Како ручно ажурирати ВордПресс, додатке и теме

04.06.2020
ВордПресс 'Како ручно ажурирати ВордПресс, додатке и теме
0 5 мин.

Ажурирања за ВордПресс су тако важне и увек бисте требали ажурирати верзију, додатке и теме за ВордПресс. Сваким ажурирањем ВордПресс додаје неке функције, побољшава сигурност, исправља грешке и још много тога. Добра ствар код ВордПресс-а са хостом је да ћете бити аутоматски обавештени уколико буде доступно ажурирање. Врло је лако ажурирати верзију ВордПресс-а, а то се може учинити и на вашој ВордПресс контролној табли. Али у неким случајевима ажурирање једним кликом не ради и корисници добијају грешку „Ажурирање није успело“. Ако се то догоди, морате ручно ажурирати верзију ВордПресс-а.


У овом чланку показаћемо вам како да ручно ажурирате своју верзију ВордПресс-а, теме и додатке.

Направите сигурносну копију базе података & Фајлови

Пре него што започнете са ажурирањем ВордПресс странице, увек бисте требали да направите потпуно резервну копију веб локације и базе података. У случају да сте учинили нешто погрешно, увек се можете вратити на старију верзију. Ако ваш пружатељ хостинг услуга не нуди дневну израду резервних копија, лако можете да преузмете потпуну резервну копију своје веб локације користећи БацкУпБудди.

Ок, време је да ручно започнете ажурирање верзије ВордПресс-а.

1. Ручно ажурирајте ВордПресс

Прво преузмите нову копију најновијег софтвера за ВордПресс ВордПресс.орг веб локацију и издвојите је на радну површину. Након издвајања видећете фасциклу под називом вордпресс. Ако немате инсталиран ФТП софтвер, преузмите га са ФилеЗилла и инсталирајте га на рачунар.

Ако користите цПанел хостинг, можете лако створити свој ФТП налог. Да бисте креирали нови ФТП налог, идите на свој хостинг цПанел и пронађите опцију ФТП налог и одатле направите нови ФТП налог. Ако већ имате ФТП налог, не морате да креирате нови.

Сада треба да повежете веб локацију помоћу ФТП клијента са свог рачунара. Када се повежете, идите у коријенску фасциклу веб локације. Сада отпремите све датотеке унутар вордпресс директоријум и копирати са рачунара у коријенску фасциклу своје веб локације.

ФТП датотеке за отпремање

Током отпреме време, питаће вас да ли желите да замените старе датотеке. Затим одаберите опцију Оверврите и кликните на ОК. Ево снимке екрана коју можете да пратите. Радећи то, све старе ВордПресс датотеке ће бити пребрисане новим датотекама. То је најбржи метод за ажурирање ваше ВордПресс странице.

ФТП преписати датотеке

Након што је уплоад завршен, сада морате да ажурирате своју ВордПресс базу података.

Ажурирајте ВордПресс базу података

Након што сте ручно ажурирали своју ВордПресс локацију, морате да ажурирате своју ВордПресс базу података. 

Ако нисте ажурирали своју ВордПресс верзију дуже време, од вас ће се тражити да ажурирате своју ВордПресс базу података. Не паничите ако не видите ниједну поруку о ажурирању базе података.

У случају да стигнеш Потребно је ажурирање базе података обавештења, пријавите се на свој ВордПресс администраторски панел и кликните на Ажурирај ВордПресс базу података.

Ажурирајте ВордПресс базу података

Овај поступак може трајати неколико минута. Након тога, можете се пријавити на своју ВордПресс страницу како бисте били сигурни да је све у реду.

То је то. Успешно сте ручно ажурирали свој ВордПресс на најновију верзију.

2. Ручно ажурирајте ВордПресс додатке помоћу ФТП-а

Ручно ажурирање додатака за ВордПресс врло је лак процес и исто је као за ажурирање верзије ВордПресс-а. Потребно је да преузмете потпуну сигурносну копију странице и базе података ВордПресс-а ако то већ нисте.

Прво преузмите нову копију додатка који желите да ажурирате. На пример, узимамо Иоаст СЕО додатак. Након преузимања, распакујте га на рачунару и наћи ћете фасциклу унутар архивске датотеке, по имену вордпресс-сео.

Сада повежите коријенски директориј веб локације са рачунаром користећи ФТП клијент. Након што се повежете са веб страницом путем ФТП-а, идите на вп-цонтент / плугинс / име додатка. Тамо требате заменити старе датотеке новим датотекама помоћу ФТП клијента.

ВордПресс СЕО ажурирање

Од вордпресс-сео мапе, одаберите све датотеке и кликните на Отпреми и почеће са отпремањем датотека. Током преношења времена од вас ће се тражити да пребрисати те датотеке, затим кликнете на пребрису и ок.

Сада се пријавите на своју ВордПресс локацију и идите на Командна табла> Додаци> Инсталирани додаци да бисте проверили да ли је додатак ажуриран на најновију верзију. То је то. Успешно сте ажурирали ВордПресс додатак ручно.

3. Ручно ажурирајте верзију ВордПресс теме

Ако желите да надоградите верзију своје ВордПресс теме, топло вам препоручујемо да преузмете потпуну сигурносну копију веб локације и базе података.

Ако директно надоградите верзију своје теме, изгубит ћете сва прилагођавања која сте направили на тему старе верзије. Препоручујемо вам да прилагодбе или кодове сачувате у датотеку белешке на рачунару, тако да након надоградње верзије теме можете лако да се пријавите на нову тему.

Прво преузмите зип датотеку теме коју желите надоградити и распакујте датотеку на свој рачунар. Затим једноставно повежите рачунар на веб локацију путем ФТП клијента. Када сте повезани, идите на вп-цонтент / тхемес / наме-топиц а стару тему замените новом тако што ћете отпремити неотпаковане датотеке тема. То је исти поступак као и онај горе.

Сада се пријавите на своју ВордПресс локацију и идите на Изглед> Теме и проверите да ли је тема ажурирана.

Закључак

Ажурирање верзије ВордПресс-а, теме и додатака су неопходни. ВордПресс је олакшао овај поступак ажурирања. Једноставно се требате пријавити на ВордПресс контролну таблу и кликнути на Ажурирај.

Али много пута, процес ажурирања једним кликом није успео и сајт приказује страницу за одржавање. Због тога корисници тешко надограђују своју ВордПресс локацију на нови софтвер верзије. Ако функција аутоматског ажурирања не функционише, можете ручно да ажурирате верзију, теме и додатке за ВордПресс. У овом чланку показали смо вам корак по корак како можете ручно надоградити своју ВордПресс локацију. 

Ако вам је овај водич помогао да ручно ажурирате ВордПресс, додатке и верзију теме, поделите је са пријатељима. Ако се суочите са било којим проблемом у вези са овим туторијалом, оставите коментар испод.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector