Sådan blokerer du dårlige bots i WordPress: En guide til at bekæmpe spammybits fra at ramme dit websted og stresse din server

Dårlige bots er spild af serverressourcer og kan skjule Google Analytics-data.


Blokering af dårlige bots i WordPress kan fremskynde dit websted og forhindre, at unyttige bots konstant rammer dit websted. Du ville aldrig vide, om spam-bots ramte dit websted, medmindre du kontrollerede det. I denne tutorial vil jeg vise dig, hvordan du finder dårlige bots ved hjælp af Wordfence og derefter blokere dem enten ved hjælp af Wordfence, Cloudflare Firewall-regler eller Blackhole For Bad Bots-plugin.

Jeg anbefaler ikke Wordfence, da det kan være en langsom plugin i sig selv. Cloudflare Firewall-regler giver dig kun mulighed for at blokere 5 bots (med den gratis plan), hvilket kan være en god start for de fleste WordPress-websteder, og Blackhole For Bad Bots-pluginet skal blokere alle spam-bots, der ikke adlyder nofollow-reglen.

Hvad er dårlige robotter, og hvorfor skal jeg blokere dem?

Dårlige bots er enhver bot, der rammer dit websted uden fordel for dig. Disse bots bruger serverressourcer, især hvis de rammer overdreven dit websted eller din wp-login-side. Blokering af dem kan lægge mindre stress på din server og potentielt spare dig for båndbredde, hostingomkostninger og fremskynde dit websted. Dette kan også forhindre, at dårlige bots vises i dine Google Analytics-data.

1. Installer Wordfence

Wordfence viser dig alle bots, der rammer dit websted i realtid.

Du behøver ikke at lade dette plugin være aktiveret permanent; vi bruger strengt den Live Traffic-rapporten til at identificere, hvilke bots der rammer dit websted, og om de skal blokeres. Når vi først har kendt de dårlige bots, kan vi blokere dem uden at skulle lade Wordfence være installeret.

Wordfence-Security-Plugin

2. Se din live trafikrapport

Gå til Wordfence → Værktøjer → Live trafik.

Det live trafikrapport viser alle bots, der rammer dit websted i realtid.

Wordfence-Live-Trafik-Tab

3. Identificer dårlige robotter, der rammer dit websted

Se din live trafikrapport i et par minutter for at se, om nogen mistænkelige bots rammer dit websted gentagne gange. Lav en liste over deres værtsnavne (vist i Wordfence) og derefter Google deres værtsnavne for at se, om andre rapporterede personer rapporterer dem som en dårlig bot (du bliver nødt til at undersøge og sørge for, at det faktisk er en spam-bot). Googlebot og andre legitime bots er OK og bør ikke blokeres, men hold øje med mistænkelige og tilføj dem til din liste.

Levende-Trafik-Rapport-Wordfence

Når du har oprettet en liste over alle dine spambots værtsnavne, har du et par muligheder for at blokere dem. Jeg anbefaler Blackhole For Bad Bots-pluginet, da det er automatisk og vil blokere eventuelle nye dårlige bots i fremtiden (som muligvis ikke findes på din liste). Eller hvis du kun har et par primære spam-bots, der rammer dit websted (op til 5 værtsnavne), kan du også bruge Cloudflares Firewall-regler. Wordfence er fantastisk til at blokere dårlige bots, men selve plugin kan forårsage et langsomt WordPress-sted.

4. Bloker dårlige bots med Wordfence

Wordfence har en række forskellige blokeringsmuligheder til at blokere dårlige bots, men selve plugin kan gøre dit WordPress-site lidt langsommere, og du risikerer at blokere legitime mennesker / gennemsøgere, hvis plugin ikke er konfigureret korrekt. Brug kun Wordfence, hvis du er komfortabel med at konfigurere det.

Bloker dårlige bots efter værtsnavn

 • Gå til Blokeringsindstillinger og oprette en blokeringsregel
 • Tilføj værtsnavnet på en dårlig bot, du gerne vil blokere
 • Brug en stjerne (som vist nedenfor) for at blokere alle variationer af denne bot
 • Opret blokeringsregler for alle dårlige bot-hostnavne fra din live trafikrapport

Wordfence-blokering-Rule

Bloker dårlige bots med takstbegrænsning

 • Gå til Wordfence → Firewall → Takstbegrænsning
 • Konfigurer indstillingerne til at begrænse “anmodninger” og “sider der vises” af crawlere
 • Vær forsigtig med ikke at blokere legitime bots / mennesker, der ikke følger dine satsbegrænsende regler

Wordfence-hastighedsbegrænsende

Konfigurer Wordfence Brute Force Protection

 • Gå til Wordfence → Firewall → Brute Force Protection
 • Aktivér grænse login forsøg og forhindr “admin” brugernavne
 • Konfigurer disse indstillinger for yderligere at sikre dit WP-administratorområde

Se en log over spam-bots, der blokeres – når du først har konfigureret Wordfence til at blokere dårlige bots, kan du se et login på alle bots, der blokeres fra dit websted, deres hostnavne og deres blokantal.

Wordfence-Firewall-blokering

5. Bloker dårlige robotter med Cloudflare Firewall-regler

Regler for Cloudflare Firewall giver dig mulighed for at blokere maksimalt 5 værtsnavne på den gratis plan.

Log ind på dit Cloudflare-betjeningspanel, og gå til Firewall → Firewall-regler → Opret en firewall-regel. Kopier den dårlige bot’s hostnavne (fra Wordfence) og tilføj den her i “Værdi” -feltet. Da du kan oprette 5 regler, gentager du dette trin for dine 5 værste dårlige bots fra Wordfence.

 • Felt = Værtsnavn
 • Operatør = Indeholder
 • Værdi = værtsnavnet på den dårlige bot, du fandt i Wordfence

Cloudflare Firewall-regel for at blokere dårlige bots

Du kan se bots blokeres af Cloudflare under fanen Firewall-begivenheder:

CloudFlare-Firewall-Events

6. Installer Blackhole For Bad Bots-plugin

Det Blackhole For Bad Bots-plugin stopper dårlige bots ved at tilføje et skjult triggerlink til sidefoden på dit websted, der beder bots om ikke at følge det. Hvis de gør det, blokeres de straks fra dit websted. Alle legitime bots (f.eks. Googlebot) følger din regel og blokeres ikke.

Sorte hul til dårlige bots

Trin 1: Installer Blackhole For Bad Bots-plugin.

Trin 2: I plugin-indstillingerne skal du kopiere robotreglerne.

Blackhole-Robotter-regler

Trin 3: Føj robotreglerne til din robots.txt-fil.

Blachole-Robots-txt

Trin 4: Når du har tilføjet reglen, skal du gå til din startside og se kildekoden. Søg i ordet “blackhole”, og du skal se linket oprettet af plugin. Det skal se sådan ud:

Følg IKKE dette link, ellers bliver du forbudt fra webstedet!

Trin 5: I plugins “Bad Bots” -indstillinger kan du se alle bots, der er blokeret.

Blackhole-Blokeret-Bots

7. Flyt din WP-login-side

Nogle dårlige bots vil prøve at få adgang til din wp-login-side. Selv hvis de ikke får adgang, vil de stadig prøve dette adskillige gange, hvilket er spild af serverressourcer. Da de fleste spam-bots ikke er komplekse, bør flytting af din WP-login-side hjælpe med at forhindre, at botterne endda rammer den.

Metoder

Skift-login URL

8. Begræns loginforsøg

Begrænsning af loginforsøg vil låse brugere og bots med for mange mislykkede loginforsøg på din wp-login-side. Dette er bare en anden måde at hjælpe med at blokere spam-bots fra at ramme alt for dit websted.

Metoder

Wordfence-Limit-Logins

Ofte stillede spørgsmål

&# X1f47e; Hvad er nøjagtige bots?

Dårlige bots er enhver bot, der rammer dit websted uden nogen fordel, hvilket fører til spild af serverressourcer og muligvis endda skæve Google Analytics-data.

&# X1f47e; Hvordan kontrollerer jeg, om dårlige bots rammer mit websted?

Wordfences Live Traffic-rapport viser dig, at alle bots rammer dit websted i realtid. Her kan du bestemme, om der er mistænkelige bots, der rammer dit websted.

&# X1f47e; Hvordan blokerer jeg dem?

Du kan blokere dem i Wordfences indstillinger for blokering og takstbegrænsning. Alternativt, hvis du ikke ønsker at bruge Wordfence, blokerer du 5 værtsnavne ved hjælp af Cloudflare Firewall-regler eller installerer Blackhole For Bad Bots-plugin.

&# X1f47e; Skal jeg bruge Wordfence til at blokere dårlige bots?

Brug kun Wordfence, hvis du ved, hvad du laver, og er komfortabel med at konfigurere indstillingerne. Det har fremragende blokeringsmuligheder og kan stoppe næsten alle dårlige bot, men den forkerte konfiguration kan muligvis blokere legitime gennemsøgere og endda menneskelige besøgende.

&# X1f47e; Hvilke plugins er bedst til at stoppe dårlige bots?

Blackhole For Bad Bots-pluginet gør et fremragende stykke arbejde med at stoppe dårlige bots ved at tilføje et skjult triggerlink til sidefoden på dit websted, der beder bots om ikke at følge linket. Hvis de gør det, vil de blive forbudt.

Jeg håber, at denne guide var nyttig, og at du er i stand til at blokere de irriterende bots! Hvis du har spørgsmål overhovedet, lad mig en kommentar nedenfor, så vender jeg tilbage til dig så snart jeg kan.

Se også: Hvordan jeg fik 100% GTmetrix-scoringer

Skål,

Tom

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map