Hur man förbättrar serverns responstid på GoDaddy WordPress Hosting (rekommendationen från Google PageSpeed ​​Insights)

Att få långsamma svarstider på servern Kör pappa?


Men om du kör din webbplats Google PageSpeed ​​Insights eller Bitcatcha, serverns svarstid bör vara under 200ms som Google rekommenderar. Om det inte är så visar jag dig hur du kan förbättra det.

Så här fixar du långsamt server svarstider på GoDaddy: uppgradera till PHP 7.2, aktivera Cloudflares gratis CDN i Bluehosts cPanel och installera några hastighetsplugins (Autoptimera, WP-optimera, Heartbeat Control, Blackhole For Bad Bots, WP Disable, CAOS Analytics, CAOS-teckensnitt och ShortPixel). Oroa dig inte, jag kommer att leda dig igenom dessa. Du bör också undvika höga CPU-plugins som konsumerar serverresurser, och optimera bilder. Dessa kommer inte bara att göra svarstider snabbare, utan de kommer också att förbättra poäng och belastningstider i GTmetrix/Pingdom.

varning: GoDaddy är känt för att vara billigt (inte snabbt) vilket återspeglas i serverns svarstider. WordPress Hosting Facebook Group att se vad riktiga, opartiska människor säger. De flesta människor med en seriös (t.ex. affär) webbplats använder Siteground, Cloudways, Kinsta, eller WP-motor. Jag använder SiteGround som var värd nr 1 i 25+ Facebook-omröstningar och ha 200 ms svarstider, 100% GTmetrix-poäng och a .4s belastningstider i Pingdom. När du växer behöver du bättre värd, och GoDaddy är det inte. Gör din forskning och fundera över någon annan.

1. Testa svarstider på servern

Kör din webbplats igenom Bitcatcha och kontrollera serverns svarstider:

Bitcatcha-serverhastighetsrapport

Du kan också använda Google PageSpeed ​​Insights:

Minska responstiden för servern

Så länge du är värd hos GoDaddy är du inte ensam. Alla värdplaner för $ 3,95 per månad får inte bra svarstider. Följ min guide och om de fortfarande är höga vet du problemet.

Långsam Godaddy

Godaddy-serverns svarstid

Slow Server Response Times på Godaddy

Godaddy Server svarstider

Långsam Godaddy-server svarstid

Godaddy Managed WordPress Hosting Feedback

Hmmm.

2. Uppgradera till PHP 7.2

Uppgradering till en högre PHP-versioner gör din webbplats betydligt snabbare (och säkrare).

WordPress PHP-riktmärken

Men många WordPress-användare kör fortfarande föråldrade PHP-versioner.

Wordpress-PHP-Version-Stats

Kör pappa säger:

“PHP 7 är tillgängligt för cPanel-kunder på antingen Shared eller Business Hosting.”

Tyvärr, om du inte har en GoDaddy-plan med cPanel, det är inte tillgängligt för dig. Många GoDaddy-kunder är inte nöjda med det här, och det är en annan nackdel med att använda deras webbhotell.

Steg 1: Kontrollera din nuvarande PHP-version med hjälp av Visa plugin för PHP-version.

Display-PHP

Steg 2: Springa det PHP-kompatibilitetschecker-plugin för att se till att dina plugins är kompatibla.

PHP-kompatibilitet-Checker

Steg 3: Uppgradera till PHP 7+ i din GoDaddy cPanel (högre versioner är snabbare).

Godaddy PHP 7.2

Steg 4: Testa din webbplats för fel. Du kan också återgå till en tidigare version om det behövs.

3. Autoptimera

GoDaddy har sitt eget inbyggda cachesystem, och de svartlista cache-pluginprogram på grund av detta. Problemet är att cache-plugins också används för att optimera koden (t.ex.. minification), och utför andra funktioner som gör din webbplats snabbare, av vilka många finns i GTmetrix. Autoptimize kommer åtminstone ta hand om optimering av HTML-, CSS- och JavaScript-kod.

Autoptimize-Huvud-inställningar

Information om hur du ställer in ett CDN (innehållsleveransnätverk) finns i CDN-avsnitt.

Autoptimize-Extra-inställningar

4. Rengör databas

Din databas kan samla skräpfiler som skräppostkommentarer, raderade kommentarer, publicera revisioner, trackbacks, pingbacks, giltiga transienter och andra saker du inte behöver.

Installera WP-optimera plugin, välj allt du inte behöver och ta bort dem (att ta en säkerhetskopia i förväg rekommenderas alltid). Den har också ett alternativ att schemalägga pågående databasstädningar (en gång varannan vecka är bra och håller serverns svarstid snabbt).

WP-optimera ren databas

5. Hjärtslag

De WordPress hjärtslag API förbrukar serverresurser genom att visa realtidspluginmeddelanden i instrumentpanelen och när andra användare redigerar ett inlägg. Detta är något du inte behöver, och att inaktivera (eller åtminstone begränsa hjärtslags API) kommer att spara på serverresurser.

Installera Hjärtslagskontroll plugin, begräns sedan till 60 sekunder eller avaktivera det helt.

Heartbeat-Control-Plugin

Hjärtslagskontroll

6. Blockera skräppostbotar

När var förra gången du kontrollerade om spambots träffade din webbplats?

Om du inte gör det, är chansen stor att de kan konsumera mycket onödiga serverresurser. När jag kollade på min egen sajt slog samma 2 bots (compute.amazonaws.com och linode.com) hela tiden på min webbplats – ungefär var tredje sekund. Jag blåste min serverresurser på bokstavligen ingenting! Du vet aldrig om detta händer med din webbplats, såvida du naturligtvis inte kontrollerar.

Steg 1: Installera Wordfence.

Steg 2: Gå till Wordfences verktygsinställningar och visa dina live trafikrapport. Titta på din rapport i en solid minut eller två, och notera alla bot som ser misstänksam ut. Skapa en lista över alla skräppostbotar och sedan Google deras värdnamn för att se om andra rapporterar dem som skräppost.

Live-Trafik-Report-Wordfence

Steg 3: Gå till Wordfences blockeringsinställningar och lägg till spambots här. Använda sig av asterisker för att se till att du blockerar alla varianter av den botten, annars kan det hända att det inte är effektivt.

Wordfence-blockerande-regel

Steg 4: Gå till din Wordfence-blockeringslogg så ser du att bots blockeras.

Wordfence-Firewall-blockering

Du kan också använda Blackhole For Bad Bots-plugin vilket blockerar de vanligaste spambotsna. Det har en perfekt 5-stjärnig recension och fungerar genom att skapa en dold regel på din webbplats. Om bots inte följer denna regel kommer de att blockeras omedelbart. Googlebot och “bra bots” är vitlistade.

Blackhole för Bad Bots

7. WP Disable

Vissa funktioner i WordPress finns inte i instrumentpanelen, men är fortfarande aktiva på din webbplats. De flesta behöver inte dem och de kan konsumera serverresurser. WP Disable låter dig gå igenom dessa funktioner och inaktivera de du inte använder. Du behöver förmodligen inte de flesta av dem.

WP-disable-Begäran

WP-disable-Taggar-inställningar

WP-Disable-Admin

WP-disable-Övriga

8. Undvik externa resurser

Gravatars, Google Maps, AdSense, sociala delningsprogram, kommentarplugins och andra externa resurser kan förstöra serverns svarstider. Din GTmetrix-rapport visar vanligtvis dessa. Även om det är bäst att undvika allt tillsammans, kan du ibland inte göra det. Jag lämnade vanliga lösningar nedan:

GTmetrix-Annonser

9. Ta bort oanvända plugins + teman

 • Ta bort oanvända plugins
 • Undvik robusta, uppblåsta plugins
 • Inaktivera inställningar för CPU-hungrig plugin (t.ex. pågående säkerhetskopiering, aviseringar, statistik osv.)

delete-wordpress-plugins

Raderade oanvända teman (som kan lämna bakom skräp) i WordPress > Utseende > teman. Det är bäst att använda lätta teman (t.ex. från StudioPress) och lita på plugins för att bara lägga till den funktionalitet du behöver. Annars kan alla dessa funktioner orsaka uppblåsning och långsamma responstider.

Ta bort oanvända WordPress-teman

10. Undvik plugins med hög CPU

* Vanliga synder inkluderar relaterade inlägg, statistik, webbplatskarta, chat, kalender, sidbyggare och plugins som kör pågående skanningar / processer eller visar hög CPU i GTmetrix.

 1. Lägg till detta
 2. AdSense Click Fraud Monitoring
 3. Allt-i-ett-händelsekalender
 4. Backup Buddy
 5. Beaver Builder
 6. Bättre WordPress Google XML-webbplatskartor
 7. Bruten länkkontroll (använd Dr. Link Check)
 8. Ständig kontakt för WordPress
 9. Kontaktformulär 7
 10. Kontextrelaterade inlägg
 11. Digi Auto Links
 12. Disqus Kommentarsystem
 13. Divi Builder
 14. Väsentligt rutnät
 15. Visa fullständig lista över 65 Slow Plugins

Proffstips:
Använda sig av Fråga Monitor för att hitta dina långsammaste laddningsprogram. Installera Query Monitor och gå sedan till fliken “Queries By Component”. Du kan också använda den för att hitta vilka frågor, förfrågningar, skript och stilar som bromsar din webbplats mest. Med lite teknisk kunskap kan du fastställa specifika element som bromsar din webbplats.

Query Monitor Slow Plugins

Du kan också använda GTmetrix vattenfall för att hitta dina långsammaste laddnings-plugins:

Långsam WordPress-plugin

11. Använd lätta plugins

Om du upptäcker att vissa plugins saknar ner din webbplats måste du antingen ta bort dem eller byta ut dem med ett lättare plugin. Nedan finns några solida lätta plugins, men du kan behöva göra en del research beroende på vilken funktionalitet du behöver.

Social delning – WP Rocket’s testa visade Social Media Feather, MonarkEnkla Share-knappar Adder, och MashShare hade minsta mängd förfrågningar och snabbaste belastningstider.

SäkerhetskopieringUpdraftPlus.

slidersMonolog, LayerSlider, eller Meteorreglage.

kommentarerVillkorlig belastning för diskussion.

PortföljEnvira Gallery, FooGallery, eller Rutnätet.

Analytics – Google Analytics och Search Console bör vara mycket. Se bara till att du är värd för Google Analytics lokalt (med WP Rocket, CAOS eller WP Disable).

SidbyggareWordPress Page Builder av MotoPress, men ingen sidbyggare kör snabbare än den ursprungliga WordPress Editor. Kombinera detta med Duplicator-plugin och du bör inte behöva en sidbyggare (inklusive sidbyggare inbyggda i WordPress-teman). Om inte ditt team absolut vägrar lära sig lite HTML (det enklaste kodspråket), undvik sidbyggare.

StudioPress-plugins – lätta plugins för Genesis Framework.

12. CDN

EN CDN (innehållsleveransnätverk) är värd för dina webbplatsfiler på flera datacenter runt om i världen, vilket minskar det geografiska avståndet mellan din server och besökare. Det är också avlastar resurser till dessa datacenter, lättare belastningen på din egen server (vilket förbättrar serverns svarstider). Ett CDN rekommenderas också i WordPress optimeringsguide.

CDN-Wordpress-rekommendation

CloudFlare är ett gratis CDN med 200+ datacenter och är den överlägset mest populära CDN.

Cloudflare-datacenter

Steg 1: Registrera dig för Cloudflare (gratisplanen är bra), lägg till din webbplats och Cloudflare kör sedan sin skanning. Du går igenom en uppsättning sidor tills du ser din 2 Cloudflare-namnservrar.

CloudFlare-namnserver-Dashboard.

Steg 2: Ändra dina namnservrar till de som Cloudflare tilldelade dig.

Siteground-DNS-Records

Flera CDN: er – fler CDN: er = fler datacenter och fler datacenter = snabbare leverans av innehåll (och mer avlastning av resurser). Jag använder både Cloudflare och StackPaths CDN på min webbplats.

StackPath-data-Centers

Steg 1: Registrera dig för StackPath (30-dagars provperiod, sedan $ 10 / månad).

Steg 2: Klicka på CDN-fliken i instrumentpanelen skapa en StackPath CDN-webbplats.

StackPath-CDN-Tab

StackPath-CDN-Domain

StackPath-server-IP-adress

StackPath genererar en CDN URL:

StackPath-CDN-URL-Autoptimize

Steg 3: Kopiera din StackPath CDN-URL och klistra in den i Autoptimera i “Main” -inställningarna.

Steg 4: Gå till CDN → Cache-inställningar i StackPath och klicka sedan på Rensa allt

StackPath-Purge-Cache

Steg 5: Kör din webbplats i GTmetrix och “innehållsleveransnätverk” bör vara grönt i YSlow.

CDN GTmetrix YSlow

Om du utvidgar objekt i GTmetrix och är relaterade till ditt CDN, kontakta StackPaths support som borde kunna hjälpa dig att fixa dessa. De gjorde detta för mig och har enastående support.

Cookie-fria domäner MaxCDN

GTmetrix YSlow utan StackPath
GTmetrix YSlow utan MaxCDNGTmetrix YSlow With StackPath
GTmetrix YSlow med MaxCDN

Felsökning StackPath

Steg 6: Vitlista StackPaths IP: er i ditt värdkonto (du kan behöva kontakta din värd).

StackPath-IP-adresser

13. Lokala Google-teckensnitt

Om du använder Google-teckensnitt och har typrelaterade fel i GTmetrix måste du vara värd för teckensnitt lokalt. Detta kan göras med hjälp av Självvärda Google-teckensnitt plugin som automatiskt laddar ner alla Google-teckensnitt du använder och lägger till dem i CSS. Ingen konfiguration krävs.

Google-fonts-GTmetrix

Själv Hosted-Google-fonts-Plugin

Du kan också prova CAOS-teckensnitt:

CAOS-typsnitt

14. Lokal Google Analytics

Precis som i föregående steg, vill du också vara värd för din Google Analytics-spårningskod lokalt med hjälp av CAOS Analytics-plugin. Återigen är detta automatiskt och ingen konfiguration krävs.

Leverage-Brower-Caching-Google-Analytics

Caos-Analytics

15. Bildoptimering

Det finns tre primära sätt att optimera bilder i GTmetrix, men jag rekommenderar att du kolla in min fullständiga handledning om att optimera bilder i WordPress – eftersom det finns över 20 olika sätt.

bildoptimerings

Servera skalade bilder – betyder att du måste ändra storlek på stora bilder för att bli mindre. GTmetrix visar dig vilka bilder som är för stora och rätt dimensioner de ska ändras till. Hitta bara bilden på din webbplats, ändra storleken på rätt dimensioner, ladda upp den och ersätt den gamla bilden med den nya. Jag rekommenderar att du skapar ett fuskark med dina vanligaste bilder (reglage, widgets, sidfot, bloggbilder med full bredd) så att du kan beskära / ändra storlek på dem i rätt dimensioner innan du laddar upp dem. Börja med bilder som visas på flera sidor.

tjäna-förminskad bilder

Ange bilddimensioner – betyder att du måste lägga till en bredd / höjd i bildens HTML eller CSS. För att göra detta, leta upp bilden, visa den i HTML och lägg till bredden / höjden (som GTmetrix ger dig). HTML är mycket lätt och du behöver inte veta kod (se nedan):

Ange-image-Mått

Optimera bilder – betyder att du måste komprimera dem utan problem (jag använder ShortPixel). När installationen är installerad konfigurerar du plugin-inställningarna och ställer in kompressionsnivån på förlust mindre. Ta sedan din API-nyckel från ShortPixel webbplats och mata in det i plugin. Gå till Media-sektionen och optimera några bilder. Om du är nöjd med kvaliteten kan du börja optimera bilder i ditt mediebibliotek, eller så har de ett alternativ att bulkoptimera alla bilder på din webbplats.

16. Återprov svarstider

Tja, vi täckte allt, och sedan några. Testa om dessa svarstider på servern!

Minska-Server-Response-Time-Facebook

17. GoDaddy Sucks: Get Better Hosting

Förutom suger GoDaddy och du kan fortfarande ha långsamma svarstider. Gör din forskning!

Siteground-vs.-GoDaddy-Load-Time-Improvement

Godaddy till SiteGround

Godaddy till SiteGround Migration

Godaddy till SiteGround snabbare

Godaddy till SiteGround snabbare webbplats

jag använder Siteground och ha 200 ms svarstider med 100% GTmetrix-poäng och .4s Pingdom belastningstider. Gör en värdkontroll, kör dina egna tester eller klicka igenom mina sidor med snabb laddning De rankades som värd nr 1 i 26 opinionsmätningar på Facebook och är världens bättre än EIG (Bluehost, Hostgator), Kör pappa, och andra värdar som packar för många personer på samma server. Det har varit massor av människor WHO migrerade och publicerat resultatFacebook och Twitter. Tweet efter PIP, posta efter posta, opinionsundersökning efter opinionsundersökning efter opinionsundersökning, snabbare värd kommer fixera långsamma svarstider. de är rekommenderas av WordPress, do gratis migrationer, och jag använder deras semi-dedikerad plan.

OMM-On-Siteground

Bitcatcha-serverhastighetsrapport

2019-GTmetrix-Report

2019-Pingdom-Report

Människor migrerar vanligtvis eftersom deras hastighetsteknologi kan förbättra server svarstider med flera sekunder. Här är några personer som migrerade till SiteGround och publicerade sina resultat.

Byt till SiteGround

SiteGround Load Time Migration

Bluehost till SiteGround GTmetrix

HostGator till SiteGround

SiteGround GTmetrix

SiteGround Google PageSpeed ​​Insights

100 perfekt poäng på SiteGround

SiteGround Genesis

Hastighet levererad av SiteGround

SiteGround GTmetrix-rapport

Minskade belastningstider med SiteGround

Nya svarstider för SiteGround

HostGator till SiteGround-migrering

SiteGround-svarstider på Joomla

Bytta till SiteGround Hosting

SiteGround Rocket Imagify Combo

Joomla GTmetrix On SiteGround

SiteGround PageSpeed ​​Insights

SiteGround On Joomla

Minskade belastningstider för SiteGround

SiteGround Speedy Hosting

Nya Pingdom-resultat på SiteGround

Ny SiteGround-responstid

SiteGround-svarstidsförbättring

2019 värdeförfråganVisa undersökning

2017-Wordpress-värd-FB-PollVisa undersökning eller skärmdumpRekommendationer för Elementor HostingVisa undersökning eller skärmdumpJuli 2019 värdrekommendationVisa undersökning eller skärmdumpWordpress-Host-Poll-Aug-2018Visa undersökning eller skärmdumpDelad hosting-Poll-2017Visa undersökning eller skärmdump2019-värd-PollVisa undersökning eller skärmdumpGo-To-Hosting-CompanyVisa undersökning eller skärmdumpWordpress-värd-Poll-2017Visa undersökning eller skärmdumpManaged-Hosting-PollVisa undersökning eller skärmdumpWooCommerce-Hosting-FB-PollVisa undersökning eller skärmdump2016-Web-Hosting-PollVisa undersökning eller skärmdumpBäst-Wordpress-värd-Provider-PollVisa undersökning eller skärmdumpBäst Webbhotell-2019-PollVisa undersökning eller skärmdumpWP Friendly Hosting PollVisa undersökning eller skärmdump2016-Wordpress-värd-FB-PollVisa undersökning eller skärmdumpFavorithotell för ElementorVisa undersökning eller skärmdumpRekommendationer för värd för 2018Visa undersökning eller skärmdumpVisa undersökning eller skärmdumpManaged-Wordpress-värd-Poll-2017Visa undersökning eller skärmdump2019-Hosts-Poll-1Visa undersökning eller skärmdumpVärd-Poll-For-hastighetVisa undersökning eller skärmdumpWordpress-värd-Poll-juni-1Visa undersökning eller skärmdumpSiteground-rekommendationVisa undersökning eller skärmdump2014 förvaltade-Wordpress-värd-FB-PollVisa undersökning eller skärmdumpBäst Webbhotell-Provider-PollVisa undersökning eller skärmdumpVärd-Poll-Feb-2019Visa undersökning eller skärmdumpHosting-Rekommendationer-PollVisa undersökning eller skärmdump

Bluehost vs SiteGround

Utvärdering av WordPress webbhotellVisa undersökning eller skärmdump

SiteGround har 3 planer:

SiteGround-värdplaner

Högre planer inkluderar mer serverresurser (Faktor 1 i WordPress optimeringsguide). Här är komplett jämförelse diagram, men GrowBig ger dig cirka 2x fler serverresurser än StartUp, och GoGeek är det semi-dedikerad värd vilket ger dig ännu mer. GrowBig och upp kommer med en fri migration, iscensättning, avancerad caching och förmåga att vara värd för flera webbplatser. GoGeek kommer med prioriterat stöd. Deras molnvärd är ett prishopp på $ 80 / månad.

Du kan se detta på funktioner sida

Siteground-serverresurser-Jämförelse

Jag använder SiteGround eftersom:

 1. Min GTmetrix + Pingdom rapporter talar för sig själva
 2. Mina sidor laddas direkt (klicka igenom dem om du vill)
 3. Snabb hastighetsteknologi (PHP 7.3, NGINX, SG Optimizer, CloudFlare)
 4. Rekommenderat av Yoast, WordPress, Ivica från WordPress påskynda
 5. SiteGrunds servrar är mycket snabba och inte överfulla som GoDaddy
 6. Livechatt är direkt och biljetter besvaras mycket snabbare än GoDaddy
 7. De skyddar din webbplats från hackare / skadlig kod medan GoDaddy gör inte
 8. Min blogg har aldrig gått ner från slumpmässiga fel folk får med GoDaddy
 9. Uppgradering till PHP 7.2 är gratis (till skillnad från GoDaddy) och de har inte svartlista plugins
 10. GrowBig kommer med iscensättning, mer lagring och fler serverresurser (bläddra ner till “vi fördelar de resurser du behöver” och håll muspekaren över server flik)
 11. GoGeek kommer med ännu fler serverresurser, lagring, prioriterat stöd
 12. Gratis migrationer, migrator plugin, och a 30-dagars pengarna tillbaka-garanti
 13. Massor av beröm på Reddit, Facebook-konversationer, Twitter, Trustpilot
 14. Mer beröm på Facebook: # 1, # 2, # 3, # 4, # 5, # 6, # 7# 8, # 9, # 10# 11
 15. GoDaddy-kunder som flyttade till SiteGround: # 1, # 2# 3, # 4, # 5, # 6# 7, # 8, # 9, # 10, # 11, # 13, # 14, # 15, # 16, # 17, # 18, # 19, # 20, # 21, # 22, # 23, # 24

Ansvarsfriskrivning – om du registrerar dig för SiteGround med min anknuten länk Jag kommer att donera en bra bit utan kostnad för dig. Varje år donerar jag 3 000 $ till GoFundMe-kampanjer (2018 skulle mata de hungriga i Denver, 2017 var till Röda korset på orkanen Harvey). Ditt stöd hjälper och jag uppskattar verkligen det. Hursomhelst skulle jag undvika GoDaddy – gå med i några Facebook-grupper och se konversationer, omröstningar, tweets, och människor WHO migrerade från Gå till SiteGround. Jag vägrar att rekommendera GoDaddy till någon – deras servrar är det överfulla, skadliga program-angripna, och de har en grundare av SOPA-stödjande + elefantjakt. Gör din forskning och titta på vem Yoast är använder för närvarande.

Vanliga frågor

&# X2705; Varför är GoDaddys servrar långsamma?

GoDaddy är beryktad för att överfylla sina servrar vilket är välkänt i Facebook-grupper. Att optimera din webbplats hjälper, men det är lite du kan göra för att göra din server snabbare när den är överfull.

&# X2705; Hur kan jag förbättra serverns svarstid på GoDaddy?

Att uppgradera PHP-versioner, lägga till Cloudflares gratis CDN, undvika resurshungiga plugins och använda hastighetsoptimeringsplugins för att fixa objekt i GTmetrix borde hjälpa.

&# X2705; Kommer att uppgradera min GoDaddy-serverhjälp?

Det kanske, men GoDaddy är också känt för att dra fördel av kunderna och få dem att uppgradera planer när problemet ligger i själva GoDaddy. Innan du uppgraderar din plan, utforska andra värdalternativ.

&# X2705; Finns det snabbare värdar där ute?

100% ja. SiteGround och Cloudways är mycket snabbare än GoDaddy och din webbplats bör laddas mycket snabbare. Titta på människor som migrerade bort från GoDaddy och publicerade sina nya laddningstider på Twitter och Facebook. Beviset är tydligt.

&# X2705; Hur kan jag komma nära 100% GTmetrix-poäng?

Många faktorer går till hastighet och GTmetrix, men du kan börja med att få snabbare värd, konfigurera ett cache-plugin, optimera bilder, konsolidera plugins och optimera Google-teckensnitt (snabb värd är fortfarande den viktigaste faktorn i WordPress optimeringsguide).

Jag hoppas att detta var till hjälp. Om du har frågor, släpp mig en kommentar.

Skål,
Tom

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map