15 WordPress-hastighetsoptimeringstips för att göra din webbplats snabbt flammande (samma som jag använde för att få 100% PageSpeed-poäng i GTmetrix)

WordPress Speed ​​Optimization Tips


Letar du efter några fantastiska WordPress-hastighetstips?

Det här är samma tips som jag använder för att få 100% GTmetrix-poäng på min hemsida och <2s belastningstider på nästan alla mina inlägg. Du lär dig allt från optimering av plugins, bilder, svarstider på servern, CDN och externa resurser som Google-teckensnitt och YouTube-videor.

Använd GTmetrix som ditt val av verktyg.
Det ger exakta laddningstider och har omfattande rekommendationer som vilka bilder som behöver optimeras, vilka plugins som saktar ner din WordPress-webbplats, tid till första byte, CDN, osv..

Google PageSpeed ​​Insights är bara bra för att mäta serverns svarstider som borde vara <200 ms. Annars är det ganska värdelöst och det finns många artiklar där ute som förklarar varför.

Pingdom är det mest exakta verktyget för att mäta belastningstider, men deras rekommendationer är inte lika bra som GTmetrix. (till exempel står det inte vilka specifika bilder som behöver optimeras).

Det här inlägget du läser har en sidstorlek på 1,61 MB, 69 förfrågningar och laddas fortfarande i ungefär 1:

WordPress Speed ​​Optimization Tips GTmetrix Report

Om du har frågor eller behöver hjälp, släpp mig en kommentar eller så kan du också hyra min WordPress-hastighetsoptimerare för att förbättra poäng + belastningstider med före + efter GTmetrix-rapporter.

1. Undvik kända plugins med hög CPU

“Det är inte antalet plugins, det är kvaliteten,” sade alla

Om du använder något av dessa långsamma plugins kan du överväga att ersätta dem med ett snabbare alternativ.

* De flesta långsamma WordPress-plugins inkluderar social delning, statistik (analys), reglage, portföljer, sidbyggare, kalendrar, chat, kontaktformulär, relaterat inlägg, webbplatskarta, Wordfence, WPML, WooCommerce och alla plugin som kör pågående skanningar eller processer. Dessa kan identifieras med Query Monitor eller GTmetrix Waterfall.

 1. Lägg till detta
 2. AdSense Click Fraud Monitoring
 3. Allt-i-ett-händelsekalender
 4. Backup Buddy
 5. Beaver Builder
 6. Bättre WordPress Google XML-webbplatskartor
 7. Bruten länkkontroll (använd Dr. Link Check)
 8. Ständig kontakt för WordPress
 9. Kontaktformulär 7
 10. Kontextrelaterade inlägg
 11. Digi Auto Links
 12. Disqus Kommentarsystem
 13. Divi Builder
 14. Väsentligt rutnät
 15. Facebookchatt
 16. Fancy Gallery
 17. Fuzzy SEO Booster
 18. Google Analytics
 19. Googles språköversättare
 20. Visa fullständig lista över 65 Slow Plugins

Hur du hittar dina långsammaste plugins
Du kan antingen använda Query Monitor eller gå igenom din GTmetrix-rapport för att se om samma plugin visas flera gånger i flikarna PageSpeed ​​och YSlow. Kolla också vattenfallet:

Långsam WordPress-plugin

2. Låt inte plugins köras på varje sida

Rengöring av tillgångar låter dig selektivt inaktivera plugins + skript från att ladda på visst innehåll. Till exempel kan du inaktivera ditt kontaktformulär och plugin-paket med rika utdrag från att ladda på innehåll som de inte visar på. Eller inaktivera ditt filmarknadsföringsplugin från att ladda på sidor.

Detta eliminerar onödiga förfrågningar och minskar belastningstiderna. Asset CleanUp är också enklare att använda än Plugin Organizer och andra plugins med liknande funktionalitet. Jag rekommenderar det starkt.

Selektiv avaktivering av tillgångsrensning

3. Använd ett högst rankat cache-plugin

Vilket cache-plugin är bäst? Titta på dessa Facebook-omröstningar:

WP Rocket är vanligtvis nr 1 eftersom den har många funktioner som de flesta cache-pluginprogram inte gör (databasrensning, lata laddning av bilder + videor, lokala teckensnitt + analys, förhämtning, CDN-integration), varför det vanligtvis ger bättre poäng + laddningstider än andra cache-plugins.

Det betyder också att om du skulle använda de flesta andra cache-plugins, måste du installera cirka 6 extra plugins, när WP Rocket har dessa alla inbyggda. Om du gillar mig skulle du bara ha ett plugin.

2016 bästa cache-plugin-enkät

2019 cache plugin poll

Swift vs WP Rocket

2016 cache plugin poll

Bästa enkät för cache-plugins 2018

wp raket vs w3 totla cache

WP-raketfunktioner som inte ingår i de flesta cache-plugins:

 • Rensning av databaser: inbyggd i WP Rocket, eller använd WP-Optimize.
 • Lazy Loading: inbyggd i WP Rocket, eller använd WP YouTube Lyte.
 • Hjärtslagskontroll: inbyggd i WP Rocket, eller använd Heartbeat Control.
 • Lokal Google Analytics: inbyggd i WP Rocket, eller använd CAOS Analytics.
 • Lokala Google-teckensnitt: inbyggd i WP Rocket, eller använd antingen OMGF eller SHGF.
 • Förhämta DNS-förfrågningar: inbyggd i WP Rocket, eller använd Pre * Party Resource Tips.
 • Facebook Pixel Browser Caching: inbyggd i WP Rocket (ingen annan plugin gör det).
 • CDN: inbyggd i WP Rocket (båda Cloudflare + flera CDN: er) eller använd CDN Enabler.

Swift Performance Lite är också bra, men det är svårare att installera och du får förmodligen inte samma resultat som WP Rocket. Men Swift kommer med en plugin-arrangör som är till hjälp.

4. Uppgradera till PHP 7.3

Att uppgradera till en högre PHP-version är det enklaste och kan göra din webbplats 2-3x snabbare.

Allt du behöver göra är att logga in på ditt webbkonto, hitta PHP-versionshanteraren och se till att du är i den senaste versionen (kolla din webbplats efter). Vissa värdar är snabbare att släppa nyare PHP-versioner än andra, en annan anledning till att du bör undvika GoDaddy, Bluehost och HostGator (båda var sena att släppa PHP 7.2 och kommer troligen att fastna där ett tag).

PHP-uppdatering

Du kan använda Visa plugin för PHP-version för att kontrollera vilken PHP-version du för närvarande använder.

Display-PHP

5. Optimera externa skript

Externa skript kan vara vad som helst på din webbplats som skapar externa förfrågningar från webbplatser utanför. Inbäddningar är mycket vanliga (inbäddade videor, Github-kod, jobbannonser, till och med GIF).

Vissa skript kan optimeras (värd för teckensnitt + analytisk spårningskod lokalt), lata laddningsfilmer eller till och med smarta sätt som att ta skärmdumpar av Twitter-inlägg istället för att bädda in dem. Du kan även prova att cache Gravatars med hjälp av ett plugin eller med Villkorlig belastning på disk eller Perfmatters (skapad av Kinsta) för att optimera WooCommerce-skript, stilar och vagnsfragment.

Andra externa skript är nästan omöjliga att optimera. Jag har aldrig sett en webbplats med AdSense ha en anständig GTmetrix-rapport. Hög CPU-delning och kommentering av plugins plugins kommer alltid att bromsa din webbplats (det här är att välja lätta plugins). Mitt förslag – optimera de du kan, försök att undvika resten och vad som finns kvar, se till att du förhämtar den här listan med vanliga domäner att förhämta använder sig av WP-raket. Men undvik externa skript när du kan.

Externa skript i GTmetrix

Google-teckensnitt
Du kan vara värd för teckensnitt lokalt med hjälp av WP Rocket, OMGF eller Google-typsnitt med självhost. Asset Manager och Autoptimize har också alternativ för detta. Men det bästa sättet att optimera teckensnitt är att vara värd för teckensnitt lokalt. Gå till Googles teckensnittswebbplats och ladda ner alla teckensnitt du använder (var så minimal som du kan med teckensnitt och vikter). Konvertera sedan teckensnitten till teckensnittsfiler med hjälp av Transfonter. Ladda upp webbstilsfiler till mappen wp-uploads och lägg till det anpassade teckensnittet i CSS.

Google Analytics
WP Rocket, CAOS Analytics och plugin Local Google Analytics for WordPress fixar felet “hävstångsbläddringens cache” i GTmetrix när du använder Google Analytics. Jag använder WP Rocket.

Google AdSense
Att ladda Google AdSense asynkront och Cloudflare Rocket Loader kan hjälpa till att optimera Google AdSense, men detta är den största GTmetrix-mördaren av dem alla. Det är i princip en handel för intäktsgenerering över prestanda, och det är lite du kan göra för att AdSense ska ladda snabbare.

Inbyggda YouTube-videor
Om du använder WP Rocket har de ett alternativ att lata ladda videor och ersätta iframe med en förhandsvisningsbild (vilket gör det så att videor bara laddas när människor klickar på play-knappen). Om du inte använder WP Rocket är WP YouTube Lyte ett bra alternativ. Detta kan raka flera sekunder från dina initiala belastningstider och är enkelt. Många inbäddade videor kan ta över 2 sekunder.

Inbäddade tweets-, Facebook- och Instagram-inlägg
Om du bädda in inlägg på din webbplats kan du överväga att ta skärmdumpar och ersätta den med en bild (se avsnittet för att minska serverns svarstid för exempel). Jag använde en 2-kolumns layout och tog skärmdumpar av Facebook-undersökningar. Nu behöver de inte dra förfrågningar från Facebook.

Gravatars
Om du har massor av kommentarer på din blogg, vet du förmodligen hur mycket Gravatars och till och med några kommentarer plugins kan bromsa din webbplats. Jag bestämde mig för att inaktivera Gravatars eftersom jag är picky för mina laddningstider, men du kan också prova Harrys, FV och Optimum Gravatar-cache. Ingen av dessa plugins fungerade dock för mig. Ditt andra alternativ är att bryta eller dölja kommentarer.

Sociala delning plugins
Sociala delningsknappar drar externa förfrågningar från Facebook, Twitter och andra sociala nätverk. Om din plugin har ett alternativ att uppdatera “som räknar” kan du justera det så att de inte uppdateras så ofta. Annars rekommenderar jag en av dessa lätta sociala delningsplugins:

6. Servera skalade bilder

Serverar skalade bilder betyder att du måste ändra storlek på stora bilder för att bli mindre.

GTmetrix berättar vilka bilder som är för stora och vilka rätt dimensioner de ska ändras till. Allt du behöver göra är att ändra storlek på dem och sedan byta ut de gamla bilderna mot de nya.

Servera skalade bilder

Det är en bra idé att skapa ett fiktablad för bilddimensioner så att du känner till dimensionerna på alla dina olika bilder. Till exempel kan dina skjutreglage vara 1024 x 400 px medan dina widgetbilder är 300 x 300 pixlar, eller dina bloggbilder med full bredd kan vara 680 px bredd (som min). Så innan jag skapar någon bild, vet jag att den måste ändras till de dimensioner för att den ska laddas snabbt.

Exempel Bild Dimension Cheat Sheet:

 • Logotyp: 300 x 100 pixlar
 • Skjutreglage: 1024 x 400 px
 • Widgets: 300 x 300 px
 • Utvalda bilder: 350 x 350 px
 • Helbredd bloggbilder: 680px (bredd)

Om du har visat skalfelfel måste du fixa dem manuellt utan ett plugin. Men när du väl är bekant med storleken på dina bilder bör du aldrig ha det felet igen.

7. Komprimera bilder

ShortPixel, Imagify och Smush är 3 topp-plugins för detta.

Installera ett av dessa plugins (jag använder ShortPixel), registrera dig med en API-nyckel och komprimera sedan alla bilder på din webbplats. Naturligtvis bör du kontrollera dina inställningar, testa några bilder och säkerhetskopiera dina bilder innan du optimerar bulk. Även om plugins säger “lossless” finns det nästan alltid ett litet kvalitetsfall. Detta är en fotografens dilemma – om hastighet är viktigare, gör det. Om inte, inte!

ShortPixel-inställningar

8. Ställ in Cloudflares CDN

Det finns ingen anledning att inte använda Cloudflares gratis CDN.

Den är värd för din webbplats på 200+ datacenter, gör den säkrare och har massor av funktioner i deras instrumentbräda. Om du inte konfigurerar Cloudflare och ändrade namnservrar, skulle jag göra det.

Cloudflare-datacenter

Om du redan har Cloudflare, här är några extra hastighetsoptimeringar:

 • Ställ in sidregler för att spara bandbredd och säkra din wp-admin
 • Konfigurera Cloudflares hastighetsinställningar för att få ut mesta möjliga av deras tjänst
 • Aktivera Hotlink-skydd för att förhindra att människor använder bildbandbredd
 • Låt din cache-plugin ta hand om minifiering och inaktivera den sedan i Cloudflare

9. Tänk på flera CDN: er

Flera CDN: er = fler datacenter = snabbare leverans av ditt innehåll.

Flera CDN: er

Jag använder båda CloudFlare och StackPath. Mindre webbplatser borde vara bra med bara Cloudflare, men om du är seriös när det gäller hastighet skulle jag överväga ett extra CDN. StackPath har utmärkt stöd och de hjälper till att konfigurera de optimala inställningarna om så begärs. KeyCDN är också bra.

Med andra CDN: s förutom Cloudflare kommer de att generera en CDN URL som du klistrar in i din cache-plugin (de flesta cache-plugins har ett CDN URL-fält) eller använder CDN Enabler-plugin.

10. Gör insticksladdningar snabbare

Vi vet alla att plugins kan förstöra GTmetrix-poäng, så här är några tips för att optimera dem.

 • Undvik höga CPU-plugins: undvik den här listan med långsamma plugins. Vanliga långsamma plugins inkluderar sociala delningsprogram, portföljer, skjutreglage, statistik, säkerhetskopior och andra.
 • Byt ut höga CPU-plugins med snabbare plugins: viss forskning kommer att krävas, men byt ut alla dina höga CPU-plugins med snabbare, lättare plugins.
 • Ta bort plugins som du inte behöver: kan du ersätta plugins med kod (t.ex. infoga GA-spårningskod direkt, använda Facebook-widgetar istället för plugins, eller skapa en innehållsförteckning i HTML + CSS? Eventuella plugins som du kan ersätta med kod, gör det.
 • Använd inte JetPack för ett par moduler: inaktivera först alla moduler som du för närvarande inte använder i felsökningsinställningarna. Då behöver du verkligen JetPack om du bara använder det för ett par saker? Det är ökänt att bromsa webbplatser. Du satsar på att hitta ett icke-uppblåst plugin som bara gör samma funktionalitet.
 • Hitta dina långsammaste plugins: använd fliken GTmetrix Waterfall eller Query Monitor (fliken Frågor efter komponenter) för att se dina långsammaste plugins. Om ett plugin visas flera gånger i din PageSpeed ​​+ YSlow-rapport kan det också vara en åklagare.

11. Begränsa revisioner efter post + autosave

Som standard sparar WordPress automatiskt varje revision av inlägg, och sparar också kontinuerligt utkast när du redigerar dem. Att spara utkast kan vara ett slöseri med serverresurser, och att lagra tusentals postrevisioner kan uppblåsa din databas, så vi åtminstone justerar dessa inställningar.

Lägg till detta i din wp-config.php:

definiera (‘AUTOSAVE_INTERVAL’, 60 * 60 * 60 * 24 * 365); // Ställ autosave-intervall till 1x per år
definiera (‘WP_POST_REVISIONS’, 3);

Du kan också inaktivera autosave och begränsa inläggsversioner med Perfmatters eller Clearfy.

Perfmatters optimeringsinställningar

12. Blockera skräppostbottar från att träffa din webbplats

Skräppostbottar är slöseri med serverresurser.

De träffar din webbplats upprepade gånger och konsumerar serverresurser utan någon fördel. Och utan att kontrollera om de träffar din webbplats (använd Wordfence), skulle du inte veta att de är där.

Steg 1: Hitta spambots med Wordfences live trafikrapport. Om du ser samma bot konstant träffa din webbplats, Google är det värdnamn och se om andra människor har rapporterat det som skräppost. Googlebot och andra legitima bots är uppenbarligen bra, men bots som amazon.aws och linode har rapporterats som problem. Dessa två bots träffade min egen webbplats nästan varje sekund!

Live-Trafik-Report-Wordfence

Steg 2: Blockera spambots med Regler för Cloudflare Firewall, BBQ, Svart hål, eller Wordfence. Jag skulle personligen använda Cloudflares brandväggsledare om du bara har några primära spam-bots att blockera, eftersom Wordfence själv kan orsaka hög CPU. För att granska, hitta skräppostbotarna i Wordfence, blockera skräppostbotten med Cloudflare och radera sedan Wordfence så att den inte förbrukar CPU.

Wordfence-blockerande-regel

13. Minska svarstiderna till servern till <200ms

Din server (värd) är den Faktor 1 i WordPress optimeringsguide.

Kontrollera din server svarstid, köra din webbplats genom Google PageSpeed ​​Insights:

Minska responstiden för servern

Siteground (delad hosting) och Cloudways (molnhotell) är vanligtvis de 2 bästa värdarna enligt flera Facebook-omröstningar, många tagna av WordPress Hosting Facebook Group.

Vad du än gör, undvik GoDaddy och EIG som äger 60+ olika värdföretag inklusive Bluehost, HostGator, iPage, Site5 och andra. De är ökända för långsamma servrar.

Många som redan migrerade till SiteGround, Cloudways och Kinsta har lagt ut skärmdumpar av sina nya belastningstider på Twitter. Vissa människor såg en förbättring av 7s.

Det finns mycket dålig information där ute – även värdrecensioner på YouTube rekommenderar företag som Bluehost, HostGator eller till och med HostPapa. Detta är helt löjligt; gör din forskning i Facebook-grupper och titta på vad riktiga människor säger på Facebook + Twitter.

SiteGround och Cloudways kommer både att migrera dig gratis.

Byt till SiteGround

SiteGround Load Time Migration

Bluehost till SiteGround GTmetrix

HostGator till SiteGround

SiteGround GTmetrix

SiteGround Google PageSpeed ​​Insights

100 perfekt poäng på SiteGround

HostGator till SiteGround-migrering

SiteGround-svarstider på Joomla

Bytta till SiteGround Hosting

SiteGround Rocket Imagify Combo

Joomla GTmetrix On SiteGround

SiteGround PageSpeed ​​Insights

SiteGround On Joomla

2019 värdeförfrågan

2017-Wordpress-värd-FB-Poll

Rekommendationer för Elementor Hosting

Juli 2019 värdrekommendation

Wordpress-Host-Poll-Aug-2018

Delad hosting-Poll-2017

2019-värd-Poll

Go-To-Hosting-Company

Wordpress-värd-Poll-2017

Managed-Hosting-Poll

2016-Wordpress-värd-FB-Poll

Favorithotell för Elementor

Rekommendationer för värd för 2018

WordPress Hosting Poll september 2018.png

Managed-Wordpress-värd-Poll-2017

2019-Hosts-Poll-1

Värd-Poll-For-hastighet

Wordpress-värd-Poll-juni-1

Siteground-rekommendation

14. Inaktivera WooCommerce-skript, stilar, vagnsfragment

WooCommerce-webbplatser är otroligt långsamma.

Detta beror delvis på att WooCommerce lägger till skript, stilar och vagnsfragment till varje enskild sida på din webbplats (även icke-e-handelssidor). Precis som du inte borde låta vissa plugins köras på varje sida (tips # 2), bör du inte låta WooCommerce-alternativ köras på sidor som inte är e-handel. Du kan inaktivera alla dessa med ett klick med hjälp av Perfmatters plugin av Kinsta (som också låter dig selektivt inaktivera plugins / skript), annars kan du använda dessa koder från Github.

perfmatters woocommerce optimering

Inaktivera WooCommerce-skript:

Inaktivera WooCommerce-stilar: ser Woocommerces dokumentation.

Inaktivera WooCommerce Cart Fragments:

15. Lägg ut din GTmetrix-rapport i Facebook-grupper

Om du fortfarande behöver hjälp finns det Facebook-grupper där människor gärna ger feedback. Du kan också lämna en kommentar, kolla min fullständiga WordPress-hastighetsguide eller hyra mitt team för WordPress-hastighetsoptimering som skickar dig före och efter GTmetrix-rapporter.

2019-GTmetrix-Report

Rekommenderade Facebook-grupper

WordPress påskynda Facebook-gruppen

Hoppas att detta var till hjälp.

Skål,
Tom

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map