18 WooCommerce SEO приставки за класиране на уебсайтовете за електронна търговия по-бързо и по-бързо зареждане (пълен списък на 2020 г.)

03.06.2020
WooCommerce SEO '18 WooCommerce SEO приставки за класиране на уебсайтовете за електронна търговия по-бързо и по-бързо зареждане (пълен списък на 2020 г.)
0 14 мин.

Търсите солиден списък на плъгини за WooCommerce SEO?


Не вижте повече, този списък е създаден специално предвид WooCommerce. Тя включва богати фрагменти за схемата на продукта, генерирани от потребители прегледи и приставки за скорост, за да се зареди по-бързо зареждането на WooCommerce чрез оптимизиране на скриптове, стилове и фрагменти от количката на WooCommerce..

WooCommerce SEO приставки

Имам и уроци за оптимизация на скоростта на WooCommerce и приставки за скорост на WordPress, които може да ви се сторят полезни. Ако се нуждаете от класирането на вашия сайт WooCommerce по-високо с помощта на тези инструменти, можете да наемете нашия екип или да се почувствате свободни да оставите коментар и аз така или иначе ще ви помогна..

1. Активиране на актива

Активът CleanUp ви позволява избирателно да деактивирате скриптове, стилове, фрагменти от колички и плъгини на WooCommerce, където не е необходимо да се зареждат. Например, фрагменти от количката не е необходимо да се зареждате в статиите в блога си. Активът CleanUp може да се използва и извън WooCommerce, за да се премахнат ненужните заявки и да се зареди по-бързо целия ви сайт. В крайна сметка скоростта е фактор за класиране.

Самите фрагменти от количката могат да отнемат няколко секунди за зареждане:

Фрагменти на количката на WooCommerce

Етап 1: Инсталирайте почистване на активите.

Стъпка 2: Редактиране на страница или публикация, след това превъртете надолу до секцията за изчистване на активите. Деактивирайте всички неизползвани приставки, скриптове и стилове, които не се използват на тази страница. Можете да ги деактивирате (разтоварите) на една страница, в целия сайт, по вид публикация или професионалната версия поддържа редовни изрази.

Актив на CleanUp WooCommerce

Стъпка 3: Конфигурирайте настройките за активиране на активи, която има и други оптимизации на скоростта:

 • Конфигурирайте CDN
 • Деактивирайте XML-RPC
 • Оптимизирайте Google Шрифтове
 • Общо събличане на „тлъстината“
 • Оптимизирайте HTML, CSS, JavaScript

Настройки за изчистване на активите

Примери за това как селективно да деактивирате приставки

 • Деактивирайте функциите на WooCommerce на страници без електронна търговия
 • Деактивирайте плъгира на плъзгача в съдържание без плъзгачи
 • Деактивирайте приставката за богати фрагменти в съдържание без богати фрагменти
 • Деактивирайте приставката за формуляра за контакт без съдържание
 • Деактивирайте AdSense или партньорски връзки там, където не се показват
 • Деактивирайте приставката за социално споделяне на всички страници (тъй като обикновено е за публикации в блога)
 • Деактивирайте WooCommerce скриптове, стилове, фрагменти от колички на страници, които не са електронна търговия

2. Perfmatters

Perfmatters е разработен от Kinsta и е подобен на Asset CleanUp само той ви позволява да деактивирате скриптове, стилове и фрагменти от количката на WooCommerce с 1 щракване. Той идва и с други характеристики на скоростта като ограничаване на ревизиите на публикациите, автоматично запазване, контрол на сърдечния ритъм, мързеливо зареждане, деактивиране на XML-RPC, CDN интеграция и хостинг на Google Analytics на място. Използвам Perfmatters на моя собствен сайт и го препоръчвам на всеки, който търси плъгин, за да направи всички тези различни оптимизации.

perfmatters оптимизация на woocommerce

3. Йоаст SEO

Повечето хора имат основния SEO плъгин на Yoast, но малцина го настройват за правилната WooCommerce.

Настройки за приставки на Yoast WordPress SEO

Видове съдържание
Всички публикации, страници и страници с продукти трябва да се показват в резултатите от търсенето с активирана Yoast SEO Meta Box. Обикновено искате да показвате дата само в предварителен преглед на фрагменти за публикации, тъй като те могат да бъдат чувствителни към времето съдържание. Показването на дати може да увеличи CTR, особено ако те се актуализират.

класификации
Категориите продукти трябва да бъдат индексирани, докато маркерите и класове по корабоплаване трябва да не се добавя. Това е така, защото страниците с категории продукти са полезни и често са някои от най-мощните страници в сайтовете на WooCommerce, докато маркерите и класовете за доставка не са полезни и обикновено се пълнят с тънко съдържание, което може да доведе до дублиращи се проблеми със съдържанието, които можете да проверите в Siteliner.

 • Категории: индексирайте, ако сте проектирали страниците с категории в блога си за ключова дума и да изглеждате хубаво и има прилично количество публикации под всяка категория.
 • Tags: noindex, освен ако не разполагате с множество публикации в блога и те не помагат при навигация в публикациите (категориите обикновено са добре), в противен случай маркерите могат да причинят дублирано съдържание.
 • формати: noindex (форматите са тези неща обикновено не трябва да се индексира).
 • продуктови категории: индекс (обикновено някои от най-мощните ви страници).
 • Продуктови етикети: noindex, освен ако не разполагате с тонове продукти (точно както бихте направили с етикети за публикациите в блога си), в противен случай те обикновено причиняват дублирано съдържание.
 • Класове за доставка на продукти: noindex (обикновено не бихте искали да индексирате страници, свързани с всеки клас за доставка).

Навигационен
Имате две опции тук: персонализирайте галета WooCommerce, или ако използвате WooTheme, можете също заменете галета WooTheme с галета Yoast. Ако преминете към галета Yoast, следвайте Урок за галета на Йоаст за да ги персонализирате.

За всички останали настройки на Yoast и как да направите проучване на ключови думи + на страница SEO, вижте пълното ми ръководство.

4. Автоматични атрибути на изображението

Вероятно вече знаете да добавяте алтернативен текст към изображенията.

Но тъй като WordPress не го прави автоматично (вече), този плъгин ще го направи вместо вас. Той просто добавя алт текст въз основа на името на файла на изображението. Така че, докато не забравяте да маркирате името на файла, преди да го качите, не е нужно да се притеснявате за ръчно попълване отново текст на алтернативен образ.

Автоматичен плъгин за атрибути на изображението

5. Схема Pro

Схемата е голяма част от WooCommerce SEO.

Можете да маркирате страниците с продукти, които да включите схема на продукта, Често задавани въпроси и потребителски отзиви. Можете също да използвате схема за преглед ако пишете отзиви в блога. Просто зависи от това какво съдържание имате на вашия сайт WooCommerce, но ако можете да добавите схема към него, вероятно трябва. Само за продуктова схема можете да показвате цените, наличността и друга информация за продукта директно в резултатите от търсенето. Това е чудесен начин да покажете бързи детайли за продукта, преди потребителите дори да кликнат върху вашата връзка.

Продуктова схема в Google

Поддържа схемата Pro тези богати фрагменти:

Видове схеми Pro

Използвал съм много богати фрагменти, включително All In One Schema Rich Snippets, WP Rich Snippets (изоставени) и WP преглед от MyThemeShop. Схемата Pro е малко по-скъпа, но е надеждна (разработена от Brainforce) и улеснява добавянето на богати фрагменти към WordPress. Най- WooCommerce Преглед на продуктите Pro също е чудесно, ако просто искате да добавите продуктова схема.

6. Отзиви на клиенти за WooCommerce

Добавяне потребителски отзиви на страниците с продукти на WooCommerce е нещо задължително.

Amazon, Walmart, Macys и почти всеки сайт за електронна търговия позволява потребителски отзиви. Първо, това е основно безплатно съдържание и ви помага да запазите тази 1,500+ квота за броене на думи. Но те се появяват и в резултатите от търсенето, което вероятно е най-ценният тип богати фрагменти за WooCommerce.

Отзиви на клиенти за WooCommerce

7. WP ракета

Защо WP Rocket обикновено е кеш приставка №1 в повечето анкети във Facebook?

Ето защо:

WP Rocket се предлага с много функции, които повечето приставки за кеш не са: почистване на базата данни, мързеливо зареждане на изображения + видеоклипове, локални шрифтове + анализи, предварително извличане, CDN интеграция. За да получите тези функции с други приставки за кеш, ще трябва да инсталирате 6-7 допълнителни приставки, когато WP Rocket ги има вградени. Това означава по-малко плъгини и повече оптимизации на скоростта. Ето защо WP Rocket почти винаги дава най-добрите резултати + времената на натоварване в инструменти за тестване на скоростта като GTmetrix.

WP-ракетни функции

Анкети във Facebook, където WP Rocket е класиран №1:

2016 най-добрата анкета за приставки за кеш

Анкета за приставки за кеш 2019

Swift срещу WP Rocket

Анкета за приставки за кеш 2016

Анкета за най-добри кешови приставки 2018

wp ракета срещу w3 totla кеш

WP Rocket се предлага с функции, които повечето други приставки за кеш не правят (по-бърза скорост + по-малко приставки):

 • Почистване на базата данни: вградена в WP Rocket или използвайте WP-Optimize.
 • Мързеливо зареждане: вградена в WP Rocket или използвайте WP YouTube Lyte.
 • Контрол на сърдечната дейност: вградена в WP ракета или използвайте Heartbeat Control.
 • Местен Google Analytics: вградена в WP Rocket или използвайте CAOS Analytics.
 • Местни Google шрифтове: вградена в WP Rocket или използвайте или OMGF или SHGF.
 • Предварително изтегляне на DNS заявки: вградена в WP ракета или използвайте съвети за ресурс Pre * Party Resource.
 • Кеширане на браузър за пиксели във Facebook: вградена в WP Rocket (никой друг плъгин не прави това).
 • CDNs: вградена WP ракета (и двете Cloudflare + множество CDN) или използвайте CDN Enabler.

Разбира се, WP Rocket се справя чудесно и с минимизиране и комбиниране на файлове (HTML, CSS, JavaScript), предварително зареждане, отлагане на разбор на JavaScript, кеширане и мобилно кеширане. Има причина всички да препоръчват WP Rocket във Facebook групи над другите приставки за кеш.

8. Yoast WooCommerce SEO

Нека да видим какво всъщност прави приставката на Yoast за WooCommerce SEO:

 • Добавя схема на продукта
 • Персонализирайте галета
 • Добавете богати щифтове (което може да се направи тук)
 • По-чиста карта на сайта чрез страници с филтри, които не се използват

Но ще ви трябват ли повече схеми от просто фрагменти, богати на продукти (и ще ви трябва ли друга приставка за това)? Използвате ли Pinterest за маркетинг на продукти на WooCommerce? Показва ли Google Search Console грешки в Sitemap за вашите филтърни страници? Не съм голям фен на приставката на Yoast Premium SEO, но тяхната WooCommerce SEO приставка може да е полезна за някои.

Поглед върху настройките:

Настройки на Yoast WooCommerce

9. Ранг математика

Rank Math става все по-популярен във Facebook групи.

Основно включва всичко в Yoast SEO Premium, но е безплатно. Той дори има допълнителни функции като схема (богати фрагменти), проследяване на класирането на ключови думи, предложения за ключови думи в LSI и наблюдение 404. Съветникът за настройка ви позволява лесно да прехвърляте своите данни от Yoast SEO в Rank Math.

Най-добрите SEO плъгини Facebook анкета

Ранг Math Импортиране на SEO настройки

10. Google Site Kit

Google Site Kit интегрира Google Анализ, Конзола за търсене, Мениджър на маркери, AdSense и Оптимизиране. Има лоши отзиви за това, че не се настройва правилно и критични грешки, така че вероятно бих избягвал изцяло приставката и добавях инструментите, от които се нуждаете ръчно (за това нямате нужда от плъгин).

Комплект за сайт от Google Plugin

11. Наистина проста SSL

Наистина простият SSL улеснява настройката на SSL на вашия WooCommrce, но има вероятност повечето от вас вече го имат. Просто се уверете, че сте променили всичките си връзки (напр. С помощта на по-добро търсене замяна), настройките пренасочвания и принуждавайте HTTPS да са настройките на Cloudflare, ако използвате CDN.

Наистина прост SSL плъгин

12. Elementor

Да, Елементор.

Как проектирате шаблоните на своите страници е един от най-големите фактори в WooCommerce SEO.

Разгледайте някои най-продавани продукти на Amazon. Те обикновено имат 2-3 различни описания на продукта, често задавани въпроси, множество изображения и видео, номер на производителя, допълнителна информация за продукта (съставки, предупреждения, отказ от отговорност, указания, размери) и други. Концепцията „дължината е здравина“ все още се прилага за продуктите на WooCommerce с 1500+ думи с уникално съдържание. Шаблоните на вашите страници трябва да бъдат настроени за добро SEO оптимизиране и да включват цялостно съдържание.

Елементи на дизайна, които трябва да се вземат предвид

 • Заглавие на продукта
 • Описание на продукта
 • Навигационен
 • Изображения + видеоклипове
 • Често задавани въпроси
 • Свързани продукти
 • инструкции
 • Съставки
 • Предупреждения + Отказ от отговорност
 • Размери
 • № на производителя
 • Информация за доставка
 • ISBN
 • Схема (Продукти + Отзиви)

13. ShortPixel

ShortPixel компресира без загуби изображения на продукти (и всички изображения) на вашия сайт WooCommerce.

Това ще коригира елементите „оптимизиране на изображенията“ в GTmetrix. Imagify и Smush също са добри, но ShortPixel се справи най-добре за мен. Те разполагат с тестер, който ви позволява да видите разликата в качеството между загуба и загуба, а също така можете да премахнете EXIF ​​данни сред други функции.

Plugin за оптимизатор на изображения ShortPixel

14. Пренасочването

Пренасочването е безплатен плъгин за пренасочване, ако някога промените URL адреси.

Например, ако променяте структурата си за постоянна връзка от / категория на продукта / в / магазин /, трябва да настроите 301 пренасочвания за всички страници с продукти, за да отразявате новата промяна на категорията.

Плъгин за пренасочване

15. Структурирано съдържание

Виждали ли сте някога тези фрагменти, богати на често задавани въпроси, в Google?

Това прави приставката за структурирано съдържание. Тя ви позволява да добавяте често задавани въпроси към страници (или публикации) и автоматично да ги маркирате, така че да се появят във вашия фрагмент. Хубавото е, че след като ги добавите в публикацията си и изпратите URL адреса в Google Инструмент за проверка на URL, са необходими само няколко минути, за да може Google да се актуализира и покаже вашите често задавани въпроси в резултатите от търсенето. Това е почти моментално.

Как изглежда в Google:

Често задавани въпроси богати фрагменти

Как изглежда на страницата ви:

&# X1f50c; Как да конфигурирам Yoast за WooCommerce?

Конфигурирането на настройките, изследването на ключовите думи и оптимизирането на съдържанието са 3 основни стъпки към Yoast. Уверете се, че всички маловажни страници не са добавени в настройките на Yoast (напр. Класове за доставка) и активирайте публикувани дати за блогове. След това проучете ключови думи и оптимизирайте страници, които всъщност искате да класирате високо.

&# X1f50c; Кои приставки помагат да се ускори WooCommerce?

WP Rocket, Perfmatters, ShortPixel и OMGF (за оптимизиране на шрифтове) са 4 големи скоростни приставки, които да използвате за WooCommerce. WP Rocket трябва да се грижи за повечето оптимизации, докато Perfmatters ви позволява да оптимизирате скриптове, стилове и фрагменти от количката на WooCommerce..

&# X1f50c; Как мога да намеря кои плъгини са най-бавни?

Погледнете във вашия раздел GTmetrix водопад, за да видите кои плъгини отнемат най-дълго време или използвайте приставката за монитор на заявки, за да намерите най-бавните си приставки.

&# X1f50c; Как да получа тези често задавани въпроси в резултатите от търсенето?

Използвам приставката за структурирано съдържание, която е същата, използвана от Нийл Пател. Чудесно е!

&# X1f50c; Какви SEO фактори на страницата има освен зелените светлини на Yoast?

Йоаст зелените светлини почти нямат значение. Изследването на конкуренцията на ключовите думи и доброто SEO оптимизиране са най-важни. Опитайте да добавите богати фрагменти с често задавани въпроси, изработете своите SEO заглавия + мета описания и добавете HTML съдържание в дълги публикации в блога. В противен случай Yoast е наистина добър само за откриване на използване на ключови думи.

16. Публикувайте стари публикации

Публикуването на стари публикации е евтин начин за актуализиране на всички дати за публикуване на публикацията ви в резултатите от търсенето.

Дата на публикуване

Той автоматично опреснява всички дати за публикуване до текущия ден, което на теория ще увеличи честотата на кликване, тъй като цялото ви съдържание изглежда свежо. Проблемът е, че всъщност не актуализирате съдържанието в публикациите си, така че въпреки че казва, че е актуализиран наскоро, всъщност не е бил. Това е доста измамно и аз лично бих избрал да се уверя, че действително поддържате вашите публикации актуализирани.

Етап 1: Добавете „дата за преглед на фрагмента“ за публикации.

Дата-In-Snippet-Преглед-Yoast

Стъпка 2: Добавете „публикувана модифицирана дата“ в горната част на целия ви блог. Използвам Genesis, така че това ще е в настройките на приставката Genesis Simple Edits. В противен случай опитайте Публикуване на актуализирана добавка за дата.

Влизане-Meta

Дата на промяна на публикацията

Стъпка 3: Не позволявайте датите ви за модифициране на публикации да остаряват, в противен случай съдържанието ви ще изглежда старо и резултатите от търсенето и всъщност може да навреди на честотата на кликване. Или се върнете и актуализирайте публикацията (като щракнете върху бутона за актуализиране, опреснява датата) или използвайте приставката Republish Old Posts.

Публикувайте стари публикации ‹Повдигане на WP - WordPress

17. Лесна таблица на съдържанието

Защо в този списък на приставки за WooCommerce SEO е добавена таблица със съдържание?

Защото Google казва:

Уверете се, че дългите много тематични страници на вашия сайт са добре структурирани и разделени на отделни логически секции. Второ, уверете се, че във всеки раздел има свързана котва с описателно име (т.е. не само „Раздел 2.1“) и вашата страница съдържа таблица със съдържание, която свързва към отделни котви.

Това обикновено се отнася за дълги публикации в блога.

Препоръчвам обаче да създадете своя TOC в HTML + CSS, вместо да използвате плъгин, тъй като това създава HTML връзки и позволява на потребителите да прескачат до определени секции на публикацията, както и да връзват към тях.

Някои хора се вдигат над зелените светлини на Yoast по време на SEO SEO, но TOC е основното ми оръжие, тъй като организира публикацията, като същевременно ви насърчава да планирате напред и да създавате задълбочени статии.

Ако дължината е силна при SEO, не трябва ли да се организира и тя?

HTML шаблон на съдържанието:

18. Проверка на прекъсната връзка

Все още е най-добрият начин да коригирате прекъснати връзки в сайтовете на WooCommerce.

Просто не забравяйте незабавно да изтриете приставката, когато сте готови, тъй като текущите сканирания са много интензивни за ресурси и поставят стрес върху сървъра ви, забавяйки вашия сайт WooCommerce.

Dr. Link Check е добра алтернатива, но не е действителна приставка и не ви позволява да поправяте прекъснати връзки директно в таблото за управление на WordPress. Аз лично инсталирам Broken Link Checker веднъж на всеки няколко месеца, поправям всичките си счупени връзки веднага, след което изтривам приставката, след като завърша.

Проверка на прекъсната връзка

Липсвах ли някакви приставки за WooCommerce SEO?

Пуснете ми коментар и ме уведомете дали съм пропуснал някой или имате някакви въпроси. В противен случай се надявам да намерите този списък за полезен и моля, абонирайте се за бюлетина за по-полезни ръководства!

Наздраве,
мъжко животно

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector