Како омогућити и онемогућити КСМЛ-РПЦ.ПХП у ВордПресс-у

04.06.2020
ВордПресс 'Како омогућити и онемогућити КСМЛ-РПЦ.ПХП у ВордПресс-у
0 4 мин.

Раније је КСМЛ-РПЦ био онемогућен у ВордПресс-у из сигурносних разлога и постојала је опција да се укључи. Након верзије ВордПресса 3.5, КСМЛ-РПЦ је подразумевано омогућен, а програмери су такодје уклонили ту опцију са администраторске контролне табле ВордПресс. Где се КСМЛ-РПЦ функција користи у многе сврхе, али то може бити узрок бруталне напада на вашу веб локацију. Неки желе да га омогуће, а неки желе да онемогуће КСМЛ-РПЦ у ВордПресс-у.


У овом чланку ћемо написати шта је КСМЛ-РПЦ.ПХП и како онемогућити КСМЛ-РПЦ у ВордПрессу.

Шта је КСМЛ-РПЦ?

КСМЛ-РПЦ на ВордПресс-у је АПИ (апликацијски програмски интерфејс) који омогућава корисницима даљински приступ вашем ВордПресс сајту помоћу апликације. На пример, можете да објавите пост путем отвореног кода за блоговање, попут Опен Ливе Вритер-а. Такође можете да повежете своје ВордПресс мобилне апликације на своју ВордПресс локацију. То је сјајан начин управљања сајтом ако немате рачунар. За ову функцију требате омогућити КСМЛ РПЦ на вашем месту ВордПресс. Ако користите најновију верзију ВордПресс-а, не морате да омогућите КСМЛ-РПЦ функцију, јер је она подразумевано већ омогућена.

Међутим, у неким случајевима то може бити сигурносни проблем и хакери могу лако извршити ДДоС или бруталне нападе на вашој веб локацији помоћу КСМЛ-РПЦ датотеке. Као што сам већ напоменуо, након ВордПресс верзије 3.5, нећете имати могућност да онемогућите КСМЛ РПЦ на вашој ВордПресс веб локацији. У том случају морате ручно да онемогућите ову функцију. То се може учинити додавањем неких кодова у вашу .хтаццесс датотеку или употребом додатка. У овом чланку ћемо показати тачне кораке како лако онемогућити КСМЛ-РПЦ.ПХП у ВордПресс-у.

Треба ли на свом веб месту омогућити или онемогућити КСМЛ-РПЦ.ПХП?

КСМЛ-РПЦ има и предности и недостатке. Користећи КСМЛ РПЦ функцију, неке апликације могу даљински приступити вашој ВордПресс локацији. На својој веб локацији можете радити преко мобилне апликације. Онемогућавањем елиминишете функцију даљинског приступа приступу вашој ВордПресс локацији и неколико додатака може престати да ради ако користе АПИ веб локације.

С друге стране, онемогућавањем КСМЛ-РПЦ.ПХП, учвршћујете своју ВордПресс сигурност. Нападачи неће моћи да пронађу КСМЛ-РПЦ датотеку на вашој веб локацији и можете да спречите такве спољне нападе попут бруталне или ДДоС напада.

Сада то потпуно зависи од вас. Ако користите отворени писач уживо за објављивање садржаја на својој веб локацији или управљате сајтом помоћу мобилне апликације, тада можете да омогућите ову функцију или је боље да је онемогућите.

Не користимо ниједну мобилну апликацију или Опен Ливе Вритер за објављивање садржаја на нашој веб локацији, тако да смо онемогућили захтев за КСМЛ-РПЦ датотеку.

Онемогућите ВордПресс КСМЛ-РПЦ.ПХП користећи .хтаццесс

Пре него што ограничите приступ КСМЛ-РПЦ датотеци, требало би да знате да ће на тај начин ограничити приступ спољним веб локацијама или апликацијама вашој веб локацији.

У ВордПресс-у, можете лако да онемогућите кмлрпц.пхп додавањем неколико кода у вашу .хтаццесс датотеку. Прво се пријавите на хостинг цПанел и једноставно залепите следећи код у своју .хтаццесс датотеку:

# Блокирај захтеве за ВордПресс кмлрпц.пхп

нареди да одбијеш, дозволи
занијекати од свих

Ово ће блокирати ВордПресс КСМЛ-РПЦ захтев. Ако користите апликацију као што је Опен Ливе Вритер за објављивање садржаја на вашој ВордПресс веб локацији, можете дозволити вашу ИП адресу тако да ће КСМЛ-РПЦ захтев бити оцењив само са вашег ИП-а. Да бисте то учинили, претходно унесите следећи код .

# Блокирај захтеве за ВордПресс кмлрпц.пхп

нареди да одбијеш, дозволи
занијекати од свих
допустити од 10.123.456.000

Морате да замените 10.123.456.000 са статичком ИП адресом. Ако нисте сигурни који је ваш ИП, упишите на Гоогле „Вхат ис Ми ИП“ и добићете своју ИП адресу.

Након тога сачувајте .хтаццесс датотеку и готови сте.

Онемогућите КСМЛ-РПЦ помоћу додатка

На алтернативни начин можете да користите додатак уместо да додајете кодове у вашу .хтаццес датотеку. Треба само да га инсталирате и активирате Онемогућите КСМЛ-РПЦ додатак и добро је да кренете.

Онемогућите КСМЛ-РПЦ од стране ЛиттлеБиззи

Овај додатак нема подешавања. Када се активира, додатак ће започети са радом. У случају да желите поново да омогућите КСМЛ-РПЦ функцију, једноставно деинсталирајте додатак

Како да проверите да ли је КСМЛ-РПЦ онемогућен у ВордПресс-у

Након што сте онемогућили КСМЛ-РПЦ у ВордПрессу, можда ћете желети да проверите да ли је онемогућен или не. Да бисте проверили, идите на Валидација КСМЛ-РПЦ-а и унесите УРЛ странице и кликните на дугме за потврду. Овај алат ће вам показати да ли је ваш КСМЛ-РПЦ онемогућен.

Надам се да ће вам овај водич помоћи да схватите шта је КСМЛ-РПЦ у ВордПрессу, како то ради и како да онемогућите КСМЛ-РПЦ.ПХП у ВордПрессу. Ако вам се свиђа овај туториал, поделите га са својим пријатељима.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector