YouTube SEO: Kako optimizirati svoje videoposnetke, da se uvrstijo višje v YouTubu in v Googlu (na podlagi izbranih dejavnikov iskanja v YouTubu)

Nisem nobena YouTube senzacija, vendar sem pri mnogih svojih videoposnetkih dobil 50.000+ ogledov. To prispevam k YouTube video SEO.


Seveda morate uporabiti ključno besedo v naslovu, opisu, imenu datoteke in naložiti lepo sličico po meri, vendar se YouTube močno zanaša tudi na zaročni signali za razvrščanje videoposnetkov. Zato je tako pomemben cilj 10+ minut, pisanje scenarija in promocija vašega videoposnetka.

Tudi zato mi je všeč ustvarjanje videoposnetkov v povezavi z vsebino mojega spletnega mesta (vdelava videoposnetka v moj blog daje več ogledov, čas za ogled, všečke itd.) Videoposnetek tudi izboljšuje vsebino mojega spletnega dnevnika in pomaga pritegniti povezave, skupne rabe in ljudje več časa preživijo na mojem spletnem mestu. To je win-win.

Tukaj je treba storiti.

1. Faktorji za razvrstitev na YouTube

youtube-video-seo-ranking-faktorji-infografike

2. Izberite Video ključno besedo v samodejnem dokončanju

Najboljše ključne besede v videu so posebne (z dolgim ​​repom) stavki, ki se prikazujejo v YouTubu in Googlovem samodejnem dokončanju. Tako lahko svoj video uvrstite na oba mesta in pridobite več prometa. Začnite vnašati ključno besedo v YouTube in dokončali boste besedno zvezo ali pa uporabite podčrtani znak _, da bo v prazno izpolnil več predlogov. To lahko storite kjer koli v besedni zvezi.

Izberite posebne stavke – s ciljanjem na široke ključne besede lahko dobite več ogledov, vendar so veliko bolj konkurenčni kot določene besedne zveze. Ali naj ciljate široke ali posebne stavke, je odvisno od konkurenca ključnih besed, kakovost videoposnetka in kako dobro optimizirate svoj video.

YouTube-ključne besede

Video-raziskave ključnih besed

Google Trends je drugo mesto za iskanje ključnih besed za video:

YouTube Ključne besede - Google Trends

3. Spoznajte konkurenco ključne besede

Razširitev za Chrome MozBar – namestitev razširitve v Google Chrome. Zdaj Google svojo ključno besedo med iskanjem YouTuba: spletno mesto: www.youtube.com iskalni izraz. Če imajo najvišji rezultati višji PA (avtor strani), je ključna beseda bolj konkurenčna. Široke ključne besede so seveda bolj konkurenčne in od vas zahtevajo boljši video, zato iz YouTube / Googlovega samodejnega dokončanja izberite točno določeno besedno zvezo in ustvarite boljši video kot najboljši rezultati.

Video-konkurenca za ključne besede

vidIQ razširitev za Chrome – namestite to Googlovo razširitev, poiščite svojo ključno besedo v YouTubu in si oglejte nekaj videoposnetkov z najvišjimi rezultati. Videli boste oceno SEO glede na to, koliko všečkov, všečkov, pogledov, komentarjev, družbenih skupin, naročnikov, časov ogleda, videovpletenosti in drugih meritev videoposnetka. Ogledate si lahko tudi, katere oznake se uporabljajo in dolžino opisa videoposnetka.

YouTube-video-tekmovanje

Večino signalov lahko vidite brez končnice:

YouTube-SEO-konkurenca

4. Ustvarite svoj video

Povej svojo ključno besedo – Nekajkrat ustno povedati, da je ključna beseda podobna gostoti ključnih besed za videoposnetke. Povejte naravno, ne izgovarjajte se samo na to. Vključno z delnimi tekmami je tudi dobro.

Dolžina je jakost – to velja za videoposnetke in vsebino na vašem spletnem mestu. Daljši videoposnetki se uvrščajo visoko, ker lahko ljudje najdejo vse, kar iščejo, zlasti vaje in preglede. Ljudje bodo porabili več časa za gledanje vašega videoposnetka in verjetno se boste bolj angažirali. Ni popolne dolžine, toda poskušajte videoposnetke ustvarjati vsaj 10 minut, videli boste boljše rezultate.

Kakovost HD – lahko uporabljate telefon, toda lep HD video kamero zelo pomembno. Če snemate računalnik, preverite, ali so nastavitve optimalne za video + zvok.

Pridite do točke – uredite VSE nepotrebne pavze (uporabljam Screencast-O-Matic) in biti jedrnat. Zelo sem izbirčen glede tega in opazil sem veliko razliko v udejstvovanju mojega videoposnetka.

Naredi svoje – boljši od tistih, ki so najboljši, to je tisto, kar je SEO.

Kartekartice so mali gumb (informacije). Ti se lahko povezujejo na povezane videoposnetke, povezano spletno mesto, ankete, donacije ali drug YouTube kanal. So prijazni za mobilne naprave (za razliko od zastarelih obvestil YouTuba) in jih lahko dodate v YouTubovem upravitelju videov.

YouTube-povezane kartice-video

YouTube-Predlagane-Video kartice

YouTube-kartice

5. Uporabite ključno besedo v imenu datoteke

Prej naložite video, označite video datoteko kot svojo ključno besedo. Če ste videoposnetek že naložili, na žalost tega ne morete spremeniti (vendar je to le majhen dejavnik uvrščanja).

YouTube-video-ime datoteke

6. Napišite opisni naslov, bogat s ključnimi besedami

Dober naslov ima dve stvari: vašo ključno besedo in vabljiv naslov. Google običajno prikaže prvih 50–60 znakov, zato poskusite ostati v tem območju. NI VEDNO ni treba uporabljati natančnega ujemanja ključne besede, vendar vsaka posamezna beseda mora biti vsaj v naslovu videoposnetka.

Youtube-Video-naslov

7. Napišite dolg opis s ključnimi besedami, časovnimi žigovi, povezavami

Dolgi opisi so odlični za YouTube video SEO in vam omogočajo dodajanje časovnih žigov, uporabnih povezav in splošnega povzetka. Besedilo je zelo pomembno za razvrščanje katere koli vrste vsebine.

Youtube-Video-opis

V prvo sodbo vključite ključno besedo – YouTube in Google uporabljata prvih 160 znakov kot meta opis, ki se prikaže v rezultatih iskanja. Ta stavek (ali dva) oblikujte pametno, saj bodo ljudje to prebrali, da bi ugotovili, ali bodo kliknili vaš video. Pravilo je, da v opisu videoposnetka uporabite ključno besedo približno 2-3 krat.

Youtube-Meta-opis

Youtube-SEO-Meta-opis

Časovne žige – omogoči gledalcem, da skočijo na odseke videoposnetka, da bodo našli tisto, kar iščejo, kar tudi izboljša sodelovanje z vašim videoposnetkom. To je še posebej koristno za dolge videoposnetke.

Primeri

 • : 21 (21 sekund)
 • 1:21 (1 minuta in enaindvajset sekund)
 • 1:30:21 (1 ura, 30 minut in 21 sekund)

Povezave – Google sledi povezavam, da ugotovi ustreznost videoposnetka (podobno kot notranje povezave na vašem spletnem mestu). Dodajte nekaj koristnih povezav do drugih videoposnetkov, člankov v blogu ali uporabnih virov.

8. Dodajte oznake (konzervativno)

Ne pretiravajte se s tem, dodajte le nekaj…

Oznake Youtube

9. Oblikujte sličico po meri

Naloži a sličica po meri v video manager pod Info & Nastavitve (boste morali potrdi svoj račun prvi). Dimenzije naj bodo 1280 (š) x 720 (h) pik. To se bo prikazalo v rezultatih iskanja in v razdelku »povezana iskanja« v YouTubu. Poskusite nekaj napisati v VELIKO PISMO.

Sličica Youtube-po meri

10. Naložite prepis

Google pri prepisovanju videoposnetkov v besedilo ne deluje dobro (poglejte si, kako neroden je na fotografiji). Morali ga boste prepisati ročno, sicer bodo ključne besede, ki jih omenjate v svojem videoposnetku, odpadle. Lahko tudi to oddajte zunanjim sodelavcem za poceni na upwork.com.

Youtube-podnapisi

Youtube-video-prepis

Youtube-video-prepisnik

11. Dodajte lokacijo (lokalni SEO)

Če vaš videoposnetek vsebuje lokalizirano ključno besedo, na primer »Chicago Wedding Photographer« ali želite ciljati na lokacijo, lahko to določite v upravitelju videoposnetka pod Napredne nastavitve. Ne pozabite, da v naslov, opis, ime datoteke itd. Vključite tudi lokalizirano ključno besedo.

Lokacija videoposnetka Youtbe

12. Ustvarite blogovsko objavo s ciljanjem na isto ključno besedo

Video-blog-objava

Zakaj bi to morali storiti

 • Obe objavi video + blog sta lahko uvrščeni na 1. Googlovo stran
 • Promet v vaši objavi na spletnem dnevniku = ogledi vašega videoposnetka in obratno
 • Videoposnetek ste že ustvarili, zato bi morala biti objava relativno enostavna
 • Če videoposnetkom dodate videoposnetke na svoje spletno mesto / blog, boste izboljšali njegovo sodelovanje in SEO
 • Omogoča vam več ogledov, všečkov, vdelav in meritev, ki se uporabljajo pri dejavnikih uvrščanja na YouTube

13. Nasveti za vdelavo videoposnetkov

Tweaking Iframe

Možnost 1: Kopirajte YouTube povezavo in jo prilepite na svojo vsebino (ostalo bo WordPress).

Možnost 2: Pojdite na YouTube video, ki ga želite vdelati, nato kopirajte in prilepite kodo vdelave v HTML. Ta metoda vam omogoča, da določite širino in višino videoposnetka:

Vdelajte YouTube video

Možnost 3: Videoposnetek odprete, ko kliknete povezavo s tipko WP Video Lightbox Vtičnik.

Skrij naslov videoposnetka YouTube

Skrivanje video nadzorov YouTube

14. Odzivajte se na komentarje

Zaradi česar so videoposnetki višji? Pripombe. Kaj dobi več komentarjev? Odzivi!

YouTube komentarji

15. Promovirajte svoj YouTube video

Moraš promocija vašega videoposnetka – pogledi ne pridejo sami od sebe. Vdelajte ga na svoje spletno mesto / blog. Delite ga v družabne medije in ga uporabite v svojem glasilu in marketinških materialih.

16. Oblikujte svoj kanal

Oznaka kanalov YouTube

Ustvari pasicocanvas.com to olajša. Slika naj bo 2560 (š) x 1440 (h) slikovnih pik.

Domača stran kanala – naloži logotip, izpolni približno razdelek, dodaj predstavljeni video. Ni tako težko.

Seznami predvajanja – če ustvarjate video serijo, razmislite o ustvarjanju obsežne seznam predvajanja videoposnetkov.

17. Rezultati = 1. stran v YouTubu in Googlu

Ta video je precej star, vendar je moj blog (ali video) še vedno na strani 1 v YouTubu in Googlu.

Youtube-Video-SEO

YouTube-Video-SEO

18. Oprema, ki jo uporabljam

 • HD kamera (dober telefon deluje)
 • Program za urejanje (uporabljam Screencast-O-Matic)
 • Osnovne veščine grafičnega oblikovanja (za sličico po meri) – uporabljam GIMP
 • 25 USD za najem freelancerja za prepisovanje videoposnetkov (prihrani čas)
 • Blog (uporabljam teme StudioPress in Gostovanje SiteGround kdo je tudi uporablja Yoast)

In tako YouTubove videoposnetke uvrstite višje v YouTubu in Googlu! Sem šov za 1 človeka, zato je 100.000 ogledov med mojimi videoposnetki dobra mera. Zagotovo če imate majhno podjetje in si ljudje pri tem pomagajo, lahko to storite tudi vi. Če imate vprašanja, mi pustite komentar in z veseljem vam bom pomagala. In če se vam zdi to koristno, prosimo, da ga delite.

Pogosto zastavljena vprašanja

&# x1f34e; Katerih je 5 glavnih dejavnikov YouTube SEO?

Iskanje ključnih besed (v YouTubovem samodejnem dokončanju) in analiza konkurence ključnih besed sta dva pomembna dejavnika in pomagala vam bosta izvedeti, ali se boste sploh lahko uvrstili po določeni ključni besedi. Nato uporabite to ključno besedo v naslovu, opisu in ustvarite poglobljene videoposnetke za izboljšanje posla. Zapeljiv naslov in sličica pomagata.

&# x1f34e; Kako se naučim konkurence video ključne besede?

Poiščite ključno besedo v YouTubu in si oglejte zgornje rezultate, da vidite, koliko signalov za zagon imajo najboljši videoposnetki. Vidna različica za Chrome je tudi odlično orodje za učenje konkurence video ključnih besed.

&# x1f34e; Kje najdem ključne besede za YouTube video posnetke?

YouTube samodejno dokončanje je odličen kraj za iskanje ključnih besed za video. Poskusite uporabiti trik za izpolnitev praznega polja (prikazan v tem priročniku), da poiščete še več predlogov za ključne besede.

&# x1f34e; Kje uporabljam svojo ključno besedo?

Uporabite ključno besedo v imenu datoteke (pred nalaganjem videoposnetka), naslovu in nekajkrat v opisu videoposnetka.

&# x1f34e; Kako pomembno je sodelovanje z videom?

YouTube se v veliki meri opira na signale za sodelovanje, da ugotovi, kako uporaben je videoposnetek in kako visok naj bi bil uvrščen. Zato so všečki, komentarji, pogledi, čas gledanja in delitve ključni.

Na zdravje,
Tom

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map