18 shtojca SEO WooCommerce për të renditur faqet e internetit të e-commerce më të larta dhe më të shpejtë (Lista e plotë e 2020)

Po kërkoni një listë të fortë të shtojcave SEO WooCommerce?


Mos shikoni më tej, kjo listë u krijua posaçërisht me WooCommerce në mendje. Ai përfshin shtesa të pasura me copëza për skemën e produkteve, rishikime të krijuara nga përdoruesi dhe shtesa të shpejtësisë për të bërë më të shpejtë ngarkesën WooCommerce duke optimizuar skriptet, stilet dhe fragmentet e karrocave WooCommerce.

Shtojcat SEO WooCommerce

Unë gjithashtu kam mësime për optimizimin e shpejtësisë WooCommerce dhe shtojcat e shpejtësisë WordPress të cilat mund t’i gjeni të dobishme. Nëse keni nevojë për renditjen e faqes tuaj WooCommerce më të lartë duke përdorur këto mjete, mund të punësoni ekipin tonë ose të ndjehen të lirë të lënë një koment dhe unë do t’ju ndihmoj në çdo rast që mundem.

1. CleanUp i Aseteve

Asset CleanUp ju lejon të çaktivizoni në mënyrë selektive skriptet, stilet, fragmentet e qerreve dhe shtojcat WooCommerce në të cilat nuk do të duhet të ngarkohen. Për shembull, fragmente karrocash nuk keni nevojë të ngarkoni artikujt tuaj në blog. CleanUp i Aseteve gjithashtu mund të përdoret përtej WooCommerce për të eleminuar kërkesat e panevojshme dhe për ta bërë më të shpejtë ngarkesën tuaj të faqes. Në fund të fundit, shpejtësia është një faktor renditje.

Vetëm fragmentet e karrocave mund të duhen sekonda për të ngarkuar:

Fragmente Shportash WooCommerce

Hapi 1: Instaloni CleanUp të Aseteve.

Hapi 2: Redaktoni një faqe ose një postim, pastaj lëvizni poshtë tek seksioni Pasuria e Pasurive. Disaktivizoni të gjitha shtojcat, skriptet dhe stilet e papërdorura që nuk përdoren në atë faqe. Ju mund t’i çaktivizoni (shkarkoj) ato në një faqe të vetme, në të gjithë sitin e plotë, sipas llojit të postimit, ose versioni pro mbështet shprehje të rregullta.

Pastrimi i Pasurive WooCommerce

Hapi 3: Konfiguroni cilësimet e Aseteve CleanUp i cili ka edhe optimizime të tjera të shpejtësisë:

 • Konfiguroni një CDN
 • Disaktivizoni XML-RPC
 • Optimizoni fontet e Google
 • Zhveshja e përgjithshme e “yndyrës”
 • Optimizoni HTML, CSS, JavaScript

Cilësimet e Pastrimit të Pasurive

Shembuj të mënyrës se si të çaktivizoni shtojcat

 • Disaktivizoni veçoritë WooCommerce në faqet jo të tregtisë elektronike
 • Disaktivizoni plugin-in e rrëshqitësit në përmbajtje pa rrëshqitës
 • Disaktivizoni plugin-in e pasur me përmbajtje pa copa të pasura
 • Disaktivizoni shtojcën e formës së kontaktit në përmbajtje pa një formë kontakti
 • Disaktivizoni lidhjet AdSense ose bashkëpunëtorët aty ku nuk shfaqen
 • Disaktivizoni shtojcën e ndarjes sociale në të gjitha faqet (pasi zakonisht është për postime në blog)
 • Disaktivizoni shkrimet, stilet, fragmentet e qerreve WooCommerce në faqet jo të tregtisë elektronike

2. Perfmatters

Perfmatters u zhvillua nga Kinsta dhe është e ngjashme me Asset CleanUp vetëm ju lejon të çaktivizoni skriptet, stilet dhe fragmentet e WooCommerce me 1 klikim. Ajo vjen edhe me të tjera tiparet e shpejtësisë si kufizimi i revizioneve të postimeve, autosave, kontrolli i rrahjeve të zemrës, ngarkimi i dembelizimit, paaftësimi i XML-RPC, integrimi i CDN dhe pritja e Google Analytics në vend. Unë përdor Perfmatters në faqen time dhe e rekomandoj atë për këdo që kërkon një shtojcë për të bërë të gjitha ato optimizime të ndryshme.

optimizimi i perfomatorëve të woocommerce

3. SEO e shpejtë

Shumica e njerëzve kanë plugin kryesor SEO të Yoast, por shumë pak e vendosin atë për WooCommerce siç duhet.

Cilësimet e pluginit të WordPress SEO në Yoast

Llojet e përmbajtjes
Të gjitha postimet, faqet dhe faqet e produktit duhet të tregohen në rezultatet e kërkimit me aktivizimin e Meta Box Yoast SEO Meta. Zakonisht dëshironi të tregoni datën në pamjen paraprake të postimeve pasi këto mund të jenë me përmbajtje të ndjeshme për kohën. Shfaqja e datave mund të rrisë CTR-të, veçanërisht nëse ato mbahen të azhurnuara.

Taksonomitë
Kategoritë e produkteve duhet të indeksohen ndërsa etiketat dhe klasa e transportit duhet të jetë noindexed. Kjo për shkak se faqet e kategorisë së produkteve janë të dobishme dhe shpesh disa nga faqet më të fuqishme në faqet WooCommerce, ndërsa etiketat dhe klasa e transportit nuk janë të dobishme dhe zakonisht janë të populluara me përmbajtje të hollë që mund të shkaktojnë çështje të kopjimit të përmbajtjes, të cilat mund t’i kontrolloni në siteliner.

 • Kategoritë: indeksoni nëse keni dizajnuar faqet e kategorisë së blogut tuaj për një fjalë kyçe dhe për tu dukur bukur, dhe ka një sasi të mirë postimesh nën secilën kategori.
 • Tags: noindex nëse nuk keni mijëra postime në blog dhe ato ndihmojnë në kërkimin e postimeve (kategoritë zakonisht janë mirë), përndryshe etiketat mund të shkaktojnë përmbajtje të kopjuar.
 • formate: noindex (formatet janë këto gjëra zakonisht nuk duhet të indeksohet).
 • Kategoritë e produkteve: indeksi (zakonisht disa nga faqet tuaja më të fuqishme).
 • Etiketat e produkteve: noindex nëse nuk keni ton të produkteve (ashtu si do të bënit me etiketa për postimet tuaja në blog), përndryshe ato zakonisht shkaktojnë përmbajtje të kopjuar.
 • Klasat e transportit të produkteve: noindex (zakonisht nuk do të dëshironit të indeksoni faqet e lidhura me secilën klasë të transportit).

Therrime buke
Ju keni 2 opsione këtu: rregulloje bukën e bukës WooCommerce, ose nëse jeni duke përdorur një WooTheme, ju gjithashtu mund të zëvendësoni bukat WooTheme me bukën e bukës Yoast. Nëse ndryshoni në bukët e bukës Yoast, ndiqni Tutorial i bukës së Yoast për t’i rregulluar ato.

Për të gjitha cilësimet e tjera të Yoast dhe si të bëni kërkime për fjalen + SEO në faqe, shihni udhëzuesin tim të plotë.

4. Atributet e Auto Image Alt

Ju ndoshta tashmë e dini të shtoni tekst alternative në imazhe.

Por pasi WordPress nuk e bën atë automatikisht (më), kjo shtojcë do ta bëjë atë për ju. Ai thjesht shton tekstin alt bazuar në emrin e skedarit të figurës. Kështu që për sa kohë që mbani mend të etiketoni emrin e skedarit para se të ngarkoni, nuk do të duhet të shqetësoheni për plotësimin manualisht të tekstit të figurës alt.

Shtojcë atributesh automatike Alt Image

5. Skema Pro

Skema është një pjesë e madhe e WooCommerce SEO.

Ju mund të shënoni faqet e produkteve për të përfshirë skema e produktit, FAQ dhe vlerësime të përdoruesve. Ju gjithashtu mund të përdorni skema e rishikimit nëse jeni duke shkruar komente për postimet në blog. Kjo varet vetëm nga përmbajtja që keni në faqen tuaj WooCommerce, por nëse mund t’i shtoni skemës, ndoshta do të duhet. Vetëm për skemën e produktit, ju mund të tregoni çmimet, disponueshmërinë dhe informacionet e tjera të produktit direkt në rezultatet e kërkimit. Shtë një mënyrë e shkëlqyeshme për të treguar detaje të shpejta të produktit përpara se përdoruesit madje të klikojnë lidhjen tuaj.

Skema e produkteve në Google

Skema Pro mbështet këto lloje të pasura copëzash:

Llojet e skemës Pro

Unë kam përdorur shumë shtesa të pasura me copëza, duke përfshirë Të gjitha në Një Skema të Pjerrëta Schep, WP Rich Snippets (të braktisura), dhe WP Review nga MyThemeShop. Schema Pro është pak më i kushtueshëm, por është i besueshëm (i zhvilluar nga Brainforce) dhe e bën aq të lehtë shtimin e copave të pasura në WordPress. Pro Rishikimi i Produkteve WooCommerce është gjithashtu e shkëlqyeshme nëse thjesht dëshironi të shtoni skemën e produktit.

6. Shqyrtime të blerësve për WooCommerce

Shtimi rishikimet e përdoruesve në faqet e produktit WooCommerce është një lloj i detyrueshëm.

Amazon, Walmart, Macys, dhe pothuajse çdo faqe eCommerce lejon vlerësimet e përdoruesve. Së pari, është në thelb përmbajtje falas dhe ju ndihmon të mbani atë kuotë të numërimit të fjalëve 1.500+. Por ato gjithashtu paraqiten në rezultatet e kërkimit që është ndoshta lloji më i vlefshëm i copave të pasura për WooCommerce.

Shqyrtime të blerësve për WooCommerce

7. Rocket WP

Pse është WP Rocket zakonisht shtojca # 1 e cache në shumicën e sondazheve në Facebook?

Ja pse:

WP Rocket vjen me shumë karakteristika që shumica e shtojcave të cache nuk e bëjnë: pastrimi i bazës së të dhënave, imazhet e ngarkimit dembel + video, shkronjat lokale + analitika, prefetching, integrimi i CDN. Për t’i marrë këto karakteristika me shtojcat e tjera të cache, do t’ju duhet të instaloni 6-7 shtesa shtesë kur WP Rocket i ka të gjitha ato të integruara. Kjo do të thotë më pak plugins dhe më shumë optimizime të shpejtësisë. Kjo është arsyeja pse WP Rocket pothuajse gjithmonë jep rezultatet më të mira + herë të ngarkesës në mjetet e testimit të shpejtësisë si GTmetrix.

WP-raketë-Features

Sondazhet në Facebook ku WP Rocket u vlerësua # 1:

Sondazhi më i mirë i plug cache 2016

Sondazhi i plugins cache 2019

Rocket Swift vs WP

Sondazhi i plugëve të cache 2016

Sondazhi më i mirë i shtojcave të cache 2018

raketë wp vs w3 totla cache

WP Rocket vjen me karakteristika shumica e shtojcave të tjera të cache nuk do (shpejtësia më e shpejtë + më pak shtojca):

 • Pastrimi i bazës së të dhënave: ndërtuar në Rocket WP, ose përdorni WP-Optimize.
 • Loading Lazy: e integruar në WP Rocket, ose përdorni WP YouTube Lyte.
 • Kontrolli i rrahjeve të zemrës: ndërtuar në Rocket WP, ose përdorni Kontrollin e rrahjeve të zemrës.
 • Google Analytics lokale: ndërtuar në Rocket WP, ose përdorni CAOS Analytics.
 • Fonts lokale Google: të integruar në WP Rocket, ose përdorni OMGF ose SHGF.
 • Paraprakisht Kërkesat DNS: e integruar në Rocket WP, ose përdorni sugjerime të burimeve para * partisë.
 • Ruajtja e Shfletuesit e Facebook Pixel: e integruar në WP Rocket (asnjë shtojcë tjetër nuk e bën këtë).
 • CDNs: e integruar në Rocket WP (të dy Cloudflare + CDN të shumta), ose përdorni CDN Enabler.

Sigurisht që WP Rocket gjithashtu bën një punë të shkëlqyeshme me minifikimin dhe kombinimin e skedarëve (HTML, CSS, JavaScript), preloading, defering copëzimin e JavaScript, caching dhe caching mobile. Ekziston një arsye që të gjithë rekomandon WP Rocket në Facebook Group mbi shtojcat e tjera të cache.

8. SEO Yoast WooCommerce

Le të shohim se çfarë bën në fakt plugin SEO WoCommerce SEO i Yoast:

 • Shton skemën e produktit
 • Rregulloni bukat e bukës
 • Shtoni kunjat e pasura (të cilat mund të bëhen këtu)
 • Harta e faqes më të pastër duke noexexing faqet e filtrit

Por a do të keni nevojë për më shumë lloje skema sesa vetëm copa të pasura të produkteve (dhe a do të keni nevojë për një shtesë shtesë për këtë)? A po përdorni Pinterest për marketing të produkteve WooCommerce? A po tregon Google Console Console gabimet e sitit për faqet tuaja të filtrit? Unë nuk jam një tifoz i madh i shtojcës Premium SEO të Yoast, por shtesa e tyre SEO WooCommerce SEO mund të jetë e dobishme për disa.

Një paraqitje e shkurtër e cilësimeve:

Cilësimet Yoast WooCommerce

9. Rendit Matematikën

Rank Math ka qenë mjaft popullor në Facebook Groups.

Në thelb përfshin gjithçka në Yoast SEO Premium, por është falas. Madje ka veçori shtesë si skema (copa të pasura), ndjekja e renditjes së fjalëve, sugjerime për fjalët kyçe LSI dhe monitorimi 404. Magjistari i konfigurimit ju lejon të transferoni me lehtësi të dhënat tuaja të Yoast SEO në Rank Math.

Sondazhet më të mira të SEO për Facebook

Renditni cilësimet e importit të matematikës

10. Kompleti i Faqes në Google

Google Site Kit integron Analytics, Search Console, Menaxher Tag, AdSense dhe Optimize. Ka komente të këqija në lidhje me atë që nuk vendosin gabime siç duhet dhe kritike, kështu që unë me siguri do të shmangja plugin tërësisht dhe do të shtoja mjetet që ju nevojiten manualisht (nuk ju nevojitet një shtesë për këtë).

Kompleti i faqes nga Google Plugin

11. Vërtetë SSL e thjeshtë

Me të vërtetë SSL e thjeshtë e bën të lehtë vendosjen e SSL në WooCommrce tuaj, por shanset janë që shumica prej jush ta keni tashmë atë. Vetëm sigurohuni që keni ndryshuar të gjitha lidhjet tuaja (p.sh. duke përdorur Replace Search Better Replace), ridrejtimet e konfigurimit dhe forca HTTPS është cilësimet e Cloudflare nëse përdorni CDN e tyre.

Vërtetë plugin SSL i thjeshtë

12. Elementor

Po, Elementor.

Se si i krijoni modelet e faqeve tuaja është një nga faktorët më të mëdhenj në SEO WooCommerce.

Shikoni disa produkte më të shitur në Amazon. Ato zakonisht kanë 2-3 përshkrime të ndryshme të produkteve, FAQ-të, shumëfishojnë imazhe dhe një video, prodhuesin #, informacion shtesë për produktin (përbërës, paralajmërime, mohime, udhëzime, dimensione), dhe më shumë. Koncepti “gjatësia është forcë” ende vlen për produktet WooCommerce me 1.500 fjalë me përmbajtje unike. Modelet e faqeve tuaja duhet të vendosen për SEO të mirë në faqe dhe të përfshijnë përmbajtje gjithëpërfshirëse.

Elementet e projektimit për t’u marrë parasysh

 • Titulli i produkteve
 • përshkrim i produktit
 • Therrime buke
 • Imazhe + Video
 • FAQs
 • Produkte të lidhura
 • Directions
 • përbërësit
 • Paralajmërime + Përgjegjësi
 • përmasat
 • Prodhuesi #
 • Informacioni i Transportit
 • ISBN
 • Skema (Produkte + Shqyrtime)

13. ShortPixel

ShortPixel pa humbje kompreson imazhet e produkteve (dhe të gjitha imazhet) në faqen tuaj WooCommerce.

Kjo do të rregullojë artikujt “optimizo imazhet” në GTmetrix. Imagjinoni dhe Smush janë gjithashtu të mirë, por ShortPixel ka punuar më mirë për mua. Ata kanë një testues për t’ju lejuar të shihni ndryshimin në cilësi midis humbjeve dhe humbjeve, dhe gjithashtu mund të hiqni të dhënat EXIF ​​midis veçorive të tjera.

Shtojca e Optimizuesit të Imazhit të ShkurtërPixel

14. Ridrejtimi

Rirertimi është një plugin falas për ridrejtim nëse ndryshoni ndonjëherë URL-të.

Për shembull, nëse po ndryshoni strukturën tuaj permalink nga / kategoria e produktit / në / dyqan / ju duhet të vendosni 301 ridrejtime për të gjitha faqet e produktit tuaj për të pasqyruar ndryshimin e kategorisë së re.

Plugin i ridrejtimit

15. Përmbajtja e strukturuar

A i keni parë ndonjëherë ato copra të pasura me FAQ në Google?

Kjo është ajo që bën plugin Content Structured. Kjo ju lejon të shtoni FAQs në faqe (ose postime) dhe automatikisht i shënon ato në mënyrë që ato të shfaqen në copëzën tuaj. Gjëja interesante është, pasi t’i shtoni ato në postimin tuaj dhe t’i dorëzoni URL-në në Mjetin e Inspektimit të URL-së të Google, duhen vetëm disa minuta që Google të azhurnojë dhe të tregojë FAQs tuaj në rezultatet e kërkimit. Prettyshtë shumë e menjëhershme.

Si duket në Google:

FAQ Snipeta të pasura

Si duket në faqen tuaj:

&# X1f50c; Si ta konfiguroj Yoast për WooCommerce?

Konfigurimi i cilësimeve, hulumtimi i fjalëve kyçe dhe optimizimi i përmbajtjes janë 3 hapat kryesorë për të Yoast. Sigurohuni që të gjitha faqet e parëndësishme të mos jenë të indeksuara në parametrat e Yoast (p.sh. klasa të transportit) dhe të aktivizoni datat e ndryshuara për postimet në blog. Tjetra, fjalë kyçe kërkimore dhe optimizoni faqet që në të vërtetë dëshironi të renditeni lartë.

&# X1f50c; Cilat shtojca ndihmojnë në shpejtimin e WooCommerce?

Rocket WP, Perfmatters, ShortPixel dhe OMGF (për optimizimin e shkronjave) janë 4 programe me shpejtësi të shkëlqyeshme për t’u përdorur për WooCommerce. WP Rocket duhet të kujdeset për shumicën e optimizimeve, ndërsa Perfmatters ju lejon të zgjedhni skriptet, stilet dhe fragmentet e qerreve WooCommerce.

&# X1f50c; Si mund të gjej cilat shtojcat janë më të ngadalta?

Shikoni në skedën tuaj GTmetrix Waterfall për të parë se cilat shtojca zgjasin më gjatë për tu ngarkuar, ose përdorni plugin Query Monitor për të gjetur shtojcat tuaja më të ngadalta.

&# X1f50c; Si mund t’i marr ato FAQ në rezultatet e kërkimit?

Unë përdor plugin Structured Content i cili është i njëjti që përdoret nga Neil Patel. Shtë e shkëlqyeshme!

&# X1f50c; Cilët faktorë SEO në faqe ekzistojnë përveç dritave jeshile të Yoast?

Dritat e gjelbërta mezi kanë rëndësi. Hulumtimi i konkurencës së një fjalen dhe SEO e mirë në faqe janë më të rëndësishmet. Provoni të shtoni copëza të pasura me FAQ, krijoni tituj tuaj SEO + përshkrime meta dhe shtoni një tabelë HTML të përmbajtjeve në postimet e gjata të blogut. Përndryshe, Yoast është me të vërtetë i mirë vetëm për zbulimin e përdorimit të fjalëve.

16. Republikë Postimet e Vjetra

Postimet e vjetra të republikës janë një mënyrë e lirë për të azhurnuar të gjitha datat e publikimit të postimit tuaj në rezultatet e kërkimit.

Data e publikimit

Ai automatikisht freskon të gjitha datat e publikimit deri në ditët e sotme, të cilat në teori do të rrisin normat e klikimit, meqenëse e gjithë përmbajtja juaj duket e freskët. Problemi është, ju nuk jeni aktualisht duke azhurnuar përmbajtjen në postimet tuaja, kështu që edhe pse thotë se është azhurnuar kohët e fundit, me të vërtetë nuk ishte. Prettyshtë goxha mashtruese dhe unë personalisht do të vendosja të sigurohem që i mbani të azhurnuara postimet tuaja.

Hapi 1: Shtoni “datën në pamjen paraprake” për postimet.

Date-In-Snippet-Preview-Yoast

Hapi 2: Shtoni “datën e modifikuar pas” në krye të gjithë blogut tuaj. Unë jam duke përdorur Genesis, kështu që kjo do të ishte në cilësimet e shtojcës së Genesis Simple Edits. Përndryshe, provoni Shto plugin Data e azhurnuar.

Hyrja-Meta

Data e hyrjes e modifikuar

Hapi 3: Mos lejoni që datat e modifikuara pas postimit të vjetrohen, përndryshe përmbajtja juaj do të duket e vjetër dhe rezultatet e kërkimit dhe në të vërtetë mund të dëmtojë normat tuaja të klikimit. Ose kthehuni përsëri dhe përditësoni postimin (duke klikuar në butonin e azhurnimit rifreskon datën), ose përdorni shtojcën e Republikës së Vjetër të Postimeve.

Republika Postimet e Vjetra ‹Ngjarja e WP - WordPress

17. Tabela e thjeshtë e përmbajtjeve

Pse është një tabelë e përmbajtjeve shtesë në këtë listë të shtojcave të WooCommerce SEO?

Sepse Google thotë:

Sigurohuni që faqet e gjata me shumë tema në faqen tuaj të jenë të strukturuara mirë dhe të ndara në seksione logjike të dallueshme. Së dyti, sigurohuni që secila pjesë të ketë një spirancë të shoqëruar me një emër përshkrues (d.m.th., jo vetëm “Seksioni 2.1”), dhe që faqja juaj të përfshijë një tabelë të përmbajtjes që lidhet me ankorimet individuale.

Kjo zakonisht vlen për postime të gjata në blog.

Sidoqoftë, unë rekomandoj që të krijoni TOC-in tuaj në HTML + CSS, në vend që të përdorni një plugin, pasi kjo krijon lidhje HTML dhe lejon përdoruesit të hidhen në seksione specifike në postim, si dhe të lidhin ato.

Disa njerëz bëjnë bujë mbi dritat e gjelbërta Yoast gjatë SEO në faqe, por një TOC është arma ime kryesore pasi organizon postimin, ndërsa ju inkurajon të planifikoni përpara dhe të krijoni artikuj të thelluar.

Nëse gjatësia është forcë në SEO, nuk duhet të jetë e organizuar gjithashtu?

Tabela HTML e përmbajtjeve:

18. Kontrollues i lidhjeve të thyera

Stillshtë akoma mënyra më e mirë për të rregulluar lidhjet e prishura në faqet WooCommerce.

Vetëm sigurohuni që të fshini shtojcën menjëherë kur të keni mbaruar pasi skanimet në vazhdim janë shumë burimore dhe vendosni stresin në serverin tuaj, duke ngadalësuar faqen tuaj WooCommerce.

Kontrolli i Linkut të Dr është një alternativë e mirë, por nuk është një shtesë shtesë dhe nuk ju lejon të rregulloni lidhjet e prishura drejtpërdrejt në pultin tuaj të WordPress. Unë personalisht instaloj Kontrollin e Lidhjeve të Thyer një herë në disa muaj, rregulloj menjëherë të gjitha lidhjet e mia të prishura, pastaj fshij shtojcën pasi të mbaroj.

Kontrollues i lidhjeve të thyera

A më ka munguar ndonjë plugins SEO WooCommerce?

Më lësho një koment dhe më trego nëse më ka munguar ndonjë, ose nëse ke ndonjë pyetje. Përndryshe shpresoj se ju e keni gjetur të dobishëm këtë listë dhe ju lutemi pajtohuni në buletinin për udhëzues më të dobishëm!

Gëzuar,
mashkull

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map