A WordPress adatbázis (és a régi plugin-táblák) tisztítása

A WordPress használatakor a WordPress adatbázis elkerülhetetlenül felduzzad.


Maradék plugin-táblázatok, lejárt tranziensek, pingback-ek, trackback-ek, spam- és kuka-megjegyzések, automatikus vázlatok és potenciálisan több ezer fel nem használt utólagos verzió maradhat az adatbázisában.

Ebben az oktatóanyagban fogom használni WP-optimalizálása a WordPress adatbázis tisztításához. Míg egyes beépülő modulok, például a WP Rocket (és mások) lehetővé teszik az adatbázis egy részének megtisztítását, nem mindig engedik meg a régi plugin-táblák, például a WP-Optimize, a WP-Sweep vagy az Advanced Database Cleaner törlését..

Ezzel az adatbázis hatékonyabban fog futni, és ez viszont segíthet javítani a lassú WordPress webhelyet, és jelentősen gyorsabbá teszi azt. A WordPress adatbázis tisztítása szintén az ajánlott a WordPress optimalizációs útmutatójában és ezt olyannak kell tennie, amelyet időszakonként kell tennie.

1. Biztonsági másolat készítése a WordPress adatbázisból

Használat UpdraftPlus előzetesen biztonsági másolatot készíteni az adatbázisról.

Nem kellene ezt aggódnia, de csak arra az esetre, ha valami baj történik, legalább megkap egy biztonsági másolatot. Telepítse a beépülő modult, ugorjon az UpdraftPlus beállításaira, és csatlakoztasson egy harmadik féltől származó szolgáltatást a fájlok letöltéséhez (a Dropboxot használom). Ezután készíthet egy kattintással biztonsági másolatot.

2. Telepítse a WP-Optimize szoftvert

Telepítse a WP-Optimize beépülő modult, majd lépjen a WP-Optimize → Adatbázis elemre.

WP-optimalizálása-Plugin

3. Távolítsa el a kukát az adatbázisból

A WP-Optimize alkalmazásban látni fogja az optimalizálás és a táblák beállításait.

Az Optimalizálás beállításokban, általában mindent törölni szeretne, kivéve a nem jóváhagyott megjegyzéseket, amint az utólagos javításokat tartalmazza. Ha jól vagy azzal, ha törli a nem jóváhagyott megjegyzéseket (blogmegjegyzéseket, amelyeket még nem hagytak jóvá), vagy utáni felülvizsgálatok (az előző vázlatokat a WordPress automatikusan elkészíti bármikor, amikor módosít egy oldalt vagy egy hozzászólást), ezeket törölheti.

WP-Optimalizálja a tiszta adatbázist

Adatbázis-elemek (meghatározások)

 • Az adatbázis-táblázatok optimalizálása: hasonlóan a merevlemez töredezettségmentesítéséhez csak a WordPress adatbázis segítségével. Ez visszanyeri az adatbázis-táblázatokban fel nem használt helyet, csökkentve ezzel a tárhely mennyiségét, és hatékonyabbá téve a táblákhoz való hozzáférést.
 • Utolsó felülvizsgálatok: automatikusan létrehozásra kerül minden egyes bejegyzés mentése vagy frissítésekor.
 • Automatikus üzenetvázlatok: felvázolja a WordPress automatikusan elmenti a szerkesztést.
 • Dobott hozzászólások: törölt hozzászólások.
 • Spam és szemetes megjegyzések: spamként megjelölt vagy törölt megjegyzések.
 • Nem elfogadott megjegyzések: blogmegjegyzés, amelyet még nem hagyott jóvá.
 • Lejárt átmeneti lehetőségek: nem használt gyorsítótár-adatok (például a közösségi megosztási plugin az oldalakban vagy a hozzászólásokban a „megosztás számát” tárolja).
 • Pingbacks: a hozzájuk kapcsolódó linkek értesítésének módja.
 • Trackbacks: egy másik módszer a velük kapcsolatban álló blogok értesítésére.
 • Metaadatok feladása: az egyes bejegyzésekben a felhasználók számára megjelenített információk (pl. szerző, közzététel dátuma, kategória). Ezzel törli a postai meta adatokat, amelyek nem tartoznak egyetlen üzenethez sem.
 • Kommentáld a meta adatokat: ugyanaz, mint a meta-adatok csak a megjegyzéshez kapcsolódó információkhoz.
 • Az árva kapcsolatok adatai: gyakran plugins készít, amikor a hozzászólásokat törlik.

4. Törölje a régi bővítmények mögött hagyott táblákat

A WP-Táblázatok optimalizálása lapon láthatja az adatbázis-táblázatokat.

Vigyázzon a táblákra, amelyek felirata „nincs telepítve”, és mögöttük van az Eltávolítás gomb. Ezek asztalok hátrahagyott régi pluginek által, amelyeket még nem telepítettek a WordPress webhelyén (tehát törölje őket, ha nem tervezi újra használni őket). A WP-Optimize azt is megmondja, hogy milyen méretű és melyik bővítményhez tartozik a táblázat, melyiket ismét törölted.

WP táblázatok optimalizálása

5. Ütemezze a folyamatban lévő adatbázis-tisztításokat

Azt javaslom, hogy hetente egyszer végezzen egy automatikus adatbázis-tisztítást (vagy még gyakrabban nagy plugin-okkal rendelkező nagy webhelyek esetén). Ezt a WP-optimalizálás → Beállítások menüpontban találhatja meg.

A WP Optimizer ütemezett adatbázis-tisztítása

Ha olyan beépülő modult használ, mint például a WP Rocket, ahol az adatbázis-takarítás be van építve, akkor ezt heti adatbázis-takarítások ütemezésére használhatja, majd a WP-Optimize telepítése csak akkor történik, amikor az adatbázis-táblákat meg kell tisztítania a törölt pluginekről (mindig inkább kevesebb bővítmény van telepítve).

WP Rocket automatikus adatbázis-tisztítás

6. Egyéb plugins, amelyek megtisztítják az adatbázist

A legtöbb más adatbázis-tisztító beépülő modul pontosan ugyanazt csinálja, mint a WP-Optimize

Speciális adatbázis-tisztító – hasonló a WP-Optimize-hez, de lehetővé teszi, hogy tovább merüljön az adatbázisba, és lehetővé teszi a cron feladatok megtekintését. A prémium verzió elsősorban a régi pluginek adatbázisának további tisztításához használható, és opciókat kínál árvák, bővítmények, témák és WP számára.

Advanced-Adatbázis-Cleaner

WP-söprés – lehetővé teszi a további lehetőségek, például a felhasználói meta és a meta kifejezés tisztítását, de készítsen biztonsági másolatot, és csak akkor tegye ezt meg, ha tudja, hogy mit csinál (ezzel törli a kifejezéseket a postatervezetekből).

WP sweep beállítások

Plugins szemétgyűjtő – csak a közepes áttekintéssel rendelkező régi plugin-táblákat törölheti.

Plugins szemétgyűjtő szkennelés

Szél a Cloudways által – egy bővítmény, amelyet a Cloudways hosting fejlesztett ki (fantasztikusak). Csak néhány fontos elemet törölhet az adatbázisból, de nem engedi az adatbázis tábláinak optimalizálását, illetve a postai meta adatok, a megjegyzés meta adatok vagy a törölt pluginek által hátrahagyott táblák törlését..

A Breeze adatbázis tisztítása

Gyakran Ismételt Kérdések

&# X2699; Melyik bővítmény a legjobb az adatbázis-tisztításhoz?

A WP-Optimize lehetővé teszi az adatbázis és a megmaradt plugin-táblák tisztítását, míg a WP Rocket csak az adatbázis tisztítását. A teljes tisztításhoz javaslom a WP-Optimize használatát.

&# X2699; Hogyan lehet törölni a megmaradt bővítménytáblákat??

A WP-Optimize opcióval törölheti a régi törölt bővítmények által hátrahagyott táblákat. Megmutatja, hogy a tábla melyik bővítményhez tartozik, és tartalmaz egy figyelmeztetést, amely szerint a Nem telepítve van az Eltávolítás gombbal.

&# X2699; Mi van, ha már használom a WP Rocket-t?

A WP Rocket nem engedi megmaradni a plugin-táblák törlését, de nagyszerű az adatbázis minden másjának tisztítására.

&# X2699; Milyen gyakran tisztítsa meg az adatbázist?

A legtöbb weboldalnak hetente egyszer kell lennie. Nagyobb webhelyek esetén, sok pluginnel, érdemes gyakrabban megtisztítani.

&# X2699; Ez megszakítja a webhelyem?

Nem szabad, de előzetesen készítsen biztonsági másolatot. A WP-Optimize-hoz hasonló plug-inek kiemelik a cselekedeteket, alacsony eséllyel hibákat okozva, és biztonsági másolat készítését kéri.

Remélem, hogy ez a cikk hasznos volt a WordPress adatbázis tisztításában, és felgyorsította webhelyét! Ha kérdése van, hagyjon megjegyzést az alábbiakba, és a lehető leghamarabb kapcsolatba lépünk veled.

Lásd még: Hogyan kaptam 100% -os GTmetrix pontszámot

Egészségére,
Tomi

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map