18 WooCommerce SEO-plugins för att rangordna e-handelswebbplatser högre och snabbare (2020 komplett lista)

Letar du efter en solid lista med WooCommerce SEO-plugins?


Se inte längre, denna lista skapades specifikt med WooCommerce i åtanke. Det innehåller rika kodavsnitt plugins för produktschema, användargenererade recensioner och speed plugins för att få WooCommerce att ladda snabbare genom att optimera WooCommerce-skript, stilar och vagnsfragment.

WooCommerce SEO-plugins

Jag har också handledning om WooCommerce-hastighetsoptimering och WordPress-hastighetsplugins som du kanske tycker är användbar. Om du behöver rangordna din WooCommerce-webbplats högre med hjälp av dessa verktyg kan du anställa vårt team eller gärna lämna en kommentar så hjälper jag dig i alla fall jag kan.

1. Rengöring av tillgångar

Med Asset CleanUp kan du selektivt inaktivera WooCommerce-skript, stilar, vagnsfragment och plugins där de inte behöver laddas. Till exempel, vagn fragment behöver inte ladda på dina bloggartiklar. Asset CleanUp kan också användas utöver WooCommerce för att eliminera onödiga förfrågningar och göra hela webbplatsen belastad snabbare. Trots allt är hastighet en rankningsfaktor.

Vagnsfragment ensam kan ta flera sekunder att ladda:

WooCommerce Cart Fragments

Steg 1: Installera Asset CleanUp.

Steg 2: Redigera en sida eller ett inlägg och bläddra sedan ner till avsnittet Rengöring av tillgångar. Inaktivera alla oanvända plugins, skript och stilar som inte används på den sidan. Du kan inaktivera (lossa) dem på en enda sida, över hela webbplatsen, efter posttyp, eller proversionen stöder regelbundna uttryck.

Tillbehör CleanUp WooCommerce

Steg 3: Konfigurera inställningarna för Asset CleanUp som även har andra hastighetsoptimeringar:

 • Konfigurera ett CDN
 • Inaktivera XML-RPC
 • Optimera Google-teckensnitt
 • Allmän strippning av “fettet”
 • Optimera HTML, CSS, JavaScript

Inställningar för rengöring av tillgångar

Exempel på hur man selektivt inaktiverar plugins

 • Inaktivera WooCommerce-funktioner på sidor som inte är e-handel
 • Inaktivera reglaget för plugin för innehåll utan reglage
 • Inaktivera plugin för Rich Snippets på innehåll utan Rich Snippets
 • Inaktivera plugin för kontaktformulär på innehåll utan kontaktformulär
 • Inaktivera AdSense- eller affiliate-länkar där de inte visas
 • Inaktivera plugin för social delning på alla sidor (eftersom det vanligtvis är för blogginlägg)
 • Inaktivera WooCommerce-skript, stilar, vagnsfragment på icke-e-handelssidor

2. Perfmatters

Perfmatters utvecklades av Kinsta och liknar Asset CleanUp, bara det låter dig inaktivera WooCommerce-skript, stilar och vagnsfragment med 1 klick. Det kommer också med andra hastighetsfunktioner som att begränsa revisioner efter post, autosave, hjärtslagskontroll, lat laddning, inaktivera XML-RPC, CDN-integration och värd för Google Analytics lokalt Jag använder Perfmatters på min egen webbplats och rekommenderar det för alla som söker ett plugin för att göra alla dessa diverse optimeringar.

perfmatters woocommerce optimering

3. Yoast SEO

De flesta har Yoasts främsta SEO-plugin, men få konfigurerar det för korrekt WooCommerce.

Yoast WordPress SEO Plugin-inställningar

Innehållstyper
Alla inlägg, sidor och produktsidor ska visas i sökresultaten med Yoast SEO Meta Box aktiverat. Du vill vanligtvis bara visa datum i förhandsgranskning av utdrag för inlägg eftersom dessa kan vara tidskänsligt innehåll. Att visa datum kan öka CTR: erna, särskilt om de hålls uppdaterade.

taxonomier
Produktkategorier ska indexeras medan taggar och fraktklasser borde inteindexeras. Det beror på att produktkategorisidor är användbara och ofta några av de mest kraftfulla sidorna på WooCommerce-webbplatser, medan taggar och fraktklasser inte är till hjälp och är vanligtvis fyllda med tunt innehåll som kan orsaka duplicerade innehållsproblem, som du kan leta efter i Siteliner.

 • kategorier: index om du utformade din bloggs kategorisidor för ett nyckelord och ser snygg ut, och det finns en anständig mängd inlägg under varje kategori.
 • Tags: noindex om du inte har massor av blogginlägg och de hjälper till med att navigera inlägg (kategorier är vanligtvis bra), annars kan taggar orsaka duplicerat innehåll.
 • format: noindex (format är dessa saker brukar inte indexeras).
 • produktkategori: index (vanligtvis några av dina kraftfullaste sidor).
 • Produkt Taggar: noindex om du inte har massor av produkter (precis som du skulle göra med taggar för dina blogginlägg), annars orsakar de vanligtvis duplicerat innehåll.
 • Produktleveransklasser: noindex (du brukar inte vilja indexera sidor associerade med varje leveransklass).

Ströbröd
Du har två alternativ här: anpassa WooCommerce-brödsmulor, eller om du använder ett WooTheme kan du också ersätt WooTheme-brödsmulor med Yoast-brödsmulor. Följ om du byter till Yoast-brödsmulorna Yoasts leksaker för brödsmulor att anpassa dem.

För alla andra Yoast-inställningar och hur man gör sökordsundersökningar + SEO på sidan, se min fulla guide.

4. Auto Image Alt Attribut

Du vet antagligen redan att lägga till alternativ text till bilder.

Men eftersom WordPress inte gör det automatiskt (längre) gör detta plugin det åt dig. Det lägger helt enkelt till alt-text baserat på bildens filnamn. Så så länge du kommer ihåg att märka filnamnet innan du laddar upp, behöver du inte oroa dig för att manuellt fylla ut alt-text igen..

Auto Image Alt Attribut Plugin

5. Schema Pro

Schema är en stor del av WooCommerce SEO.

Du kan markera produktsidor att inkludera produkt schema, Vanliga frågor och användarrecensioner. Du kan också använda granska schema om du skriver recensioner om blogginlägg. Det beror bara på vilket innehåll du har på din WooCommerce-webbplats, men om du kan lägga till schema till det borde du antagligen göra det. Bara för produktschema kan du visa priser, tillgänglighet och annan produktinformation direkt i sökresultaten. Det är ett bra sätt att visa snabba produktdetaljer innan användare ens klickar på din länk.

Produktschema i Google

Schema Pro stöder dessa rika utdragstyper:

Schema Pro-typer

Jag har använt många riktiga kodavsnitt plugins inklusive All In One Schema Rich Snippets, WP Rich Snippets (övergivna) och WP Review av MyThemeShop. Schema Pro är lite dyrare, men det är pålitligt (utvecklat av Brainforce) och gör det så enkelt att lägga till rika utdrag till WordPress. De WooCommerce Products Review Pro är också bra om du bara vill lägga till produktschema.

6. Kundrecensioner för WooCommerce

tillsats Användarrecensioner till WooCommerce produktsidor är typ av obligatorisk.

Amazon, Walmart, Macys och nästan alla e-handelssajter tillåter användarrecensioner. Först och främst, det är i grund och botten gratisinnehåll och hjälper dig att behålla den 1500+ ordräkningskvoten. Men de visas också i sökresultaten, vilket förmodligen är den mest värdefulla typen av rika utdrag för WooCommerce.

Kundrecensioner för WooCommerce

7. WP Rocket

Varför är WP Rocket vanligtvis cache-plugin nr 1 i de flesta undersökningar på Facebook?

Så här är:

WP Rocket har många funktioner som de flesta cache-plugins inte gör: databasrensning, lata laddning av bilder + videor, lokala teckensnitt + analys, förhämtning, CDN-integration. För att få dessa funktioner med andra cache-plugins måste du installera 6-7 extra plugins när WP Rocket har alla inbyggda. Det betyder mindre plugins och fler hastighetsoptimeringar. Det är därför WP Rocket nästan alltid ger de bästa poäng + belastningstider i hastighetstestverktyg som GTmetrix.

WP-Rocket-drag

Facebook-enkäter där WP Rocket fick betyg 1:

2016 bästa cache-plugin-enkät

2019 cache plugin poll

Swift vs WP Rocket

2016 cache plugin poll

Bästa enkät för cache-plugins 2018

wp raket vs w3 totla cache

WP Rocket har funktioner som de flesta andra cache-pluginprogram inte gör (snabbare hastighet + mindre plugins):

 • Rensning av databaser: inbyggd i WP Rocket, eller använd WP-Optimize.
 • Lazy Loading: inbyggd i WP Rocket, eller använd WP YouTube Lyte.
 • Hjärtslagskontroll: inbyggd i WP Rocket, eller använd Heartbeat Control.
 • Lokal Google Analytics: inbyggd i WP Rocket, eller använd CAOS Analytics.
 • Lokala Google-teckensnitt: inbyggd i WP Rocket, eller använd antingen OMGF eller SHGF.
 • Förhämta DNS-förfrågningar: inbyggd i WP Rocket, eller använd Pre * Party Resource Tips.
 • Facebook Pixel Browser Caching: inbyggd i WP Rocket (ingen annan plugin gör det).
 • CDN: inbyggd i WP Rocket (båda Cloudflare + flera CDN: er) eller använd CDN Enabler.

Naturligtvis gör WP Rocket också ett bra jobb med att minifiera och kombinera filer (HTML, CSS, JavaScript), förbelastning, uppskjutning av parsing av JavaScript, caching och mobil caching. Det finns en anledning till att alla rekommenderar WP Rocket i Facebook-grupper över de andra cache-insticksprogrammen.

8. Yoast WooCommerce SEO

Låt oss se vad Yoasts WooCommerce SEO-plugin faktiskt gör:

 • Lägger till produktschema
 • Anpassa brödsmulor
 • Lägg till rika stift (vilket kan göras här)
 • Renare sitemap genom noindexing filtersidor

Men kommer du att behöva fler schematyper än bara produktrika utdrag (och behöver du ett annat plugin för det)? Använder du Pinterest för att marknadsföra WooCommerce-produkter? Visar Google Search Console sitemap-fel för dina filtersidor? Jag är inte ett stort fan av Yoasts Premium SEO-plugin, men deras WooCommerce SEO-plugin kan vara till hjälp för vissa.

Ett glimt av inställningarna:

Yoast WooCommerce-inställningar

9. Ranka matematik

Rank Math har blivit ganska populär i Facebook-grupper.

I princip ingår allt i Yoast SEO Premium, men det är gratis. Det har till och med extra funktioner som schema (rika utdrag), spårning av sökordsrankning, LSI-nyckelordförslag och 404-övervakning. Inställningsguiden låter dig enkelt överföra dina Yoast SEO-data till Rank Math.

Bästa sökmotor för Facebook-plugins

Ranka Math Import SEO-inställningar

10. Google Site Kit

Google Site Kit integrerar Analytics, Search Console, Tag Manager, AdSense och Optimize. Det finns dåliga recensioner om att det inte konfigureras korrekt och kritiska fel, så jag skulle förmodligen undvika plugin helt och lägga till de verktyg du behöver manuellt (du behöver inte ett plugin för det här).

Site Kit av Google Plugin

11. Riktigt enkelt SSL

Really Simple SSL gör det enkelt att konfigurera SSL på din WooCommrce, men chansen är att de flesta av er redan har det. Se bara till att du har ändrat alla dina länkar (t.ex. genom att använda Better Search Replace), inställa omdirigeringar och tvinga HTTPS är Cloudflares inställningar om du använder deras CDN.

Riktigt enkelt SSL-plugin

12. Elementor

Jepp, Elementor.

Hur du utformar dina sidmallar är en av de största faktorerna i WooCommerce SEO.

Ta en titt på några bästsäljande produkter på Amazon. De har vanligtvis 2-3 olika produktbeskrivningar, vanliga frågor, multipla bilder och en video, tillverkare #, ytterligare produktinformation (ingredienser, varningar, ansvarsfriskrivningar, vägbeskrivningar, dimensioner) och mer. Konceptet “längd är styrka” gäller fortfarande för WooCommerce-produkter med 1 500+ ord med unikt innehåll. Dina sidmallar måste konfigureras för bra SEO på sidan och inkludera omfattande innehåll.

Designelement att beakta

 • Produkttitel
 • Produktbeskrivning
 • Ströbröd
 • Bilder + videor
 • Vanliga frågor
 • Relaterade produkter
 • Vägbeskrivning
 • Ingredienser
 • Varningar + Friskrivning
 • Mått
 • Tillverkarens nummer
 • Fraktinformation
 • ISBN
 • Schema (Produkter + recensioner)

13. ShortPixel

ShortPixel komprimerar förlustfritt produktbilder (och alla bilder) på din WooCommerce-webbplats.

Detta kommer att fixa “optimera bilder” -objekten i GTmetrix. Föreställ dig och Smush är också bra, men ShortPixel har fungerat bäst för mig. De har en testare som låter dig se skillnaden i kvalitet mellan förlustfri och förlorad, och du kan också ta bort EXIF-data bland andra funktioner.

ShortPixel Image Optimizer Plugin

14. Omdirigering

Omdirigering är ett gratis omdirigeringsplugin om du någonsin ändrar URL: er.

Om du till exempel ändrar din permalänkstruktur från / produktkategori / till / butik / måste du konfigurera 301 omdirigeringar för alla dina produktsidor för att återspegla den nya kategoriändringen.

Omdirigeringsplugin

15. Strukturerat innehåll

Har du någonsin sett de här FAQ-riktiga utdragen på Google?

Det är vad strukturen för strukturerat innehåll gör. Det låter dig lägga till vanliga frågor på sidor (eller inlägg) och automatiskt markerar dem så att de visas i din kodbit. Det coola är att när du lägger till dem i ditt inlägg och skickar in URL: en till Googles URL-inspektionsverktyg tar det bara några minuter för Google att uppdatera och visa dina vanliga frågor i sökresultaten. Det är ganska mycket omedelbart.

Så ser det ut på Google:

FAQ Rich Snippets

Så ser det ut på din sida:

&# X1f50c; Hur konfigurerar jag Yoast för WooCommerce?

Konfigurera inställningar, undersöka nyckelord och optimera innehåll är de tre huvudstegen för Yoast. Se till att alla obetydliga sidor inte är indekserade i Yoasts inställningar (t.ex. fraktklasser) och aktivera datum för ändrade inlägg för blogginlägg. Därefter undersöker du nyckelord och optimerar sidor som du faktiskt vill ranka högt.

&# X1f50c; Vilka plugins hjälper till att påskynda WooCommerce?

WP Rocket, Perfmatters, ShortPixel och OMGF (för att optimera teckensnitt) är fyra fantastiska plugins som kan användas för WooCommerce. WP Rocket bör ta hand om de flesta optimeringar, medan Perfmatters låter dig optimera WooCommerce-skript, stilar och vagnsfragment.

&# X1f50c; Hur hittar jag vilka plugins som är långsammast?

Titta på fliken GTmetrix Waterfall för att se vilka plugins som tar längst tid att ladda, eller använd Query Monitor-plugin för att hitta dina långsammaste plugins.

&# X1f50c; Hur får jag de vanliga frågorna i sökresultaten?

Jag använder plugin för strukturerat innehåll som är samma som används av Neil Patel. Det är toppen!

&# X1f50c; Vilka SEO-faktorer på sidan är det förutom Yoasts gröna ljus?

Yoast gröna lampor spelar knappt. Att undersöka ett sökords tävling och bra SEO på sidan är viktigast. Prova att lägga till vanliga utdrag med vanliga frågor, skapa dina SEO-titlar + metabeskrivningar och lägga till en HTML-innehållsförteckning till långa blogginlägg. Annars är Yoast egentligen bara bra för att upptäcka sökordsanvändning.

16. Republicera gamla inlägg

Republikera gamla inlägg är ett billigt sätt att uppdatera alla dina inläggs publiceringsdatum i sökresultaten.

Utgivningsdatum

Den uppdaterar automatiskt alla publiceringsdatum till aktuell dag, vilket i teorin kommer att öka klickfrekvensen eftersom allt ditt innehåll ser friskt ut. Problemet är att du faktiskt inte uppdaterar innehållet i dina inlägg, så även om det säger att det har uppdaterats nyligen så var det inte. Det är ganska bedrägligt och jag skulle personligen välja att se till att du faktiskt håller dina inlägg uppdaterade.

Steg 1: Lägg till “datum till förhandsgranskning av snippet” för inlägg.

Date-In-Snippet-preview-Yoast

Steg 2: Lägg till “post modifierat datum” överst på hela bloggen. Jag använder Genesis, så det skulle vara i insticksinställningarna för Genesis Simple Edits. I annat fall kan du prova Inlägg Uppdaterat datum plugin.

Ingångs-Meta

Anmälningsdatum ändrat datum

Steg 3: Låt inte dina ändrade datum bli föråldrade, annars kommer ditt innehåll att se gammalt ut och sökresultaten och det kan faktiskt skada dina klickfrekvenser. Antingen gå tillbaka och uppdatera inlägget (genom att klicka på uppdateringsknappen uppdateras datumet) eller använd plugin-programmet för publicera gamla inlägg.

Republicera gamla inlägg ‹Elevating WP - WordPress

17. Enkel innehållsförteckning

Varför finns en innehållsförtecknings plugin i den här listan med WooCommerce SEO plugins?

Eftersom Google säger:

Se till att långa sidor med flera ämnen på din webbplats är välstrukturerade och indelade i distinkta logiska avsnitt. För det andra, se till att varje sektion har ett tillhörande ankare med ett beskrivande namn (dvs. inte bara “Avsnitt 2.1”), och att din sida innehåller en innehållsförteckning som länkar till enskilda förankringar.

Detta gäller vanligtvis långa blogginlägg.

Jag rekommenderar dock att du skapar din TOC i HTML + CSS istället för att använda ett plugin, eftersom detta skapar HTML-länkar och låter användare hoppa till specifika avsnitt i inlägget, samt att länka till dem.

En del människor väcker över Yoast-gröna lampor under SEO på sidan, men en TOC är mitt huvudvapen eftersom det organiserar inlägget samtidigt som jag uppmuntrar dig att planera framåt och skapa djupgående artiklar.

Om längden är styrka i SEO, bör den inte vara organiserad också?

HTML Innehållsförteckning Mall:

18. Bruten länkkontroll

Det är fortfarande det bästa sättet att fixa trasiga länkar på WooCommerce-webbplatser.

Se bara till att ta bort insticksprogrammet omedelbart när du är klar eftersom de pågående skanningarna är mycket resurskrävande och lägger stress på din server, vilket bromsar din WooCommerce-webbplats.

Dr. Link Check är ett bra alternativ, men det är inte ett faktiskt plugin och låter dig inte fixa trasiga länkar direkt i din WordPress-instrumentpanel. Jag installerar personligen Broken Link Checker en gång i några månader, fixar alla mina trasiga länkar omedelbart och raderar sedan plugin när jag är klar.

Bruten länkkontroll

Missade jag några WooCommerce SEO-plugins?

Släpp mig en kommentar och låt mig veta om jag missade några, eller om du har några frågor. Annars hoppas jag att du tyckte att den här listan var till hjälp och prenumerera på nyhetsbrevet för mer användbara guider!

Skål,
Tom

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map