YouTube SEO: Slik optimaliserer du videoene dine for å rangere høyere i både YouTube og Google (basert på YouTubes søkerangeringsfaktorer)

03.06.2020
YouTube SEO 'YouTube SEO: Slik optimaliserer du videoene dine for å rangere høyere i både YouTube og Google (basert på YouTubes søkerangeringsfaktorer)
0 9 мин.

Jeg er ingen YouTube-sensasjon, men jeg har fått over 50 000 visninger på mange av videoene mine. Jeg bidrar med dette til YouTube video SEO.


Selvfølgelig bør du bruke nøkkelordet i videotittelen, beskrivelsen, filnavnet og laste opp en fin tilpasset miniatyrbilde, men YouTube er også veldig avhengig av engasjementsignaler å rangere videoer. Derfor er det så viktig å sikte på 10+ minutter, skrive et manus og promotere videoen din.

Det er også grunnen til at jeg liker lage videoer i forbindelse med nettstedets innhold (Å legge inn videoen på bloggen min gir den flere visninger, se tid, liker, osv.). Videoen forbedrer også blogginnholdet mitt og hjelper til med å tiltrekke koblinger, delinger og folk bruker mer tid på nettstedet mitt. Det er en vinn-vinn.

Dette er hva du skal gjøre.

1. YouTube-rangeringsfaktorer

youtube-video-seo-ranking-faktorer-Infographic

2. Velg et videosøkkelord i autofullfør

De beste video nøkkelordene er spesifikke (langhale) setninger som vises i både YouTube og Google Autocomplete. På denne måten kan du rangere videoen din begge steder og få mer trafikk. Begynn å skrive et nøkkelord på YouTube og det vil fullføre uttrykket, eller bruk understreketegnet _ for å la det fylle ut blanket med flere ideer. Du kan gjøre dette hvor som helst i uttrykket.

Velg spesifikke setninger – Hvis du målretter mot brede søkeord, kan du få flere visninger, men er mye mer konkurransedyktig enn spesifikke setninger. Om du skal målrette mot brede eller spesifikke setninger, avhenger av søkeordets konkurranse, videokvalitet, og hvor godt du optimaliserer videoen din.

YouTube-nøkkelord

Video-Søkeord-forskning

Google Trender er et annet sted å finne søkeord på video:

YouTube-nøkkelord - Google Trends

3. Lær nøkkelordets konkurranse

MozBar Chrome-utvidelse – installer utvidelsen på Google Chrome. Nå Google søkeordet ditt mens du søker på YouTube, slik: nettsted: www.youtube.com ditt søkeord. Hvis toppresultatene har høyere PA (sideautoritet), er nøkkelordet mer konkurransedyktig. Brede nøkkelord er naturlig nok mer konkurransedyktige og krever at du lager en bedre video, så velg en spesifikk setning fra YouTube / Google Autocomplete og lag en bedre video enn toppresultatene.

Video-Søkeord-konkurranse

vidIQ Chrome-utvidelse – installer denne Google-utvidelsen, søk på søkeordet ditt på YouTube, og sjekk ut noen få videoer i toppresultatene. Du vil se en SEO-poengsum basert på hvor mange likes, ikke-likte, visninger, kommentarer, sosiale aksjer, abonnenter, visningstider, videoengasjement og andre beregninger om videoen. Du kan også se hvilke tagger som brukes og videobeskrivelseslengden.

YouTube-Video-konkurranse

Du kan se de fleste signalene uten utvidelsen:

YouTube-SEO-konkurranse

4. Lag din video

Si ditt nøkkelord – å si nøkkelordet ditt noen ganger, er som nøkkelordetetthet for videoer. Si det naturlig, ikke bare si det for å si det. Å inkludere delkamper er også bra.

Lengde er styrke – dette gjelder både videoer og innhold på nettstedet ditt. Lengre videoer rangerer høyt fordi folk kan finne alt de leter etter, spesielt opplæringsprogrammer og anmeldelser. Folk vil bruke mer tid på å se videoen din, og du vil sannsynligvis få mer engasjement. Det er ingen perfekt lengde, men prøv å lage videoer minst 10 minutter, så får du bedre resultater.

HD-kvalitet – du kan bruke telefonen, men et fint HD-videokamera utgjør en stor forskjell. Hvis du spiller inn datamaskinen din, må du sjekke innstillingene for optimal video + lyd.

Kom til poenget – rediger ALLE unødvendige pauser (jeg bruker Screen-O-Matic) og være kortfattet. Jeg er veldig kresen på dette og merket en enorm forskjell i videoens engasjement.

Gjør din Betters – bedre enn hvem som er i toppresultatene, det er det SEO handler om.

kortkort er den lille i (informasjon) -knappen. Disse kan koble til beslektede videoer, et tilknyttet nettsted, avstemninger, donasjoner eller en annen YouTube-kanal. De er mobilvennlige (i motsetning til YouTubes utdaterte merknader), og du kan legge dem til i YouTubes videobehandling.

YouTube-Cards-Related-Video

YouTube-Forslag-Video-kort

YouTube-kort

5. Bruk nøkkelordet i filnavnet

Før laste opp videoen din, merk videofilen som søkeord. Hvis du allerede har lastet opp videoen, er det dessverre ingen måte å endre denne (det er imidlertid bare en liten rangeringsfaktor).

YouTube-Video-filnavn

6. Skriv en beskrivende, nøkkelordrik tittel

En god tittel har to ting: nøkkelordet ditt, og en lokkende overskrift. Google viser vanligvis de første 50–60 tegnene, så prøv å holde deg innenfor det området. Du trenger ikke ALLTID bruke en nøyaktig samsvar med søkeordet ditt, men hvert enkelt ord skal minst være til stede i videotittelen.

Youtube-video-tittel

7. Skriv en lang beskrivelse med nøkkelord, tidsstempler, lenker

Lange beskrivelser er bra for YouTube-video SEO og gir deg et sted å legge til tidsstempler, nyttige lenker og et samlet sammendrag. Tekst er super viktig for rangering av alle typer innhold.

Youtube-video-Beskrivelse

Inkluder nøkkelord i første setning – både YouTube og Google bruker de første 160 tegnene som metabeskrivelsen som vises i søkeresultatene. Utarbeide denne setningen (eller to) med omhu, siden folk vil lese denne for å avgjøre om de vil klikke på videoen din. En tommelfingerregel er å bruke søkeordet ditt naturlig 2-3 timer i videobeskrivelsen.

Youtube-Meta-Beskrivelse

Youtube-SEO-Meta-Beskrivelse

Tidsstempler – lar seerne hoppe til deler av videoen slik at de kan finne det de leter etter, noe som også forbedrer engasjementet med videoen din. Dette er spesielt nyttig for lange videoer.

eksempler

 • : 21 (21 sekunder)
 • 1:21 (1 minutt og 21 sekunder)
 • 1:30:21 (1 time, 30 minutter og 21 sekunder)

lenker – Google følger koblinger for å bestemme relevansen av en video (ligner på interne lenker på nettstedet ditt). Legg til noen nyttige lenker til andre videoer, bloggartikler eller nyttige ressurser.

8. Legg til tagger (konservativt)

Ikke bry deg om dette, bare legg til noen …

Youtube-tagger

9. Design en fin tilpasset miniatyrbilde

Last opp en tilpasset miniatyrbilde i videosjef under Info & Innstillinger (du må bekreft kontoen din først). Dimensjonene skal være 1280 (w) x 720 (h) piksler. Dette vil vises i søkeresultatene og delen “relaterte søk” på YouTube. Prøv å skrive noe i STORE BREV.

Youtube-Custom-Thumbnail

10. Last opp et transkript

Google gjør ikke en god jobb med å transkribere videoer til tekst (se på hvor slurvete det er på bildet). Du må transkribere det manuelt, ellers vil nøkkelordene du nevner i videoen din gå til spill. Du kan også outsource dette til en frilanser for billig på upwork.com.

Youtube-Teksting

Youtube-video-Avskrift

Youtube-video-transkribering

11. Legg til en plassering (lokal SEO)

Hvis videoen din inneholder et lokalisert nøkkelord som “Chicago Wedding Photographer” eller du bare vil målrette mot et sted, kan du spesifisere dette i videobehandleren under Avanserte innstillinger. Bare husk å også ta med det lokaliserte nøkkelordet i tittelen, beskrivelsen, filnavnet osv.

Youtbe videoplassering

12. Lag et blogginnlegg som målretter mot det samme søkeordet

Video-Log-Post

Hvorfor du bør gjøre det

 • Både video + blogginnlegget kan rangeres på 1. side av Google
 • Trafikk til blogginnlegget ditt = visninger for videoen din, og omvendt
 • Du har allerede opprettet videoen slik at innlegget skal være relativt enkelt
 • Å legge videoer til nettstedet / bloggen din forbedrer engasjementet + SEO
 • Gir deg flere visninger, likes, embeds og beregninger som brukes i YouTube-rangeringsfaktorer

13. Tips for å bygge inn videoer

Tweaking The Iframe

valg 1: Kopier YouTube-lenken og lim den inn på innholdet ditt (WordPress vil gjøre resten).

Alternativ 2: Gå til YouTube-videoen du vil legge inn, og kopier og lim inn innebygde koden i HTML-koden. Denne metoden lar deg spesifisere videoens bredde og høyde:

Legg til en YouTube-video

Alternativ 3: Åpne en video når du klikker på en kobling ved å bruke WP Video Lightbox-plugin.

Skjul YouTube-videotittel

Skjul YouTube-videokontroller

14. Svar på kommentarer

Hva er det som gjør at videoene blir høyere? Kommentarer. Hva får flere kommentarer? svar!

YouTube-kommentarer

15. Markedsfør YouTube-videoen din

Du trenger å promoter videoen din – synspunkter kommer ikke bare av seg selv. Bygg den inn på nettstedet / bloggen din. Del det på sosiale medier og bruk det i ditt nyhetsbrev og markedsføringsmateriell.

16. Design kanalen din

YouTube Channel Banner

Lag en bannercanvas.com gjør dette enkelt. Bildet skal være 2560 (w) x 1440 (h) piksler.

Kanals hjemmeside – last opp logo, fyll ut seksjonen, legg til en omtalt video. Ikke så vanskelig.

Spillelister – Hvis du lager en videoserie, kan du vurdere å lage en omfattende videospilleliste.

17. Resultater = 1. side på YouTube og Google

Den videoen er ganske gammel, men bloggen (eller videoen min) er fremdeles på side 1 på YouTube og Google.

Youtube-video-SEO

YouTube-Video-SEO

18. Utstyr jeg bruker

 • HD-kamera (en god telefon fungerer)
 • Redigeringsprogram (jeg bruker Screen-O-Matic)
 • Grunnleggende grafisk designferdigheter (for en tilpasset miniatyrbilde) – Jeg bruker GIMP
 • $ 25 for å ansette en frilanser for videotranskripsjon (sparer tid)
 • En blogg (jeg bruker StudioPress-temaer og SiteGround er vert hvem er det også brukt av Yoast)

Og det er slik du rangerer YouTube-videoer høyere på både YouTube og Google! Jeg er et 1-manns-show, så 100 000 visninger mellom videoene mine er en god mengde for meg. Sikkert hvis du har en liten bedrift og folk som kan hjelpe deg med dette, kan du gjøre det også. Hvis du har spørsmål, legg igjen en kommentar, så hjelper jeg deg med det. Og hvis du synes dette var nyttig, kan du gi den en del.

ofte stilte spørsmål

&# X1f34e; Hva er de fem viktigste faktorene ved YouTube SEO?

Å finne nøkkelord (i YouTube autofullfør) og analysere søkeordets konkurranse er to viktige faktorer og vil hjelpe deg å lære om du til og med vil kunne rangere etter et spesifikt nøkkelord. Deretter bruker du søkeordet i tittelen, beskrivelsen og lag dyptgående videoer for å forbedre engasjementet er tre andre faktorer. En fengende tittel og miniatyrbilde hjelper.

&# X1f34e; Hvordan lærer jeg konkurransen til et videonøkkelord?

Søk i nøkkelordet på YouTube og se på toppresultatene for å se hvor mange engasjementsignaler de beste videoene har. VidIQ Chrome Extension er også et flott verktøy for å lære konkurransen om video-nøkkelord.

&# X1f34e; Hvor finner jeg nøkkelord for YouTube-videoer?

YouTube-autofullføring er et flott sted å finne søkeord på video. Forsøk å bruke utfyllingsvinduet (vist i denne guiden) for å finne enda flere søkeordideer.

&# X1f34e; Hvor bruker jeg nøkkelordet mitt?

Bruk nøkkelordet ditt i filnavnet (før du laster opp videoen), tittelen og et par ganger i videobeskrivelsen.

&# X1f34e; Hvor viktig er engasjement med videoen?

YouTube er avhengig av engasjementsignaler for å finne ut hvor nyttig en video er og hvor høy den skal rangeres. Derfor er liker, kommentarer, visninger, se tid og delinger nøkkelen.

Jubel,
Tom

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector