лази Лоад Фор Видеос замењује уграђене видео записе сликама које су могуће прегледати.

Лази Лоад фор Видео Плугин

Како омогућити лагано учитавање у лијеном оптерећењу за видео записе
Да бисте омогућили учитавање учитавања у Лази Лоад Фор Видеос, идите на Подешавања > Лази Лоад Фор Видеос. Изаберите да учитавате ЦСС / ЈС само кад је потребно, прилагодите дугме за репродукцију и примените прилагођени ЦСС.

Лази Лоад Фор Видео Плугин

13. Лажно учитавање за коментаре

Коментари можете лењо учитати коментаре помоћу Лази Учитавање за коментаре повезати.

Ово може помоћи у постављању мање захтева за ХТТП ако имате пуно коментара на свом блогу, посебно јер Граватарима може бити потребно дуго времена да се учитају између свих захтева трећих страна..

Лази Учитај за додатак за коментаре

Како омогућити лагано учитавање у лијеном оптерећењу за коментаре
Да бисте омогућили учитавање учитавања у Лази Лоад Фор Цомментс, идите на Сеттингс > Дискусија > Лази Лоад Цомментс. То је једина конфигурација подешавања за овај додатак, али има добре прегледе.

Лази Лоад Цомментс

14. ВП ИоуТубе Лите

ВП ИоуТубе Лите је један од мојих најдражих (и најбоље прегледаних) додатака за лењо учитавање видео записа. Направио га је тим у Аутоптимизе-у који има добре прегледе о додацима широм света.

ВП ИоуТубе Лите додатак

Како омогућити лагано учитавање у ВП ИоуТубе Лите-у
Да бисте омогућили учитавање учитавања у ВП ИоуТубе Лите, идите на Подешавања > ВП ИоуТубе Лите. Узми своје ИоуТубе АПИ кључ и унесите је у Аутоптимизе. Изаберите величину вашег плејера, да ли да укључује везе, позицију играча, форсира ХД, делује као уобичајена ИоуТубе веза / ифрамес и додајте микроподатке. Локално спремање сличица често може исправити погрешке ГТметрик приликом уградње ИоуТубе видео записа.

Тхумбнаилс ИоуТубе ГТметрик

Вп ИоуТубе поставке Лите

И даље треба помоћ?

Имам одличан видео о оптимизацији брзине програма ВордПресс:

Такође имам туторијале за оптимизацију слика, конфигурисање ВП Роцкет-а, смањење времена одзива сервера и још много тога. Могу да добијем 100% (или близу) резултата ГТметрик за скоро сваки мој пост користећи ове савете. Ако имате питања, слободно ми оставите коментар – драго ми је што могу да вам помогнем!

Често постављана питања

&# к2705; Који је додатак најбољи за лењо учитавање слика?

Ако већ користите додатак за предмеморију који подржава лено оптерећење (нпр. ВП Роцкет, СГ Оптимизер, В3ТЦ, Свифт, ЛитеСпеед), најбоље је да испробате ово прво. Иначе, Аутоптимизе или Лази Лоад додатак од стране ВП Роцкет су добри додаци за лењо оптерећење.

&# к2705; Шта је са лажним учитавањем видео записа?

ВП Роцкет и неки други додаци за кеш меморију омогућују вам да лењо учитавате видео записе и замените ИоуТубе ифраме с претпрегледном сликом. У супротном, ВП ИоуТубе Лите ће радити.

&# к2705; Лагано ће учитавање повриједити корисничко искуство?

Не лежим учитавање слика на овој веб локацији, али ја леним видео записе јер се учитавање захтева много дуже. Лажно учитавање слика може бити неугодно за кориснике и умањило је продају мојих партнера, па сам га онемогућио.

&# к2705; Шта ради лењо пуњење?

Лажно учитавање убрзава почетно вријеме учитавања чекајући да се учитају слике и видеозаписи док корисници не помичу по страници и стварно их не виде.

&# к2705; Како деактивирати лијено оптерећење на одређеним страницама?

Већина додатака вам дозвољава да то урадите. На пример, ако користите ВП Роцкет и уређујете страницу или пост, на контролној табли ћете видети опцију да онемогућите (или омогућите) лењо учитавање тог одређеног дела садржаја.

Живели,
Томе

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map