Како убрзати учитавање слика на вашем ВордПресс сајту

04.06.2020
ВордПресс 'Како убрзати учитавање слика на вашем ВордПресс сајту
0 8 мин.

Тако желите да се ваше слике брже учитавају?


Па, нећу двојити двоструко. Заронимо се у добре ствари!

Постоје три начина да се брже учитавају слике у ВордПресс-у:

 • Промените величину
 • Стисни
 • Лази лоад

У овом посту ћу објаснити како функционише свака од ових техника и зашто ће брже учитати вашу веб локацију. Такође ћу вам показати како да примените сваку тактику и са ручним решењима и са препорукама за додатке.

Ова прва техника је крајње једноставна, али ВордПресс почетницима често занемарена.

Како да оптимизирате слике у ВордПресс-у

Промените величину слика

Апсолутно најједноставнији начин да се ваше слике брже учитавају је њихова величина. Дозволи да објасним.

Шта се тиче величине?

Када кажем „промените величину“ мислим на промену димензија слике, а у овом случају желите да смањите димензије превише великих слика.

Као пример, блогери понекад фотографирају на својим телефонима или дигиталном фотоапарату и преносе их на своје блогове. Неизмењене копије фотографија могле би бити ширине до 5.000 пиксела. Сад размислите о овоме …

Ширина секције поста на вашој веб локацији вероватно није већа од 800 пк. Текст који тренутно читате креће се око 700 пк по страници, па замислите да додате слику која је овде широка 5000 пк. Било би много већи него што мора бити и док би било смањено подешавање величине странице да би се учитала, датотека са сликама је и даље огромна и веома расипна. И то је зато што …

Слике већих димензија такође имају веће величине датотека.

Што се тиче перформанси и бржег учитавања слика, смањење димензија слике је одличан начин за драстично смањење величине датотеке, а то чини да се слика брже учитава.

Вратимо се мом примјеру и претпоставимо да је слика широка и висока 5.000 пиксела. Ако га смањите са 5.000 пк на само 700пк, слика би заправо користила 99% мање пиксела. Другим речима, величина датотеке би се смањила за око 99%. Ако је слика 5МБ, завршила би само 50кб и учитала би се 99% брже на вашој веб локацији.

Промените величину слика

Ако нисте мислили пажљиво променити величину слика, готово сигурно ће се постићи неки добици.

Постоји неколико начина на које можете промијенити величину слика како бисте их савршено уклопили.

Ручно промијените величину слика

Пре него што пошаљете нову слику на своју веб локацију, ручно је промените величину помоћу уграђених алата за уређивање слика на рачунару.

Ако имате изузетно велику слику као у мом примеру, то ће одмах донети велику разлику. Када промените величину слике, можете је отпремити у своју библиотеку медија.

Чак и ако ћете слику користити у фасцикли или клизачу, обично нема разлога да она буде шира од 2000 пк. Ако ће се слика налазити у подручју поста или странице, вероватно можете да урадите добро ако је слика широка 800 пк.

Ова метода промене величине слике делује добро, али не помаже у сликама које су већ учитане на вашу веб локацију. Лака техника постојећих слика је једноставно одабир друге величине.

Користите мање величине

Када отпремите слику у своју Библиотеку медија, ВордПресс креира до 3 додатне верзије: Сличицу, средњу и велику.

Ако посетите страницу са подешавањима медија, видећете да овде можете одабрати те величине:

Подешавања медија за ВордПресс

Иако можете да мењате поставке, подразумевана велика величина је 1024пк, што је довољно велико да се могу користити за постове, а да притом нисте превише трошни. Можете да користите ову величину за све слике које укључите у своје постове.

Да бисте пребацили величину слике коју сте додали у пост, кликните је у уређивачу и у десној бочној траци видећете падајућу слику Величина слике.

Величина слике ВордПресс-а

Изаберите величину „Ларге“ и ажурирајте пост. Ако имате велике слике, ова техника ће вам омогућити да брзо послужите погоднију величину која ће се брже учитавати без потребе за поновним учитавањем и заменом оригиналних.

Речено је, ово може бити ужасно напорно ако имате на десетине постова са десетинама слика. На располагању је још бржа и ефикаснија метода.

Аутоматско промену величине помоћу додатка

Уместо да сами промените величину слика, додатак можете допустити да то аутоматски уради за вас. Када је у питању аутоматизовано мијењање величине слике, ништа не може бити боље Оптимоле повезати.

Оптимоле Оптимизер слике

Не функционира онако како бисте очекивали.

Уместо да уређује слике у својој библиотеци медија, Оптимоле чува сопствене копије слика и служи их са ЦДН-а високих перформанси. На тај начин се оригинали никада ни на који начин не мењају.

Поред тога, не морате да дајете Оптимоле једну величину да бисте је користили за своје слике. Уместо тога, он добија величину екрана посетиоца и генерише верзију оптималне величине сваке слике у лету. То значи да неко на мобилном уређају може учитати верзију слике од 400 пиксела, док други посетилац на лаптопу добије верзију 700пк исте слике.

Ова метода мењања величине је лакши за имплементацију и ефикаснија за мобилне уређаје што је посебно важно јер посетиоци мобилних уређаја често имају спорије везе.

Ако желите да научите како да користите Оптимоле, можете да пратите мој потпуни видео водич:

Прво сам препоручио промену величине јер, без обзира да ли то радите ручно или аутоматизацијом помоћу додатка, то је једноставно и може понудити огромне добитке.

Ако су ваше слике већ одговарајуће величине за вашу веб локацију, још увек можете да побољшате перформансе веб локације са компресијом.

Стисните слике

Компресија је начин да се смањи величина датотеке слике без промене њених димензија.

Доступне су две врсте компресије слике.

Прва врста компресије слике назива се компресија без губитака.

Компресија без губитака

Уз оптимизацију без губитака, слика се заправо не уређује. Уместо тога, ова техника уклања све метаподатке сачуване у датотеци са сликама. На пример, слике често чувају име уређаја који се користи за снимање, датум снимања фотографије, а понекад чак и ГПС координате снимка..

Пошто су ови подаци обично прилично ограничени, оптимизација без губитака може само смањити величину ваше слике за 1-5%, али заиста нема разлога да је не употребите јер нема утицаја на квалитет слике.

Прави добитак долази од оптимизације губитака.

Компресија губитака

Као што можете очекивати, компресија губитака оптимизира саму слику и резултира деградацијом квалитета. Али ево ствари …

Алгоритми компресије су толико добри ових дана да често можете смањити величину датотеке за 50-70% без икакве разлике. Ако нисте професионални фотограф и не требају вам слике да буду савршено јасне на 4к мониторима, нећете ни приметити губитак квалитета.

Како компресовати слике

Своје слике можете ручно компримовати алатом попут ТиниПНГ пре него што их пошаљете или употребите додатак за аутоматизацију ствари.

СхортПикел је одличан додатак за оптимизацију слика на вашој веб локацији. Можете их оптимизовати одмах када их пошаљете и скупно оптимизирати све слике које су већ у вашој Медиа библиотеци.

схортпикел

Препоручио сам Оптимоле за промену величине слике и он такође ефикасно компримира слике. Још једном, не оптимизује оригинале сачуване у вашој библиотеци медија, већ компримира копије које служи посетиоцима.

Овде можете пронаћи још неколико додатака за оптимизацију слике.

Са промењеним величинама и компримованим сликама, веб локација ће се учитавати много брже, али постоји и последња оптимизација за слике које можете да направите.

Укључите лено пуњење

Лажно учитавање је заиста паметан начин за додатну оптимизацију слика.

Рецимо да имате пост на блогу са 12 слика у њему. Када неко посети вашу веб локацију, неће се видети све те слике одмах на екрану. Морат ће се помакнути према доље да би се већина њих појавила. Па зашто онда одмах учитати свих 12?

Када се лагано учита, учитавају се само слике које се појављују на екрану. Уместо да се учитава 12 слика, можда се уместо њих учитава само 2-3. Потом се посетилац помера по страници, а преостале слике се учитавају када дођу на екран. То значи да је почетно учитавање много брже, а будући да се већина посетилаца неће кретати све доле по страници, много слика се никада не учитава што вам штеди драгоцене ресурсе сервера.

Овај видео има визуализацију која то боље објашњава ако желите јаснију слику како функционише лењо учитавање:

Сада када сте продати на концепту, ево како можете имплементирати лењо учитавање на својој веб локацији.

Како се користи лењо пуњење

Још једном, ова техника оптимизације перформанси се лако додаје ВордПрессу помоћу додатка.

Ако тражите бесплатну опцију, испробајте Оптимоле или а3 Лази Лоад.

Уз Оптимоле, лено учитавање се аутоматски укључује, а додатак а3 је лако подешавати.

Поред тога, ако немате ништа против тога да платите, онда одјавите ВП Роцкет. Има кеширање високих перформанси и разне друге алате за брзину.

Да бисте укључили лењо пуњење ВП Роцкетом, све што морате учинити је да пребаците овај прекидач:

ВП Роцкет Медиа

Не може бити лакше!

Уживајте у бржем учитавању слика

Да сумирамо оно што сте управо научили …

Превелике слике пренесене на вашу веб локацију су изузетно споро. Само једна од ових слика може зауставити вашу веб локацију.

Најважнија ствар коју можете учинити да убрзате своје слике је да промените величину превелико великих слика тако да су оне одговарајуће величине за вашу веб локацију. То можете учинити ручно или аутоматизовати помоћу Оптимоле-а.

Даље, алгоритми за компресију слике су доста напредовали и ових дана можете смањити величину слике за 50-70% без утицаја на квалитет на видљив начин. Ово није паметно. Употријебите СхортПикел или Оптимоле за компримирање сваке слике на вашој веб локацији.

И на крају, лењо учитавање је одличан начин за селективно учитавање слика. Можете да користите Оптимоле, а3 Лази Лоад или ВП Роцкет да одмах примените лењо учитавање на својој веб локацији..

Ако нисте користили ниједну од ових техника, веб локација ће се учитати драматично брже након што је имплементирана. Однеће те.

Имате ли питања о концептима и техникама у овом посту? Имате ли још један савет за поделу? Објавите у одељку за коментаре испод!

Можда ће ти се свидети и,

Како поправити спору ВордПресс локацију и административну плочу (трајно)

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector