SiteGround WordPress Hosting Review: # 1 värd i 34+ Facebook-undersökningar (mycket snabbt för delad hosting) Men förnyelsepriserna är höga

Som en super dotterbolag till Siteground, Jag har hänvisat tusentals människor till dem.


Men det är också mitt ansvar att varna människor om nackdelarna (förnyelsepriser och CPU-överskott) och försöka hålla mina recensioner så opartiska som möjligt. Det är därför du ser saker som Facebook-enkäter, Tweets, och Reddit svarar i denna SiteGround-värdering av WordPress-värd.

SiteGround var så nära den perfekta värden som du kunde få – hastighet, drifttid, support, funktioner och prissättning var fenomenal. Till denna dag har jag det <200 ms server svarstid och en fantastisk GTmetrix och Pingdom-rapport. Min WordPress-webbplats laddas vansinnigt snabbt (klicka på mina sidor om du vill) och har bara gått ner en gång på 2 år – i cirka 3 minuter.

Men sedan … de höjde sina förnyelsepriser.

Killar, detta var oundvikligt! Bra, snabbt, billigt – välj 2. SiteGround ville inte överfylla sina servrar som EIG + GoDaddy, och de har fortfarande det bästa stödet i branschen. Deras team arbetar ständigt med att släppa nya funktioner som gör kundens webbplatser snabbare och säkrare, vilket du kan se på deras Facebook sida. Få värdar gör detta som SiteGround.

Detta gjorde alternativ som Cloudways DigitalOcean mer tilltalande som hanteras molnhotell (snabbare än delad) och börjar på $ 10 / månad. De flesta som lämnar SiteGround går till Cloudways. Så är du villig att betala för en förstklassig värd med höga förnyelsepriser men bra hastighet / support / upptid? Eller vill du ha ren hastighet (men medioker support) på en hanterad molnplattform mot en fast avgift på Cloudways? Det här är de bästa 2 alternativen i detta prisklass.

Vad du än gör, undvik EIG, GoDaddy och andra billiga värdar – även A2 Hosting är ett stort steg under SiteGround. Som en WordCamp-talare en gång sa, borde du betala lika mycket för att vara värd som för en räkormiddag. En räkor middag på $ 4 kommer att göra dig sjuk. En middag på $ 20 kommer att vara bra.

TLDR; SiteGround är bra under de första 1-3 åren av kampanjpriset, men det blir dyrt och vissa människor flyttar till DigitalOcean på Cloudways som hanteras molnvärd och ännu snabbare än SiteGround. Kinsta är ett annat bra alternativ. A2 Hosting är den billigaste, anständiga värdleverantören, men är ingenstans nära så bra som SiteGround, Cloudways eller Kinsta, som vanligtvis rankas som de 3 bästa värdarna under senaste årets Facebook-undersökningar. Gör din forskning och gå med i WordPress Hosting Facebook Group för att undvika affiliate-fällor och få opartiska åsikter.

1. Ja, jag använder SiteGround

Jag granskar bara vad jag faktiskt använder.

OMM-On-Siteground

2. # 1 rankad värd i 34 Facebook-omröstningar

Många av dessa togs i slutna grupper. Om du vill se de offentliga, här är de: # 1, # 2, # 3, # 4, # 5, # 6, # 7, # 8, # 9, # 10, # 11, # 12, # 13, # 14. För att se de privata omröstningarna, klicka på varje skärmdump och gå med i gruppen. Många av dem togs av WordPress Hosting Facebook Group som har över 12 000 medlemmar och förbjuder affiliate-länkar och självpromotering. Du kan kolla in andra värdrelaterade konversationer på sociala medier i A + feedback-avsnitt.

Juli 2019 värdrekommendation

Rekommendationer för Elementor Hosting

2017-Wordpress-värd-FB-Poll

Rekommendation för webbhotellrekommendation

Wordpress-Host-Poll-Aug-2018

Delad hosting-Poll-2017

2019-värd-Poll

Go-To-Hosting-Company

Wordpress-värd-Poll-2017

Managed-Hosting-Poll

WooCommerce-Hosting-FB-Poll

2016-Web-Hosting-Poll

Bäst-Wordpress-värd-Provider-Poll

Bäst Webbhotell-2019-Poll

SiteGround vs Bluehost Facebook Poll

WP Friendly Hosting Poll

Rekommendationer för värd för 2018

Favorithotell för Elementor

2016-Wordpress-värd-FB-Poll

WordPress Hosting Poll

Managed-Wordpress-värd-Poll-2017

2019-Hosts-Poll-1

Värd-Poll-For-hastighet

Wordpress-värd-Poll-juni-1

Siteground-rekommendation

2014 förvaltade-Wordpress-värd-FB-Poll

Bäst Webbhotell-Provider-Poll

Värd-Poll-Feb-2019

Hosting-Rekommendationer-Poll

Siteground-vs-Bluehost-Twitter-Poll

Bluehost vs SiteGround

Utvärdering av WordPress webbhotell

3. Godkänd av Yoast, WordPress, Ivica

Yoast använder SiteGround:

Yoast-on-Twitter-We-bara kopplade till Siteground

Rekommenderat av WordPress:

Siteground-rekommenderas-wordpress-värd

Och av Ivica som driver WordPress påskynda Facebook-gruppen med 15 000+ medlemmar.

WordPress-Speed-Up rekommenderade verktyg

Många har redan tagit Ivicas förslag.

Godaddy till SiteGround Migration

4. Människor som migrerade och publicerade sina resultat

När jag letar efter hosting är hastighet min prioritet # 1. Jag vill veta att om jag byter värd borde min belastningstid förbättras. Och uppriktigt sagt vill jag inte se resultat från en anknytning som uppenbarligen är partisk, men vanliga kunder som publicerade dem offentligt. Här är personer som migrerade till SiteGround och publicerat resultat. Du kan klicka på varje bild för att se Tweet direkt på Twitter.

Byt till SiteGround

SiteGround Load Time Migration

Bluehost till SiteGround GTmetrix

HostGator till SiteGround

SiteGround GTmetrix

SiteGround Google PageSpeed ​​Insights

SiteGround GoGeek-laddningstid

100 perfekt poäng på SiteGround

Hastighet levererad av SiteGround

SiteGround Genesis

SiteGround GTmetrix-rapport

Minskade belastningstider med SiteGround

Nya svarstider för SiteGround

HostGator till SiteGround-migrering

SiteGround-svarstider på Joomla

Bytta till SiteGround Hosting

SiteGround Rocket Imagify Combo

Joomla GTmetrix On SiteGround

SiteGround PageSpeed ​​Insights

SiteGround-bloggmigrering

SiteGround On Joomla

SiteGround Speedy Hosting

Minskade belastningstider för SiteGround

Nya Pingdom-resultat på SiteGround

Ny SiteGround-responstid

SiteGround-svarstidsförbättring

5. 80 ms server svarstider

Den enda saken Google PageSpeed ​​Insights är bra för mäter server svarstider (KPI för värdhastighet). Google rekommenderar svarstider av <200 ms, så jag tar 80 ms hela dagen.

Serverens svarstid

TTFB (tid till första byte) är en annan indikator på “en webbservers reaktionsförmåga.” Kolla din in bytecheck.com eller fliken GTmetrix Timings. Det borde vara <500 ms (<200ms är bättre).

Tid till första byte

GTmetrix Time To First Byte

Högre SiteGround-planer kommer med mer serverresurser (detta visas på deras funktioner sida) och är vad som kommer att förbättra responstiderna. Med andra ord får du sätt du betalar för. Deras semi-dedikerad GoGeek-plan kommer med ungefär 4x fler serverresurser än vanlig delad hosting och ger dig de bästa responstiderna från deras delade planer. Du kan optimera din webbplats allt du vill, men serverns svarstider styrs främst av din webbhotell.

Siteground-serverresurser-Jämförelse

6. <1s laddningstid + 100% GTmetrix-poäng

Det finns mer än 100% GTmetrix-poäng än värd, men det hjälper definitivt. Mina GTmetrix- och Pingdom-rapporter är ganska löjliga. Detta är ett levande bevis på att med en väloptimerad webbplats kan du få stora belastningstider och GTmetrix / Pingdom-poäng på SiteGrounds WordPress-värd.

Min GTmetrix-rapport:

2019-GTmetrix-Report

Min Pingdom-rapport:

2019-Pingdom-Report

7. PHP 7.3, Cloudflare, SG Optimizer For The Win

Siteground s hastighetsteknologi är en av de största anledningarna till att människor väljer dem. De använder en kraftfull kombination av NGINX-, HTTP / 2-servrar, SSD: er, PHP 7.3, 1-klicks Cloudflare-aktivering och deras SG Optimizer-plugin som hanterar cache, minifiering och mer.

Siteground-Speed-teknik

PHP 7.3 – SiteGround är alltid en av första värdar för att släppa nya PHP-versioner som gör att din webbplats laddar mycket snabbare. Många värdar släppte inte PHP 7 förrän 2018, och GoDaddy debiterade faktiskt kunder för att uppgradera. Du behöver inte oroa dig för något av det med SiteGround.

CloudFlare – aktivera Cloudflares gratis CDN med 1-klicka i SiteGrounds cPanel, det enklaste sättet att utnyttja deras 200+ datacenter och minska det geografiska avståndet mellan din server och besökare. Detta gör att beslutet ”vilket datacenter att välja” inte är lika viktigt.

SG Optimizer – De gjorde stora uppdateringar av sitt SG Optimizer-plugin som har bra recensioner på WordPress.org. Inte bara använder den cachning på serversidan (snabbare än den filbaserade cachningen som används av de flesta cache-plugins), men nu erbjuder den också minifiering, gzip-komprimering, borttagning av frågesträngar, lat laddning, bildoptimering och mer. Det är nu jämförbart med WP Rocket.

8. Gratis migrering med GrowBig+

SiteGround kommer migrera din första webbplats gratis med deras GrowBig-plan eller högre. Jag har utnyttjat detta på flera webbplatser och migreringen gick alltid smidigt utan driftstopp eller fel, eftersom deras tekniker hanterar det felfritt. De har också en migreringsverktyg.

SiteGround gratis webbplatsöverföring

9. Stöd är fenomenalt

SiteGrounds stöd har alltid varit förstklassigt, och de berömmer ständigt för det på Facebook och Twitter. De flesta värdar som erbjuder billig värd har inte det snabba, personliga, dygnet-runt-stöd du får med SiteGround. Jag har kontaktat dem via telefon, livechatt och supportbiljetter. Varje gång löstes mina frågor med detaljerade svar och inga uppsägningar. Deras GoGeek-plan har prioriterat stöd (snabbare), men du behöver ärligt talat inte ens. Du kan komma in i livechatt inom 30 sekunder, en biljett besvaras på 10 minuter och i telefon med någon lika snabbt. SiteGround har alltid varit känt för stort stöd.

SiteGround-rekommendation

SiteGround Support Feedback

SiteGround Twitter-rekommendation

10. Pågående säkerhetsuppdateringar

SiteGround använder Linux-containrar och kontoisolering för att förhindra att andra webbplatser på din server påverkar din, plus pågående korrigeringar och säkerhetsövervakning. Naturligtvis bör du ändra ditt generiska Admin-användarnamn och installera ett plugin som Wordfence, men SiteGround kommer att göra sin del. Deras utvecklingsteam ser hela tiden till att din webbplats inte påverkas av hot som (om din webbplats någonsin har hackats) du vet hur viktig den är.

SiteGround-säkerhetsuppdateringar

Så här skyddar SiteGround din webbplats (listad på funktioner sida):

Siteground-Wordpress-Security

11. Con: CPU-överskott

SiteGround verkställer strikt CPU-gränser. Detta innebär att om din webbplats / plugins överskrider dina månatliga resursgränser, kommer SiteGround att skicka varningar för dig och så småningom stänga av din webbplats. Det bästa sättet att förhindra detta är att göra optimeringar i förväg (med hjälp av tips nedan) och kontakta support som gärna hjälper dig. Det här är den största begränsningen av SiteGround. Jag hade CPU-överskott på min egen webbplats och kunde fixa dem med hjälp av tips nedan.

Siteground-cpu-satsad

Hur man undviker SiteGrounds CPU-överskott:

 • Använd deras SG Optimizer-plugin (inte W3 Total Cache)
 • Använd Hjärtslagskontroll och WP-Optimera plugin
 • Blockera dåliga bots med hjälp av Blackhole för Bad Bots-plugin
 • Håll din PHP-version uppdaterad (jag rekommenderar PHP 7.2)
 • Eliminera / ersätta plugins med hög CPU med lätta plugins
 • Aktivera Cloudflares CDN i deras cPanel för att ladda ner resurser
 • Ta bort oanvända plugins, teman och rensa upp WP Admin-panelen
 • Optimera bilder (ändra storlek på stora bilder i GTmetrix) och använd ShortPixel

12. Con: Förnyelsepriser är branta

Du kan få 1-3 års SiteGround-kampanjpris. När det är dags att förnya betalar du det vanliga priset, som är ungefär 3x promo-priset. Det är därför idealiskt att du skulle köpa tre år av deras hosting på förhand. Ja, det är ett åtagande, men du hittar inte ett bättre värde än SiteGrords kampanjpriser. De är världar bättre än GoDaddy, EIG och andra värdar till det här priset. Det är också tre hela år med solid värd som ger dig tid att väga dina alternativ.

Prissättning för förnyelse av SiteGround

Övergång från SiteGround

SiteGround-förnyelsepriserna för höga? De flesta flyttar till Cloudways.
De flesta som lämnar SiteGround flyttar till Cloudways DigitalOcean som börjar på $ 10 / månad. Deras stöd är inte lika bra som SiteGround, men det är det hanterad molnvärd vilket är ännu snabbare än den delade värden på SiteGround. Titta igenom deras recensioner på Facebook, Twitter, Quora, Reddit och konversationer från WordPress Hosting Facebook Group – det är här bandvagnen kommer under 2019. När du väljer en Cloudways-plan kommer du att ha 5 serverval: DigitalOcean, Linode, Vultr, AWS och Google Cloud. DigitalOcean är i allmänhet det mest populära, snabbaste och mest kostnadseffektiva valet. Deras hastighetsteknologi använder dedikerade resurser (i motsats till CPU-begränsningar för delad värd), samt Memcached, Redis, Varnish, MainDB, PHP 7.3, SSD: er, NGINX och PHP-FPM. Cloudways gör det också gratis migrationer.

Cloudways DigitalOcean

Många medlemsförbund rekommenderar fortfarande SiteGround (jag var faktiskt en super affiliate för dem) men jag måste vara ärlig mot mina läsare. Cloudways är bara snabbare och billigare. Gör din forskning.

13. Översikt över funktioner

Du kan se alla dessa på SiteGround’s funktioner sida. Jag använder personligen deras iscensättning (som kommer med GrowBig +), Låt oss kryptera SSL och Cloudflare. Men de har mycket mer om det behövs.

 • Dagliga säkerhetskopior
 • 4 datacenter
 • e-handelsfunktioner
 • SG-Git (med GoGeek +)
 • Scenering (med GrowBig +)
 • Cloudflare, SG Optimizer, PHP 7+
 • Säkerhetskopior på begäran (med GrowBig +)
 • Automatiska WordPress-uppdateringar (valfritt)

Siteground-drag-sida

14. StartUp vs. GrowBig vs. GoGeek

Börja – bra för värd för en webbplats med låg trafik som inte använder WooCommerce eller kräver massor av serverresurser eller lagring. Men denna plan är lätt att växa ut och du kan hamna med CPU-överskott när du börjar få anständig trafik eller kör resurshungiga plugins. Jag skulle personligen aldrig använda den här planen, eftersom GrowBig bara är $ 2 / månad mer och kommer med fler funktioner och serverresurser. StartUp bör vara för hobbywebbplatser som bara börjar.

GrowBig – vara värd för flera webbplatser med cirka 2 gånger fler serverresurser än StartUp (vilket resulterar i snabbare belastningstider). Innehåller också alla 3 nivåer av cachning (statisk, dynamisk, memcacherad) vilket också resulterar i snabbare belastningstider. Fördubbla lagringsutrymmet, säkerhetskopieringar på begäran och iscensättning. Definitivt värt den extra kostnaden och jag tror är deras mest populära plan.

GoGeeksemi-dedikerad värd och är ungefär 4x snabbare än vanliga delade värdplaner. Bra för människor som vill ha en supersnabb webbplats men inte vill betala $ 80 / månad för deras molnhotell. Prioritetsstöd får dina frågor snabbare besvarade och inkluderar också PCI-kompatibla servrar om du kör e-handel såväl som SG-Git. En bra balans mellan delad och dedikerad hosting, men förnyelsepriset är ganska högt och liknar Kinsta.

Högre planer = fler serverresurser = snabbare webbplats – SiteGrounds GrowBig- och GoGeek-plan innehåller mer serverresurser vilket gör att din webbplats laddas snabbare (en nyckelfaktor i WordPres optimeringsguide). GoGeek är semi-dedikerad värd och är ungefär 4x snabbare än StartUp för $ 11,95 / månad, jämfört med en dedikerad server som kör $ 229 / månad eller deras moln värd för $ 80 / månad. Om hastighet är viktig för dig, gå med GrowBig eller GoGeek.

Du kan se skillnaden i serverresurser på SiteGround’s funktioner sida:

Siteground-resurser-diagram

15. Cloud Hosting

Siteground s moln värd börjar på $ 80 / månad, men till det priset är du bättre att använda Cloudways DigitalOcean. Som jämförelse får du för $ 80 / månaden du spenderar på SiteGround 2 CPU + 4 GB RAM, när du på Cloudways får 4 CPU + 8 GB RAM för samma pris. Om du betalar 40 $ + / månad och tittar på molnhosting är du bättre på Cloudways.

Siteground-Cloud-Hosting-planer

Cloudways Cloud Hosting

16. Dedikerade servrar

Jag har aldrig använt SiteGround’s dedikerade servrar men de har dem för $ 229 / månad. Detta är för webbplatser med hög trafik som behöver mycket resurser och är säker på att det gör din webbplats löjligt snabb. Jag har helt enkelt inte ärligt med erfarenhet av det (så jag kommer inte att ge något yttrande) men om det är som någon annan SiteGround-plan är jag säker på att det är legitimt. Kanske när jag når 10.000 besökare / dag kommer jag att ge den en virvel.

Siteground-dedikerade-servrar

17. cPanel Demo

Om du för närvarande inte är värd med SiteGround och vill se en cPanel-demo, Detta hjälper dig att utforska de olika alternativen när du köper en SiteGround-plan. Du hittar många funktioner som jag har gått igenom inklusive Cloudflare CDN, autoupdates, autoinstallers, iscensättning, backup, e-post, WordPress-verktyg som deras SG Optimizer-plugin och många andra funktioner.

SiteGround cPanel

18. Uptimes är faktiskt 99,99%

Egentligen var mina cirka 100% eftersom de senaste 2 åren, min webbplats bara gick ner en gång i cirka 3 minuter. SiteGround har enastående driftteknologi. Om du någonsin har upplevt interna serverfel, dåliga gateways, anslutningsfel och andra meddelanden när din webbplats går ner, bör du inte få dessa med SiteGround. De använder Linux-containrar, serverövervakning och säker kontoisolering så att din webbplats stannar uppe. Många WordPress-värdar säger 99,99% men levererar inte. SiteGround gör det och är en av de största anledningarna till att använda dem.

SiteGround Uptimes

19. Problemet med Bluehost, HostGator, EIG-företag

Visste du att Bluehost, HostGator, iPage, Site5, HostMonster och massor av andra värdföretag ägs av samma hemska företag (EIG)? Här är full lista men EIG är ökänt för att förvärva företag, skjuta upp anställda och helt förstöra företag genom att nedgradera hårdvara och packa fler kunder på samma server. Perfekt för EIG-vinster, inte för dig.

List-Of-EIG-Brands

EIG hatas i Facebook-grupper.

EIG-Facebook-Post

20. Hur du kan veta om din hosting går långsamt

Serverens svarstid – kör din webbplats igenom Google PageSpeed ​​Insights för att se om minska serverns svarstid visas i din rapport. Google rekommenderar en responstid på <200ms.

Minska responstiden för servern

TTFBtid till första byte mäter lyhördheten för din webbserver (värd). Kör din webbplats igenom bytecheck.com och idealiskt borde det vara <500ms, dock <200ms är ännu bättre.

Time-To-First-byte

Du kan också kontrollera TTFB i GTmetrix Tidsfliken …

GTmetrix-TTFB

21. Varför jag använder SiteGround

 1. Min GTmetrix + Pingdom rapporter talar för sig själva
 2. Mina sidor laddas direkt (klicka igenom dem om du vill)
 3. Snabb hastighetsteknologi (PHP 7.3, NGINX, SG Optimizer, CloudFlare)
 4. Rekommenderat av Yoast, WordPress, Ivica från WordPress påskynda
 5. Fri Låt oss kryptera SSL, lätt att använda cPanel, och funktioner för e-handel
 6. WordPress support är oslagbar även utan GoGeeks prioriterade support
 7. GrowBig kommer med iscensättning, mer lagring och fler serverresurser (bläddra ner till “vi fördelar de resurser du behöver” och håll muspekaren över server flik)
 8. GoGeek kommer med ännu fler serverresurser, lagring, prioriterat stöd
 9. Gratis migrationer, migrator plugin, och a 30-dagars pengarna tillbaka-garanti
 10. Massor av beröm på Reddit, Facebook-konversationer, Twitter, Trustpilot
 11. Massor av beröm på Facebook: # 1, # 2, # 3, # 4, # 5, # 6, # 7# 8, # 9, # 10# 11
 12. Många har redan migrerat och publicerat resultat på Twitter: # 1, # 2, # 3, # 4, # 5, # 6# 7, # 8, # 9, # 10, # 11, # 12, # 13, # 14, # 15, # 16, # 17, # 18, # 19, # 20, # 21, # 22, # 23, # 24, # 25, # 26, # 27, # 28, # 29, # 30, # 31, # 32, # 33, # 34, # 35, # 36, # 37

22. A + Feedback på Facebook och Twitter

Den pågående debatten mellan SiteGround vs. Cloudways fortsätter. Bortsett från prissättning är den största skillnaden SiteGround har bättre stöd, praktiskt taget inga driftstopp / slumpmässiga fel, använder cPanel och är lättare att integrera e-post. Cloudways tenderar att ha bättre prestanda (eftersom det hanteras molnhotell) men supporten är inte lika bra som SiteGround. Jag föreslår att jag når ut till Hristo Pandjarov (SiteGround community manager) eller Mustaasam Saleem Ansari (Cloudways community manager) och berätta för dem att du är värdkrav (och att jag skickade dig snälla), eller titta igenom åsikter i WordPress Hosting Facebook Group eftersom det är en tät gemenskap.

SiteGround-kundåterkoppling

SiteGround vs Cloudways Cloud Hosting

SiteGround-feedback

23. Vanliga frågor

&# X2705; Vad säger folk om SiteGround i Facebook-grupper?

SiteGround blev rankad som nummer 1 i många Facebook-omröstningar, men de har blivit slakta för sina höga förnyelsepriser, CPU-gränser och stöd som vissa påstår har gått neråt. För delad hosting är de fortfarande ett av de bättre alternativen särskilt jämfört med EIG.

&# X2705; Var finns SiteGrounds datacenter?

Chicago, Iowa, London, Amsterdam, Singapore och Australien. Men när du använder Cloudflares gratis CDN kommer detta att överföra 200 datacentrar till ditt nätverk gratis. Du kan aktivera detta i SiteGrounds instrumentpanel.

&# X2705; Vad handlar om deras förnyelsepriser?

SiteGrounds delade webbhotell kostar $ 3,95 / månad för deras lägsta StartUp-plan, $ 5,95 / månad för GrowBig och $ 11,95 / månad för deras högre nivå GoGeek-plan. Du får detta pris i 1-3 år, sedan priserna om tredubbla efter kampanjperioden löper ut.

&# X2705; Hur jämför de med Cloudways?

Cloudways är molnvärd medan SiteGround är delad värd. Cloudways är snabbare och billigare när du börjar betala cirka $ 35 + / månad. De är lite mer tekniska att installera, men de flesta som lämnar SiteGround går till Cloudways. Båda har bra recensioner på TrustPilot.

&# X2705; Hur begär du en gratis webbplatsöverföring?

För att begära en gratis webbplatsöverföring, logga in på ditt SiteGround-konto och öppna en supportbiljett. Du ser ett alternativ att begära en webbplatsöverföring.

&# X2705; Är SiteGround snabbt?

För delad värd är SiteGround en av de snabbaste värdarna där ute och använder SSD: er, PHP 7.4, Cloudflares CDN och SG Optimizer-plugin. Om du behöver en kraftfullare server kanske du vill leta någon annanstans efter molnhotell eftersom SiteGround börjar på $ 80 / månad.

Få värd från SiteGround

Jag hoppas att du hittade min SiteGround WordPress-värdegranskning användbar! Om du har några frågor kan du tappa mig en rad i kommentarerna men jag försökte täcka så mycket jag kunde. Jag älskar verkligen SiteGround (jag köpte just min SiteGround t-shirt häromdagen) så ja, jag är typ av besatt.

Skål,
Tom

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map