Πώς να αποκλείσετε Bad Bots στο WordPress: Ένας οδηγός για την καταπολέμηση των Spammy Bits από το χτύπημα του ιστότοπού σας και τονίζοντας τον διακομιστή σας

Τα κακά bots είναι σπατάλη πόρων διακομιστή και μπορούν να παρακάμψουν τα δεδομένα του Google Analytics.


Ο αποκλεισμός κακών bots στο WordPress μπορεί να επιταχύνει τον ιστότοπό σας και να αποτρέψει τα άχρηστα bots να χτυπούν συνεχώς τον ιστότοπό σας. Ποτέ δεν θα ξέρατε αν τα spam bots χτυπούσαν τον ιστότοπό σας, εκτός αν το ελέγξατε. Σε αυτό το σεμινάριο, θα σας δείξω πώς να βρείτε κακά bots χρησιμοποιώντας το Wordfence και, στη συνέχεια, αποκλείστε τα χρησιμοποιώντας το Wordfence, τους κανόνες τείχους προστασίας Cloudflare ή την προσθήκη Blackhole For Bad Bots.

Δεν προτείνω το Wordfence, καθώς μπορεί να είναι ένα αργό plugin. Οι Κανόνες Cloudflare Firewall σάς επιτρέπουν μόνο να αποκλείσετε 5 bot (με το δωρεάν πρόγραμμα) που μπορεί να είναι μια εξαιρετική αρχή για τους περισσότερους ιστότοπους του WordPress και η προσθήκη Blackhole For Bad Bots θα πρέπει να αποκλείει όλα τα spam bots που δεν συμμορφώνονται με τον κανόνα nofollow.

Τι είναι τα κακά Bots και γιατί πρέπει να τα αποκλείσω?

Τα κακά bots είναι οποιοδήποτε bot που χτυπά τον ιστότοπό σας χωρίς να σας ωφελεί. Αυτά τα bots καταναλώνουν πόρους διακομιστή ειδικά αν χτυπήσουν υπερβολικά τον ιστότοπό σας ή τη σελίδα σύνδεσης wp. Ο αποκλεισμός τους μπορεί να ασκήσει μικρότερο άγχος στον διακομιστή σας και ενδεχομένως να εξοικονομήσει εύρος ζώνης, κόστος φιλοξενίας και να επιταχύνει τον ιστότοπό σας. Αυτό μπορεί επίσης να αποτρέψει την εμφάνιση κακών bots στα δεδομένα σας στο Google Analytics.

1. Εγκαταστήστε το Wordfence

Wordfence σας δείχνει όλα τα ρομπότ που χτυπούν τον ιστότοπό σας σε πραγματικό χρόνο.

Δεν χρειάζεται να αφήσετε μόνιμα ενεργοποιημένη αυτήν την προσθήκη. θα χρησιμοποιήσουμε αυστηρά την αναφορά Ζωντανής επισκεψιμότητας για να προσδιορίσουμε ποια ρομπότ χτυπούν τον ιστότοπό σας και εάν πρέπει να αποκλειστούν. Μόλις μάθουμε τα κακά bots, μπορούμε να τα αποκλείσουμε χωρίς να πρέπει να αφήσουμε εγκατεστημένο το Wordfence.

Wordfence-Security-Plugin

2. Δείτε την αναφορά ζωντανής κυκλοφορίας

Μεταβείτε στο Wordfence → Εργαλεία → Ζωντανή επισκεψιμότητα.

ο ζωντανή αναφορά κυκλοφορίας δείχνει όλα τα bots να χτυπούν τον ιστότοπό σας σε πραγματικό χρόνο.

Wordfence-Live-Traffic-Tab

3. Προσδιορίστε τα κακά bots που χτυπούν τον ιστότοπό σας

Παρατηρήστε την αναφορά ζωντανής επισκεψιμότητας για λίγα λεπτά για να δείτε εάν υπάρχουν ύποπτα ρομπότ που χτυπούν τον ιστότοπό σας επαναλαμβανόμενα. Δημιουργήστε μια λίστα με τα ονόματα κεντρικών υπολογιστών τους (εμφανίζονται στο Wordfence) και στη συνέχεια στο Google τα ονόματα κεντρικών υπολογιστών τους για να δείτε αν άλλοι χρήστες ανέφεραν ότι τα αναφέρουν ως κακό bot (θα χρειαστεί να κάνετε κάποια έρευνα και να βεβαιωθείτε ότι είναι στην πραγματικότητα ένα spam bot). Το Googlebot και άλλα νόμιμα bots είναι εντάξει και δεν πρέπει να αποκλείονται, αλλά προσέξτε για ύποπτα και προσθέστε τα στη λίστα σας.

Live-Traffic-Report-Wordfence

Αφού δημιουργήσετε μια λίστα με όλα τα ονόματα κεντρικών υπολογιστών του ανεπιθύμητου bot σας, έχετε μερικές επιλογές για τον αποκλεισμό τους. Συνιστώ την προσθήκη Blackhole For Bad Bots, καθώς είναι αυτόματη και θα αποκλείσει τυχόν νέα κακά bots στο μέλλον (τα οποία ενδέχεται να μην βρίσκονται στη λίστα σας αυτήν τη στιγμή). Εναλλακτικά, εάν έχετε μόνο μερικά κύρια spam bots στον ιστότοπό σας (έως 5 ονόματα κεντρικών υπολογιστών), μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τους Κανόνες τείχους προστασίας του Cloudflare. Το Wordfence είναι εξαιρετικό στο μπλοκάρισμα κακών bots, αλλά η ίδια η προσθήκη μπορεί να προκαλέσει μια αργή τοποθεσία WordPress.

4. Αποκλεισμός Bad Bots με Wordfence

Το Wordfence έχει μια ποικιλία επιλογών αποκλεισμού για τον αποκλεισμό κακών bots, αλλά η ίδια η προσθήκη μπορεί να κάνει τον ιστότοπό σας WordPress λίγο πιο αργό και κινδυνεύετε να αποκλείσετε νόμιμους ανθρώπους / ανιχνευτές εάν η προσθήκη δεν έχει ρυθμιστεί σωστά. Χρησιμοποιήστε το Wordfence μόνο εάν θέλετε να το διαμορφώσετε.

Αποκλεισμός κακών Bots κατά όνομα κεντρικού υπολογιστή

 • μεταβείτε στο Αποκλεισμός ρυθμίσεων και δημιουργήστε έναν κανόνα αποκλεισμού
 • Προσθέστε το όνομα κεντρικού υπολογιστή ενός κακού bot που θέλετε να αποκλείσετε
 • Χρησιμοποιήστε ένα αστερίσκος (όπως φαίνεται παρακάτω) για τον αποκλεισμό όλων των παραλλαγών αυτού του bot
 • Δημιουργήστε κανόνες αποκλεισμού για όλα τα κακά ονόματα κεντρικών υπολογιστών bot από την αναφορά ζωντανής επισκεψιμότητας

Κανόνας αποκλεισμού Wordfence

Αποκλεισμός κακών bots με περιορισμό ρυθμού

 • Μεταβείτε στο Wordfence → Τείχος προστασίας → Περιορισμός τιμών
 • Διαμορφώστε τις ρυθμίσεις για να περιορίσετε τα “αιτήματα” και τις “σελίδες που προβλήθηκαν” από τα προγράμματα ανίχνευσης
 • Προσέξτε να μην αποκλείσετε νόμιμα bots / ανθρώπους που δεν ακολουθούν τους κανόνες περιορισμού των τιμών σας

Wordfence-Rate-Limiting

Διαμόρφωση του Wordfence Brute Force Protection

 • Μεταβείτε στο Wordfence → Τείχος προστασίας → Προστασία Brute Force
 • Ενεργοποιήστε τις οριακές προσπάθειες σύνδεσης και αποτρέψτε τα ονόματα χρήστη “διαχειριστή”
 • Διαμορφώστε αυτές τις ρυθμίσεις για να ασφαλίσετε περαιτέρω την περιοχή διαχείρισης WP

Δείτε ένα αρχείο καταγραφής Spam Bots που αποκλείονται – μόλις διαμορφώσετε το Wordfence για να αποκλείσετε τα κακά bots, μπορείτε να δείτε την είσοδο όλων των bots να αποκλείονται από τον ιστότοπό σας, τα ονόματα κεντρικών υπολογιστών τους και τον αριθμό αποκλεισμού τους.

Wordfence-Firewall-Blocking

5. Αποκλεισμός κακών Bots με κανόνες Firewall Cloudflare

Κανόνες τείχους προστασίας Cloudflare σας επιτρέπει να αποκλείσετε έως 5 ονόματα κεντρικών υπολογιστών στο δωρεάν πρόγραμμα.

Συνδεθείτε στον Πίνακα ελέγχου Cloudflare και μεταβείτε στο Τείχος προστασίας → Κανόνες τείχους προστασίας → Δημιουργία κανόνα τείχους προστασίας. Αντιγράψτε τα ονόματα κεντρικού υπολογιστή του bot (από το Wordfence) και προσθέστε το εδώ στο πεδίο “Value”. Εφόσον μπορείτε να δημιουργήσετε 5 κανόνες, θα επαναλάβετε αυτό το βήμα για τα 5 χειρότερα κακά bots σας από το Wordfence.

 • Πεδίο = Όνομα κεντρικού υπολογιστή
 • Χειριστής = Περιέχει
 • Value = το όνομα κεντρικού υπολογιστή του κακόβουλου bot που βρήκατε στο Wordfence

Κανόνας τείχους προστασίας Cloudflare για αποκλεισμό κακών bots

Μπορείτε να δείτε τα bots να αποκλείονται από το Cloudflare στην καρτέλα Εκδηλώσεις τείχους προστασίας:

Cloudflare-Firewall-Εκδηλώσεις

6. Εγκαταστήστε την προσθήκη Blackhole για Bad Bots

ο Προσθήκη Blackhole For Bad Bots σταματά τα κακά bots προσθέτοντας έναν κρυφό σύνδεσμο σκανδάλης στο υποσέλιδο του ιστότοπού σας που λέει στα bots να μην το ακολουθούν. Εάν το κάνουν, θα αποκλειστούν αμέσως από τον ιστότοπό σας. Τυχόν νόμιμα bots (π.χ. Googlebot) θα ακολουθήσουν τον κανόνα σας και δεν θα αποκλειστούν.

Blackhole για Bad Bots

Βήμα 1: Εγκαταστήστε την προσθήκη Blackhole For Bad Bots.

Βήμα 2: Στις ρυθμίσεις προσθηκών, αντιγράψτε τους κανόνες ρομπότ.

Blackhole-Robots-Κανόνες

Βήμα 3: Προσθέστε τους κανόνες Robots στο αρχείο robots.txt.

Blachole-Robots-txt

Βήμα 4: Μόλις προσθέσετε τον κανόνα, μεταβείτε στην αρχική σας σελίδα και δείτε τον πηγαίο κώδικα. Αναζητήστε τη λέξη “blackhole” και θα δείτε τον σύνδεσμο που δημιουργήθηκε από την προσθήκη. Θα πρέπει να μοιάζει με αυτό:

ΜΗΝ ακολουθείτε αυτόν τον σύνδεσμο, διαφορετικά θα αποκλειστείτε από τον ιστότοπο!

Βήμα 5: Στις ρυθμίσεις “Bad Bots” της προσθήκης, μπορείτε να δείτε όλα τα bots που έχουν αποκλειστεί.

Blackhole-Blocked-Bots

7. Μετακινήστε τη σελίδα σύνδεσης WP

Μερικά κακά bots θα προσπαθήσουν να αποκτήσουν πρόσβαση στη σελίδα σύνδεσης wp. Ακόμα κι αν αποτύχουν να αποκτήσουν πρόσβαση, θα συνεχίσουν να το επιχειρούν πολλές φορές, πράγμα που είναι σπατάλη πόρων διακομιστή. Δεδομένου ότι τα περισσότερα ανεπιθύμητα ρομπότ δεν είναι περίπλοκα, η μετακίνηση της σελίδας σύνδεσης WP θα πρέπει να αποτρέψει ακόμη και να τα χτυπήσει.

Μέθοδοι

Αλλαγή-Είσοδος-URL

8. Περιορίστε τις προσπάθειες σύνδεσης

Ο περιορισμός των προσπαθειών σύνδεσης θα κλειδώσει τους χρήστες και τα bots με πάρα πολλές αποτυχημένες προσπάθειες σύνδεσης στη σελίδα σύνδεσης wp. Αυτός είναι ένας άλλος τρόπος για να εμποδίσετε τα spam bots να μην χτυπήσουν υπερβολικά τον ιστότοπό σας.

Μέθοδοι

Wordfence-Limit-Logins

Συχνές Ερωτήσεις

&# x1f47ε; Τι είναι τα κακά bots ακριβώς?

Τα κακά bots είναι οποιοδήποτε bot που χτυπά τον ιστότοπό σας χωρίς κανένα όφελος, οδηγώντας σε σπατάλη πόρων διακομιστή και πιθανώς ακόμη και στρεβλωμένα δεδομένα του Google Analytics.

&# x1f47ε; Πώς μπορώ να ελέγξω εάν τα κακά bots χτυπούν τον ιστότοπό μου?

Η αναφορά Live Traffic του Wordfence σας δείχνει όλα τα ρομπότ που χτυπούν τον ιστότοπό σας σε πραγματικό χρόνο. Εδώ, μπορείτε να προσδιορίσετε εάν υπάρχουν ύποπτα ρομπότ που χτυπούν τον ιστότοπό σας.

&# x1f47ε; Πώς μπορώ να τα αποκλείσω?

Μπορείτε να τα αποκλείσετε στις ρυθμίσεις αποκλεισμού και περιορισμού τιμών του Wordfence. Εναλλακτικά, εάν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το Wordfence, αποκλείετε 5 ονόματα κεντρικών υπολογιστών χρησιμοποιώντας κανόνες Cloudflare Firewall ή εγκαταστήστε την προσθήκη Blackhole For Bad Bots.

&# x1f47ε; Πρέπει να χρησιμοποιήσω το Wordfence για να μπλοκάρω τα κακά bots?

Χρησιμοποιήστε το Wordfence μόνο εάν γνωρίζετε τι κάνετε και είστε άνετοι να διαμορφώσετε τις ρυθμίσεις. Έχει εξαιρετικές επιλογές αποκλεισμού και μπορεί να σταματήσει σχεδόν κάθε κακό bot, αλλά η λανθασμένη διαμόρφωση μπορεί να αποκλείσει νόμιμα προγράμματα ανίχνευσης και ακόμη και ανθρώπους.

&# x1f47ε; Ποια πρόσθετα είναι καλύτερα για τη διακοπή κακών bots?

Η προσθήκη Blackhole For Bad Bots κάνει εξαιρετική δουλειά στο να σταματήσει τα κακά bots προσθέτοντας έναν κρυφό σύνδεσμο σκανδάλης στο υποσέλιδο του ιστότοπού σας λέγοντας στα bots να μην ακολουθήσουν τον σύνδεσμο. Εάν το κάνουν, θα απαγορευτούν.

Ελπίζω ότι αυτός ο οδηγός ήταν χρήσιμος και ότι μπορείτε να αποκλείσετε αυτά τα ενοχλητικά bots! Αν έχετε απορίες, αφήστε μου ένα σχόλιο παρακάτω και θα επικοινωνήσω μαζί σας το συντομότερο δυνατό.

Δείτε επίσης: Πώς κέρδισα 100% GTmetrix Scores

Στην υγειά σας,

Κάποιος

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map