YouTube SEO: Hur du optimerar dina videor så att de blir högre i både YouTube och Google (baserat på YouTubes faktorer för sökrangering)

03.06.2020
YouTube SEO 'YouTube SEO: Hur du optimerar dina videor så att de blir högre i både YouTube och Google (baserat på YouTubes faktorer för sökrangering)
0 10 мин.

Jag är ingen YouTube-sensation, men jag har fått 50 000+ visningar på många av mina videor. Jag bidrar med detta till YouTube-video SEO.


Naturligtvis bör du använda nyckelordet i videotitel, beskrivning, filnamn och ladda upp en fin anpassad miniatyrbild, men YouTube förlitar sig också starkt på engagemangssignaler att ranka videor. Det är därför det är så viktigt att sträva efter 10+ minuter, skriva ett manus och marknadsföra din video.

Det är också därför jag gillar skapa videor i samband med mitt webbplatsinnehåll (inbäddning av videon på min blogg ger det fler visningar, tid för tittar, gillar osv.). Videon förbättrar också mitt blogginnehåll och hjälper till att locka länkar, delningar och människor tillbringar mer tid på min webbplats. Det är en vinn-win.

Här är vad du ska göra.

1. YouTube-faktorer

youtube-video-seo-ranking-faktorer-infographic

2. Välj ett videosökord i autocomplete

De bästa nyckelorden för video är specifika (långsvansade) fraser som visas i både YouTube och Google Autocomplete. På så sätt kan du rangordna din video på båda platserna och få mer trafik. Börja skriva ett nyckelord på YouTube så kommer det att slutföra frasen, eller använd understrykningstecknet _ för att få det att fylla i tomma med fler idéer. Du kan göra detta var som helst i frasen.

Välj specifika fraser – Med inriktning på breda sökord kan du få fler visningar, men är mycket mer konkurrenskraftiga än specifika fraser. Huruvida du ska rikta in dig på breda eller specifika fraser beror på sökords konkurrens, videokvalitet och hur bra du optimerar din video.

YouTube-sökord

Video-Keyword-Research

Google Trender är en annan plats att hitta nyckelord för video:

YouTube-nyckelord - Google Trends

3. Lär dig sökords konkurrens

MozBar Chrome Extension – installera tillägget på Google Chrome. Nu Google ditt sökord när du söker på YouTube, så här: webbplats: www.youtube.com ditt sökord. Om toppresultaten har en högre PA (sidautoritet) är nyckelordet mer konkurrenskraftigt. Bredda nyckelord är naturligtvis mer konkurrenskraftiga och kräver att du gör en bättre video, så välj en specifik fras från YouTube / Google Autocomplete och skapa en bättre video än toppresultaten.

Video-sökord tävling

vidIQ Chrome Extension – installera det här Google-tillägget, sök ditt sökord på YouTube och kolla in några videor i toppresultaten. Du kommer att se en SEO-poäng baserat på hur många gillar, ogillar, visningar, kommentarer, sociala aktier, prenumeranter, visningstider, videoengagemang och andra mätvärden om videon. Du kan också se vilka taggar som används och videobeskrivningens längd.

YouTube-video konkurrens

Du kan se de flesta signaler utan förlängningen:

YouTube-SEO tävling

4. Skapa din video

SayYour sökord – Att muntligt säga ditt nyckelord några gånger är som nyckelordstäthet för videor. Säg det naturligt, säg det inte bara för att säga det. Att inkludera partiella matcher är också bra.

Längd är styrka – detta gäller både videor och innehåll på din webbplats. Längre videor rankas högt eftersom människor kan hitta allt de letar efter, speciellt självstudier och recensioner. Människor kommer att spendera mer tid på att titta på din video och du kommer antagligen att få mer engagemang. Det finns ingen perfekt längd, men försök göra videor minst 10 minuter så ser du bättre resultat.

HD-kvalitet – Du kan använda din telefon, men en trevlig HD-videokamera gör en stor skillnad. Om du spelar in din dator ska du kontrollera inställningarna för optimal video + ljud.

Kom till saken – redigera ALLA onödiga pauser (jag använder Screencast-O-Matic) och vara kortfattad. Jag är väldigt picky för detta och märkte en enorm skillnad i min videors engagemang.

Gör din Betters – bättre än vem som är i toppresultaten, det är vad SEO handlar om.

kortkort är den lilla i (information) -knappen. Dessa kan länka till relaterade videor, en tillhörande webbplats, enkäter, donationer eller en annan YouTube-kanal. De är mobilvänliga (till skillnad från YouTubes föråldrade kommentarer) och du kan lägga till dem i YouTubes videohanterare.

YouTube-Cards-Related-Video

YouTube-Föreslagna-Video-kort

YouTube-Cards

5. Använd nyckelordet i filnamnet

Innan ladda upp din video, markera videofilen som ditt sökord. Om du redan har laddat upp videon finns det tyvärr inget sätt att ändra detta (det är dock bara en liten rankingfaktor).

YouTube-video Filnamn

6. Skriv en beskrivande, nyckelrik titel

En bra titel har två saker: ditt sökord och en lockande rubrik. Google visar vanligtvis de första 50–60 tecknen, så försök att hålla dig inom det intervallet. Du behöver inte ALLTID använda en exakt matchning av ditt sökord, men varje enskilt ord ska åtminstone finnas i videotiteln.

Youtube-video Titel

7. Skriv en lång beskrivning med sökord, tidstämplar, länkar

Långa beskrivningar är bra för YouTube-video SEO och ger dig en plats att lägga till tidsstämplar, användbara länkar och en sammanfattning. Text är oerhört viktigt för att ranka alla typer av innehåll.

Youtube-video Beskrivning

Inkludera nyckelord i första meningen – Både YouTube och Google använder de första 160 tecknen som metabeskrivning som visas i sökresultaten. Skapa denna mening (eller två) klokt eftersom människor kommer att läsa den här för att avgöra om de klickar på din video. En tumregel är att naturligtvis använda ditt sökord cirka 2-3 gånger i din videobeskrivning.

Youtube-Meta-Beskrivning

Youtube-SEO-Meta-Beskrivning

tidsstämplar – låter tittarna hoppa till delar av videon så att de kan hitta det de letar efter, vilket också förbättrar engagemanget i din video. Detta är särskilt användbart för långa videor.

exempel

 • : 21 (21 sekunder)
 • 1:21 (1 minut och tjugo sekunder)
 • 1:30:21 (1 timme, 30 minuter och 21 sekunder)

länkar – Google följer länkar för att bestämma en videors relevans (liknande interna länkar på din webbplats). Lägg till några användbara länkar till dina andra videor, bloggartiklar eller användbara resurser.

8. Lägg till taggar (konservativt)

Inte krånga över detta, bara lägg till några …

Youtube Taggar

9. Designa en fin anpassad miniatyrbild

Ladda upp en anpassad miniatyrbild i video manager under Info & Inställningar (du måste göra det verifiera ditt konto först). Måtten bör vara 1280 (w) x 720 (h) pixlar. Detta kommer att visas i sökresultaten och avsnittet “relaterade sökningar” på YouTube. Försök skriva något i STORA Brev.

Youtube-Custom-miniatyr

10. Ladda upp ett transkript

Google gör inte ett bra jobb med att överföra videor till text (se hur slarvigt det är på fotot). Du måste transkribera det manuellt, annars kommer de nyckelord som du nämner i din video gå till spill. Du kan också lägga ut detta till en frilansare för billigt på upwork.com.

Youtube-Undertexter

Youtube-Video-avskrift

Youtube-Video-Transcriber

11. Lägg till en plats (lokal SEO)

Om din video innehåller ett lokaliserat nyckelord som “Chicago Wedding Photographer” eller om du bara vill rikta in dig på en plats, kan du ange detta i videohanteraren under Avancerade inställningar. Kom bara ihåg att även inkludera det lokaliserade nyckelordet i din titel, beskrivning, filnamn osv.

Youtbe videoläge

12. Skapa ett blogginlägg med samma sökord

Video-Blog-Post

Varför du borde göra det

 • Både video + blogginlägget kan rankas på Google: s första sida
 • Trafik till ditt blogginlägg = visningar för din video och vice versa
 • Du har redan skapat videon så inlägget ska vara relativt enkelt
 • Att lägga till videor på din webbplats / blogg förbättrar dess engagemang + SEO
 • Ger dig fler visningar, gillar, inbäddningar och mätvärden som används i YouTube-rankingfaktorer

13. Tips om inbäddning av videor

Tweaking The Iframe

Alternativ 1: Kopiera YouTube-länken och klistra in den i ditt innehåll (WordPress gör resten).

Alternativ 2: Gå till YouTube-videon du vill bädda in, kopiera och klistra sedan in inbäddningskoden i din HTML. Med den här metoden kan du ange videoklippets bredd och höjd:

Bädda in en YouTube-video

Alternativ 3: Öppna en video när du klickar på en länk med hjälp av WP Video Lightbox Plugin.

Dölj YouTube-videotitel

Dölj YouTube-videokontroller

14. Svara på kommentarer

Vad gör att videor rankas högre? Kommentarer. Vad får fler kommentarer? Svar!

YouTube-kommentarer

15. Marknadsför din YouTube-video

Du behöver marknadsföra din video – åsikter kommer inte bara av sig själva. Bädda in det på din webbplats / blogg. Dela det på sociala medier och använd det i ditt nyhetsbrev och marknadsföringsmaterial.

16. Designa din kanal

YouTube Channel Banner

Skapa en bannercanvas.com gör det enkelt. Bilden ska vara 2560 (w) x 1440 (h) pixlar.

Kanals hemsida – ladda upp logotyp, fyll i cirka avsnitt, lägg till en med video. Inte så svårt.

spellistor – Om du skapar en videoserie kan du överväga att skapa en omfattande videospelningslista.

17. Resultat = 1: a sidan på YouTube och Google

Den videon är ganska gammal, men min blogg (eller video) finns fortfarande på sidan 1 på YouTube och Google.

Youtube-video SEO

YouTube-video SEO

18. Utrustning jag använder

 • HD-kamera (en bra telefon fungerar)
 • Redigeringsprogram (jag använder Screencast-O-Matic)
 • Grundläggande grafisk designfärdigheter (för en anpassad miniatyrbild) – Jag använder GIMP
 • 25 $ för att anställa en frilansare för videotranskription (sparar tid)
 • En blogg (jag använder StudioPress-teman och SiteGrords värd vem är också används av Yoast)

Och det är så du rankar YouTube-videor högre på både YouTube och Google! Jag är en enmansvisning så 100 000 visningar mellan mina videor är en bra summa för mig. Visst om du har ett litet företag och människor som kan hjälpa till med detta kan du göra det också. Om du har frågor lämnar du en kommentar så hjälper jag dig gärna. Och om du tyckte att det var till hjälp kan du ge det en del.

Vanliga frågor

&# X1f34e; Vilka är de fem viktigaste faktorerna för YouTube SEO?

Att hitta nyckelord (i YouTube Autocomplete) och analysera sökords konkurrens är två viktiga faktorer och hjälper dig att lära dig om du till och med kan rangordna ett specifikt nyckelord. Därefter använder du det sökordet i titeln, beskrivningen och skapar fördjupade videor för att förbättra engagemanget är tre andra faktorer. En iögonfallande titel och miniatyrbild hjälper.

&# X1f34e; Hur lär jag mig tävlingen om ett videoord?

Sök i nyckelordet på YouTube och titta på toppresultaten för att se hur många engagemangssignaler de bästa videorna har. VidIQ Chrome Extension är också ett utmärkt verktyg för att lära sig konkurrensen för video-nyckelord.

&# X1f34e; Var hittar jag nyckelord för YouTube-videor?

YouTube autocomplete är ett bra ställe att hitta video-nyckelord. Försök att använda det fylla i det tomma tricket (visas i den här guiden) för att hitta ännu fler sökordsidéer.

&# X1f34e; Var använder jag mitt sökord?

Använd ditt nyckelord i filnamnet (innan du laddar upp videon), titeln och ett par gånger i videobeskrivningen.

&# X1f34e; Hur viktigt är engagemang med videon?

YouTube förlitar sig starkt på engagementsignaler för att avgöra hur användbar en video är och hur hög den ska rankas. Det är därför gillar, kommentarer, visningar, visningstid och delningar är nyckeln.

Skål,
Tom

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector