YouTube SEO: Как да оптимизирате видеоклиповете си, за да се класирате по-високо и в YouTube, и в Google (въз основа на факторите за класиране в търсенето на YouTube)

03.06.2020
YouTube SEO 'YouTube SEO: Как да оптимизирате видеоклиповете си, за да се класирате по-високо и в YouTube, и в Google (въз основа на факторите за класиране в търсенето на YouTube)
0 9 мин.

Аз не съм YouTube усещане, но имам 50 000+ гледания в много от моите видеоклипове. Допринасям за това YouTube видео SEO.


Разбира се, трябва да използвате ключовата дума в заглавието на видеото, описанието, името на файла и да качите хубава персонализирана миниатюра, но YouTube също много разчита на сигнали за ангажиране за класиране на видеоклипове. Ето защо стремежът за 10+ минути, писането на сценарий и промотирането на вашето видео е толкова важно.

Ето защо също ми харесва създаване на видеоклипове във връзка със съдържанието на моя уебсайт (вграждането на видеото в моя блог му дава повече гледания, време за гледане, харесвания и т.н.). Видеоклипът също подобрява съдържанието на моя блог и помага за привличане на връзки, споделяния и хората прекарват повече време в моя сайт. Това е печеливша печалба.

Ето какво трябва да направите.

Contents

1. Фактори за класиране в YouTube

YouTube видео-SEO-висок ранг-фактори-инфографика

2. Изберете видео ключова дума в автоматичното довършване

Най-добрите видео ключови думи са специфични фрази (с дълга опашка), които се показват в YouTube и Google Autocomplete. По този начин можете да класирате видеото си на двете места и да получите повече трафик. Започнете да въвеждате ключова дума в YouTube и тя ще завърши фразата или използвайте символа за подчертаване _, за да я напълни с още идеи. Можете да направите това навсякъде във фразата.

Изберете конкретни фрази – насочването към широки ключови думи може да получите повече изгледи, но са много по-конкурентни от конкретни фрази. Дали трябва да се насочите към широки или конкретни фрази зависи от конкуренция на ключовите думи, качество на видеото и колко добре оптимизирате видеоклипа си.

YouTube, Ключови думи

Видео-ключова дума изследвания

Google Тенденции е друго място за намиране на видео ключови думи:

Ключови думи в YouTube - Google Тенденции

3. Научете конкуренцията на ключовата дума

Разширение за Chrome на MozBar – инсталирайте разширението в Google Chrome. Сега Google използвайте вашата ключова дума, докато търсите YouTube, например: site: www.youtube.com вашата дума за търсене. Ако топ резултатите имат по-висок PA (страница орган), ключовата дума е по-конкурентна. Широките ключови думи са естествено по-конкурентни и изискват да направите по-добро видео, така че изберете конкретна фраза от YouTube / Google Autocomplete и създайте по-добър видеоклип от най-добрите резултати.

Видео-Keyword състезание

vidIQ разширение за Chrome – инсталирайте това разширение за Google, потърсете ключовата си дума в YouTube и проверете няколко видеоклипа в най-добрите резултати. Ще видите SEO резултат въз основа на колко харесвания, харесвания, мнения, коментари, социални споделяния, абонати, времена на преглед, видео ангажираност и други показатели за видеоклипа. Можете също да видите какви маркери се използват и дължината на описанието на видеото.

YouTube видео-състезание

Можете да видите повечето сигнали без разширението:

YouTube-SEO състезание

4. Създайте своето видео

Кажете ключовата си дума – Устно казването на ключовата дума няколко пъти е като плътност на ключовите думи за видеоклипове. Кажете го естествено, не просто го казвайте, за да го кажете. Включването на частични мачове също е добро.

Дължината е сила – това се отнася както за видеоклипове, така и за съдържание на вашия сайт. По-дългите видеоклипове се класират високо, защото хората могат да намерят всичко, което търсят, особено уроци и рецензии. Хората ще отделят повече време за гледане на видеоклипа ви и вероятно ще получите повече ангажираност. Няма идеална дължина, но се опитайте да правите видеоклипове поне 10 минути, ще видите по-добри резултати.

Качество на HD – можете да използвате телефона си, но хубавата HD видеокамера прави голяма разлика. Ако записвате компютъра си, проверете настройките за оптимално видео + аудио.

Стигнете до точката – редактира ВСИЧКИ ненужни паузи (използвам Screencast-О-Matic) и бъдете кратки. Супер съм придирчив за това и забелязах огромна разлика в ангажираността на моето видео.

Направи си по-добре – по-добре от този, който има най-добрите резултати, това е всичко, което е SEO.

картикарти са малкият аз (информация) бутон. Те могат да свързват свързани видеоклипове, свързан уебсайт, анкети, дарения или друг канал в YouTube. Те са удобни за мобилни устройства (за разлика от остарелите пояснения на YouTube) и можете да ги добавите във видео мениджъра на YouTube.

YouTube-карти Свързани-Video

YouTube-Предложени-Video-карти

YouTube-карти

5. Използвайте ключовата дума в името на файла

Преди качвайте видеоклипа си, маркирайте видео файла като ваша ключова дума. Ако вече сте качили видеоклипа, за съжаление няма начин да промените това (това обаче е само малък фактор за класиране).

YouTube-Video-Име на файл

6. Напишете описателно, богато на ключови думи заглавие

Доброто заглавие има две неща: вашата ключова дума и примамливо заглавие. Google обикновено показва първите 50–60 знака, така че опитайте да останете в този диапазон. НЕ ВИНАГИ трябва да използвате точно съвпадение на ключовата си дума, но всяка отделна дума трябва да присъства поне в заглавието на видеоклипа.

Youtube-Video-Title

7. Напишете дълго описание с ключови думи, времеви отметки, връзки

Дългите описания са чудесни за YouTube видео SEO и ви дават място за добавяне на времеви марки, полезни връзки и цялостно обобщение. Текстът е супер важен за класиране на всякакъв тип съдържание.

Youtube-Video-Описание

Включете ключова дума в първото изречение – и YouTube, и Google използват първите 160 знака като мета описание, което се показва в резултатите от търсенето. Изработете разумно това изречение (или две), тъй като хората ще го прочетат, за да определят дали ще кликнат върху видеоклипа ви. Правило на палеца е естествено да използвате ключовата си дума около 2-3 пъти във вашето видео описание.

Youtube-Meta-Описание

Youtube-SEO-мета-описание

Показване на времето – позволява на зрителите да прескачат части от видеоклипа, така че да намерят това, което търсят, което също подобрява взаимодействието с видеоклипа ви. Това е особено полезно за дълги видеоклипове.

Примери

 • : 21 (21 секунди)
 • 1:21 (1 минута и двадесет и една секунди)
 • 1:30:21 (1 час, 30 минути и 21 секунди)

звена – Google следва връзки, за да определи приложимостта на видеоклип (подобно на вътрешните връзки на вашия уебсайт). Добавете няколко полезни връзки към другите си видеоклипове, статии в блога или полезни ресурси.

8. Добавяне на етикети (консервативно)

Не бързайте с това, просто добавете няколко …

Тагове в Youtube

9. Дизайн на хубав миниатюрен дизайн

Качване на персонализирана миниатюра в видео мениджър под Инфо & Настройки (ще трябва да Потвърдете акаунта си първо). Размерите трябва да бъдат 1280 (w) x 720 (h) пиксела. Това ще се покаже в резултатите от търсенето и секцията „свързани търсения“ в YouTube. Опитайте да напишете нещо в ГОЛЕМИ ПИСМЕНИ.

Youtube-поръчка Thumbnail

10. Качете препис

Google не върши добра работа в преписването на видеоклипове в текст (вижте колко помия е на снимката). Ще трябва да го препишете ръчно, в противен случай ключовите думи, които споменавате във видеото си, ще изхабя. Можете също възлагайте това на свободна практика за евтино на upwork.com.

YouTube, Субтитри

Youtube-Video-Препис

Youtube-Video-Transcriber

11. Добавете местоположение (локално SEO)

Ако видеоклипът ви включва локализирана ключова дума като „Чикагски сватбен фотограф“ или просто искате да насочите към местоположение, можете да посочите това във видео мениджъра под Разширени настройки. Само не забравяйте да включите локализираната ключова дума във вашето заглавие, описание, име на файл и т.н..

Youtbe Video Location

12. Създайте блог пост, насочен към същата ключова дума

Видео-блог-Post

Защо трябва да го правите

 • И двете публикации на видео + в блога могат да се класират на 1-ва страница на Google
 • Трафик към вашата публикация в блога = изгледи за вашето видео и обратно
 • Вече създадохте видеоклипа, така че публикацията трябва да бъде сравнително лесна
 • Добавянето на видеоклипове към вашия уебсайт / блог подобрява ангажимента му + SEO
 • Дава ви повече показвания, харесвания, вграждания и показатели, използвани в факторите за класиране в YouTube

13. Съвети за вграждане на видеоклипове

Ощипване на ифрейм

Опция 1: Копирайте връзката в YouTube и го поставете към съдържанието си (WordPress ще направи останалото).

Вариант 2: Отидете на видеоклипа в YouTube, който искате да вградите, след това копирайте и поставете вградения код във вашия HTML. Този метод ви позволява да укажете ширината и височината на видеоклипа:

Вградете видеоклип в YouTube

Вариант 3: Отворете видеоклип, когато щракнете върху връзка, като използвате WP Video Lightbox Plugin.

Скриване на видеозаглавието на YouTube

Скриване на видео контролите в YouTube

14. Отговорете на коментарите

Какво прави видеоклиповете по-високи? Коментари. Какво получава повече коментари? Отговори!

Коментари в YouTube

15. Популяризирайте видеоклипа си в YouTube

Ти трябва да популяризирайте видеоклипа си – изгледите не идват сами. Вградете го на вашия уебсайт / блог. Споделете го в социалните медии и го използвайте във вашия бюлетин и маркетингови материали.

16. Проектирайте своя канал

Банер за канали на YouTube

Създайте банерcanvas.com прави това лесно. Изображението трябва да бъде 2560 (w) x 1440 (h) пиксела.

Начална страница на канала – качване на лого, попълване на раздел, добавяне на черта видео. Не е толкова трудно.

Списъци – ако създавате видео серия, помислете за създаването на обширна видео плейлист.

17. Резултати = 1-ва страница в YouTube и Google

Този видеоклип е доста стар, но моят блог (или видео) все още е на страница 1 на YouTube и Google.

Youtube-Video-SEO

YouTube-Video-SEO

18. Оборудване, което използвам

 • HD камера (добър телефон работи)
 • Програма за редактиране (използвам Screencast-О-Matic)
 • Основни умения за графичен дизайн (за персонализирана миниатюра) – използвам GIMP
 • $ 25 за наемане на фрийлансър за видео транскрипция (спестява време)
 • Блог (използвам теми на StudioPress и Хостинг на SiteGround който също е използван от Йоаст)

И така класирате видеоклиповете в YouTube по-високо и в YouTube, и в Google! Аз съм шоу за 1 човек, така че 100 000 гледания между видеоклиповете ми са добра сума за мен. Със сигурност, ако имате малък бизнес и хора, които да ви помогнат в това, можете да го направите и вие. Ако имате въпроси, оставете ми коментар и ще се радвам да ви помогна. И ако сте намерили това полезно, моля да го споделите.

често задавани въпроси

&# X1f34e; Кои са 5 основни фактора на YouTube SEO?

Намирането на ключови думи (в YouTube Автоматично довършване) и анализирането на конкуренцията на ключовите думи са 2 важни фактора и ще ви помогнат да научите дали дори ще можете да се класирате за конкретна ключова дума. След това използвайте тази ключова дума в заглавието, описанието и създайте задълбочени видеоклипове, за да подобрите ангажираността, са 3 други фактора. Захващащо заглавие и миниатюра помагат.

&# X1f34e; Как да науча конкуренцията на видео ключова дума?

Потърсете ключовата дума в YouTube и погледнете най-добрите резултати, за да видите колко сигнали за ангажиране имат най-добрите видеоклипове. Разширението на VidIQ Chrome също е чудесен инструмент за научаване на конкуренцията на видео ключовите думи.

&# X1f34e; Къде мога да намеря ключови думи за видеоклипове в YouTube?

Автоматичното довършване в YouTube е чудесно място за намиране на видео ключови думи. Опитайте да използвате трика за попълване на празното (показано в това ръководство), за да намерите още повече идеи за ключови думи.

&# X1f34e; Къде използвам ключовата си дума?

Използвайте ключовата си дума в името на файла (преди да качите видеото), заглавието и няколко пъти в описанието на видеото.

&# X1f34e; Колко важна е ангажираността с видеото?

YouTube разчита до голяма степен на сигнали за ангажиране, за да определи колко полезен е видеоклипът и колко високо трябва да бъде класиран. Ето защо харесванията, коментарите, гледните точки, времето за гледане и споделянията са ключови.

Наздраве,
мъжко животно

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector