15 najpomembnejših stvari, ki jih morate storiti po namestitvi WordPress-a

04.06.2020
ZAČETNIK UPORABE '15 najpomembnejših stvari, ki jih morate storiti po namestitvi WordPress-a
0 12 мин.

Mnogi uporabniki WordPressa po namestitvi WordPressa vprašajo, kaj je treba narediti, katere so najboljše WordPress nastavitve ali najboljša namestitev za WordPress? To so pogosta vprašanja novih uporabnikov WordPress-a.


Recimo, da ste pravkar namestili WordPress in da ste pripravljeni objaviti svojo prvo objavo. Toda ali boste pustili nastavitve WordPress privzete, kakršne so? WordPress ima privzeto na voljo lastne privzete nastavitve in vnaprej nameščene elemente, ki niso uporabni, uporabniku prijazni in ne izgledajo profesionalno. Ko uporabnik obišče vaše spletno mesto ali stran, potem uporabnik razume, kako strokovni ste. Če je vaša vsebina odlična, je vaše spletno mesto videti super neželeno, potem uporabnik ne bi dal nobene vrednosti vašemu spletnemu mestu. Torej bodo vsa vaša trda dela zaman.

A ni težko, kot si mislite. Za pametno podobo spletnega mesta WordPress morate samo slediti nekaj korakom, ki so navedeni spodaj. Z uveljavljanjem teh nastavitev na svojem spletnem mestu ne dajete samo profesionalnega videza, temveč tudi spletnemu mestu dajete SEO in prijaznost do uporabnika..

V tem članku delim 15 najpomembnejših stvari, ki jih morate storiti po namestitvi svežega WordPress-a.

Po namestitvi WordPress-a

15 najpomembnejših nastavitev WordPress-a po namestitvi WordPress-a

Ob namestitvi WordPress-a je kup stvari, ki so privzeto že vključene, to je: vzorec objave, dva ali več vnaprej nameščenih vtičnikov in tem. Te nepotrebne stvari morate počistiti takoj, ko namestite prvo spletno mesto WordPress. 

Torej, najprej stvari. Postavimo vaše spletno mesto WordPress.

1. Spremenite naslov in oznako spletnega mesta

Ko namestite WordPress, najprej morate spremeniti spletno mesto naslov strani in Tagline. Če med namestitvijo WordPress-a niste spremenili naslova in oznake spletnega mesta, ga morate zdaj spremeniti. WordPress privzeto uporablja vrstico »Samo še eno WordPress spletno mesto«, zato jo takoj spremenite.

Če ga želite spremeniti, se prijavite na skrbniško ploščo skrbnika WordPress, pojdite na Nastavitve> Splošno. Tam morate navesti naslov in vrstico spletnega mesta. Tukaj je opisano.

Naslov spletnega mesta in oznaka WordPress

The naslov strani je isto ime vašega spletnega mesta in Tagline je kratek opis, ki pove, o čem govori vaše spletno mesto. Poskrbite, da bo opis Tagline čim krajši.

Naslov spletnega mesta se prikaže v naslovni vrstici na zavihku brskalnika. V primeru, da ne uporabljate logotipa slike, bo naslov spletnega mesta uporabljen kot besedilni logotip.

2. Omogoči ali onemogoči registracijo spletnega mesta

Če želite voditi blog z več avtorji WordPress, kjer se mora prijaviti veliko uporabnikov, potem lahko na svojem spletnem mestu omogočite možnost registracije. Možnost registracije lahko onemogočite, če želite biti en avtor. 

Register WordPress

Ta možnost je uporabna, če sprejmete objavo gostov, tako da lahko uporabniki neposredno pošljejo svojo objavo gostov. Priporočamo vam tudi uporabo Brez vtičnika za registracijo neželene pošte da preprečite registracijo neželene pošte na vašem spletnem mestu.

Druga možnost je Privzeta vloga novega uporabnika. Poskrbite, da se boste držali Naročnik. Tako bodo novi uporabniki imeli najmanj dostopa do vaše spletne strani. Pozneje lahko na podlagi svoje izbire promovirate kateri koli uporabniški račun.

3. Posodobite časovni pas

V Splošnih nastavitvah se pomaknite spodaj in pojdite na Časovni pas možnost. Od tam posodobite časovni pas svojega spletnega mesta WordPress, ki je enak lokalnemu časovnemu pasu. Časovni pas lahko posodobite tako, da izberete mesto ali odmik časovnega pasu UTC. Kliknite na spustno ikono, da izberete časovni pas.

Od tam lahko tudi spremenite obliko datuma in obliko časa.

Vremenski pas WordPress

Ta funkcija je zelo pomembna za prikazovanje datuma in časa na vašem spletnem mestu, koristna pa je tudi za načrtovanje vaše objave v WordPressu.

Ko nastavite spletno mesto, naslov strani, Tagline, Registracija možnost in Časovni pas, ne pozabi Shrani spremembe.

4. Nastavitve razprave WordPress

Razprava o WordPressu vam omogoča, da prilagodite svoje pripombe v programu WordPress. Na primer, lahko omogočite ali onemogočite komentarje v programu WordPress, če so sledilne povratne informacije ali sporočila s pingboki sprejemljiva, če so komentarji potrebni za ročno odobritev in še veliko več.

Najprej pojdite na WordPress nastavitve> Diskusija in nato nastavite možnosti.Nastavitve pogovora v WordPressu

To so natančne nastavitve WordPress razprave, ki jih uporabljam na svojem spletnem mestu. Ko spremenite spremembe, jih ne pozabite shraniti.

5. Posodobite sezname pingov WordPress

Ko objavite novo objavo, WordPress priljubljenim storitvam za posodabljanje samodejno obvesti, da ste posodobili svoj blog.

WordPress ima privzeto samo eno storitev pinga. S svoje skrbniške nadzorne plošče WordPress lahko neposredno dodate več storitev pinga. Če dodate več ping storitev, bo vaše spletno mesto obveščeno o priljubljenih storitvah posodabljanja, s tem pa lahko povečate promet na svojem spletnem mestu.

WordPress Pisanje Ping

Če želite posodobiti WordPress Ping seznam, pojdi na Nastavitve> Pisanje in tam vnesite seznam pingov. Po dodajanju kliknite Shrani spremembe, da posodobite nastavitve. Preverite posodobljen seznam WordPress Ping za hitrejše indeksiranje objav v spletnem dnevniku.

6. Prilagodite nastavitve branja WordPress-a

Nastavitve branja WordPress-a vam omogočajo, da nastavite, ali bodo vaša stran ali objave prikazane na domači strani vašega spletnega mesta. Izberete lahko “Vaše najnovejše objave” ali “Statična stran”. 

Če se odločite,

 • Vaše najnovejše objave: Vse objavljene objave bodo prikazane na vaši domači strani. Uporabite to možnost, če želite svoje objave na spletnem dnevniku ustrezno prikazati. Nastavite lahko tudi, koliko objav v blogu bo prikazano na domači strani.
 • Statična stran: Na domači strani lahko prikažete katero koli določeno stran.

Brez skrbi, če zdaj izberete možnost, jo lahko spremenite pozneje. Poleg tega lahko spremenite to možnost za prikazovanje domačih strani iz videza>Prilagoditi.

Nastavitve branja za WordPress

Naslednje počistite polje »Odvrni iskalnike od indeksiranja tega spletnega mesta« in kliknite Shrani spremembe. To bo omogočilo iskalnikom, kot so Google, Bing, Yahoo itd., Indeksiranje vaše spletne strani.

7. Spremenite nastavitve medija WordPress

WordPress privzeto samodejno ustvari vse naložene slike in ustvari večdimenzionalne slike. Tako lahko ustvari dodatno obremenitev vašega spletnega strežnika. Če želite to preprečiti, lahko onemogočite funkcijo samodejnega ustvarjanja slik WordPress. 

Pojdi do Nastavitve WordPress-a> Nastavitve za medije. Tam lahko vidite seznam največjih dimenzij slik, ki jih želite uporabiti pri dodajanju slike v medijsko knjižnico WordPress.

Zdaj preprosto dodajte »0“V ta polja, da jo nastavite. To bo ustavilo WordPressu, da ustvarja vaše slike.

Spremenite nastavitve medijev WordPress

Če uporabljate slike z visoko ločljivostjo, jih stisnite s pomočjo vtičnika WordPress, ki stisne slike.

Povezave so vrsta povezav do spletne strani. Če vstopite na katero koli spletno mesto, lahko opazite stalno povezavo do tega spletnega mesta. Na primer, »http://www.yoursite.com/sample-page« ali »https://example.com/what-is-a-permalink«. Permalink link lahko vsebuje različne oznake, tj. Datum, čas, ime objave, številčne itd., In je odvisno od tega, kako spletni skrbniki določijo svojo strukturo trajne povezave.

Trajne povezave so pomemben del vašega spletnega mesta in imajo veliko vlogo pri SEO vaše spletne strani. WordPress privzeto uporablja strukturo s stalno povezavo, ki ni SEO prijazna in je grda. Tako lahko spremenite svojo strukturo stalne povezave WordPress, ki je SEO prijazna.

Pojdi do Nastavitve WordPress-a> Permalinkks. WordPress ponuja 5 različnih struktur s stalnimi povezavami in lahko uporabite katero koli od njih. Na primer, dobra SEO-prijazna struktura je “http://www.example.com/sample-post“.

WordPress strukture stalne povezave

Ko spremenite svojo trajno povezavo, kliknite Shrani spremembe.

9. Izbrišite WordPress vzorčni post in stran

Ko prvič namestite WordPress na svojo domeno, boste opazili vzorčno objavo in stran, ki sta že ustvarjena. Ogledate si lahko vzorčni post „Pozdravljen, svet“Z domače strani spletnega mesta WordPress. To je samo primer, kako izgleda vaše spletno mesto, in bolje je videti nekaj, namesto da bi videli prazno ali zlomljeno stran. Torej, lahko vzorec objave izbrišete.

Brisanje vzorčnega prispevka “Hello World” je zelo enostavno. Na nadzorni plošči WordPress pojdite na Objave in kliknite na Vse objave, torej Smeti objava.

To še ni storjeno. Prav tako morate trajno izbrisati objavo. Ko ste poškodovali objavo, pojdite na Smeti in kliknite na Trajno izbrišite. Zdaj ste uspešno izbrisali vzorčno objavo “Hello World”.

WordPress vzorčna objava

Na podoben način lahko zbrišete vzorčno stran tako, da greste Strani> Vse strani.

10. Izbrišite neuporabljene teme WordPress

Številni novi uporabniki WordPressa preizkusijo različne teme na svojem spletnem mestu, da preverijo, kaj najbolj ustreza njihovim spletnim mestom. Ko se namesti veliko tem, jih navadno uporabijo pri ohranjanju drugih tem. Toda ohranjanje številnih tem na spletnem mestu lahko povzroči veliko težav.

Kot druge posodobitve za WordPress se morajo tudi teme WordPress pogosto posodabljati. Ustvari lahko velik glavobol za posodabljanje vseh tem in če jih ne posodobite, bodo zastarele in lahko postanejo varnostne težave za vaše spletno mesto.

Upajmo, da lahko odpravimo neuporabljene teme WordPressa. Če želite izbrisati temo, pojdite na Videz> Teme. Tam si lahko ogledate, koliko tem ste namestili. Zdaj kliknite na Podrobnosti teme teme in kliknite na Izbriši iz levega spodnjega kota.

11. Naložite favicon

Favicon je še ena pomembna stvar vašega spletnega mesta in ima enako vrednost kot ime vaše spletne strani. Favicon ima edinstveno identiteto vsakega spletnega mesta. Favicon lahko opazite na zavihku brskalnika pred naslovom spletnega mesta in vsako spletno mesto ima svojo ikono.

WordPress privzeto uporablja svoj lastni Favicon in včasih veliko podjetij, ki gostijo WordPress, dodajo svoj logotip, ki ni primeren za vašo spletno stran. Torej morate favicon takoj spremeniti.

Če želite dodati Favicon, pojdite na Videz> Prilagoditi> Identiteta spletnega mesta in tam boste videli Ikona spletnega mesta.

WordPress Favicon

Tam morate naložiti ikono svojega spletnega mesta in poskrbeti, da mora biti velikost slike vsaj 512 × 512 slikovnih pik.

Ko naložite, kliknite na Objavi z levega zgornjega kota. Zdaj osvežite brskalnik in si oglejte Favicon. Tukaj je nekaj nadomestnih načinov za dodajanje Favicon-a na vaše WordPress spletno mesto.

12. Prilagodite območje gradnikov

Po namestitvi WordPress-a lahko vidite, da je nekaj pripomočkov že dodanih v stransko vrstico, npr. Iskalno polje, Zadnji komentarji, Arhivi, Kategorije in Meta. Privzeto jih WordPress samodejno doda, odvisno pa je tudi od teme. Na primer, privzeta tema Dvajset sedemnajst WordPress vsebuje samo eno samo stransko vrstico in dve nogi, tako da lahko na ta območja dodate poljuben pripomoček.

Če želite dodati ali odstraniti gradnik, pojdite na Videz> Gradniki, tam lahko vidite skupno razpoložljive pripomočke za svoje spletno mesto. Če ste namestili novo temo za WordPress, potem si lahko ogledate več gradnikov. Priporočam pa, da odstranite nekaj privzetih pripomočkov s stranske vrstice, tj. Zadnji komentarji, Arhivi in ​​Meta.

Stranska vrstica spletnega dnevnika WordPress

Če želite odstraniti widget, preprosto kliknite na widget in prikazalo se bo polje kot zgoraj, od tam pa kliknite Delete, da odstranite widget. Brez panike, lahko dodate ali odstranite kateri koli gradnik na stransko vrstico ali območje spodnjega dela.

13. Izpolnite svoj uporabniški profil

Preden objavite katero koli objavo na svojem spletnem mestu, morate najprej dokončati svoj uporabniški profil, ne glede na to, ali ste skrbnik spletnega mesta ali avtor prispevka. Vsakič, ko objavite objavo, se na koncu objave prikaže avtorsko bio polje. Če je vaš uporabniški profil popolnoma prazen, uporabniki ne bi dali veliko vrednosti vašemu spletnemu mestu.

Tako vedno imejte popoln in posodobljen vaš uporabniški profil. Pojdi do Uporabniki> Tvoj profil s skrbniške plošče WordPress.

Uporabniški profil za WordPress

Od tam lahko vnesete svoje podatke o uporabniku in izberete, kako bo vaše ime prikazano v objavah. Poleg tega lahko spremenite tudi geslo, fotografijo in dodate kratko življenjepis.

Ko končate s posodabljanjem svojega profila, kliknite na Posodobite profil da shranite spremembe.

14. Onemogoči brskanje po imeniku

Včasih, ko vaš spletni strežnik ne najde datoteke index.php, samodejno prikaže stran z indeksom, ki prikazuje ves imenik vašega spletnega mesta. Tako lahko vsakdo vidi vaše pomembne datoteke, kopira slike, strukturo spletnega mesta itd. Velikokrat hekerji za dostop do datotek uporabljajo postopek ranljivosti.

Brez indeksa

Z onemogočanjem brskanja po imeniku nihče ne more videti datotek vašega spletnega mesta WordPress.

Za to morate imeti dostop do datoteke .htaccess. To lahko storite s spletnega gostovanja cPanel ali s pomočjo odjemalca FTP. Zdaj odprite datoteko .htaccess in na koncu dodajte naslednjo kodo.

Možnosti All -Indexes

Zdaj shranite datoteko .htaccess. Po tem bo vaše brskanje po imeniku prikazalo to sporočilo, namesto da bi prikazalo ves imenik z vašega spletnega mesta.

WordPress prepovedan

15. Namestite vtičnik za preprečevanje neželene pošte

Ko bo vaša WordPress spletna stran zaživela, boste najverjetneje vsak dan začeli dobivati ​​na tone neželenih komentarjev. To je tako nadležno in lahko škoduje tudi vašemu SEO. Če jih ne upravljate od samega začetka, bo to velika težava za vaše spletno mesto. 

Na srečo je za WordPress na voljo vtičnik za preprečevanje neželene pošte. Ko nastavite vtičnik Akismet s skrbniške plošče WordPress, bo vtičnik poskrbel za vse komentarje. Vse komentarje filtrira Akismet in loči vse neželene komentarje na drugo področje in prikazani bodo le zakoniti komentarji za odobritev. Tako si lahko prihranite čas in se lahko osredotočite na svoje delo.

Zaključek

Po namestitvi WordPress-a lahko z WordPressom naredimo veliko kul stvari. V tem članku sem napisal 15 najpomembnejših stvari po namestitvi WordPress-a. 

Številni novi uporabniki WordPress-a ne spremenijo privzetih nastavitev WordPress-a in na koncu prikažejo logotip drugega podjetja, vzorec objave, privzeto ime spletnega mesta itd..

Torej, zelo priporočamo, da po namestitvi WordPress-a spremenite nastavitev WordPress-a. Omenjene nad 15 različnih nastavitev so najboljše za novo nameščen WordPress in najboljša nastavitev za WordPress.

Upam, da vam je ta vadnica pomagala pri popolni nastavitvi spletnega mesta WordPress. Če imate kakršno koli vprašanje v mislih, nas obvestite v komentarju. Če vam je ta članek všeč, ga prosimo delite s prijatelji.

povezani članki,

 • Blogger vs WordPress? Katerega izbrati in zakaj?
 • 13 najboljših nasvetov za pospešitev spletnega mesta WordPress
 • 20 V letu 2018 morajo biti vtičniki WordPress za vsa mesta WordPress
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector