YouTube SEO: hoe u uw video’s optimaliseert om hoger te scoren in zowel YouTube als Google (op basis van de zoekrangschikkingsfactoren van YouTube)

Ik ben geen YouTube-sensatie, maar ik heb meer dan 50.000 views gekregen op veel van mijn video’s. Ik draag dit bij aan YouTube video SEO.


Natuurlijk moet je het trefwoord in de videotitel, beschrijving, bestandsnaam gebruiken en een mooie aangepaste miniatuur uploaden, maar YouTube vertrouwt ook sterk op engagement signalen om video’s te rangschikken. Daarom is het zo belangrijk om meer dan tien minuten te streven, een script te schrijven en je video te promoten.

Daarom hou ik ook van video’s maken in combinatie met de inhoud van mijn website (het insluiten van de video op mijn blog geeft hem meer weergaven, kijktijd, likes, enz.). De video verbetert ook mijn bloginhoud en helpt bij het aantrekken van links, shares en mensen die meer tijd op mijn site doorbrengen. Het is een win-win.

Hier is wat je moet doen.

1. YouTube-rankingfactoren

youtube-video-seo-ranking-factoren-infographic

2. Kies een videotrefwoord in automatisch aanvullen

De beste video-zoekwoorden zijn specifieke (long-tail) woordgroepen die zowel in YouTube als Google Autocomplete worden weergegeven. Op deze manier kunt u uw video op beide plaatsen rangschikken en meer verkeer genereren. Begin met het typen van een zoekwoord in YouTube en het voltooit de zin, of gebruik het onderstrepingsteken _ om het leeg te laten vullen met meer ideeën. Je kunt dit overal in de zin doen.

Kies specifieke zinnen – door brede zoekwoorden te targeten, kunt u meer weergaven krijgen, maar deze zijn veel concurrerender dan specifieke woordgroepen. Of u brede of specifieke zinnen moet targeten, hangt af van de concurrentie van zoekwoord, videokwaliteit en hoe goed u uw video optimaliseert.

YouTube-zoekwoorden

Video-trefwoordonderzoek

Google trends is een andere plaats om videotrefwoorden te vinden:

YouTube-zoekwoorden - Google Trends

3. Leer de concurrentie van het zoekwoord

MozBar Chrome-extensie – installeer de extensie op Google Chrome. Google nu uw zoekwoord tijdens het zoeken op YouTube, zoals dit: site: www.youtube.com uw zoekterm. Als topresultaten een hogere PA (pagina-autoriteit) hebben, is het zoekwoord competitiever. Brede zoekwoorden zijn van nature competitiever en vereisen dat je een betere video maakt, dus kies een specifieke zin van YouTube / Google Autocomplete en maak een betere video dan de beste resultaten.

Video-zoekwoord-competitie

vidIQ Chrome-extensie – installeer deze Google-extensie, zoek uw trefwoord op YouTube en bekijk een paar video’s in de topresultaten. Je ziet een SEO-score op basis van het aantal likes, dislikes, views, reacties, social shares, abonnees, weergavetijden, video-engagement en andere statistieken over de video. Je kunt ook zien welke tags worden gebruikt en de lengte van de videobeschrijving.

YouTube-video-competitie

Je kunt de meeste signalen zien zonder de extensie:

YouTube-SEO-competitie

4. Maak uw video

Zeg uw trefwoord – het een paar keer mondeling zeggen van uw zoekwoord is als zoekwoorddichtheid voor video’s. Zeg het natuurlijk, zeg het niet alleen om het te zeggen. Ook deelpartijen spelen is goed.

Lengte is kracht – dit geldt voor zowel video’s als inhoud op uw site. Langere video’s scoren hoog omdat mensen alles kunnen vinden waarnaar ze op zoek zijn, vooral tutorials en recensies. Mensen zullen meer tijd besteden aan het bekijken van je video en je zult waarschijnlijk meer betrokkenheid krijgen. Er is geen perfecte lengte, maar probeer minstens 10 minuten video’s te maken, je krijgt betere resultaten.

HD-kwaliteit – je kunt je telefoon gebruiken, maar een mooie HD-videocamera maakt een groot verschil. Als u uw computer opneemt, controleer dan de instellingen voor optimale video + audio.

Kom ter zake – bewerk ALLE onnodige pauzes (ik gebruik Screencast-O-Matic) en beknopt zijn. Ik ben hier super kieskeurig over en merkte een enorm verschil op in de betrokkenheid van mijn video.

Maak de jouwe Betters – beter dan wie dan ook in de topresultaten, dat is waar SEO om draait.

Kaartenkaarten zijn de kleine i (informatie) knop. Deze kunnen linken naar gerelateerde video’s, een bijbehorende website, polls, donaties of een ander YouTube-kanaal. Ze zijn mobielvriendelijk (in tegenstelling tot de verouderde annotaties van YouTube) en je kunt ze toevoegen in de videobeheerder van YouTube.

YouTube-kaarten-gerelateerde video

Door YouTube voorgestelde videokaarten

YouTube-kaarten

5. Gebruik het trefwoord in de bestandsnaam

Voordat upload uw video en label het videobestand als uw trefwoord. Als je de video al hebt geüpload, is er helaas geen manier om dit te wijzigen (het is echter maar een kleine rankingfactor).

YouTube-video-bestandsnaam

6. Schrijf een beschrijvende, trefwoordrijke titel

Een goede titel heeft 2 dingen: uw zoekwoord en een verleidelijke kop. Google geeft doorgaans de eerste 50-60 tekens weer, dus probeer binnen dat bereik te blijven. U hoeft niet ALTIJD exact overeen te komen met uw zoekwoord, maar elk afzonderlijk woord moet minimaal aanwezig zijn in de videotitel.

YouTube-videotitel

7. Schrijf een lange beschrijving met trefwoorden, tijdstempels, links

Lange beschrijvingen zijn geweldig voor YouTube-video-SEO en geven je een plek om tijdstempels, nuttige links en een algemeen overzicht toe te voegen. Tekst is super belangrijk voor het rangschikken van elk type inhoud.

Youtube-video-beschrijving

Neem trefwoord op in de eerste zin – zowel YouTube als Google gebruiken de eerste 160 tekens als metabeschrijving die in zoekresultaten wordt weergegeven. Maak deze zin (of twee) verstandig, aangezien mensen dit zullen lezen om te bepalen of ze op je video zullen klikken. Een vuistregel is om uw zoekwoord natuurlijk ongeveer 2-3 keer te gebruiken in uw videobeschrijving.

YouTube-metabeschrijving

Youtube-SEO-Meta-Beschrijving

Tijdstempels – laat kijkers naar secties van de video springen zodat ze kunnen vinden wat ze zoeken, wat ook de betrokkenheid bij je video verbetert. Dit is vooral handig voor lange video’s.

Voorbeelden

 • : 21 (21 seconden)
 • 1:21 (1 minuut en eenentwintig seconden)
 • 1:30:21 (1 uur, 30 minuten en 21 seconden)

Links – Google volgt links om de relevantie van een video te bepalen (vergelijkbaar met interne links op uw website). Voeg een paar handige links toe aan je andere video’s, blogartikelen of nuttige bronnen.

8. Tags toevoegen (conservatief)

Maak je geen zorgen, voeg er gewoon een paar toe …

YouTube-tags

9. Ontwerp een mooie aangepaste miniatuur

Upload een aangepaste miniatuur in de video manager onder Info & Instellingen (je moet Verifieer uw account eerste). Afmetingen moeten 1280 (b) x 720 (h) pixels zijn. Dit wordt weergegeven in de zoekresultaten en het gedeelte ‘gerelateerde zoekopdrachten’ in YouTube. Probeer iets te schrijven in GROTE LETTERS.

YouTube-aangepaste miniatuur

10. Upload een transcript

Google gaat niet goed om met het omzetten van video’s in tekst (kijk eens hoe slordig het op de foto is). Je moet het handmatig transcriberen, anders gaan de zoekwoorden die je in je video noemt verloren. Je kan ook besteed dit goedkoop uit aan een freelancer op upwork.com.

YouTube-ondertitels

Youtube-Video-Transcript

Youtube-Video-Transcriber

11. Voeg een locatie toe (lokale SEO)

Als je video een gelokaliseerd zoekwoord bevat zoals ‘Chicago Wedding Photographer’ of je wilt gewoon een locatie targeten, kun je dit specificeren in de videomanager onder Geavanceerde instellingen. Vergeet niet om ook het gelokaliseerde trefwoord op te nemen in uw titel, beschrijving, bestandsnaam, enz.

Youtbe Videolocatie

12. Maak een blogbericht met hetzelfde trefwoord

Video-blog-bericht

Waarom je het zou moeten doen

 • Zowel de video + blogpost kunnen op de eerste pagina van Google staan
 • Verkeer naar uw blogpost = weergaven voor uw video en vice versa
 • Je hebt de video al gemaakt, dus het bericht moet relatief eenvoudig zijn
 • Door video’s aan uw website / blog toe te voegen, verbetert u de betrokkenheid + SEO
 • Geeft je meer weergaven, vind-ik-leuks, insluitingen en statistieken die worden gebruikt in YouTube-rankingfactoren

13. Tips voor het insluiten van video’s

Het Iframe aanpassen

Optie 1: Kopieer de YouTube-link en plak deze in uw inhoud (WordPress doet de rest).

Optie 2: Ga naar de YouTube-video die u wilt insluiten, kopieer en plak de insluitcode in uw HTML. Met deze methode kun je de breedte en hoogte van de video specificeren:

Sluit een YouTube-video in

Optie 3: Open een video wanneer u op een link klikt met de WP Video Lightbox-plug-in.

YouTube-videotitel verbergen

YouTube-videobediening verbergen

14. Reageer op opmerkingen

Wat maakt video’s hoger? Opmerkingen. Wat krijgt meer reacties? Reacties!

YouTube-opmerkingen

15. Promoot uw YouTube-video

Jij moet promoot uw video – weergaven komen niet alleen uit zichzelf. Sluit het in op uw website / blog. Deel het op social media en gebruik het in je nieuwsbrief en marketingmateriaal.

16. Ontwerp je kanaal

YouTube-kanaalbanner

Maak een bannercanvas.com maakt dit gemakkelijk. Afbeelding moet 2560 (b) x 1440 (h) pixels zijn.

Kanaal homepage – upload logo, vul ongeveer sectie in, voeg een toe Aanbevolen video. Niet zo moeilijk.

Afspeellijsten – als je een videoserie maakt, overweeg dan om een ​​uitgebreide te maken video-afspeellijst.

17. Resultaten = 1e pagina in YouTube en Google

Die video is behoorlijk oud, maar mijn blog (of video) staat nog steeds op pagina 1 van YouTube en Google.

YouTube-video-SEO

YouTube-video-SEO

18. Apparatuur die ik gebruik

 • HD-camera (een goede telefoon werkt)
 • Bewerkingsprogramma (ik gebruik Screencast-O-Matic)
 • Basisvaardigheden voor grafisch ontwerp (voor een aangepaste miniatuur) – ik gebruik GIMP
 • $ 25 om een ​​freelancer in te huren voor videotranscriptie (bespaart tijd)
 • Een blog (ik gebruik StudioPress-thema’s en Hosting van SiteGround wie is ook gebruikt door Yoast)

En zo rangschik je YouTube-video’s hoger in zowel YouTube als Google! Ik ben een eenmansshow, dus 100.000 views tussen mijn video’s is een goed bedrag voor mij. Zeker als u een klein bedrijf heeft en mensen om u hierbij te helpen, kunt u dat ook doen. Als je vragen hebt, laat me een reactie achter en ik help je graag verder. En als u dit nuttig vond, geef het dan een aandeel.

Veel Gestelde Vragen

&# x1f34e; Wat zijn de vijf belangrijkste factoren van YouTube SEO?

Het vinden van trefwoorden (in YouTube Autocomplete) en het analyseren van de concurrentie van het zoekwoord zijn 2 belangrijke factoren en zullen je helpen te leren of je zelfs in staat zult zijn om te rangschikken voor een specifiek zoekwoord. Gebruik vervolgens dat trefwoord in de titel en beschrijving en maak diepgaande video’s om de betrokkenheid te verbeteren. Dit zijn nog 3 andere factoren. Een pakkende titel en miniatuur helpen.

&# x1f34e; Hoe leer ik de concurrentie van een videosleutelwoord?

Zoek op YouTube op het zoekwoord en bekijk de beste resultaten om te zien hoeveel engagementsignalen de beste video’s hebben. De VidIQ Chrome-extensie is ook een geweldig hulpmiddel om de concurrentie van videotrefwoorden te leren.

&# x1f34e; Waar vind ik zoekwoorden voor YouTube-video’s?

Automatisch aanvullen op YouTube is een geweldige plek om videotrefwoorden te vinden. Probeer de truc voor invullen in de blanco (weergegeven in deze handleiding) om nog meer zoekwoordideeën te vinden.

&# x1f34e; Waar gebruik ik mijn zoekwoord?

Gebruik uw trefwoord in de bestandsnaam (voordat u de video uploadt), de titel en een paar keer in de videobeschrijving.

&# x1f34e; Hoe belangrijk is betrokkenheid bij de video?

YouTube is sterk afhankelijk van engagementsignalen om te bepalen hoe nuttig een video is en hoe hoog deze moet worden gerangschikt. Daarom staan ​​likes, comments, views, kijktijd en shares centraal.

Proost,
Tom

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map