18 WooCommerce SEO Plugin Untuk Kedudukan Laman Web eCommerce Lebih Tinggi Dan Lebih Cepat (Senarai Lengkap 2020)

Mencari senarai padat plugin WooCommerce SEO?


Tidak perlu melihat lagi, senarai ini dibuat khusus dengan mempertimbangkan WooCommerce. Ini termasuk plugin cuplikan kaya untuk skema produk, ulasan yang dihasilkan pengguna, dan plugin laju untuk membuat muat WooCommerce lebih cepat dengan mengoptimumkan skrip, gaya, dan serpihan troli WooCommerce.

Pemalam SEO WooCommerce

Saya juga mempunyai tutorial mengenai pengoptimuman kelajuan WooCommerce dan plugin kelajuan WordPress yang mungkin berguna bagi anda. Sekiranya anda memerlukan kedudukan laman web WooCommerce anda lebih tinggi menggunakan alat ini, anda boleh mengupah pasukan kami atau jangan ragu untuk memberikan komen dan saya akan membantu anda dengan sebisa mungkin.

1. Pembersihan Aset

Asset CleanUp membolehkan anda mematikan skrip, gaya, fragmen troli, dan pemalam WooCommerce secara selektif di mana ia tidak perlu dimuat. Sebagai contoh, serpihan troli tidak perlu memuatkan artikel blog anda. Asset CleanUp juga boleh digunakan di luar WooCommerce untuk menghilangkan permintaan yang tidak perlu dan menjadikan keseluruhan laman web anda dimuat lebih cepat. Lagipun, kelajuan adalah faktor peringkat.

Fragmen troli sahaja boleh memakan masa beberapa saat untuk dimuat:

Pecahan Keranjang WooCommerce

Langkah 1: Pasang Asset CleanUp.

Langkah 2: Edit halaman atau catatan, kemudian tatal ke bawah ke bahagian Asset CleanUp. Nonaktifkan semua plugin, skrip, dan gaya yang tidak digunakan pada halaman tersebut. Anda boleh melumpuhkan (memunggah) mereka di satu halaman, di seluruh laman web penuh, mengikut jenis pos, atau versi pro menyokong ungkapan biasa.

Asset CleanUp WooCommerce

Langkah 3: Konfigurasikan tetapan Asset CleanUp yang mempunyai pengoptimuman kelajuan lain juga:

 • Konfigurasikan CDN
 • Lumpuhkan XML-RPC
 • Optimumkan Fon Google
 • Pembuangan lemak secara umum
 • Optimumkan HTML, CSS, JavaScript

Tetapan CleanUp Aset

Contoh Cara Melumpuhkan Pemalam Secara Selektif

 • Lumpuhkan ciri WooCommerce pada halaman bukan eCommerce
 • Lumpuhkan pemalam slaid pada kandungan tanpa slider
 • Lumpuhkan pemalam coretan kaya pada kandungan tanpa coretan kaya
 • Lumpuhkan pemalam borang kenalan pada kandungan tanpa borang kenalan
 • Lumpuhkan pautan AdSense atau afiliasi di mana mereka tidak ditunjukkan
 • Lumpuhkan pemalam perkongsian sosial di semua halaman (kerana biasanya untuk catatan blog)
 • Lumpuhkan skrip, gaya, serpihan troli WooCommerce pada halaman bukan e-niaga

2. Perfmater

Perfmatters dikembangkan oleh Kinsta dan serupa dengan Asset CleanUp sahaja ia membolehkan anda mematikan skrip, gaya, dan serpihan troli WooCommerce dengan 1 klik. Ia juga dilengkapi dengan yang lain ciri kelajuan seperti mengehadkan semakan pos, simpanan automatik, kawalan degupan jantung, pemuatan malas, mematikan XML-RPC, penyatuan CDN, dan hosting Google Analitis secara tempatan. Saya menggunakan Perfmatters di laman web saya sendiri dan mengesyorkannya kepada sesiapa sahaja yang mencari plugin untuk melakukan semua pengoptimuman lain-lain.

pengoptimuman woocommerce perfmatters

3. Yoast SEO

Sebilangan besar orang mempunyai plugin SEO utama Yoast, tetapi sebilangan kecil menyediakannya untuk WooCommerce dengan betul.

Tetapan Plugin SEO Yoast WordPress

Jenis Kandungan
Semua catatan, halaman, dan halaman produk harus ditunjukkan dalam hasil carian dengan Yoast SEO Meta Box diaktifkan. Anda biasanya hanya mahu menunjukkan tarikh dalam pratonton coretan untuk siaran kerana ini boleh menjadi kandungan sensitif masa. Menunjukkan tarikh dapat meningkatkan CTR terutamanya jika terus diperbaharui.

Taksonomi
Kategori produk harus diindeks sementara tag dan kelas penghantaran semestinya tidak mempunyai masalah. Itu kerana halaman kategori produk berguna dan selalunya beberapa halaman paling kuat di laman WooCommerce, sementara tag dan kelas penghantaran tidak membantu dan biasanya diisi dengan kandungan tipis yang boleh menyebabkan masalah kandungan pendua, yang boleh anda periksa di Siteliner.

 • Kategori: indeks jika anda merancang halaman kategori blog anda untuk kata kunci dan kelihatan bagus, dan terdapat banyak catatan dalam setiap kategori.
 • Teg: noindex melainkan anda mempunyai banyak catatan blog dan mereka membantu menavigasi catatan (kategori biasanya baik), jika tidak, tag boleh menyebabkan pendua kandungan.
 • Format: noindex (formatnya perkara-perkara ini biasanya tidak boleh diindeks).
 • Kategori produk: index (biasanya beberapa halaman paling kuat anda).
 • Teg Produk: noindex melainkan anda mempunyai banyak produk (seperti yang anda lakukan dengan tag untuk catatan blog anda), jika tidak, ia biasanya menyebabkan pendua kandungan.
 • Kelas Penghantaran Produk: noindex (anda biasanya tidak mahu mengindeks halaman yang berkaitan dengan setiap kelas penghantaran).

Serbuk Roti
Anda mempunyai 2 pilihan di sini: sesuaikan serbuk roti WooCommerce, atau jika anda menggunakan WooTheme, anda juga boleh gantikan serbuk roti WooTheme dengan serbuk roti Yoast. Sekiranya anda menukar kepada serbuk roti Yoast, ikuti Tutorial serbuk roti Yoast untuk menyesuaikannya.

Untuk semua tetapan Yoast lain dan cara melakukan penyelidikan kata kunci + SEO di halaman, lihat panduan lengkap saya.

4. Atribut Alt Imej Auto

Anda mungkin sudah tahu menambah teks alternatif pada gambar.

Tetapi kerana WordPress tidak melakukannya secara automatik (lagi), pemalam ini akan melakukannya untuk anda. Ia hanya menambah teks alt berdasarkan nama fail gambar. Jadi selagi anda ingat untuk melabelkan nama fail sebelum memuat naik, anda tidak perlu risau untuk mengisi semula teks alt gambar secara manual.

Pemalam Atribut Alt Imej Auto

5. Pro Skema

Skema adalah sebahagian besar dari WooCommerce SEO.

Anda boleh menandakan halaman produk untuk disertakan skema produk, Soalan Lazim, dan ulasan pengguna. Anda juga boleh menggunakan skema kajian jika anda menulis ulasan catatan blog. Itu hanya bergantung pada kandungan yang anda miliki di laman WooCommerce anda, tetapi jika anda dapat menambahkan skema, anda mungkin harus. Hanya untuk skema produk, anda dapat menunjukkan harga, ketersediaan, dan maklumat produk lain secara langsung dalam hasil carian. Ini adalah kaedah yang bagus untuk menunjukkan perincian produk yang cepat sebelum pengguna mengklik pautan anda.

Skema Produk Di Google

Schema Pro menyokong jenis coretan yang kaya ini:

Jenis Pro Skema

Saya telah menggunakan banyak plugin snippet yang kaya termasuk All In One Schema Rich Snippets, WP Rich Snippets (terbengkalai), dan WP Review oleh MyThemeShop. Schema Pro sedikit lebih mahal, tetapi boleh dipercayai (dikembangkan oleh Brainforce) dan menjadikannya sangat mudah untuk menambahkan potongan kaya ke WordPress. The Ulasan Produk WooCommerce Pro juga bagus jika anda hanya mahu menambah skema produk.

6. Ulasan Pelanggan Untuk WooCommerce

Menambah ulasan pengguna ke halaman produk WooCommerce adalah jenis wajib.

Amazon, Walmart, Macys, dan hampir setiap laman web eCommerce membenarkan ulasan pengguna. Pertama, kandungannya pada dasarnya percuma dan membantu anda menyimpan kuota jumlah perkataan lebih dari 1.500+. Tetapi mereka juga muncul dalam hasil carian yang mungkin merupakan jenis coretan kaya paling berharga untuk WooCommerce.

Ulasan Pelanggan untuk WooCommerce

7. Roket WP

Mengapa WP Rocket biasanya plugin cache # 1 di kebanyakan tinjauan Facebook?

Inilah sebabnya:

WP Rocket dilengkapi dengan banyak ciri yang tidak disertakan oleh kebanyakan pemalam cache: pembersihan pangkalan data, pemuatan gambar + video yang malas, fon + analitik tempatan, pengambilan awal, penyatuan CDN. Untuk mendapatkan ciri-ciri ini dengan plugin cache yang lain, anda perlu memasang 6-7 plugin tambahan apabila WP Rocket mempunyai semuanya built-in. Ini bermaksud kurang pemalam dan lebih banyak pengoptimuman kelajuan. Inilah sebabnya mengapa WP Rocket hampir selalu menghasilkan skor terbaik + masa muat dalam alat ujian kelajuan seperti GTmetrix.

Ciri-ciri WP-Roket

Tinjauan Facebook di mana WP Rocket dinilai # 1:

Pengundian cache plugin terbaik 2016

Pengundian cache 2019

Swift vs WP Rocket

Pungutan suara cache plugin 2016

Pungutan suara cache terbaik 2018

wp roket vs cache totla w3

WP Rocket dilengkapi dengan ciri yang tidak dimiliki oleh kebanyakan pemalam cache (kelajuan lebih pantas + kurang pemalam):

 • Pembersihan Pangkalan Data: terbina dalam WP Rocket, atau menggunakan WP-Optimize.
 • Sedang Memuatkan: terbina dalam WP Rocket, atau menggunakan WP YouTube Lyte.
 • Kawalan degupan jantung: terbina dalam WP Rocket, atau menggunakan Heartbeat Control.
 • Analitis Google tempatan: terbina dalam WP Rocket, atau menggunakan CAOS Analytics.
 • Fon Google tempatan: terbina dalam WP Rocket, atau gunakan OMGF atau SHGF.
 • Permintaan DNS Prefetch: terbina dalam WP Rocket, atau gunakan Petua Sumber * Parti Pra *.
 • Penyimpanan Penyemak Imbas Pixel Facebook: built-in ke WP Rocket (tiada plugin lain yang melakukan ini).
 • CDN: built-in ke WP Rocket (kedua Cloudflare + berbilang CDN), atau menggunakan CDN Enabler.

Sudah tentu WP Rocket juga melakukan pekerjaan yang hebat dengan mengecilkan dan menggabungkan fail (HTML, CSS, JavaScript), pramuat, menangguhkan parsing JavaScript, caching, dan mobile caching. Ada sebab semua orang mengesyorkan WP Rocket dalam Kumpulan Facebook berbanding pemalam cache yang lain.

8. Yoast WooCommerce SEO

Mari kita lihat apa sebenarnya yang dilakukan oleh plugin WooCommerce SEO Yoast:

 • Menambah skema produk
 • Sesuaikan serbuk roti
 • Tambahkan pin kaya (yang boleh dilakukan di sini)
 • Peta laman lebih bersih dengan mengemas halaman penapis

Tetapi adakah anda memerlukan lebih banyak jenis skema daripada hanya coretan kaya produk (dan adakah anda memerlukan pemalam lain untuk itu)? Adakah anda menggunakan Pinterest untuk memasarkan produk WooCommerce? Adakah Konsol Carian Google menunjukkan kesalahan peta laman untuk halaman penapis anda? Saya bukan peminat besar plugin SEO Premium Yoast, tetapi pemalam SEO WooCommerce mereka mungkin berguna bagi sesetengah orang.

Sekilas tetapan:

Tetapan Yoast WooCommerce

9. Matematik Tingkatan

Rank Math telah menjadi sangat popular dalam Kumpulan Facebook.

Pada dasarnya menggabungkan semua perkara dalam Yoast SEO Premium, tetapi percuma. Ia bahkan mempunyai ciri tambahan seperti skema (potongan kaya), penjejakan kedudukan kata kunci, cadangan kata kunci LSI, dan pemantauan 404. Wizard persediaan membolehkan anda memindahkan data SEO Yoast anda ke Rank Math dengan mudah.

Polling Facebook Plugin SEO Terbaik

Tetapan SEO Import Math Rank

10. Kit Laman Google

Google Site Kit mengintegrasikan Analitis, Search Console, Tag Manager, AdSense, dan Optimize. Terdapat ulasan buruk tentang tidak mengatur dengan betul dan kesalahan kritikal, jadi saya mungkin akan mengelakkan pemalam sepenuhnya dan menambahkan alat yang anda perlukan secara manual (anda tidak memerlukan pemalam untuk ini).

Kit Laman oleh Google Plugin

11. SSL Sungguh Mudah

SSL yang Sederhana memudahkan anda menyediakan SSL di WooCommrce anda, tetapi kemungkinan besar anda sudah memilikinya. Pastikan anda menukar semua pautan anda (mis. Menggunakan Better Search Replace), mengatur ulang, dan memaksa HTTPS adalah tetapan Cloudflare jika anda menggunakan CDN mereka.

Plugin SSL yang Sangat Mudah

12. Elementor

Yap, Elementor.

Bagaimana anda merancang templat halaman anda adalah salah satu faktor terbesar dalam WooCommerce SEO.

Lihatlah beberapa produk terlaris di Amazon. Biasanya mereka mempunyai 2-3 keterangan produk yang berbeza, Soalan Lazim, gambar berganda dan video, pengeluar #, maklumat produk tambahan (ramuan, amaran, penafian, petunjuk arah, dimensi), dan banyak lagi. Konsep “panjang adalah kekuatan” masih berlaku untuk produk WooCommerce dengan 1,500+ perkataan kandungan unik. Templat halaman anda perlu disediakan untuk SEO di halaman yang baik dan menyertakan isi yang komprehensif.

Elemen Reka Bentuk yang Perlu Dipertimbangkan

 • Tajuk Produk
 • Penerangan Produk
 • Serbuk Roti
 • Imej + Video
 • Soalan Lazim
 • Produk Berkaitan
 • Petunjuk
 • Bahan-bahan
 • Amaran + Penafian
 • Dimensi
 • Pengilang #
 • Maklumat Penghantaran
 • ISBN
 • Skema (Produk + Ulasan)

13. ShortPixel

ShortPixel tanpa kompres memampatkan gambar produk (dan semua gambar) di laman WooCommerce anda.

Ini akan memperbaiki item “mengoptimumkan gambar” di GTmetrix. Imagify dan Smush juga bagus, tetapi ShortPixel berjaya untuk saya. Mereka mempunyai penguji untuk membolehkan anda melihat perbezaan kualiti antara lossless dan lossy, dan anda juga dapat membuang data EXIF ​​antara ciri lain.

Plugin Pengoptimum Imej ShortPixel

14. Pengalihan

Redirection adalah plugin pengalihan semula percuma jika anda pernah menukar URL.

Sebagai contoh, jika anda mengubah struktur permalink anda dari / kategori produk / ke / shop / anda perlu menyediakan 301 pengalihan untuk semua halaman produk anda untuk menunjukkan perubahan kategori baru.

Plugin Pengalihan

15. Kandungan Berstruktur

Pernahkah anda melihat coretan FAQ yang kaya di Google?

Itulah yang dilakukan oleh pemalam Kandungan Berstruktur. Ini membolehkan anda menambahkan Soalan Lazim ke halaman (atau catatan) dan menandainya secara automatik sehingga muncul di coretan anda. Perkara yang menarik ialah, setelah anda menambahkannya ke pos anda dan menyerahkan URL ke Alat Pemeriksaan URL Google, Google hanya memerlukan beberapa minit untuk mengemas kini dan menunjukkan FAQ anda dalam hasil carian. Ia sekejap.

Bagaimana penampilannya di Google:

Coretan Soalan Lazim

Bagaimana ia kelihatan di halaman anda:

&# x1f50c; Bagaimana cara mengkonfigurasi Yoast untuk WooCommerce?

Mengkonfigurasi tetapan, meneliti kata kunci, dan mengoptimumkan kandungan adalah 3 langkah utama untuk Yoast. Pastikan semua halaman yang tidak penting tidak terdapat dalam tetapan Yoast (contohnya kelas penghantaran) dan aktifkan tarikh pengubahsuaian catatan untuk catatan blog. Seterusnya, selidik kata kunci dan optimumkan halaman yang sebenarnya anda mahukan untuk mendapat kedudukan tinggi.

&# x1f50c; Plugin mana yang membantu mempercepat WooCommerce?

WP Rocket, Perfmatters, ShortPixel, dan OMGF (untuk mengoptimumkan fon) adalah 4 plugin kelajuan yang hebat untuk digunakan untuk WooCommerce. WP Rocket harus menjaga kebanyakan pengoptimuman, sementara Perfmatters memungkinkan anda mengoptimumkan skrip, gaya, dan serpihan troli WooCommerce.

&# x1f50c; Bagaimana saya dapat mengetahui pemalam mana yang paling lambat?

Cari di tab Air Terjun GTmetrix anda untuk melihat pemalam mana yang paling lama dimuat, atau gunakan pemalam Pemantau Pertanyaan untuk mencari pemalam paling lambat anda.

&# x1f50c; Bagaimana saya mendapatkan FAQ tersebut dalam hasil carian?

Saya menggunakan plugin Structured Content yang sama seperti yang digunakan oleh Neil Patel. Ia hebat!

&# x1f50c; Apa faktor SEO di halaman selain lampu hijau Yoast?

Lampu hijau yoast hampir tidak penting. Meneliti persaingan kata kunci dan SEO di halaman yang terbaik adalah yang paling penting. Cuba tambahkan coretan kaya FAQ, membuat tajuk SEO + deskripsi meta anda, dan menambahkan jadual kandungan HTML ke catatan blog yang panjang. Jika tidak, Yoast hanya bagus untuk mengesan penggunaan kata kunci.

16. Terbitkan semula Catatan Lama

Menerbitkan semula catatan lama adalah cara murah untuk mengemas kini semua tarikh penerbitan siaran anda dalam hasil carian.

Tarikh Penerbitan

Secara automatik memuat semula semua tarikh penerbitan hingga hari ini, yang secara teori, akan meningkatkan kadar klik-tayang kerana semua kandungan anda kelihatan segar. Masalahnya ialah, anda sebenarnya tidak mengemas kini kandungan pada siaran anda, jadi walaupun mengatakan ia telah dikemas kini baru-baru ini, sebenarnya tidak. Itu sangat menipu dan saya secara peribadi memilih untuk memastikan anda benar-benar memperbaharui siaran anda.

Langkah 1: Tambahkan “tarikh untuk pratonton coretan” untuk catatan.

Tarikh-Dalam-Coretan-Pratonton-Yoast

Langkah 2: Tambahkan “tarikh diubah suai” ke bahagian atas keseluruhan blog anda. Saya menggunakan Genesis, jadi ini akan berada dalam tetapan plugin Genesis Simple Edits. Jika tidak, cubalah Plugin Tarikh Dikemas kini.

Kemasukan-Meta

Tarikh Penyertaan Catatan Penyertaan

Langkah 3: Jangan biarkan tarikh pengubahsuaian siaran anda ketinggalan zaman, jika tidak, kandungan anda akan kelihatan lama dan hasil carian dan ia sebenarnya boleh menjejaskan kadar klik-tayang anda. Sama ada kembali dan kemas kini catatan (mengklik butang kemas kini menyegarkan tarikh), atau gunakan plugin Republish Posts Lama.

Terbitkan semula Catatan Lama ‹Elevating WP - WordPress

17. Jadual Kandungan Mudah

Mengapa senarai kandungan dimasukkan dalam senarai pemalam SEO WooCommerce ini?

Kerana Google kata:

Pastikan halaman yang panjang dan berbilang topik di laman web anda tersusun dengan baik dan dibahagikan kepada bahagian logik yang berbeza. Kedua, pastikan setiap bahagian mempunyai jangkar yang berkaitan dengan nama deskriptif (iaitu, bukan hanya “Bahagian 2.1”), dan bahawa halaman anda menyertakan daftar isi yang menghubungkan ke sauh individu.

Ini biasanya berlaku untuk catatan blog yang panjang.

Namun, saya cadangkan untuk membuat TOC anda dalam HTML + CSS dan bukannya menggunakan plugin, kerana ini membuat pautan HTML dan membolehkan pengguna melompat ke bahagian tertentu pada siaran, dan juga memautkannya.

Sebilangan orang memperjuangkan lampu hijau Yoast semasa SEO di halaman, tetapi TOC adalah senjata utama saya kerana ia mengatur pos sambil mendorong anda untuk merancang lebih awal dan membuat artikel mendalam.

Sekiranya panjang adalah kekuatan dalam SEO, tidakkah itu harus disusun juga?

Templat Jadual Kandungan HTML:

18. Pemeriksa Pautan Rosak

Ini masih merupakan kaedah terbaik untuk memperbaiki pautan yang rosak di laman WooCommerce.

Pastikan anda segera memadamkan pemalam apabila anda selesai kerana imbasan yang sedang dilakukan sangat memerlukan sumber dan memberi tekanan kepada pelayan anda, sehingga memperlahankan laman WooCommerce anda.

Dr. Link Check adalah alternatif yang baik, tetapi bukan plugin yang sebenarnya dan tidak membenarkan anda memperbaiki pautan yang rosak terus di papan pemuka WordPress anda. Saya secara peribadi memasang Broken Link Checker sekali setiap beberapa bulan, segera memperbaiki semua pautan saya yang rosak, kemudian hapus plugin setelah saya selesai.

Pemeriksa Pautan Rosak

Adakah saya terlepas apa-apa Plugin WooCommerce SEO?

Beri saya komen dan beritahu saya jika saya terlepas, atau jika anda mempunyai sebarang pertanyaan. Jika tidak, saya harap anda dapati senarai ini bermanfaat dan sila melanggan buletin untuk panduan yang lebih bermanfaat!

Sorakan,
Tom

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map