Rishikimi i Cloudways: Unë jam duke kursyer $ 100 / Muaj me 2x herë më të shpejtë të ngarkesës pasi shpërnguleni nga Rezervimet e shtrenjta të cloud

Cloudways-Rishikimi


E pranoj, unë jam një tifoz i SiteGround.

Por ndërsa trafiku im u rrit, unë fillova të marr mbingarkesë të CPU në planin GoGeek të SiteGround. Unë përmirësuar në 80 $ / muaj e tyre pritje në re por ishte akoma tejkalimi i CPU-së, kështu që shtova më shumë CPU / RAM dhe fillova t’u paguaj atyre $ 180 / muaj. Shkuarja nga 11,95 $ / muaj në GoGeek në 180 $ / muaj ishte e çmendur për mua, për të thënë të paktën. Kështu që unë kam emigruar në DigitalOcean në Cloudways ku unë isha duke paguar $ 80 / muaj për afërsisht të njëjtën sasi CPU / RAM. Pas migrimit, koha e ngarkesës time ra në gjysmë, unë nuk jam askund afër se e tejkaloj CPU-në time, dhe unë po kursej 100 dollarë në muaj.

Natyrisht, unë jam mjaft i lumtur.

Disa nga mësimet e mia kanë 10+ imazhe dhe 400+ komente (madhësia e faqes 5MB dhe 170 kërkesa) dhe ende ngarkojnë <2s! Drejtoni këtë postim përmes GTmetrix ose klikoni nëpër faqet e mia nëse dëshironi – të gjithë ngarkojnë menjëherë. Ky ishte ndryshimi më i madh që vura re gjatë migrimit në Cloudways.

Mbështetja në cloud nuk është aq e mirë sa SiteGround (biletat zakonisht përgjigjen në një orë në vend të 15 minutave) por me performancën e përmirësuar, unë patjetër që mund të jetoj me atë.

1. Unë më parë po përdorja Cloud Hosting të SiteGround

Një problem që kam me SiteGround nuk ka asnjë plan “të mesëm” midis GoGeek dhe cloud. Ju jeni duke paguar 11,95 $ / muaj ose $ 80 / muaj. Dhe nëse duhet të rifreskoni në cloud sepse keni mbingarkesë të CPU, shanset janë që plani i nivelit të hyrjes nuk do të jetë i mjaftueshëm (nuk ishte për mua). Më duhej t’i paguaja rreth 120 dollarë në muaj për të ndaluar marrjen e tepricave të CPU-së, dhe 180 dollarë në muaj për serverin tim për t’u qetësuar. 2 CPU + 4 GB RAM zakonisht nuk e shkurtojnë atë për shumë njerëz.

SiteGround-Cloud-Hosting

Po u paguaja shumë:

SiteGround-Cloud-Hosting-Sales-Receipt

2. Paratë që i ruaja me rrugët e këqija

Kontroll i shpejtë krahasimi: 2 CPU + 4 GB RAM kushton 80 $ / muaj në SiteGround kur është vetëm $ 42 / muaj në Cloudways në DigitalOcean. Gjithashtu, serverët e cloud të SiteGround nuk mund të trajtojnë CPU si Cloudways. Në rastin tim, në vend që të paguaja SiteGround $ 180 / muaj për 6 CPU + 8 GB RAM, u largova me lehtësi me 2 CPU + 4 GB RAM në Cloudways pa asnjë problem CPU, plus një sit më të shpejtë.

Përfundim: është një inteligjent.

Cloudways-Fatura

Nëse çmimet e rinovimit tuaj të SiteGround fillojnë dhe ju po paguani $ 35 / muaj në GoGeek, kjo është kur unë do të transferohem në Cloudways. Për shumicën e vendeve me trafik të ulët, SiteGround është një mundësi e shkëlqyeshme (veçanërisht nëse merrni 3 vjet nga çmimi i tyre i promovimit). Por kur çmimet e rinovimit fillojnë, ose blogu juaj po rritet dhe ka nevojë për një server të fuqishëm, Cloudways është më i lirë / më i shpejtë se SiteGround.

3. Koha e prerë në gjysmë

Nuk ka asnjë argumentim për grafikun:

SiteGround-vs-Cloudways-Cloud-Hosting

Dallimi më i madh ishte koha e ngarkesës në mësime të gjata / të rënda. Ky tutorial ka rreth 100 imazhe dhe 400 komente, ka një madhësi të faqes prej 5.78MB dhe 167 kërkesa, megjithatë ka akoma ngarkesa në <2S. Sigurisht që nuk është një pikë referimi zyrtar, por kam vërejtur një përmirësim të madh në shpejtësinë e ngarkimit të faqes time duke klikuar nëpër faqet e mia. Klikoni në lidhjet e mia të shiritit anësor nëse doni ta shihni veten.

GTmetrix-raportin-për-të gjatë-postë

Unë tashmë kisha rezultate 100% GTmetrix në faqen time me SiteGround, por faqja është vetëm 334KB dhe 10 kërkesa. Raporti i mësipërm është një paraqitje më e saktë e kohës time të ngarkesës.

Raporti GTmetrix 2019

Ju madje mund ta drejtoni këtë postim përmes GTmetrix dhe të shihni se çfarë merrni:

Cloudways-Shqyrtimi-GTmetrix

Njerëz të tjerë që kanë emigruar në Cloudways (ose një nga ofruesit e tyre të reve):

Koha e Reagimit në Cloudways

Motori WP Në Cloudways

Raporti DigitalOcean Pingdom

Koha e reagimit të serverëve në cloud

Godaddy për Migracionin DigitalOcean

Përmirësimi i kohës ngarkesa në cloud

Cloudways vs WP Engine

Untitled

Kohët e ngarkimit në cloud të Pingdom

Raporti Pingdom i Cloudways

Namecheap To Mërgimi në Cloudways

Mulliri i Vultr

Cloudways WooCommerce Migrimi

Cloudways AWS Migrimi

WPEngjinoni në Migracionin në Cloudways

Merrni pritjen nga Cloudways

4. Nuk ka më shumë mbipesha të CPU-së

Mbingarkesat e CPU-së janë një nga kufizimet më të mëdha të SiteGround.

Mbani në mend: Unë shkruaj mësime se si të zvogëloni CPU-në dhe t’i bëj faqet e WordPress të ngarkohen më shpejt. Unë përdora vetëm 15 shtesa të lehta, një temë në StudioPress, konfigurova WP Rocket me të dy Cloudflare dhe CDN të StackPath, rrahje zemre me aftësi të kufizuara, optimizova të gjitha imazhet e mia dhe bllokova bots të këqija që shfaqeshin në raportin e trafikut të drejtpërdrejtë të Wordfence. Megjithatë, unë isha ende duke marrë probleme CPU.

SiteGround-CPU-Limits

Pas migrimit në Cloudways, përdorimi im i CPU ishte fjalë për fjalë 1%. Ju bën të pyesni veten…

Cloudways-CPU-Usage

5. Migrimi falas u zhvillua pa probleme

Kjo nuk ndodh për të gjithë (thjesht duke u përpjekur të jesh i sinqertë).

Kam lexuar rishikime të tjera në Cloudways ku njerëzit nuk ishin të kënaqur me mbështetjen e tyre dhe që përfshinin shpërnguljen në faqen e tyre të internetit. Për 95% të njerëzve migracioni shkon pa probleme. Por 5% të tjera mund të përjetojnë kohë ndërprerjeje, kohë të gjata të pritjes ndërsa faqja juaj po shpërngulet, dhe ato mund të mos ju ndihmojnë të vendosni SSL, Cloudflare dhe ndonjë gjë që nuk ka lidhje me shërbimin e tyre.

Do të futem më shumë në këtë në seksioni i mbështetjes, por në rastin tim, unë duhej të vendosja vetë SSL (e cila ishte shumë e lehtë pasi ishte fjalë për fjalë një aktivizim 1-klikues në pultin e Cloudways), por unë akoma kam probleme që të bëj Cloudflare të punojë me Cloudways dhe do të më duhet zhvilluesi im kjo.

Cloudways-Migrator-Tools

Kërkoni një migrim falas nga Cloudways

6. Mbështetja është “e Duhur”

Nuk do të gënjejë, Cloudways merr mbështetje për mbështetjen e tyre.

Migrimet mund të kenë fshehje, mbështetja mund të jetë e vrazhdë dhe nuk do të merrni të njëjtin nivel mbështetjeje si SiteGround. Kjo është arsyeja pse nëse përjetoni çështje ose keni pyetje, unë do të arrij ta kuptoj Mustaasam Saleem Ansari (Menaxher i komunitetit Cloudways) detyra # 1 e së cilës është të bëjë klientët të lumtur dhe t’u përgjigjen pyetjeve. Ai gjithashtu është super aktiv në WordPress Hosting Group Facebook. Unë isha në kontakt me Mustaasamin gjatë migrimit – ai u përgjigj të gjitha pyetjeve të mia dhe më dha paqe mendore më shumë se gjithçka. Më pëlqeu ideja e përgjegjësisë.

Sigurisht, ka shumë klientë që mendojnë se mbështetja e Cloudways është e shkëlqyeshme (bëj, jo vetëm aq mirë sa SiteGround). Unë në fakt arrita Hristo Pandjarov (Menaxher i komunitetit SiteGround) në lidhje me një pyetje të bashkëpunimit me SiteGround (dy herë) dhe ai kurrë nuk u përgjigj. Përfundimi im është që çdo person është i ndryshëm – gjithçka varet kush është përfaqësuesi juaj. Por nëse keni pyetje ose çështje, drejtojuni menaxherëve të komunitetit. Ka më shumë të ngjarë të jeni përparësi.

Mustaasam Saleem Ansari

Përvoja e personit tim; ata migruan faqen me sukses pa gabime, pa ndërprerje, dhe madje ata konfiguruan shtojcën e tyre të Breeze për mua. Ndoshta ata e dinin që unë isha duke shkruar këtë përmbledhje.

7. 5 Ofruesit e Hosting në Re për të zgjedhur

Me Cloudways, ju mund të zgjidhni nga 5 ofruesit e pritjes së cloud. Vetëm për të konfirmuar, Cloudways është ndërmjetësi që menaxhon serverin tuaj. DigitalOcean dhe ofruesit e tjerë janë ata që presin faqen tuaj në internet (përmes partnerit të tyre, Cloudways). Unë personalisht nuk ndjehem sikur po menaxhoj serverin tim – askush nuk ka kohë për këtë! Por nëse e bëni këtë, mund të shkoni drejt DigitalOcean.

Cloudways-Managed-Cloud-Hosting

Cloudways tashmë ka shkruar një artikull duke përshkruar ndryshimet në secilin plan:

Krahasimi i Platformës Cloudways

Shihni këtë faqe në Cloudways

Plani i tyre më i njohur është DigitalOcean e cila është gjithashtu më pak e shtrenjtë (dhe është ajo që unë përdor).

Cloudways-DigitalOcean

8. Shpejtimi i faqes tuaj në cloud

Një klient i çiftit Cloudways bënë një video optimizuese e cila përfshin tweaks që mund të bëni në pultin tuaj të Cloudways për ta bërë më të shpejtë ngarkesën e faqes tuaj. Mund të heq me lehtësi 1s kohën tuaj të ngarkesës. Videoja është e gjatë 40 minuta, kështu që unë do t’ju kursej kohë dhe do të listoj udhëzimet më poshtë.

Hapi 1: Azhurnoni në PHP 7.3, MariaDB 10.3 dhe instaloni Redis në “Parametrat” & Skedat e paketave.

Cloudways-Speed-Përmirësimet

Hapi 2: Rritni kufirin e kujtesës në 256MB gjithashtu në “Parametrat” & Skedat e paketave.

Cloudways-Memory-Limit

Ju gjithashtu mund të kontrolloni tyre Faqja pritëse e WordPress për të parë teknologjinë e shpejtësisë që ata përdorin: disqet me gjendje të ngurtë, PHP 7.3, MariaDB, PHP-FPM, shtojca Breeze dhe Cloudways CDN (shërbimi me pagesë).

Cloudways-performance-Features

9. Përdorimi i Plugin Breeze

Cloudways ‘ Shtojca e flladit nuk do të zëvendësoj WP Rocket dhe shtojcat e tjera të cache kryesore, pasi ato kanë më shumë karakteristika. Flladi vjen vetëm me caching, minification, Gzip, pastrimin e bazës së të dhënave, URL të CDN dhe opsionet e llakut. Por ia vlen të provoni – nuk e dini kur shtesat e cache do të bëjnë një punë më të mirë në optimizimin e gjërave specifike se të tjerët, pasi secila faqe në internet është e ndryshme. Po ashtu, shumica rishikime të këqija janë për shkak të çështjeve që lidhen me WooCommerce – në këtë rast, kini kujdes.

Cloudways gjithashtu ka një punë praktike për vendosjen e Breeze.

Plugin me Breeze në cloud

Opsionet themelore:
* Shmangni funksionimin e kopjuar me shtojcat e tjera të cache!

Opsionet Themelore në Bjeshkë në cloud

Opsione te avancuara:

Opsione të Avancuara të Bllokut në cloud

Baza e të dhënave:

Opsionet e Baza e të Dhënave në cloud

CDN:

Opsione CDN për flladin në cloud

llak:
*Ka pasur shumë raporte që aktivizimi i llakut bën më shumë dëm sesa mirë, dhe në disa raste, madje mund të prishë faqen tuaj të internetit. Në shumicën e rasteve, unë do të shmangja ndezjen e llakut.

Opsionet e llakut me fllad në cloud

10. Shtimi i Cloudflare

Regjistrohuni për një plan falas, do të kaloni nëpër një grup faqesh, atëherë do të shihni 2 emërorë:

Ndryshimi i Emrave të Cloudflare

Hyni në vendin ku është duke pritur domeni juaj (p.sh. GoDaddy) dhe ndryshoni serverat e emrave në Cloudflare:

Rrjetet e emrave të Godaddy Cloudflare

Hyni në Cloudways, shkoni te “Cilësimet” & Paketat ”atëherë aktivizoni Modulin WAF të Cloudflare:

Rregulli WAF Rregullimet e cloud

Cloudways gjithashtu ka një mundësi CDN të paguar e cila është 1 $ për 25 GB:

Cloudways-CDN

11. 59+ Qendrat e të dhënave

Cloudways në të vërtetë ka 59 qendrat e të dhënave nëse kombinoni të gjithë ofruesit e tyre të reve, jo 25.

Cloudways-Data-Centers

Kur zgjidhni planin tuaj, lëvizni nëpër vendet e tyre.

 • DigitalOcean: 8 qendra të të dhënave
 • Linode: 8 qendra të të dhënave
 • Vultr: 15 qendra të të dhënave
 • AWS: 14 qendra të të dhënave
 • Google Cloud: 14 qendra të të dhënave

Cloudways 59 Qendrat e të Dhënave

12. SSL falas

Le të Encrypt SSL është përfshirë me Cloudways. E tëra çfarë ju duhet të bëni është të klikoni për ta aktivizuar atë.

Cloudways-Free-SSL

13. Shtesa Cloudways (Shërbime shtesë)

Cloudways ofron disa shtesa (shërbime të paguara):

Cloudways-Shtesash

DNS Made Easy – Unë e dua idenë e një DNS premium, derisa më thanë që nuk mund ta përdorësh me Cloudflare. Edhe pse nuk po e përdor tani, mbase do të më duhet ta jap një vorbull në të ardhmen e afërt.

Email Rackspace – Menaxhuar plotësisht zgjidhje me email biznesi.

Email elastik – e shkëlqyeshme nëse dërgoni një email të ndjeshëm (shiko Cloudways ‘ krahasimi i postës elektronike).

Migracioni i Aplikimit – Cloudways do të migrojë 1 faqe falas, më pas $ 25 për sit më pas.

Azhurnimi i aplikacionit – nëse shqetësoheni për WordPress të përditësuar, shtojcat, etj., Ju mund të paguani $ 50 në muaj për të bërë këtë për ju, por sinqerisht nuk e di askënd që do ta bënte atë.

CloudwaysCDN – kjo është njësoj si StackPath (Cloudways dhe StackPath janë partnerë) dhe kushton 1 $ për 25 GB. Unë përdor të dy Cloudflare dhe StackPath i cili më ka kursyer shumë bandwidth.

StackPath-CDN-Analytics

14. Karakteristika të tjera

vënie në skenë – nëse dëshiron klononi faqen tuaj te internetit për të provuar dizajne / shtojca të reja, kjo është jashtëzakonisht e lehtë. Thjesht shkoni te Aplikimet, klikoni në tre pikat dhe klikoni në “Klon App / Krijimi i faqes në internet të skenimit.”

Cloudways Staging Clone

Shkallëzimi vertikal – shkallëzoni serverin tuaj në çdo kohë për të përfshirë më shumë burime ose ruajtje.

Cloudways-vertikale-madhesise

backups – merrni lehtësisht një kopje rezervë në çdo kohë që dëshironi.

Cloudways-Backups

GIT – përdoret për të zbatuar flukset e punës të zhvillimit (ato kanë një punë praktike në lidhje me të).

Cloudways-Git

Shtoni Anëtarët e Ekipit – dashuri që ju mund të vendosni leje për njerëzit që kanë qasje.

Cloudways-Team-e Anëtarëve

15. Asnjë Email Hosting

Cloudways nuk siguron mbajtje të postës elektronike, por ata janë partnerë me të Rackspace të sigurojë një pritje të postës elektronike për sa më pak që 1 $ / email / muaj në vend të 2 $ / email / muaj (çmimi i Rackspace).

Dhe për postat elektronike transakcionale / dalëse, ata janë partnerë Email elastik për të siguruar një konfigurim të lehtë, ose mund të konfiguroni ofruesin tuaj SMTP si Gmail SMTP, SendGrid, Mailgun.

Cloudways-SMTP-Cilësimet

16. Përfitimi i hostimit të menaxhuar

Përveç një përmirësimi të madh të performancës, pritja e menaxhuar gjithashtu kujdeset për azhurnimet e programeve kompjuterike, arna të sigurisë dhe menaxhimin e pajisjeve. Por performanca është barazimi më i madh.

Dallimi në mes të pritjes së përbashkët dhe pritjes së menaxhuar në cloud është i madh. GoDaddy, Bluehost, HostGator, TSOhost, dhe në thelb çdo pritje e përbashkët, por SiteGround (dhe ndoshta A2) janë mut. Nëse nuk keni përjetuar kurrë një pritje në cloud, do të shihni kohët e përmirësuara të reagimit të serverit, kohën e ngarkesës në GTmetrix dhe një ndryshim të dukshëm kur klikoni nëpër faqet tuaja.

Sondazhi i menaxhuar i hostimeve

17. Përfundim: Unë jam një kamer i lumtur

Së pari, pothuajse çdo kompani pritëse bllokon rishikimet në Facebook (ndoshta sepse kaq shumë njerëz e përdorin atë për të kurvë). Cloudways është një nga hostet e pakta që lejon Rishikime në Facebook. Dhe herën e fundit që kontrollova, ata kishin 4,5 / 5 yje me 500+ komente, gjë që është shumë e mirë për të, Facebook. Duke pasur përvojën e shkëlqyeshme që bëra, vendosa t’i lija atyre perlën time të a rishikim:

Cloudways-Facebook-Rishikimi

18. Cloudways # 1 Në Sondazhet në Facebook

SiteGround dhe Cloudways janë zakonisht dy hostet kryesorë në sondazhet në Facebook. SiteGround u vlerësua në të vërtetë # 1 në sondazhet 30+, por kjo sepse ato kanë qenë përherë, për më shumë njerëz i kanë përdorur ato, dhe ato janë më të lira (derisa të duhet të rinovohen). Por ka një zhvendosje të madhe të njerëzve që lëvizin nga SiteGround në Cloudways, kryesisht për shkak të çmimeve të rinovimit të SiteGround.

Rekomandime për strehimin Facebook

Sondazhi i hostimit të WooCommerce në VPS Cloud

Rekomandime për strehimin e elementëve

2017-WordPress-Hosting-FB-Poll

Sondazhi për strehimin në cloud VPS

Sugjerime për Hosting të WordPress

Pritja e preferuar për Elementor

2016-WordPress-Hosting-FB-Poll

19. Do të përdorja faqen e faqes Nëse…

 • Ju dëshironi një mbështetje të mrekullueshme, të besueshme
 • Ju nuk keni regjistruar ende për çmimet e tyre të promos
 • Ju e dini se si të zgjedh faqen tuaj për të zvogëluar CPU
 • Ju keni një uebfaqe me trafik të ulët dhe nuk keni nevojë për pritje në cloud
 • Ju dëshironi të jeni me një host të njohur i cili ka rreth e rrotull për shumë vite
 • Ju nuk jeni mendjemprehtë me menaxhimin e faqes suaj të internetit dhe po kërkoni një host “të lehtë”
 • Ju dëshironi strehimin më të shpejtë të përbashkët rreth (shumë më mirë se GoDaddy), EIG, etj)

20. Do të përdorja rrugët e rrugës nëse…

 • Ju dëshironi performancë të pastër (deri tani arsyeja më e madhe)
 • Plani GoGeek i SiteGround nuk është duke e zvogëluar atë (qoftë për shkak të CPU ose çmimeve të rinovimit)
 • Ju dëshironi skenë dhe GIT, pa marrë parasysh se çfarë plani zgjidhni
 • Pritjet tuaja për mbështetje nuk janë aq të larta sa SiteGround
 • Ju jeni më të kursyer kur bëhet fjalë për menaxhimin e uebfaqes tuaj

WordPress rekomandon gjithashtu DigitalOcean në tyre udhëzues për optimizim:

Rekomandimi i Oqeanit Digjital

Merrni pritjen nga Cloudways

(kurseni 25% për 2 muaj me kodin promo OMM25)

Pyetjet e bëra më shpesh

&# x1f535; A është shpejt shpejt Cloudways?

Cloudways më dha rreth 2 herë herë më të shpejtë të ngarkesës sesa hosting në cloud i SiteGround dhe unë po paguaj 1/2 të asaj që isha. Faqja ime ngarkohet menjëherë dhe ju mund të klikoni nëpër faqet e mia për të parë se sa shpejt ato ngarkojnë. Ata përdorin versionet e fundit të PHP, MariaDB dhe një infrastrukturë shumë të shpejtë.

&# X1f535; Cilët 5 ofruesit e pritjes së cloud përdorin ata?

DigitalOcean, Vultr, Linode, Google Cloud dhe Amazon (AWS). Plani i tyre DigitalOcean është më i popullarizuari, më i lirë dhe është ajo që unë përdor.

&# X1f535; Cila është struktura e çmimeve të Cloudways?

Cloudways ka një strukturë çmimi mujore pa kontrata vjetore ose pagesa përpara.

&# X1f535; A mbështesin Cloudways email-in?

Cloudways nuk siguron direkt pritje në emailin e postës elektronike, por ata janë partnerë me Rackspace i cili e ofron atë për aq pak sa $ 1 / email / muaj në vend të 2 $ / email / muaj (çmimi Rackspace).

&# X1f535; Si krahasohet Cloudways me SiteGround?

Ata kanë një vlerë më të mirë sidomos pasi të keni arritur çmimet e rinovimit të SiteGround, por ato janë gjithashtu pak më shumë teknike. SiteGround është i mirë për pritjen e përbashkët, por nëse shpejtësia është e rëndësishme, Cloudways është rruga për të shkuar.

&# X1f535; A është Cloudways një ndërmjetës?

Në një farë mënyre, po. Pritja e tyre është shënuar rreth 200% sepse është menaxhuar pritja. Nëse keni kohë për të konfiguruar dhe mirëmbajtur serverin tuaj, mund të blini direkt nga ofruesi i pritjes së cloud. Përndryshe, Cloudways do ta menaxhojë atë për ju.

Gati për të provuar serverët e fuqishëm në pritjen e menaxhuar të cloud?
Mos u bëni si unë dhe mos mendoni se thjesht sepse pritja e përbashkët e SiteGround është e mirë, nuk ka serverë më të fuqishëm në dispozicion. Sapo tërhoqa shkas, nuk kishte më kthim mbrapa.

+1 për Cloudways
mashkull

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map