Si të zvogëloni përdorimin e CPU-së në hostGator (kufijtë e brezit të bandës / goditja Cila është shkaku i shërbimit 503 të gabimeve të padisponueshme)

Kufijtë e brezit të bandës ndodhin kur plani juaj i pritjes nuk ka sa duhet burimet e serverit për të akomoduar shtojcat, imazhet, temën dhe gjëra të tjera që mund të shkaktojnë CPU të lartë. Ju mund të përdorni AWstats (e integruar në HostGator cPanel tuaj) dhe Shtojca Monitor Query për të gjetur burimin, por ky udhëzues përshkruan zgjidhjet më të zakonshme (kisha vetë mbipesha të CPU-së).


Vetëm një kokë lart, HostGator është i tmerrshëm. ata kufizojnë përdorimin e CPU-së dhe kanë kohë të ngadalta të reagimit të serverit. Vetëm shikoni në Sondazhet në Facebook ose lexoni disa biseda në WordPress Hosting Group Facebook. Ata janë në pronësi të EIG dhe kanë shkuar tërësisht në tatëpjetë. Nëse dëshironi të ndaloni të tejkaloni kufijtë e gjerësisë së bandës, ky udhëzues do t’ju ndihmojë, por unë do të kaloja te SiteGround ose Cloudways. E perdor SiteGround (ju mund të shikoni GTmetrix time /Pingdom raportoni me <1 herë ngarkesë).

1. Përditësoni në PHP 7.2

Përditësimi në PHP 7.1 ose 7.2 mund ta bëjë faqen tuaj dukshëm më të shpejtë, ndërsa zvogëlon përdorimin e CPU. Kjo është veçanërisht e vërtetë nëse nuk i keni përditësuar versionet PHP për pak kohë (ose nuk e keni bërë kurrë atë).

Hapi 1: Në HostGator cPanel tuaj, zgjidhni Zgjedhësin PHP.

Hostgator-PHP-Selector

Hapi 2: Zgjidhni një version të ri PHP (sa më i lartë, aq më shpejtë).

Përmirësimi PHP i hostGatorit

Hapi 3: Kontrolloni faqen tuaj për gabime. Nëse shihni gabime, shanset janë që po ekzekutoni shtojca që nuk janë në përputhje me versionin më të ri të PHP. Në këtë rast, drejtoni Shtojca Kontrollues i përputhshmërisë PHP për të parë cilat shtojca janë të papajtueshme. Ju ose duhet të fshini këto shtojca (dhe t’i zëvendësoni me shtojcat që mirëmbahen më mirë) ose t’i ktheheni versionit të mëparshëm të PHP.

PHP-Compatibility-Checker

Hapi 5: Shijoni faqen tuaj të internetit e cila duhet të jetë shumë më e shpejtë.

Shenjat e PHP të WordPress

2. Burimet jashtë ngarkimit për të ClNflare CDN

offloading skedarë të rëndë për në Cloudflare 200+ qendra të të dhënave zvogëlon shumë ngarkesën në serverin tuaj. CDN e Cloudflare është falas dhe mjaft e thjeshtë për tu vendosur, thjesht ndiqni këto udhëzime më poshtë.

Hapi 1: Regjistrohu për Cloudflare (plan falas).

Hapi 2: Drejtoni skanimin dhe përfundimisht do të vini në një faqe me 2 servera emrash.

CloudFlare-Nameservers

Hapi 3: Hyni në llogarinë tuaj HostGator > domains > Opsioni i ingranazheve > Ndrysho emrat e emrave.

Hapi 4: Zëvendësoni serverat e emrave të HostGator me ato që Cloudflare ju ka siguruar.

Emrat e hostGatorit

3. Kontrolloni API për rrahjet e zemrës në WordPress

APP për rrahje zemre të WordPress shkon automatikisht në sfondin e panelit tuaj të administratorit. Ai tregon njoftime për plugin në kohë reale, kur përdoruesit e tjerë janë duke redaktuar një postim dhe detyra të tjera të uritur nga burimet. Kjo gjeneron një kërkesë çdo 15-30 sekonda, kështu që është më mirë që ta çaktivizoni atë për të kursyer në gjerësi bande. Instaloni Shtojca Kontrolli i rrahjeve të zemrës dhe vendoseni në vitet 60, ose më mirë, çaktivizoni atë plotësisht.

Disa plugins cache si Rocket WP kanë një mundësi për kontrollin e rrahjeve të zemrës.

WP-Rocket-Heartbeat-Control

4. Pastroni bazën e të dhënave tuaja

Një bazë e të dhënave e fryrë mund të ngadalësojë faqen tuaj të internetit dhe gjithashtu të konsumojë bandwidth. Instaloni Shtojcë WP-Optimizoni dhe planifikoni që ajo të funksionojë çdo 1-2 javë, duke e mbajtur bazën e të dhënave tuaja të këndshme dhe të pastër.

WP-Optimizoni bazën e të dhënave të pastër

5. Përdorni një Plugin të Madh për Cache

Të tre janë shumë të rëndësishëm:

 • nëse jeni duke përdorur një plugin cache
 • plugin cache që po përdor
 • nëse cilësimet janë konfiguruar në mënyrë optimale

Nëse mund të përballoni 49 dollarë në vit, Raketë WP u vlerësua shtojca # 1 e cache në sondazhe të shumta në Facebook. Kjo sepse vjen me shumë karakteristika që shumica e shtojcave të cache nuk i shihni (shiko më poshtë). Përndryshe, do t’ju duhet të instaloni rreth 6 shtojca shtesë për të marrë këto karakteristika, kur WP Rocket i ka të gjitha ato të integruara, duke zvogëluar numrin e shtojcave në faqen tuaj. Nëse përdorni një tjetër plug cache, do të doni të hulumtoni se cilat karakteristika shfaqin plugin specifik për cache, atëherë instaloni këto shtojca nëse nuk i mbështet ato.

 • Pastrimi i bazës së të dhënave (e integruar në Rocket WP, ose përdorimi) WP-Optimizim)
 • Kontrolli i rrahjeve të zemrës (i integruar në Rocket WP, ose përdorimi) Kontrolli i rrahjeve të zemrës)
 • Imazhe / video me ngarkesë dembel (të integruar në Rocket WP, ose përdorni) WP YouTube Lyte)
 • Pritni Google Analytics lokalisht (të integruar në WP Rocket, ose përdorni CAOS Për Analitikë)
 • Pritini Fonts Google në vend (i integruar në Rocket WP, ose përdorni) CAOS Për Fonts, ose SHGF)
 • Integrimi me Cloudflare + CDN-të e tjera (të integruara në WP Rocket, ose përdorimi) CDN Enabler)

Sondazhi më i mirë i plug cache 2016

Sondazhi i plugins cache 2019

Rocket Swift vs WP

Sondazhi i plugëve të cache 2016

Sondazhi më i mirë i shtojcave të cache 2018

raketë wp vs w3 totla cache

WP Rocket ka më shumë karakteristika sesa shtojcat e tjera të cache:

WP-raketë-Features

Nëse nuk mund të përballoni WP Rocket, unë rekomandoj ose Performanca e shpejtë ose Cache më e shpejtë e WP.

6. Konfiguroni Cilësimet e Pluginit Optimal të Cache

Kam shkruar mësime për shtojcat më të njohura të cache. Shtë shumë e rëndësishme t’i konfiguroni këto në mënyrë optimale … edhe 1 vendosje e thjeshtë (psh. Cache objekt) mund të ndikojë shumë në kohën e ngarkesës.

 • WP Rocket Tutorial (premium i rekomanduar)
 • Tutorial i Shpejtësisë së Performancës (rekomandohet falas)
 • Tutoriali më i shpejtë i cache i WP
 • W3 Tutorial Total Cache
 • Tutorial WP Super Cache
 • Autoptimize Tutorial

7. Eleminoni shtojcat e larta të CPU-së

Shumë shumë shtojca (ose 1 shtojcë të vetme të lartë të CPU-së) mund të përdorin gjerësinë e bandës. Shtojcat e zakonshme të larta të CPU-së përfshijnë ndarjen sociale, statistikën, rezervën, bisedën live, ndërtuesit e faqeve dhe shtojcat postare të lidhura. Ju ose duhet t’i fshini, t’i zëvendësoni me shtojcë të lehta (mund t’ju duhet të bëni hulumtime), ose do t’ju duhet një plan pritës me burime të mjaftueshme të serverit për t’i akomoduar ato. Faleminderit Ivica nga WordPress Speed ​​Up Facebook Group për fillimin e kësaj listë.

 1. AddThis
 2. Monitorimi i Mashtrimit të Klikoni AdSense
 3. Kalendari i Ngjarjeve Gjithë në Një
 4. Rezervë Buddy
 5. Ndërtues kastor
 6. Faqet më të mira të WordPress në Google XML
 7. Kontrollues i lidhjeve të thyer (përdorni Kontrollin e linkut Dr.)
 8. Kontakt i vazhdueshëm për WordPress
 9. Formulari i kontaktit 7
 10. Postime të ndërlidhura kontekstuale
 11. Lidhje automatike Digi
 12. Sistemi i komenteve disqus
 13. Ndërtues Divi
 14. Rrjet thelbësor
 15. Shikoni listën e plotë të 65 shtojcave të ngadalta

Ju gjithashtu mund të përdorni skedën GTmetrix Waterfall (ose Monitor Query) për të gjetur shtojcat tuaja më të ngadalta:

Plugin i ngadaltë i WordPress

Nëse planifikoni të përdorni plugins të uritur nga burimet, do të keni nevojë të pashmangshme të azhurnoni planin tuaj HostGator ( plan biznesi është më mirë, VPS-ja e tyre është edhe më e mirë, por nëse po i shpenzoni ato para, do të jeni më mirë me SiteGround, Cloudways, Kinsta, ose WP Engine).

8. Eliminimi i Burimeve të Jashtme

Burimet e jashtme janë pothuajse të pashmangshme. Duke përfshirë një video në YouTube, një cicërimë, duke përdorur një shtojcë sociale që lidhet me Facebook, Google Fonts, duke ekzekutuar AdSense … këto do të gjenerojnë kërkesa shtesë dhe ka të ngjarë të shfaqen në raportet tuaja GTmetrix / Pingdom. Këtu janë disa këshilla të shpejta:

Paraprakisht Kërkesat DNS
Në rastet kur duhet të përdorni burime të jashtme, mund t’i parapërgatitni ato. Kjo i ndihmon shfletuesit t’i parashikojnë ato dhe i ngarkon më shpejt. Luke krijoi një listë të bukur të domenet e përbashkëta për të paravendosur përfshirë Google Maps, Fonts, Analytics, YouTube (kur futni video), Disqus dhe më shumë.

Tërhiq paraprakisht-DNS-Kërkesat-List

WP Rocket ka një mundësi për prefeksion:

Tërhiq paraprakisht-DNS-Kërkesat

Përndryshe ju mund ta shtoni atë në kokën tuaj:

9. Shërbeni imazhe me shkallë

Nëse e shihni shërbejnë gabime të figurave të shkallëzuara në GTmetrix, kjo do të thotë që ju duhet të ndryshoni përmasat e mëdha të imazheve. GTmetrix ju tregon se cilat imazhe duhet të ndryshohen në madhësi dhe dimensionet e tyre të sakta, por ajo tregon vetëm imazhe të paautorizuara për faqen e vetme që provoni. Nëse keni përmasa të përbashkëta të imazhit (rrëshqitës, widget, karusel, imazhe të blogut të plotë), mund të krijoni një fletë mashtrimi me të gjitha dimensionet e tyre. Pastaj prerni / ndryshoni madhësinë e imazheve përpara se t’i ngarkoni ato. Kjo mund t’ju ​​kursejë kohë dhe CPU.

Shërbyer imazhe të shkallëzuara

10. Compress pa humbje Imazhe

Kjo do të thotë që ju duhet të kompresoni ato pa humbje (ShortPixel është e madhe). Vendosni nivelin e ngjeshjes, pastaj optimizoni disa imazhe në bibliotekën tuaj të mediave për t’u siguruar që jeni të kënaqur me cilësinë. Nëse po, mund të përmirësoni pjesët më të mëdha të imazheve dhe automatikisht të kompresoni imazhet pas ngarkimit.

Zgjedh-images-gtmetrix

11. Blloko bllokimet e spamit

Këto janë mënyra më të zakonshme nga sa mendoni.

compute.amazonaws.com po godiste faqen time çdo 3 sekonda dhe po kullonte CPU-në në asgjë. Nëse nuk e keni kontrolluar të shihni se cilat bote po godasin faqen tuaj, unë 100% do ta bëja këtë.

instaloj Wordfence dhe përdorimi i tyre raporti i trafikut të drejtpërdrejtë për të parë të gjitha botët që godasin faqen tuaj në kohë reale.

Live-Traffic-Raport-Wordfence

Shkruajini të gjithë emrat e hosteve që duken të dyshimtë dhe goditen shpesh në faqen tuaj. Google ato dhe shikoni nëse njerëzit e tjerë po i raportojnë ata si spam. Nëse po, shkoni te Parametrat e Bllokimit të Wordfence (mund të përdorni gjithashtu Rregullat e firewall-it në cloud) dhe bllokoni bots spam këtu. Sigurohuni që të përdorni një asterisk për të bllokuar të gjitha variacionet e asaj bot. Kontrolloni regjistrin tuaj të bllokimit dhe shikoni që bots të bllokohen. Nëse faqja juaj po goditej shpesh nga spam bots, kjo mund të kursejë shumë bandwidth.

Wordfence-bllokimin-Rregulla

Wordfence gjithashtu ka cilësimet e kufizimit të vlerësimit. Kjo kufizon / bllokon zvarritësit (dhe njerëzit) nga bërja e kërkesave të tepërta, bllokon zvarritësit e rremë të Google dhe përmirëson sigurinë në 404 faqe. Cilësimet më poshtë janë të njëjtat që rekomandohen nga Wordfence në faqen e tyre të kufizimit të normës.

Wordfence-Rate-Kufizimi

Një tjetër alternative, është thjesht instalimi i Shtizë Blackhole For Bad Bots.

Blackhole për Bad Bots

12. Aktivizoni Mbrojtjen e Hotlink

Mbrojtja e Hotlink parandalon njerëzit që të kopjojnë juaj imazhe dhe ngjitur ato e tyre uebfaqe, e cila konsumon gjerësinë e bandës pasi që ju jeni akoma duke pritur ato imazhe. Kjo zakonisht ndodh vetëm nëse faqja juaj në internet ka imazhe me cilësi të lartë (p.sh. fotografia). Ndiqni këto udhëzime:

 1. Hyni në cPanel dhe klikoni Mbrojtjes HotLink.
 2. Sigurohuni që emri i domain që dëshironi të mbroni është në kutinë e quajtur “URL për të lejuar hyrjen”.
 3. Në kutinë e quajtur “Blloko qasjen e drejtpërdrejtë për këto shtesa”, jepni shtesat për të cilat dëshironi të bllokoni.
 4. Ne ju sugjerojmë të kontrolloni kutinë për “Lejo kërkesa të drejtpërdrejta”.
 5. Kalo kutinë “Kërkesë për ridrejtim në këtë URL” dhe goditi Submit.

Cloudflare gjithashtu ka një mundësi për mbrojtja e linjës lidhësecilësimet e mburojës së skrapit:

Mbrojtja e Hotlink-ut në cloud

13. Kontrolloni AWstats për të gjetur burimin e lartë të CPU

AWstats është ndërtuar në pjesën e statistikave të HostGator cPanel tuaj dhe mund të ju ndihmojë të identifikoni burimin e CPU të lartë. Kjo ju tregon saktësisht se sa gjerësia e bandës harxhohet nga bots, imazhe dhe elementë të tjerë. Mos harroni, ju mund të bllokoni bots spam me Wordfence ose plugin Blackhole For Bad Bots dhe mund të optimizoni imazhet tuaja duke përdorur mjete si GTmetrix dhe ShortPixel.

Robots-Spiders-Bandwidth

14. Kontrolloni Kohët e Reagimit të Serverit

Koha e ngadaltë e reagimit të serverit nuk është asnjëherë e mirë për CPU, kohën e ngarkesës ose ndonjë gjë tjetër. Drejtoni faqen tuaj Insajtimet e Google PageSpeed dhe kontrolloni nëse përmirësoni kohën e përgjigjes së serverit shfaqet në raportin tuaj.

Kohët e reagimit të CPU dhe serverit shkojnë paralelisht. Nëse e kaluat tutorin tim dhe akoma keni përdorim të lartë të CPU-së në HostGator, me siguri e dini se cili është problemi – është HostGator.

Ulni kohën e përgjigjes së serverit

15. Merrni Hosting Better

HostGator thith.

Ata u vlerësuan shumë dobët në sondazhet në Facebook dhe njerëzit vazhdimisht ankohen për kohërat e tyre të ngadalta të reagimit të serverit, kufijtë e brezit të bandës, dhe natyrisht mbështetjen dhe keqtrajtimin e tyre..

E perdor SiteGround dhe kam 200 herë përgjigje me rezultate 100% GTmetrix dhe .4s Koha e ngarkesës Pingdom. Bëni një kontroll të hostimit, ekzekutoni testet tuaja ose klikoni nëpër faqet e mia të shpejta të ngarkimit. Ata u vlerësuan si host 1 në 26 sondazhet në Facebook dhe janë botë më të mirë se EIG (Bluehost, Hostgator), GoDaddy, dhe pritës të tjerë që paketojnë shumë njerëz në të njëjtin server. Ka pasur shumë njerëz Kush emigruar dhe postuar rezultatetFacebook dhe Cicëroj. cicërimë pas cicërimë, post pas post, sondazh pas sondazh pas sondazh, do të presë më shpejtë fix koha e ngadaltë e reagimit. ata janë rekomanduar nga WordPress, bëj migrime falas, dhe unë i përdor ato plan gjysëm i përkushtuar.

2019 Sondazhi i hostimeveShikoni sondazhin2017-WordPress-Hosting-FB-PollShikoni sondazhin ose screenshotRekomandime për strehimin e elementëveShikoni sondazhin ose screenshotKorrik 2019 Rekomandim PritësShikoni sondazhin ose screenshotWordPress-Host-Poll-Aug-2018Shikoni sondazhin ose screenshotShared-Hosting-Poll-2017Shikoni sondazhin ose screenshot2019-Hosting-PollShikoni sondazhin ose screenshotGo-To-Hosting-CompanyShikoni sondazhin ose screenshotWordPress-Hosting-Poll-2017Shikoni sondazhin ose screenshotManaged-Hosting-PollShikoni sondazhin ose screenshotWooCommerce-Hosting-FB-PollShikoni sondazhin ose screenshot2016-Web-Hosting-PollShikoni sondazhin ose screenshotBest-WordPress-Hosting-Provider-PollShikoni sondazhin ose screenshotBest-Web-Hosting-2019-PollShikoni sondazhin ose screenshotSondazhi mikpritës miqësor i WPShikoni sondazhin ose screenshot2016-WordPress-Hosting-FB-PollShikoni sondazhin ose screenshotPritja e preferuar për ElementorShikoni sondazhin ose screenshot2018 Rekomandime PritëseShikoni sondazhin ose screenshotShikoni sondazhin ose screenshotMenaxhuar-WordPress-Hosting-Poll-2017Shikoni sondazhin ose screenshot2019-pret-Poll-1Shikoni sondazhin ose screenshotHosting-Poll-For-SpeedShikoni sondazhin ose screenshotWordPress-Hosting-Poll-Qershor-1Shikoni sondazhin ose screenshotSiteGround-RekomandimiShikoni sondazhin ose screenshot2014-Managed-WordPress-Hosting-FB-PollShikoni sondazhin ose screenshotBest-Web-Hosting-Provider-PollShikoni sondazhin ose screenshotHosting-Poll-Feb-2019Shikoni sondazhin ose screenshotHosting-Rekomandimet-PollShikoni sondazhin ose screenshot

Bluehost vs SiteGround

Sondazhi i host-it të WordPress-itShikoni sondazhin ose screenshot

Njerëzit zakonisht migrojnë sepse e tyre teknologjia e shpejtësisë mund të përmirësohet kohët e reagimit të serverit me sekonda të shumta. Këtu janë disa njerëz që migruan në SiteGround dhe postuan rezultatet e tyre.

Kalimi në sitin e rrethit

Migrimi i kohës me ngarkesën në sit

Bluehost në SiteGround GTmetrix

HostGator të SiteGround

SiteGround GTmetrix

SiteGround Google PageSpeed ​​Insights

100 Nota Perfect në SiteGround

Zanafilla e SiteGround

Shpejtësia e dorëzuar nga SiteGround

Raporti i SiteGround GTmetrix

Koha e zvogëluar e ngarkesës me SiteGround

Koha e re e reagimit të faqes së re

HostGator To SiteGround Migrimi

SiteGround Times Response Times On Joomla

Kaloi në SiteGround Hosting

SiteGround Rocket Imagify Combo

Joomla GTmetrix Në SiteGround

SiteGround FaqeSpeed ​​Insights

SiteGround Në Joomla

Koha e zvogëluar e ngarkesës në SiteGround

SiteGround Hosting i Shpejtë

Rezultatet e reja të Pingdomit në SiteGround

Koha e re e reagimit të faqes së re

Përmirësimi i Kohës së Përgjigjes së SiteGround

Unë jam i tyre plani gjysëm i përkushtuar GoGeek me një kohë ngarkese prej 0,5s në GTmetrix…

2019-GTmetrix-Report

OMM-On-SiteGround

SiteGround ka 3 plane:

SiteGround WordPress Hosting

Planet më të larta përfshijnë më shumë burimet e serverit (Faktori # 1 në udhëzuesin e optimizmit të WordPress). Ja grafiku i plotë i krahasimit, por GrowBig ju jep rreth 2 herë më shumë burime të serverit sesa StartUp, dhe GoGeek është pritje gjysmë e përkushtuar që të jep edhe më shumë. GrowBig dhe më vjen me një migrim falas, skenë, caching të përparuar dhe aftësi për të pritur faqe të shumta në internet. GoGeek vjen me mbështetje prioritare. Pritja e tyre në re është mjaft e rritjes së çmimeve në $ 80 / muaj.

Ju mund ta shihni këtë në faqe karakteristikash

SiteGround-Server-Resources-Chart

Lexoni për veten tuaj:

Koha e reagimit të serverit HostGator

Reagime të HostGatorit

Hostgator-vs-SiteGround

Hostgator-To-SiteGround

Favorite-Web-Host

Pyetjet e bëra më shpesh

&# X2705; Farë shkakton CPU të lartë?

CPU e lartë zakonisht shkaktohet nga një server i ngadaltë, shtojcat e uritur nga burimet, një rritje e trafikut të faqes në internet, duke mos përdorur një CDN dhe faqet e internetit që nuk janë optimizuar për shpejtësinë.

&# X2705; Si e ulni CPU-në?

Azhurnoni në versionin më të lartë të disponueshëm PHP në HostGator cPanel tuaj, konfiguroni një plug cache (Unë rekomandoj WP Rocket), instaloni CDN falas të Cloudflare, instaloni shtojcën e Kontrollit të rrahjeve të zemrës, pastroni bazën e të dhënave tuaja me WP-Optimize dhe konsolidoni shtojcat tuaja.

&# X2705; Cilat janë kufijtë e CPU-së të HostGator-it?

Në faqen e Burimeve të CPU të HostGator, ata kursen se kanë një kufi të përdorimit të CPU 25%, dhe që ju mund ta tejkaloni këtë kufi për jo më gjatë se 90 sekonda.

&# X2705; A është problemi HostGator?

HostGator u vlerësua dobët në sondazhet në Facebook dhe është i njohur për serverët e ngadaltë nëse bëni hulumtimin tuaj në Facebook Groups. Shikoni njerëzit që kanë shpërngulur nga HostGator në hoste të tjerë dhe do të shihni se ka përfundimisht mundësi më të mira.

&# X2705; A do të ndërpresin hostet komutues problemin e CPU?

Hostdo host ka kufijtë e CPU-së. Ju duhet të mësoni se sa CPU vjen me planin tuaj të ri potencialisht të ri të pritjes dhe ta krahasoni atë me planin aktual aktual të HostGator. Nëse ka më shumë, duhet ta rregullojë çështjen.

Shpresoj që kjo të ndihmoi.

Gëzuar,
mashkull

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map