Slik blokkerer du dårlige roboter i WordPress: En guide til å bekjempe spammybiter fra å treffe nettstedet ditt og stresse ut serveren din

Dårlige roboter er sløsing med serverressursene og kan skjule Google Analytics-data.


Blokkering av dårlige roboter i WordPress kan øke hastigheten på nettstedet ditt og forhindre at ubrukelige roboter hele tiden treffer nettstedet ditt. Du ville aldri vite om spam-roboter treffer nettstedet ditt med mindre du sjekket det. I denne opplæringen vil jeg vise deg hvordan du finner dårlige roboter ved å bruke Wordfence, og blokker dem deretter ved å bruke Wordfence, Cloudflare brannmurregler eller Blackhole For Bad Bots-plugin.

Jeg anbefaler ikke Wordfence siden det kan være en treg plugin i seg selv. Cloudflare brannmurregler lar deg bare blokkere 5 bots (med gratisplanen), noe som kan være en god start for de fleste WordPress-nettsteder, og Blackhole For Bad Bots-plugin-en bør blokkere alle spam-boter som ikke følger nofollow-regelen.

Hva er dårlige roboter, og hvorfor skal jeg blokkere dem?

Dårlige roboter er noen bot som treffer nettstedet ditt uten noen fordel for deg. Disse robotene bruker serverressurser, spesielt hvis de treffer for mye på nettstedet eller wp-påloggingssiden. Blokkering av dem kan gi mindre stress på serveren din og potensielt spare deg for båndbredde, hostingkostnader og øke hastigheten på nettstedet. Dette kan også forhindre at dårlige roboter vises i Google Analytics-dataene dine.

1. Installer Wordfence

Wordfence viser alle roboter som treffer nettstedet ditt i sanntid.

Du trenger ikke å forlate denne pluginen permanent. vi bruker strengt tatt Live Traffic-rapporten for å identifisere hvilke roboter som treffer nettstedet ditt, og om de skal blokkeres. Når vi har kjent de dårlige botene, kan vi blokkere dem uten å måtte forlate Wordfence installert.

Wordfence-Security-Plugin

2. Vis din Live Traffic Report

Gå til Wordfence → Verktøy → Live trafikk.

De live trafikkmelding viser alle roboter som treffer nettstedet ditt i sanntid.

Wordfence-Live-Trafikk-Tab

3. Identifiser dårlige roboter som treffer nettstedet ditt

Følg trafikken din i noen minutter for å se om noen mistenkelige roboter treffer nettstedet ditt gjentatte ganger. Lag en liste over vertsnavnene deres (vist i Wordfence), og deretter Google vertsnavnene for å se om andre rapporterte rapporterer dem som en dårlig bot (du må undersøke og sørge for at det faktisk er en spam-bot). Googlebot og andre legitime roboter er OK og bør ikke blokkeres, men hold øye med mistenkelige og legg dem til i listen din.

Levende-Traffic-Report-Wordfence

Etter å ha laget en liste over alle vertsnavn for spam-bot, har du noen alternativer for å blokkere dem. Jeg anbefaler Blackhole For Bad Bots-plugin siden den er automatisk og vil blokkere eventuelle nye dårlige bots i fremtiden (som kanskje ikke er på listen din for øyeblikket). Eller hvis du bare har noen få primære spam-roboter som treffer nettstedet ditt (opptil 5 vertsnavn), kan du også bruke Cloudflares brannmurregler. Wordfence er utmerket til å blokkere dårlige roboter, men selve pluginen kan forårsake et tregt WordPress-nettsted.

4. Blokker dårlige roboter med Wordfence

Wordfence har en rekke blokkeringsalternativer for å blokkere dårlige roboter, men selve pluginen kan gjøre WordPress-nettstedet ditt litt tregere og du risikerer å blokkere legitime mennesker / gjennomsøkere hvis plugin-en ikke er konfigurert riktig. Bruk bare Wordfence hvis du er komfortabel med å konfigurere det.

Blokker dårlige roboter etter vertsnavn

 • Gå til Blokkering av innstillinger og opprett en blokkeringsregel
 • Legg til vertsnavnet til en dårlig bot du vil blokkere
 • Bruk en stjernen (som vist nedenfor) for å blokkere alle varianter av den boten
 • Lag blokkeringsregler for alle dårlige bot-vertsnavn fra live-trafikkrapporten

Wordfence-Blocking-regel

Blokker dårlige roboter med takstbegrensning

 • Gå til Wordfence → Firewall → Prisbegrensning
 • Konfigurer innstillingene for å begrense “forespørsler” og “sider som vises” av gjennomsøkere
 • Vær forsiktig så du ikke blokkerer legitime roboter / mennesker som ikke følger ratebegrensende regler

Wordfence-hastighetsbegrensende

Konfigurer Wordfence Brute Force Protection

 • Gå til Wordfence → Firewall → Brute Force Protection
 • Aktiver begrensingspåloggingsforsøk og forhindre “admin” brukernavn
 • Konfigurer disse innstillingene for å sikre ditt WP-adminstrasjonsområde ytterligere

Se en logg over spam-roboter som blir blokkert – Når du først har konfigurert Wordfence til å blokkere dårlige bots, kan du se en pålogging av alle boter som er blokkert fra nettstedet ditt, deres vertsnavn og deres blokkeringstall.

Wordfence-brannmur-Blocking

5. Blokker dårlige roboter med Cloudflare-brannmurregler

Cloudflare brannmurregler lar deg blokkere maksimalt fem vertsnavn på gratisplanen.

Logg deg på Cloudflare-oversikten og gå til Brannmur → Brannmurregler → Opprett en brannmurregel. Kopier den dårlige botens vertsnavn (fra Wordfence) og legg den til her i “Verdi” -feltet. Siden du kan lage 5 regler, vil du gjenta dette trinnet for de 5 verste dårlige roboter fra Wordfence.

 • Felt = Vertsnavn
 • Operatør = Inneholder
 • Verdi = vertsnavnet til den dårlige boten du fant i Wordfence

Cloudflare brannmur regel for å blokkere dårlige roboter

Du kan se at roboter er blokkert av Cloudflare i fanen Brannmurhendelser:

Cloudflare-brannmur-Events

6. Installer Blackhole For Bad Bots-plugin

De Blackhole For Bad Bots-plugin stopper dårlige roboter ved å legge til en skjult triggerlink til bunnteksten på nettstedet ditt som sier at boter ikke skal følge den. Hvis de gjør det, vil de bli blokkert umiddelbart fra nettstedet ditt. Eventuelle legitime roboter (f.eks. Googlebot) vil følge din regel og vil ikke bli blokkert.

Blackhole for Bad Bots

Trinn 1: Installer Blackhole For Bad Bots-plugin.

Steg 2: Kopier robotreglene i plugin-innstillingene.

Blackhole-Robots-regler

Trinn 3: Legg til robotreglene i robots.txt-filen.

Blachole-Robots-txt

Trinn 4: Når du har lagt til regelen, går du til hjemmesiden din og ser kildekoden. Søk i ordet “blackhole”, og du skal se lenken opprettet av plugin-modulen. Det skal se slik ut:

Følg IKKE denne lenken, ellers blir du utestengt fra nettstedet!

Trinn 5: I innstillingene for “Bad Bots” -programmet kan du se alle bots som er blokkert.

Blackhole-Blokkert-Bots

7. Flytt påloggingssiden for WP

Noen dårlige roboter vil prøve å få tilgang til wp-påloggingssiden. Selv om de ikke klarer å få tilgang, vil de fortsatt prøve dette flere ganger, noe som er sløsing med serverressurser. Siden de fleste spam-roboter ikke er komplekse, bør flytting av WP-påloggingssiden din bidra til å forhindre at robotene til og med treffer den.

metoder

Change-Pålogging URL

8. Begrens påloggingsforsøk

Begrensning av påloggingsforsøk vil låse brukere og roboter med for mange mislykkede påloggingsforsøk på wp-påloggingssiden. Dette er bare en annen måte å blokkere spam-boter fra å treffe nettstedet ditt for mye.

metoder

Wordfence-Limit-pålogginger

ofte stilte spørsmål

&# X1f47e; Hva er dårlige roboter nøyaktig?

Dårlige bots er en hvilken som helst bot som treffer nettstedet ditt uten fordel, noe som fører til sløsing med serverressurser og muligens til og med skjev Google Analytics-data.

&# X1f47e; Hvordan sjekker jeg om dårlige roboter treffer nettstedet mitt?

Wordfences Live Traffic-rapport viser at alle roboter treffer nettstedet ditt i sanntid. Her kan du bestemme om det er mistenkelige roboter som treffer nettstedet ditt.

&# X1f47e; Hvordan blokkerer jeg dem?

Du kan blokkere dem i Wordfences innstillinger for blokkering og takstbegrensning. Hvis du ikke vil bruke Wordfence, blokkerer du 5 vertsnavn ved å bruke Cloudflare Firewall-regler, eller installere Blackhole For Bad Bots-plugin.

&# X1f47e; Bør jeg bruke Wordfence for å blokkere dårlige roboter?

Bruk bare Wordfence hvis du vet hva du gjør og er komfortabel med å konfigurere innstillingene. Den har utmerkede blokkeringsalternativer og kan stoppe nesten alle dårlige bot, men feil konfigurasjon kan blokkere legitime gjennomsøkere og til og med menneskelige besøkende.

&# X1f47e; Hvilke plugins er best for å stoppe dårlige roboter?

Blackhole For Bad Bots-plugin gjør en utmerket jobb med å stoppe dårlige bots ved å legge til en skjult trigger-kobling til bunnteksten på nettstedet ditt som sier at bots ikke skal følge lenken. Hvis de gjør det, blir de utestengt.

Jeg håper denne guiden var nyttig, og at du kan blokkere de irriterende bots! Hvis du har spørsmål overhodet, legg igjen en kommentar nedenfor, så vil jeg komme tilbake til deg så snart jeg kan.

Se også: Hvordan jeg fikk 100% GTmetrix-score

Jubel,

Tom

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map