A rossz robotok blokkolása a WordPress-ben: Útmutató a spam-bitek elleni küzdelemhez a webhely ütése és a szerver kihangsúlyozása érdekében

A rossz robotok a szerver erőforrások pazarlása, és torzíthatják a Google Analytics adatait.


A rossz robotok blokkolása a WordPress-ben felgyorsíthatja webhelyét, és megakadályozhatja a haszontalan robotok folyamatos csapását az Ön webhelyén. Soha nem tudhatná, hogy spam-botok érkeznek-e az Ön webhelyére, hacsak nem ellenőrizte. Ebben az oktatóanyagban megmutatom, hogyan kell megtalálni rossz botok a Wordfence használatával, majd blokkolja őket a Wordfence, a Cloudflare tűzfalszabályok vagy a Blackhole For Bad Bots bővítmény segítségével.

Nem ajánlom a Wordfence-t, mivel maga is lassú plugin lehet. A Cloudflare tűzfalszabályai csak 5 bot blokkolását teszik lehetővé (az ingyenes terv használatával), amely nagyszerű indulást jelenthet a legtöbb WordPress webhely számára, és a Blackhole for Bad Bots bővítménynek blokkolnia kell az összes spam botot, amely nem felel meg a nofollow szabálynak..

Mik a rossz botok, és miért blokkolhatom őket??

A rossz botok olyan botok, amelyek eltalálják webhelyét, és az nem jár neked való haszonnal. Ezek a botok szerver erőforrásokat fogyasztanak, főleg, ha túlzottan elérik a webhelyet vagy a wp-login oldalt. Blokkolása kevesebb stresszt okozhat a szerveren, és potenciálisan megtakaríthatja a sávszélességet, a tárhely költségeit és felgyorsíthatja webhelyét. Ez megakadályozhatja azt is, hogy a rossz robotok megjelenjenek a Google Analytics adataiban.

1. Telepítse a Wordfencet

Wordfence az összes botot jeleníti meg, amely valós időben érinti webhelyét.

Ezt a bővítményt nem kell véglegesen engedélyeznie; szigorúan az Élő forgalom jelentést használjuk annak meghatározására, hogy mely robotok csapják fel a webhelyet, és hogy ezeket blokkolni kell-e. Miután megismertük a rossz botokat, blokkolhatjuk őket anélkül, hogy a Wordfence telepítve kellene hagynunk.

Wordfence-Security-Plugin

2. Tekintse meg az élő forgalmi jelentést

Lépjen a Wordfence → Eszközök → Élő forgalom elemre.

Az élő forgalmi jelentés az összes robotot jeleníti meg, amely valós időben érinti a webhelyet.

Wordfence-Live-Traffic-Tab

3. Azonosítsa a webhelyet ütő rossz botokat

Néhány percig figyelje meg élő forgalmi jelentését, hogy meggyőződjön-e arról, hogy gyanús robotok ismétlődően ütik-e az Ön webhelyét. Készítsen egy listát a gazdaneveikről (a Wordfence-ben látható), majd a Google-nak a gazdanevére, hogy kiderüljön, vajon más bejelentett emberek rossz botként jelentenek-e őket (kutatást kell végeznie, és meg kell győződnie arról, hogy ez valójában spam bot). A Googlebot és más törvényes botok rendben vannak, és azokat nem szabad blokkolni, de figyeljen a gyanúsokra, és vegye fel őket a listájába.

Élő forgalmi jelentés-Wordfence

Miután létrehozta a spam bot gazdaneveinek listáját, néhány lehetőség áll rendelkezésre azok blokkolásához. Javaslom a Blackhole For Bad Bots bővítményt, mivel ez automatikusan automatikusan blokkolja a jövőben minden új rossz robotot (amely jelenleg nem szerepel a listán). Vagy ha csak néhány elsődleges spam bot érinti webhelyét (legfeljebb 5 gazdagépnevet), akkor használhatja a Cloudflare tűzfalszabályait is. A Wordfence nagyszerűen blokkolja a rossz botokat, de maga a plugin lassú WordPress-helyszínt okozhat.

4. Blokkolja a rossz botokat a Wordfence segítségével

A Wordfence számos blokkolási lehetőséget kínál a rossz robotok blokkolására, de maga a plugin kissé lassabbá teheti a WordPress-webhelyet, és akkor kockáztathatja a legitim emberek / bejárók blokkolását, ha a plugin nincs megfelelően konfigurálva. Csak akkor használja a Wordfencet, ha kényelmesen konfigurálja.

Blokkolja a rossz botokat a hostnév alapján

 • Menj a Beállítások blokkolása és hozzon létre egy blokkoló szabályt
 • Adja hozzá a blokkolni kívánt rossz robot hosztnevét
 • Használjon egy csillag (az alább látható módon), hogy blokkolja a robot összes változatát
 • Hozzon létre blokkolási szabályokat az összes rossz bot gazdagépnévhez az élő forgalmi jelentésből

Wordfence-Blocking-szabály

Blokkolja a rossz botokat a sebességkorlátozással

 • Lépjen a Wordfence → Tűzfal → menübe Díjkorlátozás
 • Konfigurálja a beállításokat a bejárók által a „kérések” és a „megtekintett oldalak” korlátozására
 • Vigyázzon, ne blokkolja azokat a törvényes botokat / embereket, akik nem követik az Ön sebességkorlátozási szabályait

Wordfence-sebességkorlátozó

Konfigurálja a Wordfence brute Force védelmét

 • Lépjen a Wordfence → Tűzfal → menübe Nyers erő védelme
 • Engedélyezze a belépési kísérletek korlátozását és megakadályozza az „admin” felhasználóneveket
 • Konfigurálja ezeket a beállításokat a WP rendszergazda további biztonságához

Lásd a letiltott spam botok naplóját – miután a Wordfence beállította a rossz botok blokkolását, láthatja a webhelyén blokkolt összes bot bejelentkezését, a gazdagépneveket és a blokkok számát.

Wordfence-Firewall-Blocking

5. Blokkolja a rossz botokat a Cloudflare tűzfalszabályokkal

Cloudflare tűzfalszabályok legfeljebb 5 gazdagépnevet blokkolhat a szabad csomagban.

Jelentkezzen be a Cloudflare irányítópultjába, és lépjen a Tűzfal → Tűzfalszabályok → Tűzfalszabály létrehozása elemre. Másolja a rossz bot gazdagépneveit (a Wordfence-ből), és adja hozzá ide az „Érték” mezőbe. Mivel 5 szabályt hozhat létre, megismételné ezt a lépést a Wordfence 5 legrosszabb rossz robotjára vonatkozóan.

 • Mező = Gazdagép neve
 • Operator = Tartalmaz
 • Érték = a Wordfence-ben talált rossz bot gazdaneve

Cloudflare tűzfalszabály a rossz robotok blokkolására

A Tűzfal események lapon láthatja a Cloudflare által blokkolt botokat:

CloudFlare-tűzfal-Események

6. Telepítse a Blackhole Bad Bots beépülő modult

Az Fekete lyuk a rossz robotokhoz leállítja a rossz botokat, ha rejtett indító linket ad hozzá a weboldal láblécéhez, amely azt mondja a botoknak, hogy ne kövessék azt. Ha igen, akkor azonnal blokkolják őket az Ön webhelyén. Minden törvényes bot (pl. Googlebot) a szabályt fogja követni, és nem lesz blokkolva.

Fekete lyuk a rossz robotokhoz

1. lépés: Telepítse a Blackhole Bad Bots beépülő modult.

2. lépés: A plugin beállításaiban másolja át a Robot szabályokat.

Blackhole-Robots-szabályzat

3. lépés: Adja hozzá a Robots szabályokat a robots.txt fájlhoz.

Blachole-Robots-txt

4. lépés: Miután hozzáadta a szabályt, lépjen a kezdőlapra, és tekintse meg a forráskódot. Keresse meg a „blackhole” szót, és látnia kell a plugin által létrehozott linket. Így néz ki:

NE kövesse ezt a linket, különben betiltják Önt a webhelybe!

5. lépés: A plugin „Rossz Botok” beállításaiban megtekintheti az összes blokkolt robotot.

Blackhole-Blokkolt-botok

7. Helyezze át a WP bejelentkezési oldalát

Néhány rossz robot megpróbálja elérni a wp-login oldalt. Még ha nem is tudnak hozzáférést elérni, akkor is megpróbálják ezt sokszor megtenni, ami szerver erőforrások pazarlása. Mivel a legtöbb spam bot nem komplex, a WP Bejelentkezés oldal mozgatásával meg kell akadályozni, hogy a botok még rá is ütjenek.

Mód

Változás Bejelentkezés URL

8. Korlátozza a bejelentkezési kísérleteket

A bejelentkezési kísérletek korlátozása kizárja a felhasználókat és a botot, ha túl sok sikertelen bejelentkezési kísérlet található a wp-bejelentkezési oldalon. Ez csak egy újabb módszer, amellyel megakadályozható a spam botok túlságosan nagy elérése az Ön webhelyén.

Mód

Wordfence-Limit-Bejelentkezések

Gyakran Ismételt Kérdések

&# X1f47e; Pontosan mi a rossz robot??

A rossz botok olyan botok, amelyek bármilyen haszon nélkül elérik az Ön weboldalát, ami kiszolgáló erőforrások pazarlásához vezet, és esetleg eltorzíthatja a Google Analytics adatait.

&# X1f47e; Hogyan ellenőrizhetem, hogy rossz robotok nem kerülnek-e fel webhelyemre?

A Wordfence Élő forgalom jelentése megmutatja az összes robotot, amely valós időben eltalálja webhelyét. Itt meghatározhatja, hogy vannak-e gyanús robotok, amelyek eltalálják webhelyét.

&# X1f47e; Hogyan blokkolhatom őket??

Blokkolhatja azokat a Wordfence Blokkolás és tarifakorlátozás beállításokban. Alternatív megoldásként, ha nem akarja használni a Wordfence szolgáltatást, blokkolhat 5 hostnevet a Cloudflare tűzfalszabályok segítségével, vagy telepítheti a Blackhole For Bad Bots bővítményt.

&# X1f47e; Használjam-e a Wordfence-t a rossz robotok blokkolására??

Csak akkor használja a Wordfencet, ha tudja, mit csinál, és szívesen konfigurálja a beállításokat. Kiváló blokkolási lehetőségekkel rendelkezik, és szinte minden rossz robotot megállíthat, de a rossz konfiguráció blokkolhatja a legitim bejárókat és akár az emberi látogatókat is..

&# X1f47e; Melyik bővítmény a legmegfelelőbb a rossz robotok leállításához?

A Blackhole For Bad Bots beépülő modul kiváló munkát végez a rossz botok leállításában azáltal, hogy rejtett indító linket ad hozzá a weboldal láblécéhez, mondván, hogy a botok ne kövessék a linket. Ha igen, betiltják őket.

Remélem, hogy ez az útmutató hasznos volt, és hogy képes blokkolni ezeket a bosszantó botokat! Ha bármilyen kérdése van, hagyj nekem egy megjegyzést az alábbiakban, és a lehető leghamarabb visszahívlak.

Lásd még: Hogyan kaptam 100% -os GTmetrix pontszámot

Egészségére,

Tomi

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map