Како креирати привремену пријаву без лозинке у ВордПресс-у

Као власник веб локације ВордПресс, корисника можете лако додати или уклонити. Али ако ангажујете програмера за изградњу веб локације или прилагођавање било чега, можда ћете требати да наведете податке за пријаву администратора. То није добра опција за давање детаља о пријави администратора и као резултат тога, он / она ће завршити збркавањем ваше веб локације.


Али постоји добар начин да се то ријеши. Можете да креирате привремену пријаву или дајте привременом администратору приступ кориснику без лозинке. И најважније је да чак можете да уређујете могућности привременог администратора. Тако да можете бити сигурни којим опцијама корисник може да приступи или не.

Зашто треба да креирате привремену пријаву без лозинке?

Добро је користити премиум тему или додатак, јер премиум ствари долазе са кориснијим функцијама, које се непрестано ажурирају и највише од свега можете добити подршку путем е-поште ако имате било какав проблем.

Дакле, ако сте купили премиум тему или додатак и добијате грешку или желите нешто да измените, требало би да се обратите свом програмеру додатка. Ако је то уобичајено питање, онда вам програмер вероватно предлаже да у њему примените неке кодове. Ако се проблем и даље појављује, ваш програмер ће од вас тражити да приступите вашој веб локацији да бисте исправили проблем са њиховог краја и за то морате да обезбедите свом администратору приступ за пријаву.

Можда не желите да омогућите приступ администратору за пријаву некоме кога не познајете, а са друге стране такође желите да решите тај проблем. Постаје веома сложена одлука да вашем администратору омогућите приступ непознатој особи.

Срећом, можете да креирате привремени приступ или административни приступ на својој ВордПресс веб локацији. У овом случају кориснику није потребна лозинка за пријаву на вашу веб локацију и пријава ће бити привремена.

Ово је веома користан метод ако желите да омогућите свом администратору да се пријави свом програмеру или прихватате коментаре гостију.

Ова метода делује у реду за гостујуће блогере јер им не дајете своје податке о пријави за администратора. Али, када администратору дате податке за пријаву да би их исправио или развио, постаје прилично ризично, јер они могу да забрљају вашу веб локацију, промене везу веб локације или могу да избришу било коју важну ствар.

У овом случају морате да креирате:

 • Нова улога корисника
 • Привремени приступ за пријаву 

То је врло лак процес, а у овом чланку показаћу вам како да направите привремени приступ за пријаву без лозинке и да ће тај корисник имати врло ограничен приступ. На пример, ако ваш програмер жели да поправи проблем са додатком, можете да му дате одређени приступ тако да ће остале функције бити ограничене.

Како креирати привремену пријаву без лозинке у ВордПресс-у

Ево, користићу два додатка- Кориснички уређивач улога и Привремена пријава без лозинке.

Ова два додатка су неопходна ако желите да некоме омогућите приступ администратору за пријаву. За прихватање гостујућих порука вам није потребан додатак Усер Едитор Едитор, осим ако не желите да додате или прилагодите корисничке улоге ВордПресс-а..

Корак 1, Отворите рачун секундарног администратора  

На располагању је много додатка за уређивање улога корисника и овде ћу користити Додатак за уређивање корисничких улога. Прво инсталирајте и активирајте овај додатак. Онда идите на Корисници> Кориснички уређивач улога и одатле кликните на Додај улогу, на пример, “Темп Админ“. Такође можете направити копију било које постојеће улоге корисника.ВордПресс Додај улогу

Након додавања нове улоге корисника, кликните на Дугме за ажурирање да бисте сачували подешавања.

Након што сте креирали нову корисничку улогу, сада је време да додате или уклоните могућности. Од Изаберите Улогу и промените његове могућности изаберите корисничку улогу коју сте управо креирали.

Уређивање улога за ВордПресс

Сада додајте могућности како желите, на пример, ако корисник жели да измени датотеку своје теме, тада можете да дате могућности из одељка теме. Али имајте на уму да морате дати опште привилегије администратора како би корисник могао приступити вашој веб локацији.

Када завршите са додавањем могућности, кликните на ажурирање дугме да сачувате измене.

Корак 2, Креирајте привремени кориснички налог

У овом кораку морате инсталирати Привремена пријава без додатка за лозинку. Након активирања овог додатка, идите на Корисници> Привремене пријаве

Привремене пријаве

Тамо морате попунити све детаље о новом привременом кориснику. Али будите пажљиви када бирате корисничку улогу. Затим одредите датум истека привремене пријаве. Након одређеног времена, рачун ће аутоматски истећи.

Сада кликните на прихвати дугме за креирање корисника.

Видећете поруку да је корисник успешно створен. Сада Кликните за копирање привремену везу за пријаву и делите је са било киме. На овај начин корисници се могу директно пријавити на свој ВордПресс административни панел без корисничког имена и лозинке. Ако желите, можете и директно да пошаљете ову везу.

Ово је привремени администраторски приступ и свако се може пријавити користећи ову везу. Такође вам препоручујем да тестирате везу за пријаву пре него што је неком пошаљете. Јер, ако програмер не може да приступи вашој административној табли, морате то поново да поправите и то ће вам потрајати пуно времена. Зато га пажљиво тестирајте.

Како управљати или брисати привремене пријаве

Након што је посао завршен, можда желите да истекнете или обришете тај привремени налог. За ово посетите Корисници> Привремене пријаве страна. 

Управљајте привременим пријавама

На тој страници можете видети имена корисника, е-пошту, улоге, последњу пријаву, датум истека. Такође можете да уређујете, истјечете или бришете корисника. У случају да желите да продужите датум истека или промените улогу корисника, то можете лако.

Ако избришете кориснички рачун, сав садржај који је креирао корисник, попут постова, страница ће бити приказан као администратор.

То је то. На овај начин можете креирати привремену пријаву или креирати корисника без лозинке на својој ВордПресс веб локацији. Ако вам се свиђа овај водич, поделите га са својим пријатељима. Ако имате проблема са тим, обавестите нас у одељку за коментаре.

повезани чланци,

 • 15 најважнијих ствари које треба урадити након инсталирања ВордПресс-а
 • 20 најбољих ВооЦоммерце додатака који су вам потребни за вашу ВордПресс страницу
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map