Kaj je Favicon in kako dodati Favicon v WordPress Blog – WPMyWeb

Med brskanjem po spletnih straneh običajno opazite, da se na začetku zavihkov brskalnika prikaže ikona. Se imenuje Favicon. 99,99% lastnikov spletnih mest uporablja Favicon kot znak zaupanja. Opazite jo lahko tudi poleg naslovne vrstice. V tem članku bomo pokrivali Kaj je FaviconKako ustvariti Favicon s Favicon Generatorjem, Kako dodati Favicon na svojem mestu WordPress.


Kaj je Favicon?

A Favicon Kratka oblika priljubljene-ikone, znana tudi kot ikona bližnjice, ikona spletnega mesta, ikona zaznamka itd., je kvadratna slikovna datoteka, ki se pojavi pred imenom vašega spletnega mesta. Favicon pomaga uporabniku, da prepozna vaše spletno mesto ali blagovno znamko. Tu je vzorec Favicon-a.

Favicon Vzorec

V letu 1999 je Favicon podpiral samo IE 5. Zdaj vse vrste brskalnikov podpirajo Favicon, katere velikosti je 16 × 16. Ko uporabniki zaznamujejo katero koli stran določenega spletnega mesta, zavihek zaznamkov poudari ikono spletnega mesta. Na primer, če uporabljate brskalnik Google Chrome, lahko preprosto zaznate zavihek zaznamkov, ki označuje logotip vsakega spletnega mesta.

Glavni namen dodajanja Favicon-a je, da se preprosto prepoznamo. Če ima uporabnik preveč različnih strani, ki so zaznamek, potem lahko zlahka najde vaše spletno mesto s pogledom na ikono. Ko v brskalniku odprete preveč zavihkov, lahko hitro preklopite na katero koli spletno mesto, ki ga iščete.

Favicon označuje tudi vašo blagovno znamko kot znak zaupanja. Lahko razumete, če odprete spletno mesto skupaj z drugimi spletnimi mesti, ki že imajo Favicon. Bolj pomembno bi bilo, če uporabniki vaše spletno mesto primerjajo z drugimi konkurenti, ne bodo dali nobeni vrednosti vašemu spletnemu mestu in ga bodo verjetno zapustili brez kakršnega koli oklevanja..

Kako ustvariti Favicon?

No, ustvariti Favicon je zelo enostavno kot pita. Za to vam ni treba najeti nobenega razvijalca. Ikono po meri lahko ustvarite s pomočjo PhotoShopa ali katerega koli spletnega orodja. Vendar jih je veliko brezplačni spletni Favicon Generator na voljo, s katero lahko preprosto ustvarite ikono spletnega mesta in to traja le nekaj sekund. Prepričajte se, da je velikost ikone 16 × 16 slikovnih pik, vrsta datoteke pa .ICO, tj. Favicon.Ico. 

Po izdaji WordPress različice 4.3 je v svojo temo uvedel funkcijo ikon spletnega mesta, tako da lahko dodaj Favicon od svojega WordPress armaturna plošča neposredno. Za to vam ni treba ustvariti Favicon velikosti 16 × 16. Lahko naložite poljubno privzeto sliko velikosti 512 × 512 slikovnih pik.

Če uporabljate starejšo različico WordPress-a, lahko uporabite nekaj dobrega spletna orodja za generator Favicon so:

Kako dodati Favicon v svoj WordPress blog?

Najprej morate ustvariti kvadratno sliko, katere velikost bo 512 × 512 slikovnih pik. Potem pojdite na Nadzorna plošča WordPress> Videz> Prilagoditi.

Pojdi do Identiteta spletnega mesta in naložite svojo sliko.

ikona spletnega mesta

Brez skrbi, če ste naložili sliko večje velikosti, jo lahko obrezujete po nalaganju. Zdaj Shrani & Objavi da shranite rezultate. V primeru, da se ikona ne prikaže, počistite predpomnilnik brskalnika in si ga oglejte.

Če ne uporabljate WordPress-a in ni možnosti, da bi neposredno dodali ikono, morate slediti temu postopku:-

Prvo mesto favicon.ico v vašo osnovno mapo teme, katere velikosti je 16 × 16 slikovnih pik. Sliko lahko naložite z uporabo Odjemalca FTP ali neposredno s cPanela. Korenska mapa teme bo vaše spletno mesto> wp-vsebina> teme> dvajset sedemnajst “.

Zdaj se vrnite na nadzorno ploščo WordPress. Tukaj morate dodaj / uredi ena vrstica v datoteko header.php. Pojdi do Videz> Urednik> Header / Header.php in dodajte naslednjo vrstico za oznaka.

Če datoteko favicon.ico postavite v mapo s slikami tem, potem morate dodati:

Če datoteko favicon.ico postavite v korensko mapo WordPress, dodajte naslednje:

Po namestitvi kliknite na shrani. Zdaj osvežite spletno stran in poleg imena spletnega mesta lahko vidite ikono.

Upam, da vam je ta vadnica pomagala vedeti Kaj je Favicon in Kako dodati Favicon na spletno stran enostavno. V tem primeru se naročite na nas in v svojo poštno predalo dobite novo svežo vsebino. Na voljo smo tudi na  Facebook, Twitter, Google+.

povezani članki,

  • Kako pravilno nastaviti Google AMP na spletnem mestu WordPress
  • Kako oddati svoj zemljevid spletnega dnevnika v Google Orodja za spletne skrbnike
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map