Si të rregulloni mbajtjen e ngadaltë të WordPress në SiteGround & Shmangni kufijtë e CPU (Përdorni PHP 7.4, Cloudflare, Setup WP Rocket ose SG Optimizer)

Keni një faqe të ngadaltë të WordPress-it SiteGround?


Edhe unë e pata këtë problem; rezultatet e mia GTmetrix ishin afro 100% për çdo postim në blog që shkrova (sepse jam i fiksuar me shpejtësinë), por kohët e ngarkesës sime mund të shkojnë deri në 10+ sekonda. Kam shumë imazhe dhe komente në pjesën më të madhe të postimeve të mia, por fjalë për fjalë nuk kishte asgjë tjetër për të bërë në GTmetrix. Më në fund arrita në përfundimin se plani gjysmë i përkushtuar i GoGeek i SiteGround, dhe madje edhe pritja e tyre në re, nuk ishte aq shpejt (spoiler: Unë shkova nga SiteGround në Cloudways).

Ky tutorial mbulon gjithçka që duhet të dini për të arritur rezultate më të mira + herë ngarkese në GTmetrix. SiteGround është i shkëlqyeshëm për pritjen e përbashkët, por nëse po ekzekutoni WooCommerce, AdSense, shtesa të larta të CPU-së ose skriptet e jashtme, unë do të anashkaloja hostet e përbashkëta të gjithë së bashku. Serverët e tyre të përbashkët shpesh nuk mund të merren me burimet e nevojshme, duke shkaktuar një sit të ngadaltë të WordPress.

Ekzistojnë mundësi më të mira sesa shqyrtimi i pritjes së cloud të SiteGround Retëdalje DO ofron të njëjtën RAM 2 CPU + 4 GB për 42 $ / muaj (në vend të 80 $ / muaj me SiteGround). Sugjerimi im është që të zgjedhni sa më mirë faqen tuaj, por mbani mend kohën e përgjigjes së serverit, të cilat mund t’i matni në Google PageSpeed ​​Insights. Nëse ato janë të ngadalta, ju e dini problemin.

1. Përditësoni në PHP 7.4

SiteGround lëshoi ​​PHP 7.4 të cilin mund ta përmirësoni në pultin tuaj.

Considerablyshtë dukshëm më shpejt, veçanërisht nëse aktualisht po ekzekutoni një version të vjetër të PHP, dhe është një nga mënyrat më të lehta për të shpejtuar faqen tuaj. Shtë një ide e mirë të marrësh një kopje rezervë dhe të sigurohesh që shtojcat dhe temat e tua janë të pajtueshme, megjithëse Kontrolluesi i përputhshmërisë së PHP është një lloj i padobishëm.

SiteGround PHP 7.4 Njoftim

Si të azhurnoni në PHP 7.4 në SiteGround

 • Hyni në llogarinë tuaj
 • Klikoni Devs formoni menunë e majtë
 • Klikoni menaxherin PHP
 • Klikoni në ikonën e modifikimit
 • Ndryshoni versionin PHP dhe klikoni CONFIRM (fotografia e ekranit më poshtë)

SiteGround Azhurnoni Versionin PHP

2. Përdorni raketë WP në vend të SG Optimizer

A duhet të përdorni SG Optimizer ose WP Rocket? Le ta nxjerrim këtë nga rruga.

WP Rocket ka akoma më shumë optimizime të shpejtësisë sesa SG Optimizer (madje edhe me azhurnimin e madh të SG Optimizer) që do të thotë se do të shihni pothuajse përfundimisht rezultate më të mira me WP Rocket. Kjo ju lejon të bëni gjëra që SG Optimizer nuk do të thotë: host analitikësh në vend, video me ngarkesë dembel + iframes, zëvendësoni iframe me një imazh preview, pastroni bazën e të dhënave tuaja, integrimin e CDN-ve të shumta, dhe më shumë.

Përfitimi kryesor i SG Optimizer është caching-i i tyre është (supozoni se është) më i shpejtë se çdo shtojcë tjetër e cache pasi përdor përdor caching të serverit në vend se caching të bazuar në skedarë. Megjithatë, unë kam testuar të dy SG Optimizer vs WP Rocket dhe gjithmonë e kam gjetur veten përsëri në WP Rocket me SG Optimizer të çinstaluar. Do sit është i ndryshëm, kështu që unë rekomandoj të bëni testet tuaja.

Një tjetër mundësi është përdorimi i WP Rocket për çdo gjë, por caching. Për ta bërë këtë, ju do të konfiguronit cilësimet WP Rocket për të trajtuar gjithçka (por caching). Tjetra, çaktivizoni caching të faqes WP Rocket duke përdorur të tyre plugin ndihmës. Më në fund, instaloni SG Optimizer dhe e përdorni vetëm për ruajtje (por çaktivizoni gjithçka tjetër për të shmangur funksionimin e mbivendosur të trajtuar nga WP Rocket).

Ka një arsye WP Rocket është zakonisht shtojca # 1 e cache në sondazhet në Facebook:

Sondazhi më i mirë i plug cache 2016

Sondazhi i plugins cache 2019

Rocket Swift vs WP

Sondazhi i plugëve të cache 2016

Sondazhi më i mirë i shtojcave të cache 2018

raketë wp vs w3 totla cache

Ja çfarë thotë SiteGround, megjithatë, unë jam dakord të mos pajtohem. Përsëri, bëni provat tuaja!

SG-Optimizer-vs-Cache-Plugins

3. Konfiguroni saktë plugin tuaj të cache

Cilado qoftë plugin cache që po përdorni, është 110% e rëndësishme që të konfigurohet në mënyrë optimale. Nëse jeni duke përdorur vetëm SG Optimizer, ju mund të dëshironi të provoni WP Rocket, WP Fast Cache ose Swift për t’u kujdesur për optimizimet e “të tjerëve”. Mos harroni të shmangni funksionimin e kopjuar midis shtojcave.

4. Aktivizoni CDN-në e Cloudflare në SiteGround

CDN e Cloudflare tani ishte 200+ qendra të të dhënave (kush). Dhe është akoma falas!

Pse dikush nuk do ta përdorë atë është përtej meje, por ju mundeni aktivizojeni atë në pultin e SiteGround.

Cloudflare SiteGround cPanel

Ende duhet të konfiguroni cilësimet në tuaj Paneli i Cloudflare. Këtu janë disa këshilla:

 • shpejtësi: aktivizoni Brotli dhe Rocket Loader
 • Mburoja e skrapit: mundësoni mbrojtjen e linjës lidhëse
 • firewall: bllokoni bots të këqija nga raporti i trafikut të drejtpërdrejtë të Wordfence
 • Rregullat e faqes: Cloudflare ka shumë rregullat e faqes për shpejtësinë, sigurinë, pajtueshmërinë

5. Shmangni goditjen e kufijve të CPU-së të SiteGround

Plani juaj i SiteGround duhet të ketë mjaft burimet e serverit për të akomoduar konsumin e burimeve të faqes suaj të internetit. Nëse nuk ndodh, do të merrni njoftime CPU nga SiteGround duke kërcënuar të mbyllin faqen tuaj të internetit, por është gjithashtu një arsye e mirë që faqja juaj WordPress do të jetë e ngadaltë në SiteGround. Kjo sepse serveri juaj ndoshta është i mbingarkuar dhe “i stresuar”.

Drejtohuni drejt Faqja e Karakteristikave të SiteGround dhe lëvizni poshtë tek seksioni “ne alokojmë burimet që ju nevojiten”. Rri pezull mbi server rreshtoni dhe shihni se sa burime vijnë me planin tuaj:

Krahasimi i burimeve të serverit SiteGround

Tjetra, krahasojeni këtë me konsumin tuaj të CPU (kjo është një pamje e pritjes së tyre në re):

Ulja-CPU-Përdorimi-WordPress

Nëse i tejkaloni kufijtë e CPU, do të merrni këtë email:

Kufijtë e CPU SiteGround

A jeni afër tejkalimit të kufijve të CPU-së?

Nëse po, ju duhet një plan pritës që vjen me më shumë burime të serverit (Kufijtë e CPU-së janë etiketuar si rënia më e madhe e SiteGround). Ju mund të azhurnoni me SiteGround, por nëse tashmë jeni në planin e tyre të GoGeek ose në një pritje të re, unë definitivisht do të nuk azhurnoni për asgjë më shumë. Siç e kam thënë, SiteGround është i shkëlqyeshëm në një pikë të caktuar, por sapo të tejkaloni GoGeek ose po shpenzoni 35 dollarë në muaj për shkak të çmimeve të rinovimit, bëni vetë dhe favorizoni dhe transferohuni tek Cloudways.

6. ableaktivizoni aftësitë selektuese në faqet specifike

Le të flasim për Asset CleanUp dhe Perfmatters.

Të dy ju lejojnë ableaktivizoni shtojcat në mënyrë selektive, skriptet dhe stilet nga ngarkimi në faqe të caktuara. Kjo rezulton në më pak kërkesa HTTP dhe herë më të shpejtë të ngarkesës pasi që disa shtojca janë jashtëzakonisht të ngadalta.

shembuj:

 • Disaktivizoni veçoritë WooCommerce në faqet jo të tregtisë elektronike
 • Disaktivizoni plugin-in e rrëshqitësit në përmbajtje pa rrëshqitës
 • Disaktivizoni plugin-in e pasur me përmbajtje pa copa të pasura
 • Disaktivizoni shtojcën e formës së kontaktit në përmbajtje pa një formë kontakti
 • Disaktivizoni lidhjet AdSense ose bashkëpunëtorët aty ku nuk shfaqen
 • Disaktivizoni shtojcën e ndarjes sociale në të gjitha faqet (pasi zakonisht është për postime në blog)
 • Disaktivizoni shkrimet, stilet, fragmentet e qerreve WooCommerce në faqet jo të tregtisë elektronike

Hapi 1: Instaloni plugin Asset CleanUp ose Perfmatters.

Shtojca e Pastrimit të Pasurive

Hapi 2: Redaktoni një faqe ose postoni dhe çaktivizoni elementët e papërdorur nga ngarkimi në faqe:

Disaktivizoni skriptet e jashtme të WordPress

7. Optimizoni Imazhet

Imazhe të mëdha, të pa-optimizuara gjithashtu mund të shkaktojnë një faqe në internet të ngadaltë në SiteGround.

Nëse shihni gabime të imazhit të shkallëzuar në GTmetrix, do të thotë që po ngarkoni imazhe shumë të mëdha dhe ato duhet të copëtohen dhe / ose të ndryshohen në dimensionet e sakta (të cilat ju ofron GTmetrix). Ju gjithashtu mund të shihni gabime specifike të dimensionit të figurës që do të thotë se duhet të shtoni një gjerësi + lartësi në HTML të figurës. Së fundmi, nëse shihni gabimin e imazheve optimizuese, ju duhet t’i kompresoni ato pa humbje, dhe shtojca e vetme që gjeta që merr 100% çdo herë është ShortPixel.

Optimizimet e figurave në GTmetrix

8. Optimizoni shkronjat Google

Nëse përdorni Fonts Google, kontrolloni raportin tuaj GTmetrix për çështje optimizimi:

Fonts Google GTmetrix

Ekzistojnë një numër shtojcash që mund të ndihmojnë në optimizimin e shkronjave: OMGF, WP Rocket, Fonts Google të vetë-hostuara, Autoptimizimin, madje edhe Pastrimin e Aseteve. Por metoda ideale është të presësh fontet në vend.

Për ta bërë këtë, shkarkoni shkronjat tuaja direkt nga faqja e internetit e Fonts Google duke qenë minimale me numrin e shkronjave dhe peshave të shkronjave (pasi që më shumë fonte gjithashtu mund të nënkuptojnë më shumë kërkesa).

Tjetra, ktheni skedarët në skedarë fonti në internet duke përdorur një mjet si Transfonter. Pasi të konvertoheni, ngarkojini ato në dosjen tuaj të përmbajtjes / ngarkimeve wp dhe shtoni shkronjat në CSS tuaj. Testoni fontin, vendosni një font të parazgjedhur me rresht, dhe ju jeni i artë. Shikoni udhëzuesin tim të shkronjave lokale (më lart) për më shumë informacion.

9. Optimizoni kërkesat e palëve të treta

Kërkesat e palëve të treta janë gjithçka që tërheq kërkesat nga faqet e internetit të jashtme.

Kjo mund të jetë Google Fonts, Analytics, AdSense, Tag Manager, Maps, video të ngulitura në YouTube, Gravatars, numërime të aksioneve sociale, Facebook Pixel, apo edhe shtesa që krijojnë kërkesa të jashtme.

Disa kërkesa të palëve të treta janë të thjeshta për tu optimizuar:

Cilësimet e Shtesave WP Rocket ju lejojnë prit Google Analytics në vend dhe aktivizoni caching të shfletuesit për Facebook Pixel. Cilësimet e tyre të Media ju lejojnë të ngarkoni dembel videot në YouTube dhe të zëvendësoni iframe me një imazh parapamje. Disqus ka një shtesë të ngarkesës së kushtëzuar për këtë, dhe postimet sociale të ngulitura të Google Maps + mund të merren si një pamje nga ekrani dhe të përdoren si imazh në vend të ngulitjes.

Disa kërkesa të palëve të treta nuk janë aq të lehta:

Google AdSense, Google Tag Manager dhe Gravatars janë pak më të vështirë për tu optimizuar. Ju mund ta ngarkoni AdSense në mënyrë asinkronike dhe të provoni ta ngarkoni dembel, por kjo është në lidhje me të. Menaxheri i Google Tag duhet të përdoret vetëm për uebfaqe të mëdha, të pa motivuara. Dhe unë nuk kam gjetur një zgjidhje të mirë për Gravatars (Unë kam provuar pothuajse çdo shtojcë memorie në Gravatar) dhe i kam pa aftësi të kufizuara.

Skriptet e jashtme

10. Shmangni shtojcat e uritur nga burimet

Nëse po ekzekutoni shtojca të ngadalta në mënyrë të ngadaltë, pritja e përbashkët e SiteGround mund të mos jetë e mjaftueshme.

Këto shtojca zakonisht janë portofolë, rrëshqitës, chat live, rezervë, statistika, postime të lidhura, ndarje sociale, kalendar, apo edhe WooCommerce dhe WPML. Sigurisht që varet nga cilat shtojca po përdorni dhe sa mirë ato janë zhvilluar me shpejtësi në mendje. Këtu janë fajtorët e zakonshëm:

 1. AddThis
 2. Monitorimi i Mashtrimit të Klikoni AdSense
 3. Kalendari i Ngjarjeve Gjithë në Një
 4. Rezervë Buddy
 5. Ndërtues kastor
 6. Faqet më të mira të WordPress në Google XML
 7. Kontrollues i lidhjeve të thyer (përdorni Kontrollin e linkut Dr.)
 8. Kontakt i vazhdueshëm për WordPress
 9. Formulari i kontaktit 7
 10. Postime të ndërlidhura kontekstuale
 11. Lidhje automatike Digi
 12. Sistemi i komenteve disqus
 13. Ndërtues Divi
 14. Rrjet thelbësor
 15. Shikoni listën e plotë të 65 shtojcave të ngadalta

11. Përfundoni 10% e Fundit me Perfmatters

Ka shumë “optimizime të ndryshme ” që në të vërtetë nuk përfshihen në kategoritë kryesore të optimizmit të shpejtësisë. Po flas për çaktivizimin e autosave, pingbacks, ndjekëse, kufizimin e revizioneve të postimit, prefetch DNS dhe paraprakisht, dhe në thelb heqjen e fryrjes nga faqja juaj.

Shtojcë perfmatters (nga Kinsta) kujdeset për këtë 10% të fundit të optimizmit të shpejtësisë:

tiparet e parmatters

12. Gjeni shishet në shishe në GTmetrix

GTmetrix mund të përdoret për më shumë sesa matjen e pikëve dhe kohën e ngarkesës. Mund të përdoret gjithashtu për të identifikuar pse faqja juaj e internetit është e ngadaltë në plugins SiteGround, të ngadaltë, ttfb, etj Këtu janë shembuj:

Koha për të parë Byte

Koha për të parë Byte

Shtojcat e ngadalta

Plugin i ngadaltë i WordPress

13. Matni Kohët e Reagimit të Serverit

’Shtë koha për të zbuluar një herë e përgjithmonë nëse pritja e SiteGround është problemi juaj.

Drejtoni faqen tuaj përmes Google PageSpeed ​​Insights dhe kontrolloni kohën e përgjigjes së serverit tuaj e cila duhet të jetë nën 200ms siç rekomandon Google. Nëse nuk është kështu, ju duhet një server më i fuqishëm.

Ulni kohën e përgjigjes së serverit

14. Merrni Cloud Hosting (Jo nga SiteGround)

Ja çfarë ndodhi kur unë migrova nga SiteGround në Cloudways DigitalOcean:

SiteGround-vs-Cloudways-Cloud-Hosting

Edhe postimet me ton kërkesa ngarkohen brenda <2S. Drejtoni këtë faqe përmes GTmetrix nëse dëshironi.

GTmetrix-raportin-për-të gjatë-postë

Farë po paguaja me SiteGround:

SiteGround-Cloud-Hosting-Sales-Receipt

Farë jam duke paguar tani me Cloudways:

Cloudways-Fatura

Unë nuk mendoj se duhet të them shumë më tepër. Vetëm për shkak se SiteGround është i mirë për pritjen e përbashkët nuk do të thotë më mirë apo më shpejt sesa ofruesit e tjerë të pritjes së cloud. Mbani opsionet tuaja të hapura dhe bashkohuni me WordPress Hosting Group Facebook për të parë se çfarë thonë njerëzit e vërtetë.

Koha e Reagimit në Cloudways

Motori WP Në Cloudways

Raporti DigitalOcean Pingdom

Koha e reagimit të serverëve në cloud

Përmirësimi i kohës ngarkesa në cloud

Cloudways vs WP Engine

Untitled

Kohët e ngarkimit në cloud të Pingdom

Raporti Pingdom i Cloudways

Namecheap To Mërgimi në Cloudways

Cloudways WooCommerce Migrimi

Cloudways AWS Migrimi

Whatfarë po thonë njerëzit e tjerë:

Rishikimi i Cloudways në Facebook

Cloudways vs SiteGround

Vija e poshtme: pritja e përbashkët është në rregull nëse nuk po ekzekutoni WooCommcerce, AdSense, shtesa të larta të CPU ose keni një trafik të mirëfilltë. Por, pasi të keni një nga ato, shikoni në pritje në cloud. Po, unë jam bashkëpunëtor për të Cloudways, por ka shumë njerëz të tjerë që migruan dhe postuan rezultatet e tyre. Kodi OMM25 do t’ju japë 25% zbritje në dy muajt e parë të pritjes në Cloudways.

Pyetjet e bëra më shpesh

&# X2705; Si mund ta shpejtoj uebfaqen time të SiteGround?

Azhurnoni në versionin e fundit të PHP, konfiguroni dhe konfiguroni shtojcën SG Optimizer dhe aktivizoni CDN falas të Cloudflare në llogarinë tuaj të SiteGround. Tjetra, shikoni raportin tuaj të GTmetrix për të parë se çfarë po e ngadalëson dhe bëni optimizime nga ky udhëzues.

&# X2705; A duhet të përdor SG Optimizer ose WP Rocket?

Nëse keni buxhet, provoni të dy SG Optimizer dhe WP Rocket (individualisht) për të parë se cili jep herë më të mirë të ngarkesës + rezultatet në GTmetrix. WP Rocket ka më shumë karakteristika sesa SG Optimizer, por SG Optimizer përdor caching të serverit, i cili supozohet të jetë më i shpejtë se memorja me bazë skedari të WP Rocket. Shmangni mbivendosjen e funksionalitetit midis dy prizave!

&# X2705; Si t’i rregulloj kufijtë e CPU-së të SiteGround?

Nëse po merrni mesazhe kufi të CPU-së nga SiteGround, duhet të ulni burimet e konsumuara nga faqja juaj. Mënyrat më të zakonshme janë të çaktivizoni API të rrahjeve të zemrës WordPress (p.sh. me shtojcën e Kontrollit të HeartBeat), të eliminoni çdo shtojcë të uritur nga burimet në faqen tuaj, të vendosni një CDN për të ngarkuar burimet dhe të konfiguroni saktë shtojcën tuaj të cache.

&# X2705; Planet e azhurnimit do të rregullojnë faqen time të ngadaltë të SiteGround?

Në teori, po. Planet më të larta të SiteGround përfshijnë më shumë burime serveri që e bëjnë faqen tuaj më të shpejtë. Por është më mirë të siguroheni që faqja juaj të jetë e optimizuar sa më mirë që të jetë e mundur përpara se të azhurnoni. Ju mund të dëshironi të eksploroni hostimin në cloud i cili është dukshëm më i shpejtë se i përbashkët.

&# X2705; Whatfarë optimizimesh të tjera të shpejtësisë mund të bëj jashtë SiteGround?

Pastroni bazën e të dhënave duke përdorur një shtojcë si WP Rocket ose WP-Optimize, shërbejini imazheve të shkallëzuara (mos përdorni imazhe të mëdha), përdorni Asset CleanUp ose Perfmatters për të çaktivizuar skriptet dhe shtojcat në mënyrë selektive nga ngarkimi në disa faqe, dhe shmangni (ose optimizoni) të jashtëm skriptet si Gërmat e Google, Analytics, Hartat, AdSense, videot e ngulitura dhe shtojcat e ndarjes sociale.

A është faqja juaj e internetit akoma e ngadaltë në faqen e rrethit?

Duke marrë parasysh që kam mbuluar pothuajse çdo faktor kryesor nga Udhëzues për optimizimin e WordPress, duhet të keni një sit shumë më të shpejtë. Dhe nëse nuk e bëni këtë, shanset janë që të tejkaloni planin StartUp ose GrowBig të SiteGround, ose shtojca juaj e cache nuk është konfiguruar si duhet. Por nëse keni akoma pyetje, më lini një koment me URL-në tuaj të raportit GTmetrix dhe do të jem i lumtur të hedh një vështrim.

Gëzuar,
mashkull

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map