Kuinka puhdistaa WordPress-tietokanta (ja vanhat plugin-taulukot)

Kun käytät WordPressiä, sinun WordPress-tietokanta väistämättä paistuu.


Jäännöslaajennustaulut, vanhentuneet transientit, pingbacks, trackback, roskapostin ja roskakorien kommentit, automaattiset luonnokset ja mahdollisesti tuhannet käyttämättömät jäljennökset voidaan jättää tietokantaan.

Tässä opetusohjelmassa aion käyttää WP-optimointi puhdistaa WordPress-tietokanta. Vaikka jotkut laajennukset, kuten WP Rocket (ja muut), sallivat sinun puhdistaa osan tietokannasta, ne eivät aina anna sinun poistaa vanhoja laajennustaulukoita, kuten WP-Optimize, WP-Sweep tai Advanced Database Cleaner..

Näin tekemällä tietokanta toimii tehokkaammin ja voi puolestaan ​​auttaa sinua korjaamaan hitaan WordPress-sivuston ja saamaan sen latautumaan huomattavasti nopeammin. WordPress-tietokannan puhdistaminen on myös suositellaan WordPressin optimointioppaassa ja se on jotain, mitä sinun pitäisi tehdä määräajoin.

1. Varmuuskopioi WordPress-tietokanta

Käyttää UpdraftPlus varmuuskopioida tietokanta etukäteen.

Sinun ei pitäisi olla huolissaan tästä, mutta vain jos jokin menee pieleen, ainakin sinulla on varmuuskopio. Asenna laajennus, siirry UpdraftPlus-asetuksiin ja yhdistä kolmannen osapuolen palvelu ladataksesi tiedostosi (käytän Dropboxia). Jälkeenpäin voit tehdä yhden napsautuksen varmuuskopio.

2. Asenna WP-Optimize

Asenna WP-Optimoi-laajennus ja siirry sitten WP-Optimoi → Tietokanta.

WP-optimointi-Plugin

3. Poista roskakori tietokannasta

WP-Optimise -sovelluksessa näet optimointien ja taulukkojen asetukset.

Optimointi-asetuksissa, haluat yleensä poistaa kaiken paitsi hyväksymättömät kommentit, jotka ovat julkaistujen versioiden jälkeen. Jos olet poistanut hyväksymättömät kommentit (blogin kommentit, joita ei ole vielä hyväksytty) tai post tarkistukset (aiemmat luonnokset, jotka WordPress on ottanut automaattisesti, kun teet sivua tai viestiä parannuksen), voit myös poistaa ne.

WP-Optimoi puhdas tietokanta

Tietokannat (määritelmät)

 • Optimoi tietokantataulukot: samanlainen kuin kiintolevyn eheyttäminen vain WordPress-tietokannan kanssa. Tämä palauttaa tietokantataulukoiden käyttämättömän tilan, vähentää tallennustilaa ja tekee taulukoihin pääsyn tehokkaammaksi.
 • Lähetä versiot: luodaan automaattisesti joka kerta, kun tallennat tai päivität viestin.
 • Automaattiset viestit: luonnokset WordPress tallentaa automaattisesti, kun muokkaat.
 • Roskakoritetut viestit: poistetut viestit.
 • Roskapostit ja roskakorin kommentit: roskapostiksi merkityt tai poistetut kommentit.
 • Hyväksymättömät kommentit: blogin kommentit, joita et ole hyväksynyt.
 • Vanhentuneet ohimenevät vaihtoehdot: käyttämättömät välimuistitiedot (esimerkiksi sosiaalisen jakamisen laajennus tallentaa ”jakolaskurit” sivuille tai viesteihin).
 • Pingbacks: tapa ilmoittaa blogeihin, joihin linkitit.
 • trackbacks: toinen tapa ilmoittaa blogeihin, joihin linkitit.
 • Lähetä metatiedot: kullekin viestille käyttäjille näytettävät tiedot (esim. kirjoittaja, julkaisupäivä, luokka). Tämä poistaa viestin sisällönkuvaustiedot, jotka eivät kuulu mihinkään viestiin.
 • Kommentoi metatietoja: sama kuin postitse metatiedot vain kommenttitiedoille.
 • Orpoja koskevia tietoja: luonut usein laajennuksia, kun viestit poistetaan.

4. Poista vanhojen laajennusten takana olevat taulukot

WP-Optimize Tables -välilehdessä näet tietokantataulukot.

Kiinnitä huomiota taulukoihin, joissa sanotaan ”ei asennettu”, ja niiden vieressä on Poista-painike. Nämä ovat taulukoita jäi jälkeen vanhoilla laajennuksilla, joita ei ole tällä hetkellä asennettu WordPress-sivustoosi (joten sinun pitäisi poistaa ne, jos et aio käyttää niitä uudelleen). WP-Optimize kertoo myös taulukon koon ja sen laajennuksen, johon taas olet jo poistanut..

WP Optimoi taulukot

5. Aikatauluta käynnissä olevien tietokantojen puhdistaminen

Suosittelen ajoittamaan automaattinen tietokannan puhdistus noin kerran viikossa (tai jopa useammin suurissa sivustoissa, joissa on paljon laajennuksia). Löydät tämän kohdasta WP-Optimoi → Asetukset.

WP Optimizer -sovelluksen mukainen tietokannan puhdistus

Jos käytät jo laajennusta, kuten WP Rocket, johon tietokannan puhdistus on rakennettu, voit käyttää tätä ajoittaaksesi viikoittaiset tietokannan puhdistukset. Asenna sitten WP-Optimize vain, kun sinun on puhdistettava tietokantataulukoita poistetuista lisäosista (kannatan aina vähemmän asennuksia asennettu).

WP Rocket Automaattinen tietokannan puhdistus

6. Muut tietokantaa puhdistavat laajennukset

Useimmat muut tietokannan puhdistuslaajennukset tekevät saman tarkan asian kuin WP-Optimize

Advanced Database Cleaner – samanlainen kuin WP-Optimize, mutta antaa sinun sukeltaa edelleen tietokantaan ja antaa sinun tarkastella cron-töitä. Premium-versio on ensisijaisesti hyvä vanhojen laajennusten tietokannan puhdistamiseen edelleen, ja siinä on vaihtoehtoja orpoille, laajennuksille, teemoille ja WP: lle.

Advanced-tietokanta-Cleaner

WP-Sweep – antaa sinun puhdistaa lisäasetukset, kuten käyttäjän meta- ja termi meta, mutta ottaa varmuuskopion ja tehdä se vain, jos tiedät tekemäsi (tämä poistaa termit viestiluonnoksista).

WP-pyyhkäisyasetukset

Plugins roskat keräilijä – Voit poistaa vain vanhoja laajennustaulukoita, joissa on keskinkertaisia ​​arvosteluita.

Plugins Roskakorin skannaus

Tuulen pilvisyys – Cloudways-isännöinnin kehittämä laajennus (ne ovat mahtavia). Sen avulla voit poistaa vain muutaman tärkeän kohteen tietokannasta, mutta se ei anna sinun optimoida tietokantataulukoita tai poistaa post meta-, kommentti-metatietoja tai poistettujen laajennusten jättämiä taulukoita..

Breeze-tietokannan puhdistus

Usein Kysytyt Kysymykset

&# X2699; Mikä laajennus on paras tietokannan puhdistamiseen?

WP-Optimize -sovelluksen avulla voit puhdistaa tietokannan ja jäljellä olevat plugin-taulukot, kun taas WP Rocket vain puhdistaa tietokannan. Suosittelen WP-Optimointia käyttämään täydellistä siivousta.

&# X2699; Kuinka poistat jäljellä olevat plugin-taulukot?

WP-Optimize -sovelluksella on mahdollisuus poistaa taulukoita, jotka ovat poistaneet vanhoja laajennuksia. Se näyttää sinulle, mihin laajennukseen taulukko kuuluu, ja sisältää kehotteen, jonka sanoma ei ole asennettu Poista-painikkeella.

&# X2699; Entä jos käytän jo WP Rockettia?

WP Rocket ei salli sinun poistaa jääneiden plugin-taulukoita, mutta se on hyvä puhdistamaan kaikki muu tietokannasta.

&# X2699; Kuinka usein sinun tulisi puhdistaa tietokanta?

Kerran viikossa pitäisi olla runsaasti useimmille verkkosivustoille. Suurempien verkkosivustojen, joissa on paljon laajennuksia, kannattaa puhdistaa se useammin.

&# X2699; Katkaiseeko tämä verkkosivustoni?

Sen ei pitäisi olla, mutta sinun pitäisi silti ottaa varmuuskopio etukäteen. Lisäosat, kuten WP-Optimize, korostavat toimia, joilla on pieni mahdollisuus aiheuttaa virheitä, ja kehottaa tekemään varmuuskopion.

Toivon, että tämä artikkeli auttoi WordPress-tietokannan puhdistamisessa ja auttoi sinua nopeuttamaan sivustoasi! Jos sinulla on kysyttävää, jätä kommentti alle ja otan sinuun yhteyttä niin pian kuin mahdollista.

Katso myös: Kuinka sain 100% GTmetrix-pisteet

Kippis,
tom

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map