Si të zvogëlohet përdorimi i CPU-së në GoDaddy (Kufijtë e Bandwidth të Bandwidth / Ndikimi i cili Mund të Shkaktojë 503 Gabime të Pakapshme të Shërbimit)

Nëse jeni duke marrë mbingarkesë të CPU në GoDaddy, kjo do të thotë që faqja juaj e internetit (dhe shtojcat) po konsumojnë shumë burimet e serverit.


GoDaddy padyshim do që ju të azhurnoni, por shpresojmë që pasi të keni lexuar këtë udhëzues, nuk do të keni nevojë. Unë do t’ju tregoj se si të azhurnoni në PHP 7.2, të mbingarkoni burimet në CDN falas të Cloudflare dhe të zgjedh shtojcat / imazhet për të konsumuar më pak burime. Ne do të përdorim Autoptimize, WP-Optimize, Kontrollin e rrahjeve të zemrës dhe plugin Blackhole For Bad Bots për të optimizuar faqen tuaj. Deri atëherë, ju mund të merrni 503 gabime që do të thotë se i keni tejkaluar kufijtë tuaj të CPU-së.

1. Kontrolloni përdorimin e brezit

Kontrolloni sa Bandwidth jeni duke përdorur (në cPanel të GoDaddy shkoni te Web Hosting) > Menaxho > Bandwidth). Tjetra, rishikoni gjerësinë e bandës së GoDaddy kufijtë dhe krahasojini ato me tuajat.

Këshilla të shpejta për zvogëlimin e gjerësisë së bandës:

 • Kontrolloni përdorimin e CPU në GoDaddy cPanel
 • Azhurnoni në PHP 7.2 në cPanel tuaj GoDaddy
 • Fshini shtojcat e panevojshme, pa të cilat mund të jetoni
 • Instaloni plugin Autoptimize për të optimizuar HTML, CSS, JavaScript
 • Madhësoni imazhet e mëdha për të qenë më të vogla (shërbejnë imazhe të shkallëzuara në GTmetrix)
 • Kompresoni pa humbje pamjet duke përdorur shtojcën e optimizmit të imazhit ShortPixel
 • Instaloni shtojcat e Kontrollit të Rrahjeve të Zemrës, WP-Optimize dhe Blackhole For Bad Bots
 • Përdorni mjete të tjera në GoDaddy cPanel (p.sh. AWstats) për të gjetur burimin e CPU të lartë

2. Aktivizoni Mbrojtjen e Hotlink

Nëse keni imazhe me cilësi të lartë në faqen tuaj, njerëzit mund të kopjoni dhe ngjitni ato në faqen e tyre të internetit (ose edhe Facebook dhe rrjete të tjera sociale). Kjo do të thotë që ju jeni akoma duke i pritur ata, që thith gjerësinë e bandës tuaj. Ja se si ta parandaloni këtë duke përdorur mbrojtja e linjës lidhëse e cila mund të aktivizohet në cilësimet e mburojës të mburojës të GoDaddy’s cPanel ose Cloudflare.

Në GoDaddy:

 1. Hyni në cPanel tuaj GoDaddy
 2. Në pjesën e Sigurisë, klikoni Mbrojtjen e Lidhjes Hot dhe aktivizoni atë

Në Cloudflare:

 1. Hyni në llogarinë tuaj Cloudflare
 2. Shko tek ti Mburoja e skrapit settings
 3. Aktivizoni mbrojtjen e linjës lidhëse

Mbrojtja e Hotlink-ut në cloud

3. Përditësoni në PHP 7.2

Përditësimi i versioneve PHP e bën ngarkesën e faqes tuaj më të shpejtë (dhe përmirëson sigurinë). Ytdo herë që GoDaddy lëshon një version të ri PHP, duhet të përpiqeni të azhurnoni. Fatkeqësisht, shumë përdorues të WordPress ekzekutojnë versione të vjetruara të PHP pasi që GoDaddy NUK automatikisht ju azhurnon, pasi mund të prishë faqen tuaj nëse po përdorni programe jo të pajtueshme. Ja se si të azhurnoni.

Si të azhurnoni në PHP 7.2

 1. Hyni në cPanel tuaj GoDaddy
 2. Në seksionin Softuer, klikoni Zgjidhni Versionin PHP
 3. Ndryshimi në PHP 7.2
 4. Kontrolloni faqen tuaj për gabime
 5. Nëse shihni gabime, vraponi Kontrollues i përputhshmërisë së PHP për të siguruar që shtojcat tuaja të jenë të pajtueshme
 6. Nëse ende shihni gabime, kthehuni te një version i mëparshëm i PHP

PHP Godaddy 7.2

Fatkeqësisht, nëse nuk keni një plan të GoDaddy me cPanel, nuk është në dispozicion për ju. Shumë klientë GoDaddy nuk jemi të lumtur për këtë, dhe është një pengesë tjetër në përdorimin e pritjes së tyre.

GoDaddy thotë:

“PHP 7 është i disponueshëm për klientët cPanel ose në Ndarjen ose në Ndërtimin e Biznesit.”

4. Kontrolli i rrahjeve të zemrës

APP për rrahje zemre të WordPress tregon njoftime për shtojcën në kohë reale, dhe kur përdoruesit e tjerë janë duke redaktuar një postim. Kjo konsumon burime të serverit dhe duhet të jetë i kufizuar, ose i paaftë. Instaloni Shtojca Kontrolli i rrahjeve të zemrës dhe kufizojeni atë në 60 sekonda, ose në mënyrë ideale, çaktivizoni rrahjet e zemrës plotësisht.

Kontrolli i rrahjeve të zemrës

5. Baza e të dhënave e pastër me WP-Optimizoni

Baza e të dhënave tuaja mund të fryhet duke grumbulluar skedarë junk si revizione postimi, komente spam, kalimtare, pingbacks, ndjekëse dhe nofka të tjera që mund të pastrohen me WP-Optimize. Shtë një ide e mirë të pastroni databazën tuaj një herë në 1-2 javë dhe të merrni një kopje rezervë përpara se ta bëni atë.

WP-Optimizoni bazën e të dhënave të pastër

6. Bots Black Bad

Spot bots janë famëkeq për zvarritje të faqeve të internetit dhe konsumimin e burimeve të serverit. Nëse nuk vendosni rregulla që botët të ndiqen (p.sh. duke përdorur plugin Blackhole For Bad Bots), ata do të vazhdojnë të zvarritin faqen tuaj të internetit, dhe ju do të shpenzoni burime të serverit (dhe para) në fjalë për fjalë asgjë.

Blackhole për Bad Bots

Kontrolloni nëse Spam Bots janë duke goditur faqen tuaj

 • Instaloni Wordfence
 • Shkoni te Raporti juaj i Trafikut të Drejtpërdrejtë
 • Shikoni të gjitha botët që godasin faqen tuaj në kohë reale
 • Nëse nuk e njeh një bot, emri i hostit i Google (siguruar nga Wordfence)
 • Shikoni nëse njerëzit e tjerë e raportojnë botin si spam (compute.amazonaws.com është i zakonshëm)
 • Bllokoni bots spam duke përdorur shtojcën Blackhole For Bad Bots (mund të përdorni gjithashtu Skeda bllokuese e Wordfence ose Rregullat e firewall-it në cloud për të bllokuar bots spammy duke përdorur emrat e tyre … sigurohuni që të përdorni asterisks të cilat bllokojnë të gjitha variacionet e botit)

Blloko Spam Comments Shumë!
Komentet e Spam gjithashtu konsumojnë burime. E perdor Anti-spam për të bllokuar spam komentet.

7. Eleminoni shtojcat e larta të CPU-së

Disa shtojca janë të njohura për konsumimin e shumë burimeve të serverit dhe do të shkaktojnë mbingarkesë të CPU-së. Shumë shumë shtojca (një vetëm 1 plugin i vetëm i lartë i CPU) mund të shkatërrojë absolutisht kohën e ngarkesës dhe përdorimin e brezit të saj. Kam krijuar një listë të gjerë të shtojcave të njohura të larta të CPU-së që duhet të shmangni.

Ju gjithashtu mund të përdorni Skeda e Ujëvara e GTmetrix për të gjetur shtojca të ngadalta:

Plugin i ngadaltë i WordPress

Ose përdorni Monitor Query për të parë se cilat shtojca zgjasin më shumë:

Shtojca të Slow Monitor Query Monitor

8. Fshini shtojcat e papërdorura + Temat

Fshini të gjitha shtojcat e papërdorura:

fshini-wordpress-plugins

Dhe temat e papërdorura:

Fshini Temat e Përdorura të WordPress

9. Autoptimizoni

GoDaddy ka sistemin e tyre të brendshëm të memorimit dhe listat e zeza të gjitha shtojcat e cache. Problemi është, shtojcat e cache bëjnë shumë më tepër sesa thjesht caching (p.sh. minifikimi dhe optimizimi i shkronjave të Google). Autoptimize kujdeset për shumicën e këtyre optimizimeve të ndryshme dhe mund të rregullojë shumë artikuj në GTmetrix / Pingdom. Unë kam një mësim të plotë për konfigurimin e Autoptimize, por është shumë e thjeshtë:

Autoptimize-kryesore-Cilësimet

Autoptimize-ekstra-Settings

10. Përdorni një CDN

Cloudflare është falas CDN do të ndihmojë burimet jashtë ngarkimit te tyre 200+ qendra të të dhënave në të gjithë botën, duke lehtësuar ngarkesën në serverin tuaj. Ai gjithashtu do të zvogëlojë distancën gjeografike midis serverit tuaj dhe vizitorit, duke e bërë që faqja juaj e internetit të ngarkohet shumë më shpejt për njerëzit që ishin larg nga serveri juaj i origjinës. Një CDN rekomandohet gjithashtu në udhëzuesin e optimizmit të WordPress.

Hapi 1: Regjistrohuni për një plan të Cloudflare falas.

Hapi 2: Shtoni faqen tuaj te internetit dhe ekzekutoni skanimin. Do të vini në një faqe me 2 nameservers.

CloudFlare-Nameserver-Pult.

Hapi 3: Ndrysho serverat e emrave në llogarinë tuaj të GoDaddy te Cloudflare.

Rrjetet e emrave të Godaddy Cloudflare

11. Optimizoni Imazhet

Ekzistojnë 3 mënyra kryesore për të optimizuar imazhet në GTmetrix, megjithatë duhet të shikoni tutorialin tim të plotë për optimizimin e imazhit të WordPress i cili përfshin 20 mënyra për të optimizuar imazhet.

image-optimization

Shërbyer imazhe të shkallëzuara

Specifikoni dimensionet e figurës

imagify-wordpress-image-optimization

12. Pastroni hapësirën e diskut

Ju duhet të përpiqeni të lini bosh rreth 20% të hapësirës tuaj në disk GoDaddy. Sigurohuni që jeni duke optimizuar imazhet, duke fshirë imazhet e papërdorura, shtojcat, temat dhe skedarët e tjerë në uebfaqen tuaj.

13. Kufizimet e Shpejtësisë së GoDaddy

Asnjë uebfaqe serioze nuk duhet të përdorë GoDaddy për pritje. Kjo është kryesisht për fillestarët që sapo fillojnë faqen e tyre të internetit dhe janë të shqetësuar për 1 gjë – çmimin. Por me këtë, vjen me kufizime të shpejtësisë të cilat reflektohen në kohën e reagimit të serverit tuaj, raportet GTmetrix dhe Pingdom.

 • GoDaddy është i ngadaltë në lëshimin e versioneve PHP (dhe janë në dispozicion vetëm në planet cPanel)
 • Plugins cache të listave të zeza të GoDaddy (të cilat mund të përmirësojnë shpejtësinë më shumë sesa Autoptimize)
 • GoDaddy përdor hardware të vjetëruar të serverit, duke rezultuar në kohë më të ngadalta të reagimit të serverit
 • GoDaddy vendos shumë njerëz në të njëjtin server, duke rezultuar në kohë të ngadaltë të përgjigjes
 • Kjo është arsyeja pse pritja e tyre është kaq e lirë, sepse 100s e njerëzve ndajnë të njëjtin server

Godaddy i ngadaltë

Koha e reagimit të serverit Godaddy

Koha e reagimit të ngadaltë të serverit në Godaddy

Koha e Reagimit të Serverit Godaddy

Koha e reagimit të ngadaltë e serverit Godaddy

Reagime të menaxhuara nga Godaddy me WordPress

14. Merrni Hosting Better (GoDaddy Sucks)

E perdor SiteGround dhe kam 200 herë përgjigje me rezultate 100% GTmetrix dhe .4s Koha e ngarkesës Pingdom. Bëni një kontroll të hostimit, ekzekutoni testet tuaja ose klikoni nëpër faqet e mia të shpejta të ngarkimit. Ata u vlerësuan si host 1 në 26 sondazhet në Facebook dhe janë botë më të mirë se EIG (Bluehost, Hostgator), GoDaddy, dhe pritës të tjerë që paketojnë shumë njerëz në të njëjtin server. Ka pasur shumë njerëz Kush emigruar dhe postuar rezultatetFacebook dhe Cicëroj. cicërimë pas cicërimë, post pas post, sondazh pas sondazh pas sondazh, do të presë më shpejtë fix koha e ngadaltë e reagimit. ata janë rekomanduar nga WordPress, bëj migrime falas, dhe unë i përdor ato plan gjysëm i përkushtuar.

OMM-On-SiteGround

Raporti i Shpejtësisë së Serverit Bitcatcha

2019-GTmetrix-Report

2019-Pingdom-Report

Njerëzit zakonisht migrojnë sepse e tyre teknologjia e shpejtësisë mund të përmirësohet kohët e reagimit të serverit me sekonda të shumta. Këtu janë disa njerëz që migruan në SiteGround dhe postuan rezultatet e tyre.

Kalimi në sitin e rrethit

Migrimi i kohës me ngarkesën në sit

Bluehost në SiteGround GTmetrix

HostGator të SiteGround

SiteGround GTmetrix

SiteGround Google PageSpeed ​​Insights

100 Nota Perfect në SiteGround

Zanafilla e SiteGround

Shpejtësia e dorëzuar nga SiteGround

Raporti i SiteGround GTmetrix

Koha e zvogëluar e ngarkesës me SiteGround

Koha e re e reagimit të faqes së re

HostGator To SiteGround Migrimi

SiteGround Times Response Times On Joomla

Kaloi në SiteGround Hosting

SiteGround Rocket Imagify Combo

Joomla GTmetrix Në SiteGround

SiteGround FaqeSpeed ​​Insights

SiteGround Në Joomla

Koha e zvogëluar e ngarkesës në SiteGround

SiteGround Hosting i Shpejtë

Rezultatet e reja të Pingdomit në SiteGround

Koha e re e reagimit të faqes së re

Përmirësimi i Kohës së Përgjigjes së SiteGround

2019 Sondazhi i hostimeveShikoni sondazhin

2017-WordPress-Hosting-FB-PollShikoni sondazhin ose screenshotRekomandime për strehimin e elementëveShikoni sondazhin ose screenshotKorrik 2019 Rekomandim PritësShikoni sondazhin ose screenshotWordPress-Host-Poll-Aug-2018Shikoni sondazhin ose screenshotShared-Hosting-Poll-2017Shikoni sondazhin ose screenshot2019-Hosting-PollShikoni sondazhin ose screenshotGo-To-Hosting-CompanyShikoni sondazhin ose screenshotWordPress-Hosting-Poll-2017Shikoni sondazhin ose screenshotManaged-Hosting-PollShikoni sondazhin ose screenshotWooCommerce-Hosting-FB-PollShikoni sondazhin ose screenshot2016-Web-Hosting-PollShikoni sondazhin ose screenshotBest-WordPress-Hosting-Provider-PollShikoni sondazhin ose screenshotBest-Web-Hosting-2019-PollShikoni sondazhin ose screenshotSondazhi mikpritës miqësor i WPShikoni sondazhin ose screenshot2016-WordPress-Hosting-FB-PollShikoni sondazhin ose screenshotPritja e preferuar për ElementorShikoni sondazhin ose screenshot2018 Rekomandime PritëseShikoni sondazhin ose screenshotSondazhi i hostimit të WordPress Shtator 2018.pngShikoni sondazhin ose screenshotMenaxhuar-WordPress-Hosting-Poll-2017Shikoni sondazhin ose screenshot2019-pret-Poll-1Shikoni sondazhin ose screenshotHosting-Poll-For-SpeedShikoni sondazhin ose screenshotWordPress-Hosting-Poll-Qershor-1Shikoni sondazhin ose screenshotSiteGround-RekomandimiShikoni sondazhin ose screenshot2014-Managed-WordPress-Hosting-FB-PollShikoni sondazhin ose screenshotBest-Web-Hosting-Provider-PollShikoni sondazhin ose screenshotHosting-Poll-Feb-2019Shikoni sondazhin ose screenshotHosting-Rekomandimet-PollShikoni sondazhin ose screenshot

Bluehost vs SiteGround

Sondazhi i host-it të WordPress-itShikoni sondazhin ose screenshot

SiteGround ka 3 plane:

Planet Pritëse të SiteGround

Planet më të larta përfshijnë më shumë burimet e serverit (Faktori # 1 në udhëzuesin e optimizmit të WordPress). Ja grafiku i plotë i krahasimit, por GrowBig ju jep rreth 2 herë më shumë burime të serverit sesa StartUp, dhe GoGeek është pritje gjysmë e përkushtuar që të jep edhe më shumë. GrowBig dhe lart vjen me një migrim falas, skenë, caching e avancuar dhe aftësia për të pritur në internet shumë faqe. GoGeek vjen me mbështetje prioritare. Pritja e tyre në re është mjaft e rritjes së çmimeve në $ 80 / muaj.

Ju mund ta shihni këtë në faqe karakteristikash

SiteGround-Server-Resources-Krahasimi

Pyetjet e bëra më shpesh

&# X1f621; Causesfarë shkakton çështje CPU?

Kjo thjesht do të thotë që plani juaj i pritjes nuk mund të trajtojë konsumin e burimeve të faqes tuaj të internetit dhe plugin-it. Mënyra e vetme për të rregulluar këtë është rritja e CPU (azhurnimi i planit tuaj të pritjes) ose optimizimi i faqes tuaj të internetit dhe shtojcave për të konsumuar më pak CPU në mënyrë që ato të jenë brenda kufijve tuaj.

&# X1f621; A është problemi GoDaddy?

GoDaddy u vlerësua shumë dobët në Grupet e Facebook dhe janë një nga hostet më pak të rekomanduar në mesin e komunitetit WordPress. Domenet e tyre janë të mira, por serverët e tyre janë të mbipopulluar dhe të ngadaltë. Kjo është mjaft e njohur në mesin e komunitetit pritës.

&# X1f621; Cilat janë 3 mënyra të thjeshta për të rregulluar çështjet e CPU-së?

Përditësoni një version më të lartë PHP brenda llogarisë tuaj GoDaddy, hiqni çdo prizë të ngadaltë të ngarkimit dhe në fund, largohuni nga GoDaddy.

&# X1f621; Do të përmirësojë ndihmën e planit tim?

Mund të ketë, por ka pasur edhe shumë raporte të klientëve të GoDaddy që akoma marrin çështje të CPU kur ato modernizohen në një plan më të shtrenjtë të pritjes. Unë rekomandoj të optimizoni faqen tuaj të internetit, atëherë vetëm azhurnoni planet nëse akoma merrni gabime. Ose të eksploroni opsionet e tjera të pritjes.

&# X1f621; Si t’i gjej shtojcat e mia më të ngadalta?

Drejtoni faqen tuaj përmes GTmetrix dhe shikoni në skedën Ujëvara për të parë se cilat prej shtojcave tuaja i duhen më gjatë. Ju gjithashtu mund të përdorni plugin Query Monitor për të gjetur shtojca të ngadalta, dhe më në fund, të shmangni listën time të 65+ plugins të ngadaltë të zakonshëm.

Shpresoj se ky tutorial ishte i dobishëm! Më heq një rresht nëse keni pyetje.

Gëzuar,
mashkull

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map