Så här blockerar du dåliga bots i WordPress: En guide för att bekämpa skräppost från att träffa din webbplats och stressa ut din server

Dåliga bots är ett slöseri med serverresurser och kan sneda Google Analytics-data.


Att blockera dåliga bots i WordPress kan påskynda din webbplats och förhindra att värdelösa bots ständigt slår på din webbplats. Du skulle aldrig veta om skräppostbottar träffade din webbplats om du inte har kontrollerat det. I den här tutorialen kommer jag att visa dig hur du hittar dåliga bots med Wordfence och sedan blockera dem antingen med Wordfence, Cloudflare Firewall-regler eller Blackhole For Bad Bots-plugin.

Jag rekommenderar inte Wordfence eftersom det kan vara en långsam plugin själv. Cloudflare Firewall-regler låter dig bara blockera 5 bots (med den gratis planen) som kan vara en bra start för de flesta WordPress-webbplatser, och Blackhole For Bad Bots-plugin bör blockera alla spambots som inte följer nofollow-regeln.

Vad är dåliga bots och varför ska jag blockera dem?

Dåliga bots är någon bot som träffar din webbplats utan någon nytta för dig. Dessa bots konsumerar serverresurser, särskilt om de träffar din webbplats eller wp-inloggningssida i alltför hög grad. Om du blockerar dem kan du lägga mindre stress på din server och potentiellt spara bandbredd, värdkostnader och påskynda din webbplats. Detta kan också förhindra att dåliga bots visas i dina Google Analytics-data.

1. Installera Wordfence

Wordfence visar alla bots som träffar din webbplats i realtid.

Du behöver inte lämna det här insticksprogrammet permanent. vi kommer strikt att använda den Live Traffic-rapporten för att identifiera vilka bots som träffar din webbplats och om de ska blockeras. När vi väl vet de dåliga bots kan vi blockera dem utan att behöva lämna Wordfence installerat.

Wordfence-Security-Plugin

2. Visa din live trafikrapport

Gå till Wordfence → Tools → Live Traffic.

De live trafikrapport visar alla bots som träffar din webbplats i realtid.

Wordfence-Live-Traffic-Tab

3. Identifiera dåliga bots som träffar din webbplats

Se din live trafikrapport i några minuter för att se om några misstänkta bots träffar din webbplats upprepade gånger. Gör en lista över deras värdnamn (visas i Wordfence) och sedan Google deras värdnamn för att se om andra rapporterade rapporterar dem som en dålig bot (du måste göra en del undersökningar och se till att det faktiskt är en skräppost). Googlebot och andra legitima bots är OK och bör inte blockeras, men håll utkik efter misstänkta och lägg till dem i din lista.

Live-Trafik-Report-Wordfence

När du har skapat en lista med alla dina spambots värdsnamn har du några alternativ för att blockera dem. Jag rekommenderar Blackhole For Bad Bots-insticksprogrammet eftersom det är automatiskt och kommer att blockera eventuella nya dåliga bots i framtiden (som kanske inte finns på din lista). Eller om du bara har några primära skräppostbotar som träffar din webbplats (upp till 5 värdnamn), kan du också använda Cloudflares brandväggsregler. Wordfence är bra när det gäller att blockera dåliga bots, men själva pluginet kan orsaka en långsam WordPress-webbplats.

4. Blockera dåliga bots med Wordfence

Wordfence har en mängd olika blockeringsalternativ för att blockera dåliga bots, men själva pluginet kan göra din WordPress-webbplats lite långsammare och du riskerar att blockera legitima människor / sökrobotar om plugin-programmet inte är korrekt konfigurerat. Använd bara Wordfence om du är bekväm att konfigurera det.

Blockera dåliga bots efter värdnamn

 • Gå till Blockering av inställningar och skapa en blockeringsregel
 • Lägg till värdnamnet på en dålig bot som du vill blockera
 • Använd en asterisk (som visas nedan) för att blockera alla varianter av den botten
 • Skapa blockeringsregler för alla dåliga botvärdsnamn från din live trafikrapport

Wordfence-blockerande-regel

Blockera dåliga bots med hastighetsbegränsande

 • Gå till Wordfence → Firewall → Kursbegränsning
 • Konfigurera inställningarna för att begränsa “begäran” och “sidor som visas” av sökrobotar
 • Var försiktig så att du inte blockerar legitima bots / människor som inte följer dina skattebegränsande regler

Wordfence-hastighetsbegränsande

Konfigurera Wordfence Brute Force-skydd

 • Gå till Wordfence → Firewall → Brute Force Protection
 • Aktivera inloggningsförsök för begränsningar och förhindra “admin” användarnamn
 • Konfigurera dessa inställningar för att ytterligare säkra ditt WP-administrationsområde

Se en logg över skräppostbottar som blockeras – När du konfigurerar Wordfence för att blockera dåliga bots kan du se en inloggning för alla bots som blockeras från din webbplats, deras värdsnamn och deras blockräkning.

Wordfence-Firewall-blockering

5. Blockera dåliga bots med regler för Cloudflare-brandvägg

Regler för Cloudflare Firewall låter dig blockera högst fem värdnamn i den kostnadsfria planen.

Logga in på din Cloudflare-instrumentbräda och gå till brandvägg → brandväggsregler → Skapa en brandväggsregel. Kopiera den dåliga botens värdsnamn (från Wordfence) och lägg till den här i fältet “Värde”. Eftersom du kan skapa 5 regler, upprepar du detta steg för dina 5 värsta dåliga bots från Wordfence.

 • Fält = Värdnamn
 • Operatör = Innehåller
 • Värde = värdnamnet för den dåliga bot som du hittade i Wordfence

Cloudflare brandväggsregel för att blockera dåliga bots

Du kan se att bots blockeras av Cloudflare på fliken Firewall-händelser:

CloudFlare-Firewall-händelser

6. Installera Blackhole For Bad Bots-plugin

De Blackhole For Bad Bots-plugin stoppar dåliga bots genom att lägga till en dold triggerlänk till sidfoten på din webbplats som säger bots att inte följa den. Om de gör det kommer de att blockeras omedelbart från din webbplats. Alla legitima bots (t.ex. Googlebot) följer din regel och kommer inte att blockeras.

Blackhole för Bad Bots

Steg 1: Installera Blackhole For Bad Bots-plugin.

Steg 2: Kopiera robotreglerna i insticksinställningarna.

Blackhole-Robots-regler

Steg 3: Lägg till robotreglerna i din robots.txt-fil.

Blachole-Robots-txt

Steg 4: När du har lagt till regeln, gå till din startsida och visa källkoden. Sök i ordet “blackhole” så ser du länken skapad av plugin. Det ska se ut så här:

Följ INTE denna länk, annars kommer du att förbjudas från webbplatsen!

Steg 5: I inställningarna för “Bad Bots” kan du se alla bots som har blockerats.

Blackhole-Blockerad-Bots

7. Flytta din WP-inloggningssida

Vissa dåliga bots försöker komma åt din wp-inloggningssida. Även om de inte får tillgång, kommer de fortfarande att försöka detta många gånger vilket är slöseri med serverresurser. Eftersom de flesta skräppostbotar inte är komplexa bör flyttning av din WP-inloggningssida hjälpa till att förhindra att botsna ens slår den.

metoder

Change-in-URL

8. Begränsa inloggningsförsök

Begränsning av inloggningsförsök låser ut användare och bots med för många misslyckade inloggningsförsök på din wp-inloggningssida. Detta är bara ett annat sätt att hjälpa till att blockera skräppostbottar från att drabbas alltför mycket på din webbplats.

metoder

Wordfence-Limit-inloggningar

Vanliga frågor

&# X1f47e; Vad är dåliga bots exakt?

Dåliga bots är alla bot som träffar din webbplats utan någon nytta, vilket leder till slöseri med serverresurser och kanske till och med sneda Google Analytics-data.

&# X1f47e; Hur kontrollerar jag om dåliga bots träffar min webbplats?

Wordfences Live Traffic-rapport visar alla bots som träffar din webbplats i realtid. Här kan du avgöra om det finns misstänkta bots som träffar din webbplats.

&# X1f47e; Hur blockerar jag dem?

Du kan blockera dem i Wordfences inställningar för blockering och hastighetsbegränsning. Alternativt om du inte vill använda Wordfence blockerar du 5 värdnamn med Cloudflare Firewall-regler eller installerar Blackhole For Bad Bots-plugin.

&# X1f47e; Ska jag använda Wordfence för att blockera dåliga bots?

Använd bara Wordfence om du vet vad du gör och är bekväm att konfigurera inställningarna. Det har utmärkta blockeringsalternativ och kan stoppa nästan varje dålig bot, men fel konfiguration kan blockera legitima sökrobotar och till och med mänskliga besökare.

&# X1f47e; Vilka plugins är bäst för att stoppa dåliga bots?

Blackhole For Bad Bots-plugin gör ett utmärkt jobb med att stoppa dåliga bots genom att lägga till en dold triggerlänk till sidfoten på din webbplats och berätta att bots inte ska följa länken. Om de gör det kommer de att förbjudas.

Jag hoppas att den här guiden var till hjälp och att du kan blockera de irriterande bots! Om du har några frågor, lämna mig en kommentar nedan så kommer jag tillbaka till dig så snart jag kan.

Se även: Hur jag fick 100% GTmetrix-poäng

Skål,

Tom

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map