Kako preprosto spremeniti uporabniško ime za WordPress

Namestitev WordPress-a je zelo enostaven postopek in traja le nekaj minut. Vendar v tem hitrem postopku običajno uporabimo »admin« kot privzeto uporabniško ime za naše WordPress spletno mesto. Ko pripravimo spletno stran, težko spremenimo geslo ali privzeto uporabniško ime WordPress. Vendar to postane resna varnostna težava za uporabnike, ki uporabljajo ali niso spremenili starega gesla in uporabniškega imena. Morda že veste, da hekerji izvajajo napad z grobo silo z uporabniškim imenom uporabnika spletnega mesta, tako da če uporabljate zelo enostavno uporabniško ime ali geslo, ki ga je enostavno uganiti, potem hekerjem dajete pot.


Lahko spremenite geslo iz svojega skrbniškega profila, lahko pa spremenite uporabniško ime za WordPress račun? Ne! WordPress privzeto ne dovoljuje spreminjanja uporabniškega imena za WordPress račun. Toda ne bodite panični, obstaja več načinov, kako lahko preprosto spremenite svoje uporabniško ime. V tej vadnici vam bomo pokazali, kako enostavno spremenite svoje skrbniško uporabniško ime za WordPress.

Kako spremeniti WordPress uporabniško ime

Obstajajo 3 načini, kako lahko spremenite uporabniško ime v WordPressu:-

 • Ustvarite lahko nov skrbniški račun in izbrišete starega
 • Uporabniško ime za WordPress lahko spremenite s pomočjo vtičnika
 • Z bazo podatkov lahko spremenite svoje uporabniško ime

Če ste nov uporabnik WordPressa, predlagamo, da uporabite 1. ali 2. metodo, če ste napredni uporabnik, uporabite 3. način..

1. Ustvarite nov skrbniški račun in izbrišite starega

To je najlažji način za enostavno spreminjanje uporabniškega imena za WordPress račun. Če ne želite namestiti dodatnega vtičnika ali katerega koli zapletenega postopka, potem je ta postopek boljši za vas. Priporočamo tudi, da to uporabite, če ste začetni uporabnik WordPress-a.

Prvi korak morate prijaviti na svoje WordPress spletno mesto kot skrbnik. Potem pojdite na Uporabniki> Dodaj novo in ustvarite nov skrbniški račun.

WordPress Dodaj novega skrbnika

Na strani dodajte novo uporabniško ime, ki je edinstveno in težko uganite, in vnesite svoj e-poštni naslov. Polja imena, priimka in spletnega mesta so izbirna, vendar priporočamo, da to izpolnite. Nato morate vnesti geslo in se prepričajte, da uporabljate zapleteno geslo, ki vsebuje velike, male in male črke ter posebne znake.

Prepričajte se, da ste izbrali vlogo »Administrator« in nato kliknite na Dodaj novega uporabnika za ustvarjanje novega skrbniškega računa.

Zdaj se odjavite s skrbniške plošče WordPress in se prijavite z novim skrbniškim računom. Po prijavi pojdite na Uporabniki> Vsi uporabniki in izbrišite svoj stari skrbniški račun.

WordPress Izbriši skrbniški račun

Medtem ko boste izbrisali svoj stari račun, vas bo WordPress vprašal, kaj želite storiti z vsebino, ki jo ima uporabnik. Zdaj imate dve možnosti:

 • Izbriši vso vsebino: Izbrisala bo vse vsebine, ki jih ustvari uporabnik.
 • Dodeli vso vsebino: Vso vsebino, ki jo je ustvaril uporabnik, lahko prenesete na svoj račun. Zato se prepričajte, da ste izbrali »Pripišite vso vsebino:« in kliknite na potrdite brisanje. 

Možnost brisanja uporabnikov WordPress

To je to. Uspešno ste spremenili svoje uporabniško ime v WordPressu. Zdaj vsa vsebina pripada novemu skrbniku in med časom za prijavo morate vnesti svoje novo ustvarjene podrobnosti o skrbniku. Ko končate, lahko dodate sliko profila, dodate kratek življenjepis avtorja in socialne račune iz svojega profila.

2. Spremenite uporabniško ime za WordPress račun z uporabo vtičnika

Še en preprost način spremenite uporabniško ime za WordPress je z uporabo vtičnika. Če želite namesto katerega koli ročnega postopka namestiti vtičnik, potem morate namestiti vtičnik Changer Uporabnika.

S pomočjo tega vtičnika lahko svoje uporabniško ime za WordPress enostavno spremenite v samo enem kliku in je zelo preprost postopek.

Najprej namestite in aktivirajte Izmenjevalnik uporabniških imen vtičnik, nato pa pojdite na Uporabniki> Tvoj profil in pojdite na možnost uporabniškega imena. Tam boste našli možnost »Spremeni uporabniško ime«.

Spremenite uporabniško ime za WordPress

Kliknite na Spremeni uporabniško ime možnost in vnesite novo uporabniško ime. Ko končate, kliknite Shrani spremembe in pozval vas bo, da se prijavite nazaj. Po prijavi lahko odprete svoj profil in preverite, ali je bilo vaše uporabniško ime spremenjeno.

Ker ta vtičnik nima drugih funkcij in si komaj želite ponovno spremeniti uporabniško ime, zato je bolje, da vtičnik izbrišete. Toda ne bodite panični, če boste izbrisali ta vtičnik, vaše novo uporabniško ime bo enako.

3. Spremenite uporabniško ime za WordPress z uporabo phpMyAdmin

Spreminjanje uporabniškega imena za WordPress z uporabo phpMyAdmin je nekoliko zapleten postopek in ga začetnikom ne priporočamo. Če naredite nekaj narobe, lahko vaše spletno mesto preneha delovati. Torej, natančno sledite tem korakom.

Prvo, kar morate prijaviti na svoj cPanel gostovanje in se pomaknite navzdol na razdelek baze podatkov in kliknite na phpMyAdmin.

Gostovanje phpMyAdmin

Po kliku na možnost phpMyAdmin si lahko ogledate, koliko zbirk podatkov ste ustvarili ali uporabljali na svojem gostovanju. Nato izberite bazo podatkov, v kateri se uporablja vaše spletno mesto WordPress.

Ogledate si lahko tabele baz podatkov. WordPress privzeto uporablja predpono wp_ tabele in če ste že spremenili predpono baze podatkov, lahko vidite različne predpone tabele.

Zdaj izberite tabelo, ki vsebuje »wp_users« na levi strani in kliknite na urejanje uporabniškega imena, ki ga želite urediti.

wp_user WordPress

Po tem spremenite vrednost »user_login« v karkoli želite. Na primer, svoje uporabniško ime »admin« sem spremenil v »WhatIsMyName«, lahko uporabite poljubno uporabniško ime po želji.

Uporabnik baze podatkov

Zdaj kliknite gumb Pojdi in končali ste. Uspešno ste spremenili svoje uporabniško ime za WordPress z uporabo phpMyAdmin.

Upam, da vam je ta vadnica pomagala spremeniti uporabniško ime za WordPress. Če ste novi uporabnik WordPressa, predlagamo, da uporabite katero koli od prvih dveh metod za spreminjanje uporabniškega imena na spletnem mestu WordPress.

povezani članki,

 • Kako ustvariti začasno prijavo brez gesla v WordPressu
 • Kako vdelati Googlove obrazce v WordPress
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map