YouTube SEO: Si të zgjedhni videot tuaja për t’u renditur më lartë në të dy YouTube dhe Google (Faktorët e Renditjes së Kërkimit në bazë të YouTube)

03.06.2020
YouTube SEO 'YouTube SEO: Si të zgjedhni videot tuaja për t’u renditur më lartë në të dy YouTube dhe Google (Faktorët e Renditjes së Kërkimit në bazë të YouTube)
0 14 мин.

Nuk jam asnjë ndjesi në YouTube, por kam marrë 50,000+ shikime në shumë nga videot e mia. Unë e kontribuoj këtë në YouTube video SEO.


Sigurisht që duhet të përdorni fjalen në titullin e videos, përshkrimin, emrin e skedarit dhe të ngarkoni një figurë të bukur me porosi, por YouTube gjithashtu mbështetet shumë tek sinjalet e angazhimit për të renditur videot. Kjo është arsyeja pse të synosh për 10+ minuta, të shkruash një skenar dhe të promovosh videon tënde është kaq e rëndësishme.

Alsoshtë gjithashtu arsyeja pse më pëlqen duke krijuar video në lidhje me përmbajtjen time të faqes në internet (ngulitja e videos në blogun tim i jep asaj më shumë pamje, kohë të shikimit, pëlqime, etj.). Videoja gjithashtu përmirëson përmbajtjen e blogut tim dhe ndihmon në tërheqjen e lidhjeve, aksioneve dhe njerëzit kalojnë më shumë kohë në faqen time. Shtë një fitore.

Këtu mund të bëni.

1. Faktorët e Renditjes në YouTube

youtube-video-seo-rangut-faktorët e-infographic

2. Zgjidhni një fjalë kyçe video në mënyrë automatike

Fjalët kyçe më të mira të videos janë fraza specifike (me bisht të gjatë) që shfaqen si në YouTube ashtu edhe në Google Autocomplete. Në këtë mënyrë ju mund ta renditni videon tuaj në të dy vendet dhe të merrni më shumë trafik. Filloni të shtypni një fjalë kyçe në YouTube dhe ajo do të plotësojë frazën, ose përdorni karakterin nënvizues _ për ta mbushur boshin me më shumë ide. Ju mund ta bëni këtë kudo në fraza.

Zgjidhni frazat specifike – duke synuar fjalë kyçe të gjera mund të merrni më shumë pamje, por janë shumë më konkurruese sesa frazat specifike. Nëse ju duhet të synoni fraza të gjera ose specifike varet nga konkurenca e fjalës kyçe, cilësia e videos dhe sa mirë e optimizoni videon tuaj.

YouTube-Keywords

Video-Keyword Research-

Trendet e Google është një vend tjetër për të gjetur fjalë kyçe të videos:

Fjalë kyçe në YouTube - Trendet e Google

3. Mësoni Konkurrencën e Fjalë kyçe

Extension MozBar Chrome – instaloni shtesën në Google Chrome. Tani Google fjalën tuaj duke kërkuar YouTube, si kjo: faqe: www.youtube.com termi juaj i kërkimit. Nëse rezultatet kryesore kanë një PA më të lartë (autoriteti i faqes), fjalët kyçe janë më konkurruese. Fjalë kyçe të gjera janë natyrisht më konkurruese dhe kërkojnë nga ju që të bëni një video më të mirë, kështu që zgjidhni një frazë specifike nga YouTube / Google Autocomplete dhe krijoni një video më të mirë sesa rezultatet kryesore.

Video-Keyword-Konkurrencës

Extension vidIQ Chrome – instaloni këtë shtesë të Google, kërkoni fjalen tuaj në YouTube dhe shikoni disa video në rezultatet më të larta. Do të shihni një rezultat SEO bazuar në sa pëlqime, pëlqime, shikime, komente, aksione sociale, pajtimtarë, herë shikimi, angazhim video dhe metrika të tjera në lidhje me videon. Ju gjithashtu mund të shihni se çfarë etiketash përdoren dhe gjatësia e përshkrimit të videos.

YouTube-Video-Konkurrencës

Ju mund të shihni shumicën e sinjaleve pa shtesë:

YouTube-SEO-Konkurrencës

4. Krijoni videon tuaj

Fjalë kyçe SayYour – duke thënë me gojë fjalen tuaj disa herë është si dendësia e fjalëve për video. Thuajeni natyrshëm, mos thoni vetëm ta thoni. Përfshirja e ndeshjeve të pjesshme është gjithashtu e mirë.

Gjatësia është forca – kjo vlen si për videot ashtu edhe për përmbajtjen në faqen tuaj. Videot më të gjata renditen të larta, sepse njerëzit mund të gjejnë gjithçka që kërkojnë, veçanërisht mësime dhe komente. Njerëzit do të kalojnë më shumë kohë duke shikuar videon tuaj dhe me siguri do të merrni më shumë angazhim. Nuk ka gjatësi perfekte, por përpiquni të bëni video të paktën 10 minuta, do të shihni rezultate më të mira.

Cilësia HD – mund të përdorni telefonin tuaj, por një aparat fotografik i bukur me video HD bën një ndryshim të madh. Nëse jeni duke regjistruar kompjuterin tuaj sigurohuni që të kontrolloni cilësimet për video + audio optimale.

Merrni Pika – modifikoni të gjitha pauzat e panevojshme (i përdor Screencast-O-Matic) dhe të jetë konciz. Unë jam shumë i zgjuar për këtë dhe kam vërejtur një ndryshim të madh në angazhimin e videos time.

Bëni më mirë tuajin – më mirë se kushdo që është në rezultatet kryesore, kjo është ajo që SEO ka të bëjë.

letraletra janë butoni i vogël i (informacionit). Këto mund të lidhen me videot e lidhura, një uebfaqe të lidhur, sondazhet, donacionet ose një kanal tjetër në YouTube. Ato janë miqësore me celularin (ndryshe nga shënimet e vjetruara të YouTube) dhe ju mund t’i shtoni ato në menaxherin e videove të YouTube.

YouTube-Cards-Faqet-Video

YouTube-sugjeruara-Video-Cards

YouTube-Cards

5. Përdorni fjalen kryesore në emrin e skedarit

para duke ngarkuar videon tuaj, etiketoni skedarin video si fjalen tuaj. Nëse e keni ngarkuar videon, për fat të keq nuk ka asnjë mënyrë ta ndryshoni këtë (megjithatë, ai është vetëm një faktor i vogël i renditjes).

YouTube-Video-Madhështore

6. Shkruani një Titull përshkrues, të pasur me fjalë kyçe

Një titull i mirë ka 2 gjëra: fjalen tuaj, dhe një titull tërheqës. Google zakonisht shfaq 50-60 karakteret e para, kështu që përpiquni të qëndroni brenda këtij diapazoni. Ju nuk duhet gjithmonë të përdorni një përputhen të saktë të fjalës suaj, por çdo fjalë individuale duhet të paktën të jetë e pranishme në titullin e videos.

Youtube-Video-Title

7. Shkruani një përshkrim të gjatë me fjalë kyçe, afatet kohore, lidhjet

Përshkrimet e gjata janë të shkëlqyera për SEO të videos në YouTube dhe ju japin një vend për të shtuar afatet kohore, lidhje të dobishme dhe një përmbledhje të përgjithshme. Teksti është jashtëzakonisht i rëndësishëm për renditjen e çdo lloj përmbajtjeje.

Youtube-Video-përshkrim

Përfshini fjalen në fjalinë e parë – si YouTube ashtu edhe Google përdorin 160 karakteret e para si përshkrimi meta i cili shfaqet në rezultatet e kërkimit. Krijoni këtë fjali (ose dy) me mençuri pasi njerëzit do ta lexojnë këtë për të përcaktuar nëse ata do të klikojnë në videon tuaj. Një rregull i madh është që natyrisht të përdorni fjalen tuaj rreth 2-3 herë gjithsej në përshkrimin e videos suaj.

Youtube-Meta-përshkrim

Youtube-SEO-Meta-përshkrim

timestamps – lejon shikuesit të hidhen në seksione të videos në mënyrë që ata të mund të gjejnë atë që kërkojnë, gjë që gjithashtu përmirëson angazhimin me videon tënde. Kjo është veçanërisht e dobishme për videot e gjata.

shembuj

 • : 21 (21 sekonda)
 • 1:21 (1 minutë e njëzet e një sekondë)
 • 1:30:21 (1 orë, 30 minuta dhe 21 sekonda)

Lidhjet – Google ndjek lidhjet për të përcaktuar rëndësinë e një videoje (e ngjashme me lidhjet e brendshme në faqen tuaj të internetit). Shtoni disa lidhje të dobishme për videot tuaja të tjera, artikuj në blog ose burime të dobishme.

8. Shtoni Etiketa (Në mënyrë Konservatore)

Mos u shqetësoni për këtë, thjesht shtoni disa…

Etiketa në Youtube

9. Hartoni një pamje të bukur të personalizuar

Ngarko një tabletë me porosimenaxher video nën Informacionin & Cilësimet (do t’ju duhet verifikoni llogarinë tuaj parë). Dimensionet duhet të jenë 1280 (w) x 720 (h) piksele. Kjo do të shfaqet në rezultatet e kërkimit dhe seksionin “kërkime të lidhura” në YouTube. Provoni të shkruani diçka në letra të mëdha.

Youtube-Custom-Thumbnail

10. Ngarko një Transkript

Google nuk do të bëjë një punë të mirë në transferimin e videove në tekst (shiko se sa i lëpirë është në foto). Ju do të duhet ta transkriptoni atë me dorë, përndryshe fjalët kyçe që përmendni në videon tuaj do të shkojnë në humbje. Ju gjithashtu mund të transferojmë këtë tek një freelancer për të lira në upwork.com.

Youtube-Titra

Youtube-Video-Transkript

Youtube-Video-transcriber

11. Shtoni një vendndodhje (SEO lokale)

Nëse videoja juaj përfshin një fjalë kyçe të lokalizuar si “Chicago Wedding Photographer” ose thjesht doni të synoni një vendndodhje, mund ta specifikoni këtë në menaxherin e videove nën Cilësimet e përparuara. Vetëm mos harroni të përfshini gjithashtu fjalen e lokalizuar në titullin, përshkrimin, emrin e skedarit, etj.

Vendndodhja e videos Youtbe

12. Krijoni një Blog Post duke synuar të njëjtën fjalë kyçe

Video-Blog-Post

Pse duhet ta bësh

 • Të dy postimet e videos + në blog mund të renditen në faqen e 1 të Google
 • Trafiku në postimin tuaj në blog = shikime për videon tuaj, dhe anasjelltas
 • Tashmë keni krijuar videon, kështu që postimi duhet të jetë relativisht i lehtë
 • Shtimi i videove në faqen tuaj të internetit / blog përmirëson angazhimin e tij + SEO
 • Ju jep më shumë pamje, pëlqime, embeds dhe metrics të përdorura në faktorët e renditjes në YouTube

13. Këshilla mbi Vënien e Videove

Tweaking Iframe

opsioni 1: Kopjoni lidhjen në YouTube dhe ngjiteni në përmbajtjen tuaj (WordPress do ta bëjë pjesën tjetër).

Opsioni 2: Shkoni te videoja në YouTube që dëshironi të ngulitni, pastaj kopjoni dhe ngjitni kodin e ngulitur në HTML tuaj. Kjo metodë ju lejon të specifikoni gjerësinë dhe lartësinë e videos:

Vendos një video në YouTube

Opsioni 3: Hapni një video kur klikoni në një lidhje duke përdorur Plugin WP Video Lightbox.

Fshih Titullin e videos në YouTube

Fshihni Kontrollet e videos në YouTube

14. Përgjigjuni ndaj komenteve

Farë e bën videot të renditen më të larta? Komente. Getsfarë merr më shumë komente? përgjigjet!

Komente në YouTube

15. Promovoni videon tuaj në YouTube

Ju duhet të promovoni videon tuaj – pamjet jo vetëm që vijnë. Vendoseni atë në faqen tuaj / blog. Ndani atë në mediat sociale dhe përdorni atë në buletinin tuaj dhe materialet e marketingut.

16. Dizenjoni kanalin tuaj

Banner i Kanalit në YouTube

Krijoni një flamurcanvas.com e bën këtë të lehtë. Imazhi duhet të jetë 2560 (w) x 1440 (h) pixel.

Faqe Hyrëse e Kanalit – ngarkoni logon, plotësoni rreth seksionit, shtoni një video e shfaqur. Jo aq e vështirë.

Listat e dëgjimit – nëse po krijoni një seri video, mendoni të krijoni një të gjerë playlist video.

17. Rezultatet = faqja e parë në YouTube dhe Google

Kjo video është mjaft e vjetër, por blogu im (ose videoja) është ende në faqen 1 të YouTube dhe Google.

Youtube-Video-SEO

YouTube-Video-SEO

18. Pajisjet që përdor

 • Kamera HD (funksionon një telefon i mirë)
 • Programi i redaktimit (e përdor Screencast-O-Matic)
 • Shkathtësitë themelore të dizajnit grafik (për një tablo të personalizuar) – Unë i përdor GIMP
 • 25 dollarë për të punësuar një freelancer për transkriptimin e videos (kursen kohë)
 • Një blog (Unë përdor temat e StudioPress dhe Nikoqir i SiteGround i cili është gjithashtu përdorur nga Yoast)

Dhe kjo është se si ju renditni videot në YouTube më të larta si në YouTube ashtu edhe në Google! Unë jam një shfaqje prej 1 personash, kështu që 100,000 shikime midis videove të mia janë një shumë e mirë për mua. Me siguri nëse keni një biznes të vogël dhe njerëz që të ndihmojnë me këtë, mund ta bëni edhe atë. Nëse keni pyetje, më lini një koment dhe do të jem i lumtur t’ju ndihmoj. Dhe nëse e keni parë këtë të dobishme, ju lutemi jepni një pjesë.

Pyetjet e bëra më shpesh

&# X1f34e; Cilët janë 5 faktorët kryesorë të SEO SEO në YouTube?

Gjetja e fjalëve kyçe (në YouTube Autokomplete) dhe analizimi i konkurencës së fjalës kryesore janë 2 faktorë të rëndësishëm dhe do t’ju ndihmojnë të mësoni nëse madje do të jeni në gjendje të renditeni për një fjalen specifike. Tjetra, përdorni atë fjalë kyçe në titullin, përshkrimin dhe krijoni video të thelluara për të përmirësuar angazhimin janë 3 faktorë të tjerë. Një titull dhe tablo tërheqëse ndihmon.

&# X1f34e; Si ta mësoj konkursin e një fjalen video?

Kërkoni fjalën në YouTube dhe shikoni rezultatet kryesore për të parë se sa sinjale të fejesave kanë videot më të mira. Extension VidIQ Chrome është gjithashtu një mjet i shkëlqyeshëm për të mësuar konkurrencën e fjalëve kyçe të videos.

&# X1f34e; Ku i gjej fjalë kyçe për videot në YouTube?

Autocomplete YouTube është një vend i shkëlqyeshëm për të gjetur fjalë kyçe të videos. Provoni të përdorni mashtrimin e zbrazët (të treguar në këtë udhëzues) për të gjetur edhe më shumë ide fjalen.

&# X1f34e; Ku ta përdor fjalen time?

Përdorni fjalen tuaj në emrin e skedarit (para se të ngarkoni videon), titullin dhe dy herë në përshkrimin e videos.

&# X1f34e; Sa e rëndësishme është angazhimi me videon?

YouTube mbështetet shumë në sinjalet e fejesës për të përcaktuar se sa e dobishme është një video dhe sa e lartë duhet të renditet. Kjo është arsyeja pse pëlqimet, komentet, shikimet, koha e shikimit dhe aksionet janë thelbësore.

Gëzuar,
mashkull

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector